Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 46 030
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
  • до най-прекрасния мъж
Има нещо вярно, Кубратова. Но като ти е скапана фурната, някак не можеш да го оцениш. Въпреки че аз няма да се откажа от допълнителните уреди, защото те пък ми дават автономия, особено кукъра.

# 361
Има нещо вярно, Кубратова. Но като ти е скапана фурната, някак не можеш да го оцениш. Въпреки че аз няма да се откажа от допълнителните уреди, защото те пък ми дават автономия, особено кукъра.
Я кажи малко по-подробно за автономията, нещо пропускам сигурно. Знам за специалните ти занимания, но за друго не се сещам да не мога да направя на фурна - тя си изключва също сама, готви си без мен, включително на повече от едно ниво, което ми спестява време, енергия и излишно затопляне на помещението лятото, даже се почиства почти без мен и т.н., та това го намирам за автономност или има друг аспект?

# 362
  • до най-прекрасния мъж
Визирах кукъра в случая, особено за бавно готвене и готвене под налягане. Но и фрайера ми е полезен, за 5 кюфтета или 1-2 принцеси няма да пускам цяла фурна, както и за печен омлет. А и той загрява за точно 3 Мин до 205°С и за дреболии ми е супер. И двата уреда си намират засега място в кухнята.
Но! Определено фурната ще изземе някои от функциите на фрайера. Рядко пускам по принцип фурна, но определено тази е доста по-различна от старата ми и ще ми е също в помощ. Но и цената й е 6-7 пъти повече от фрайер Simple Smile

# 363
Като свикнеш да си печеш в малката тава на грил режим сандвичи, принцеси и всичко, ще видиш, че ще одобриш фурната и за такова приложение, загрява за по-малко от минута и пече бързо. Аз след като я взех, прибрах всички уреди за печене на такива дреболии. Не съм ги още изнесла, щото не виждам и къде, в селската къща също са прибрани. Ама при мен мястото е малко и гледам плотът ми да е свободен, та затова се радвам, че фурната прави буквално всичко.

# 364
  • до най-прекрасния мъж
Да, определено има разлика между фурна нисък и висок клас. Не го оценяваш, докато не се сдобиеш с нея. Първоначално не исках да е скъпа и бюджетът ми беше нисък. Но сега грам не съжалявам. Струва си всяка стотинка, само да излезе читав модел.

# 365
  • София
Здравейте, в търсене съм на фурна за вграждане, изчетох всичко и …тотално се обърках вече…
Спряла съм се на тези:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg6764b1

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg7741b1

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bb1

Коя според вас е по-добре да избера? Коя бихте препоръчали?
На тази също ѝ се чудя:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb0

Първо си определете бюджета. И преди съм писала, че ако бюджетът ти е 2000 лв, няма нужда да гледаш фурни от 1000 лв, защото само ще се объркаш. Последната фурна (HBA372EB0) е от средния клас (серия 4) и не може да се сравнява с първите 3, които са от високия клас (серия 8 ).

HBA372EB0 е чудесна, върши всичко, което една фурна трябва да върши, качеството на материалите и изработката ѝ е близко до това на другите и ... това е. За цената си е супер.

Фурните от серия 8 са произведени в Германия, имат всевъзможни режими и начини на нагряване, диапазон до 300°C, плавно затваряне на вратата, удобно управление с въртящ селектор, големи дисплеи и богато електронно меню, както и най-различни високотехнологични екстри и функции. Много ог тях имат тави и държачи, устойчиви на пиролиза.

HBG675BB1 е сред бестселърите на марката, с много висока оценка от изпитанията на Stiftung Warentest - 1,9. Това е може би най-изгодният модел с пиролиза от серия 8. Идеален е за хора, които искат най-добрите функции при ограничен бюджет.

HBG7741B1 има почти същата функционалност като HBG675BB1, но е от по-ново поколение, с по-модерен дизайн, и затова е по-скъпа. В допълнение има и Wi-Fi с възможност за управление с гласови команди чрез приложение като Alexa. Подходяща е в случай, че имате модерно дизайнерско обзавеждане, което изисква уреди, чийто дизайн ще бъде актуален поне още 10-тина години.

HBG6764B1 е сред най-добрите фурни на марката. Тя е от предходното поколение, с дизайн подобен на HBG675BB1, но е с по-голям, графичен дисплей. Фурната има PerfectRoast и PerfectBake.

