Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 41 680
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … 6?tab=featuresTab
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … b=availabilityTab
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … G-675BS1/p/702943

Това са  фурните към която съм се насочил.
Боша с водачите и той ще излезе на тази цена, какво би препоръчала

# 751
  • до най-прекрасния мъж
Ползвам фурна АЕГ от 5 месеца. Справя се отлично за нуждите на моето семейство, нямам провалена храна в нея, въпреки че имах нужда от малко време да се опознаем. Има всички необходими функции и пече много добре. Остава и да излезе здрава. Спрях се на марката, именно защото имам два други техни големи уреда и съм много доволна. Сушилнята ми миналия месец направи 6 години, работи безупречно. Пералнята ми е на 1 година, също съм много доволна. Колко ще изкарат, времето ще покаже. Смятам, че съм избрала добри уреди, надявам се да служат дълго време вярно.

# 752
Сушилнята ми АЕГ купена на черен петък 2017г. се оказа куца бройка, и да, коментирала съм го в съответната тема. Обаче пък съм много доволна от фурните АЕГ (старата ползвана 18г., новата я имам от 2г.) и плота АЕГ, който имам и все още мога да ползвам вече 20г.

# 753
Гледаме ги сега и много се чудя за АЕГ с парата което е на 1629лв

# 754
  • София

Според мен, първо изяснете какво ви трябва като функции и екстри, а тогава гледайте модели от двете марки. Тези трите няма как да се сравнят. Първата не предлага нищо особено, а втората е с пара, пък е на същата цена. Бош-ът  е много по-добър от първата, но няма пара. Ако толкова ви трябва пара, по-добре вижте тази Бош, която има горе-долу всичко, което и АЕГ-то, вкл. водачи, но според мен е по-добра, а и цената ѝ е по-добра:

https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … RG572ES3/p/653628

# 755
Всички от тия фурни за последни бройки, боша някой е счупил счифта който е на лайсната за сваляне на стъклата. Имат тая фурна в Сливен след малко ще отида да я видя, която също е последна бройка, изложена.
Тази която показвате е с удължена доставка, няма къде да се види

# 756
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с първото показано АЕГ. За моите нужди е достатъчна. Има си всичко необходимо - телескопични водачи на едно ниво, пиролиза, автоматични програми, плавно затваряне на вратата, достатъчно функции, дори сонда и wi-fi. Но я взех на 1400 лв, за над 1600 бих се замислила.

# 757
  • София
Аз съм с първото показано АЕГ. За моите нужди е достатъчна. Има си всичко необходимо - телескопични водачи на едно ниво, пиролиза, автоматични програми, плавно затваряне на вратата, достатъчно функции, дори сонда и wi-fi. Но я взех на 1400 лв, за над 1600 бих се замислила.

Фурната е много хубава, определено. Моделът се произвежда в Германия, което явно е от значение за питащия. Наличието на Wi-Fi бях го пропуснала, защото в описанието не са го посочили. В общи линии, изглежда като технологично бижу.

Въпросът наистина опира до цената и по-точно какви други предложения има на пазара за тази цена, както и до личните предпочитания, защото в този ценови клас има разнообразие от функции и екстри.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 12:55 от Vilemina

# 758
Ами държа на качеството. За пара не държа. Боша с водачите на 3 нива ще излезе 1730лв.330лв са водачите на 3 нива и 209 за 1 ниво.

# 759
  • София
Ами държа на качеството. За пара не държа. Боша с водачите на 3 нива ще излезе 1730лв.330лв са водачите на 3 нива и 209 за 1 ниво.

Качеството става ясно в процеса на употреба и няма как да се знае предварително. Това, което се знае, е репутацията на марката, и личното впечатление като видиш и пипнеш. Репутацията на Бош е, че правят едни от най-здравите и дълговечни фурни. Репутацията на АЕГ е спорна, защото много от моделите им в миналото са били податливи на ръжда и дефекти в електрониката, подобно на събратята си от Електролукс. Някои модели обаче (предимно произведените в Германия) са се оказали здрави и безпроблемни.

Що се отнася до цената, AEG-то е с водачи на 1 ниво, така че Бош-ът с такива идва на същата цена. Нататък... вие избирате.

AEG-то (BPE748380M) е чудесна фурна. Предимствата ѝ пред Бош-а са сондата за месо, по-големият брой автоматични програми и Wi-Fi връзката с онлайн приложението.

Устойчивите на пиролиза водачи и тава на Бош-а обаче са предимство, което е с много висока практическа стойност. Освен проблема с досадното вадене на принадлежностите, който не е чак толкова голям, това решава по-важния въпрос с почистването на самите тави и водачи. Иначе, миенето им не е толкова лесно, дори и да имаш съдомиялна. Други предимства на Бош-а са по-добрата конвекция (4D) и по-силният горен реотан с 3 степени на мощност до 2800 вата.

