Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 43 248
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Привет, търся препоръка за фурна за вграждане, че нашата малко стана за смяна.
Не държа на конкретни функции, да я има във вариант инокс или черен, по-възможност да е бюджетен вариант.

# 646
  • София
Привет, търся препоръка за фурна за вграждане, че нашата малко стана за смяна.
Не държа на конкретни функции, да я има във вариант инокс или черен, по-възможност да е бюджетен вариант.

За конкретна препоръка са необходими конкретен бюджет и конкретни изисквания. Поне уточнете цвета (ако ще купувате една фурна, защо трябва да я има в два цвята?) и посочете някаква сума, защото под думата „бюджетно“ хората разбират различни неща.

Ако нямате конкретни изисквания, просто разгледайте темата - има много препоръки и доста от тях са за бюджетни модели. Съвсем наскоро обсъждахме такива предложения:

Скрит текст:
Да споделя от Емаг две супер оферти за фурни Бош с пиролиза. Не са с 5 години гаранция, но продават допълнителна и в края на втората година може да се докупи ако някой реши.
...
И този модел  Bosch HBA573BS1 за 830 лв с доставка до адрес
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-elektricheska-mult … bs1/pd/DK574ZMBM/

...За фурна, препоръчвам Bosch HBA554EB0, която има нужните ви функции, има самопочистване на всички стени и тавана, произвежда се в испанския завод на фирмата (откъдето е и плотът) и е на промоция за 779 лв тук:

https://vimax.bg/index.php?route=product/product&product_id=4846

Другият добър вариант е Bosch HBF154BS0, която също има самопочистване на всички стени и тавана, но е с по-стария модел на камерата и се произвежда в турския завод на фирмата. На най-добра цена в момента (629 лв) я откривам тук:

https://vimax.bg/seria-2-furna-za-vgrazhdane-nerazhdaema-stomana-hbf154bs0.html

# 647
Vilemina, благодаря за съвета в другата тема за сушилните Simple Smile.

Ако е удобно да попитам за мнение за тази фурна

https://zora.bg/product/eoe8p39wx

Направи ми впечатление, понеже все се коментира, че моята фурна Неф тежеше около 48 кг, а АЕг и Електролукс са по около 33-35 кг според данните в магазин Зора, че лесно се намират....

# 648
Има ли значение фурната къде е произведена? Полша и Испания добре ли е

# 649
Драго, аз скоро показах какво се случи с моята фурна Електролукс след първото пускане на пиролизата. Само веднъж я пуснах, половин програма🤔
Моделът не е този за който питаш, но като цена е сходен. После четох подобни оплаквания в групите във ФБ
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 22:33 от Чи лу

# 650
Чи лу, ужас, а ще подменят ли вратата (вратата е това нали?). Жалко, харесаха ми функциите, ама то по-зле от Беко ще излезе.

# 651
Не съм питала, не ми се занимава, пък и то май минаха 3- 4г откакто  купих уредите. Да, вратата отгоре е това и не е чак толкова зловещо, колкото изглежда на снимката, но се деформира, все едно има три капки разтопена пластмаса. Тя си работи фурната,  а пиролизата я взех бонус заради чисто черния цвят на уреда и не ми липсва.😆
 Тогава не четях тук и се набутах. Сега чета постоянно, че трябва да купувам пак всичко  и вече имам безброй линкове на печки, перални, миялни и всеки ден си променям списъка. Бюджета го удвоявам и деля на две през ден😂
Може ли да ми кажете сайт в който има добро сравнение на моделите?

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 11:07 от Чи лу

# 652
Не съм питала, не ми се занимава, пък и то май минаха 3- 4г откакто  купих уредите. Да, вратата отгоре е това и не е чак толкова зловещо, колкото изглежда на снимката, но се деформира, все едно има три капки разтопена пластмаса. Тя си работи фурната,  а пиролизата я взех бонус заради чисто черния цвят на фурната и не ми липсва.😆
 Тогава не четях тук и се набутах. Сега чета постоянно, че трябва да купувам пак всичко  и вече имам безброй линкове на печки, перални, миялни и всеки ден си променям списъка. Бюджета го удвоявам и деля на две през ден😂
Може ли да ми кажете сайт в който има добро сравнение на моделите?
Вето и Техномикс, поне тях съм ползвала преди 4 години за сравнения, но най-добре (по-трудно е, наистина, но по-сигурно) да четеш самите упътвания, защото често информацията на сайтовете е непълна или неточна, вероятно е и въпрос на лош превод.