Първото е сонда за месо, която измерва температурата не в една, а в няколко точки. Това позволява на управляващия електронен модул по-точно да „прецени“ кога е достигната зададената вътрешна температура и да се избегнат грешки, причинени от недобро позициониране на сондата.

PerfectBake пък е функция, която с помощта на оптичен сензор следи процеса на печене и автоматично изключва фурната при достигане на нужната степен на запичане. Това е много рядка екстра, която се предлага само в няколко модела Bosch. Дори при NEFF няма такава. Само Miele имат подобна система, но фурните с нея са няколко пъти по-скъпи.

Така че тази фурна е подходяща за хора, които обичат удобствата, както и уреди, способни да „готвят сами“. От трите модела, аз бих избрала именно HBG6764B1, защото тя може да прави повече неща, отколкото другите две, а струва само 100 лв повече от HBG7741B1.

# 366
Здравейте, в търсене съм на фурна за вграждане, изчетох всичко и …тотално се обърках вече…
Спряла съм се на тези:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg6764b1

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg7741b1

Коя според вас е по-добре да избера? Коя бихте препоръчали?
На тази също ѝ се чудя:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb0

Първо си определете бюджета. И преди съм писала, че ако бюджетът ти е 2000 лв, няма нужда да гледаш фурни от 1000 лв, защото само ще се объркаш. Последната фурна (HBA372EB0) е от средния клас (серия 4) и не може да се сравнява с първите 3, които са от високия клас (серия 8 ).

HBA372EB0 е чудесна, върши всичко, което една фурна трябва да върши, качеството на материалите и изработката ѝ е близко до това на другите и ... това е. За цената си е супер.

Фурните от серия 8 са произведени в Германия, имат всевъзможни режими и начини на нагряване, диапазон до 300°C, плавно затваряне на вратата, удобно управление с въртящ селектор, големи дисплеи и богато електронно меню, както и най-различни високотехнологични екстри и функции. Много ог тях имат тави и държачи, устойчиви на пиролиза.

HBG675BB1 е сред бестселърите на марката, с много висока оценка от изпитанията на Stiftung Warentest - 1,9. Това е може би най-изгодният модел с пиролиза от серия 8. Идеален е за хора, които искат най-добрите функции при ограничен бюджет.

HBG7741B1 има почти същата функционалност като HBG675BB1, но е от по-ново поколение, с по-модерен дизайн, и затова е по-скъпа. В допълнение има и Wi-Fi с възможност за управление с гласови команди чрез приложение като Alexa. Подходяща е в случай, че имате модерно дизайнерско обзавеждане, което изисква уреди, чийто дизайн ще бъде актуален поне още 10-тина години.

HBG6764B1 е сред най-добрите фурни на марката. Тя е от предходното поколение, с дизайн подобен на HBG675BB1, но е с по-голям, графичен дисплей. Фурната има PerfectRoast и PerfectBake.

Първото е сонда за месо, която измерва температурата не в една, а в няколко точки. Това позволява на управляващия електронен модул по-точно да „прецени“ кога е достигната зададената вътрешна температура и да се избегнат грешки, причинени от недобро позициониране на сондата.

PerfectBake пък е функция, която с помощта на оптичен сензор следи процеса на печене и автоматично изключва фурната при достигане на нужната степен на запичане. Това е много рядка екстра, която се предлага само в няколко модела Bosch. Дори при NEFF няма такава. Само Miele имат подобна система, но фурните с нея са няколко пъти по-скъпи.

Така че тази фурна е подходяща за хора, които обичат удобствата, както и уреди, способни да „готвят сами“. От трите модела, аз бих избрала именно HBG6764B1, защото тя може да прави повече неща, отколкото другите две, а струва само 100 лв повече от HBG7741B1.

Много благодаря, Vilemina, за изчерпателния отговор! наистина най-много ми хареса HBG6764B1, но не знаех дали си заслужава цената. Признавам си, че при HBG7741B1 се чудих заради wifi, но пък колко ли бих ползвала тази опция Simple Smile
Благодаря за помощта

# 367
  • до най-прекрасния мъж
Вижте дали свързаността през wi-fi не дава достъп до повече програми за готвене. Обикновено това е предимството, не толкова останалите възможности.