Аз знам какво бих избрала, но тук изборът е ваш и затова преценете кои от тези плюсове и минуси са ви важни, добавете и личното си впечатление от мострите относно качеството, и решението ви ще е готово.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:44 от Vilemina

# 760
Когато говорите за AEG и Electrolux да кажа само, че Electrolux има една фабрика в Германия, където произвежда неща и да допълня, че в Германия уредите Electrolux си продават под марката AEG.

# 761
Насочихме се към боша, даже казаха че сменят частта за тяхна сметка, но сега има проблем и с водачите, няма налични. Изпратил съм запитване към техномаркет за водачи на 1 ниво цена 200лв, но чакам отговор дали изобщо ги има. Жената в момента държи на тия водачи и сега чакаме. Междуврвмвно загледах тази в сайта, която е и на безлихвен лизинг
https://www.technomarket.bg/furni/miele-h-2467-bp-09213367

# 762
  • София
Насочихме се към боша, даже казаха че сменят частта за тяхна сметка, но сега има проблем и с водачите, няма налични. Изпратил съм запитване към техномаркет за водачи на 1 ниво цена 200лв, но чакам отговор дали изобщо ги има. Жената в момента държи на тия водачи и сега чакаме. Междуврвмвно загледах тази в сайта, която е и на безлихвен лизинг
https://www.technomarket.bg/furni/miele-h-2467-bp-09213367

Водачите могат да се поръчат онлайн от Вето и други магазини, както и от официалния сервиз на Бош.

Относно Miele-то - честно казано, малко е трудно да скачаме от модел на модел, по-лесно би било да дадете точен бюджет и твърди критерии, за да ви предложим модели в тази рамка. Като цяло, измежду фурните от 1500 лв нагоре няма лоши модели. При тях разнообразието е голямо, а разликите - много, затова са нужни конкретни изисквания.

В тази и предишните теми доста е писано за марките, плюсове и минуси, объсъждано е кои функции и екстри са полезни. Не е трудно да се информирате, за да ви е по-лесно да изберете.

Покупка на изплащане предлагат повечето търговци и това не бива да е критерий при избора на фурна. С лихва или без лихва - разликата е 5-10 лв на месец, а има и начини да платите 1500, а да разсрочите само останалите 500, което би свело лихвата до дребна сума. Определете си бюджета със или без тази опция.

Бюджетът е най-важната отправна точка, защото прагът от 2000 лв добавя множество възможности и би трябвало да сравнявате Miele-то с тях, а не с обсъжданите дотук. За тези пари можете да вземете Бош от новата серия 8, която е с много модерен дизайн и още повече екстри от старата.

# 763
Така, вече закупих боша, поръчал съм и водачи на едно ниво от техномаркет. В магазина в техномарт няма наличност на водачите. Искам да попитам водача къде е най добре да се сложи? В средата ли? Другото което е сигурно ли е че двете тави са подходящи за пиролиза? До колкото разбирам само скарата не е и трябва да се вади при почистване. А 2те тави и стеничните релси които ги държат, заедно с телескопичните водачи не трябва са се вадят

# 764
  • София
Така, вече закупих боша, поръчал съм и водачи на едно ниво от техномаркет.

Хайде да ви е честита! Мисля, че е прекрасен избор. Този модел беше фурна №1 на Германия според потребителските организации:

Искам да попитам водача къде е най добре да се сложи? В средата ли?

Водачите са фиксирани за страничните решетки, продават се заедно с тях и не могат да се местят. Единичните са на 2-ро ниво, което е и най-често използваното. Има друг тип телескопични водачи - т.нар. клип релси, които могат да се слагат на всяко ниво, но май не стават за вашия модел.

Телескопични водачиКлип релси

П.П. При такова разположение на фурната, аз не бих слагала водачи. Много по-удобно ми е да дръпна тавата и с едно движение да я сложа върху плота отгоре, отколкото да я държа на водачите и да се навеждам над горещата фурна или да клеча до нея.

Водачите ми станаха важни едва когато вградихме фурната във висок шкаф, защото като извадя тавата, нямам къде веднага да я сложа - плотът ми е далече и не ми е удобно да я пренасям дотам.

Помислете го това и преценете дали изобщо ви трябват, докато все още можете да откажете поръчката. За тези пари можете да вземете нещо по-полезно за кухнята.

Другото което е сигурно ли е че двете тави са подходящи за пиролиза? До колкото разбирам само скарата не е и трябва да се вади при почистване. А 2те тави и стеничните релси които ги държат, заедно с телескопичните водачи не трябва са се вадят.

Не знам каква ви е втората тава. Упътването е общо за модела, а той има различни модификации, с различен брой и вид тави. Иначе, при един цикъл на пиролизата може да се почиства само една тава, която трябва да се сложи на 2-ро ниво.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 21:10 от Vilemina

Общи условия

Активация на акаунт