# 653
И моя Електролукс така стана след първата пиролиза, и не е чак толкова зле колкото изглежда на снимката, вече дори съм го забравил, но хубавото, ако може така да се каже, е че не става по зле от това, само първоначално се разтапя нещо, и толкова. Иначе това е само едно парче пластмаса отгоре, сваля се само то, а не се сменя цялата врата, ама и на мен не ми се занимава с гаранции, още повече ако ми дадат пластмаса същата партида и тя пак да се разтопи.

# 654
  • до най-прекрасния мъж
А някой с такъв проблем при АЕГ? Моята фурна не е още съвсем за чистене, но скоро ще предстои и ме дострашава да я ползвам.

# 655
  • София
Здравейте,
предстои ми закупуване на нова фурна за вграждане. Четох доста тук, но все пак да помоля по-вещите за препоръка на конкретен модел, като важните неща, които бих искала от фурната са:
- писна ми да чистя старата фурна, на всичкото отгоре е монтирана до стена /няма как вече да променя това/ и реално имам достъп само от едната страна. Четох, че най-добре е фурната да има пиролиза ако искам да избегна умопомрачителното търкане с какви ли не препарати;
- да има печене с вентилатор /моята фурна е много стара и няма такава екстра, може би сега вече всички имат?/;
- да има възможност за печене само отгоре, само отдолу и отгоре и отдолу /сигурно и това го има при всеки модел/;
- бюджетът 800-900 лв
Не търся друго конкретно или поне не се сещам за нещо специално, всички други функции биха били екстра.
Цветът също не ми е от значение.

Много, много благодаря, защото като че се обърках от толкова много информация.
Всъщност, трябва ми една сравнително обикновена фурна, която да има нормалните функционалности и да може да се почиства лесно Simple Smile

# 656
По-назад в темата Вилемина е давала модели на Бош с пиролиза на много добра цена, върни се да видиш, че няма как да се помнят всички. Друга марка около тази цена не бих препоръчала.

# 657
  • София
Кубратова, благодаря, ще се върна.
А какво представлява каталитичното почистване? Добро ли е или пак си чистиш яко самостоятелно?

# 658
Кубратова, благодаря, ще се върна.
А какво представлява каталитичното почистване? Добро ли е или пак си чистиш яко самостоятелно?
Там уловката е, че каталитичните панели се амортизират. И апк трябва да се внимава, защото има фурни с покритие само на задната стена и такива, които имат на таван, страници и отзад, НО дъното на фурната винаги се чисти ръчно!
Аз пусках една оферта от Емаг с 2 години гаранция - 830 лв с доставката на тази фурна, обаче няма само долен реотан, а е комбинация от горен и долен. Фурната има 10 автоматични програми, НО няма телескопични водачи. Всичко е отразено в цената...
https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-elektricheska-mult … ng_1021108568_1_2
Ето видовете нагряване от ръководството на потребителя
Скрит текст:

И автоматичните програми

Тази е много добър вариант, но е 997 лв. Има и 5 години гаранция, и телескопични водачи на едно ниво, и долен реотан самостоятелно. Май всички изисквания покрива.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb0 и инокс я има.

Ето видовете нагряване. Автоматичните програми са същите като на горната!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 12:36 от drago_2008

# 659
  • София
Drago, да, видях го  модел HBA573BS1, има го в момента в Емаг. Супер е за мен, само за избирателното долно печене се чудя - понякога го ползвам като пека определени неща, но моята фурна е толкова стара /пенсионерка Нарди/ Simple Smile  - сигурно сега липсата на долно печене се компенсира с другите програми на новите фурни. В чудене съм...

Общи условия

Активация на акаунт