# 368
  • София
Много благодаря, Vilemina, за изчерпателния отговор! наистина най-много ми хареса HBG6764B1, но не знаех дали си заслужава цената. Признавам си, че при HBG7741B1 се чудих заради wifi, но пък колко ли бих ползвала тази опция Simple Smile

Моля, няма защо. Свързването с Wi-Fi осигурява 2 неща: дистанционно управление и (при нужда) дистанционна диагностика. Чрез дистанционното управление можете да включвате и изключвате фурната, както и да променяте температурата и режима на печене. Дистанционната диагностика позволява на сервизните техници да се ориентират относно проблема и да дойдат по-подготвени.

Мисля, че допълнителни програми не се предлагат, поне засега, но така или иначе свързаността е нещо, което занапред ще се използва все повече. Онлайн приложенията се развиват, така че веднъж свързана, фурната може в бъдеще да получава достъп до нови функции и екстри на приложението.

В този контекст, може да обмислите и други модели от новото поколение серия 8, например:

HBG7742B1 - подобна на HBG7741B1, но има и сонда за месо като на HBG6764B1. Тя няма въпросния PerfectBake сензор, но пък е на цена, близка до тази на HBG6764B1 и има Wi-Fi.

HBG7764B1 - това е прекият „наследник“ на HBG6764B1. Има всичко, което има предшественикът ѝ, плюс Wi-Fi. Освен това е с новите дизайн и контролен панел. За сметка на това е по-скъпа, но както стана дума, дълги години ще бъде актуална и модерна.

Накратко, HBG6764B1 (която вече е на изчерпване) предлага възможност да вземете уред с много високо технологично ниво, който поради остаряване на модела се предлага на по-прилична цена. HBG7764B1 предлага възможност да вземете уред, който в момента е един от най-добрите модели на пазара.

# 369

Моля, няма защо. Свързването с Wi-Fi осигурява 2 неща: дистанционно управление и (при нужда) дистанционна диагностика. Чрез дистанционното управление можете да включвате и изключвате фурната, както и да променяте температурата и режима на печене. Дистанционната диагностика позволява на сервизните техници да се ориентират относно проблема и да дойдат по-подготвени.

Мисля, че допълнителни програми не се предлагат, поне засега, но така или иначе свързаността е нещо, което занапред ще се използва все повече. Онлайн приложенията се развиват, така че веднъж свързана, фурната може в бъдеще да получава достъп до нови функции и екстри на приложението.

В този контекст, може да обмислите и други модели от новото поколение серия 8, например:

HBG7742B1 - подобна на HBG7741B1, но има и сонда за месо като на HBG6764B1. Тя няма въпросния PerfectBake сензор, но пък е на цена, близка до тази на HBG6764B1 и има Wi-Fi.

HBG7764B1 - това е прекият „наследник“ на HBG6764B1. Има всичко, което има предшественикът ѝ, плюс Wi-Fi. Освен това е с новите дизайн и контролен панел. За сметка на това е по-скъпа, но както стана дума, дълги години ще бъде актуална и модерна.

Накратко, HBG6764B1 (която вече е на изчерпване) предлага възможност да вземете уред с много високо технологично ниво, който поради остаряване на модела се предлага на по-прилична цена. HBG7764B1 предлага възможност да вземете уред, който в момента е един от най-добрите модели на пазара.

Благодаря ти отново, Vilemina!
Слаби са ми ангелите, с тези последните предложения съвсем се обърках и не мога да взема решение…
Предложението е:
HBG7742B1 за 1900 лв и HBG7764B1 за 2700
Разликата не е малка и въпроса е тези + 800 лв дали си заслужават за:
-4D горещ въздух
-Perfect Bake Plus
-Crisp function
Май други разлики няма във функционалностите, но може и да бъркам.
Ако има някой, ползващ тези модели ще се радвам да сподели лично мнение

# 370

Благодаря ти отново, Vilemina!
Слаби са ми ангелите, с тези последните предложения съвсем се обърках и не мога да взема решение…
Предложението е:
-4D горещ въздух
-Perfect Bake Plus
-Crisp function
Аз не ползвам точно тези модели, така че ще чакаме наистина някои да сподели конкретни отзиви за тях, но опитът ми досега ме научи, че винаги си струват повече функции и режими, по-напредничава (така да го кажем) откъм възможности и технологии фурна, защото другите може и да струват по-малко, но бързо ще остареят морално.
Когато човек започне да ползва фурна с много режими и функции, с много улеснения при готвене и поддръжка (особено, ако е ползвал години наред обикновена и се е мъчил, без дори да го знае), определено не би си помислил в процеса на експлоатация на такъв уред, че 800 лв разлика е голяма, направо изглежда смешна, повярвай ми.

# 371
  • София
Предложението е:
-4D горещ въздух
-Perfect Bake Plus
-Crisp function

Според мен, напълно си заслужават. Тази фурна ще я ползваш минимум 10 години и на този фон 800 лв не са толкова много.

4D режимът пече по-добре от обикновения 3D, а PerfectBake Plus е страхотно удобство, защото изобщо не мислиш как да печеш, какъв режим да избереш и т.н. Само избираш типа ястие, а фурната „знае“ какво да прави нататък.

Все пак, ако не ти е важен PerfectBake, но държиш на Wi-Fi, може да избереш по-евтините HBG7741B1 или HBG7742B1. Ако пък искаш PerfectBake, но не ти се дават 2800 лв, тогава вариантът е HBG6764B1, която има и 4D, само няма Wi-Fi.

Аз лично бих избирала между HBG7764B1 и HBG6764B1, защото по-скоро бих се лишила от Wi-Fi, отколкото от 4D и PerfectBake - все пак това са неща, които подобряват готвенето, а Wi-Fi е по-скоро за удобство.

# 372
Здравейте ремонтираме кухня и ще ни трябва нова техника - фурна и плот - бюджета е до 2200 за двете ( може и да е повече, но за момента това сме си задали ).
Това което държим да има като функции са:
За плота - индукционен 3 или 4  зони
За фурната - плавно затваряне на вратата, възможност за печене на повече от 1 ястие без смесване на миризмите и пиролиза - като там сме малко притеснени дали е проблем, че до фурната ще има хладилник.

Основно ни интересува към кои марки да се насочим, ако има предложения за конкретни модели също бихме били благодарни.

# 373
  • София
Здравейте ремонтираме кухня и ще ни трябва нова техника - фурна и плот - бюджета е до 2200 за двете ( може и да е повече, но за момента това сме си задали ).
Това което държим да има като функции са:
За плота - индукционен 3 или 4  зони
За фурната - плавно затваряне на вратата, възможност за печене на повече от 1 ястие без смесване на миризмите и пиролиза - като там сме малко притеснени дали е проблем, че до фурната ще има хладилник.

Основно ни интересува към кои марки да се насочим, ако има предложения за конкретни модели също бихме били благодарни.

Практичният избор е Бош. Прегледайте темата няколко страници назад и ще добиете представа. В общи линии, те предлагат най-много качество, надеждност и функционалност за цената си. От АЕГ са надеждни само скъпите фурни, които са произведени в Германия. Плотовете на Бош също са по-добри, имат повече степени и повече полезни функции.

За този бюджет, бих предложила фурна HBG5780B0 и плот PVS631HB1E:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hbg5780b0/

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/pvs631hb1e/

Още по-добър избор е HBG675BB1, която обсъждахме малко по-горе и която вече е на изчерпване, но в Техномикс има няколко бройки:

Монтирането в шкаф, поставен до хладилник, не е проблем, стига да се спазят инструкциите за поставяне и монтаж и на двата уреда (обикновено около хладилника се оставя известен луфт). Моите са така от 4 години и не съм имала никакви проблеми. Фурните Бош имат по-дебела изолация от повечето други марки и съответно по-малко нагряват шкафа, в който са вградени.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 23:40 от Vilemina

# 374

Практичният избор е Бош. Прегледайте темата няколко страници назад и ще добиете представа. В общи линии, те предлагат най-много качество, надеждност и функционалност за цената си. От АЕГ са надеждни само скъпите фурни, които са произведени в Германия. Плотовете на Бош също са по-добри, имат повече степени и повече полезни функции.

Благодаря за отговора, дали си струва да се гелдат на Electrolux фурни? И за плотовете - жена ми иска да са без метален кант по ръба това има ли някакво значение освен естетика?

Общи условия

Активация на акаунт