НОЕМВРИЙСКОТО човече ходи храбро като мече!!!

• 10 457
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
хи-хи
аз пък за първи път в живота си нямам мнение по някакъв въпрос (този за антибиотиците). пила съм само 1-2 пъти и то доксициклин (само на това рагирам според някаквуи изследвания) и доки тогава ми се смееше, че съм като сифилистиците, щото доксициклин в моята доза се пиело от болни от сифилис  hahaha
което ми напомня да псоделя една смешна случка - отивам аз в лаборатория да ми вземет кръв. чакам отпред с още куп хора. в един момент се появява леборантката и казва "бременната със спина да идва" и виждам как всички се отдръпват от пътя ми  hahaha

# 226
Котка, картинката я взех от един сайт за авторски кукли. Тези кукли ги правят разни художници и ги продават на колекционери по нета, но са доста скъпи. Някой ден може и да си купя. Сложих точно тази, защото с това еленче на коремчето има нещо беззащитно, мило и бремелинско.
Като говорим за аватари - много е сладка снимката на щерката на Реничка. Въобще, много силно представяне имаме на синеоки госпожици ноемврийки - на Симка, на Клара...  bouquet

Бубуто, срам и позор за погачата наистина! Очакваме скоро отчет! Wink

Матрак - от магазин "от а до я" го купих, с големи реклами - било по технология на НАСА! Пише Пиер Карден на него (?!). Имаше само такова и обикновено дунапреново и аз взех това. Нямам оплаквания, но и база за сравнение. Креватче ще купувам скоро ново за Мини, това (120/60) остава за новото бебе. Само се чудя, ако новото е без решетка няма ли да изпада котарачето...

Завчера Мини беше на концерт! Организирахме концерт с етно/ембиънт музика - природни шумове, кавали, рог, гайди, перкусии и т.н. С влизането си в клуба Мини се натъкна на няколко прекалили със стайлинга муцуни и ревна истерично (нетипично за нея, но страх!). После свикна. Дори се закачаше с публиката - доста дълги коси подръпна. Всички я третираха като принцеса. Клубът беше претъпкан до пръсване, та постояхме 40 мин. и си тръгнахме преди и двете да сме изпушили задочно по една кутия цигари. Мисля, че Мини не отчете музиката, прекалено беше обсебена от обстановката и народа. Легна си в 21.30 или с половин час по-късно от обичайното и си спа както обикновено.

Честит Св. Валентин на празнуващите! Ние не сме от тях. Довечера сме на концерт на Лайбах /без Мини този път/. Simple Smile

# 227
вивита, исках да кажа да не я плашим допълнително буба. достатъчно се притеснява човек като му е болно детето, за да я товарим с такива ужасии. мисля, че малко такт в случая не е излишен. не претендирам за компетентно медицинско изказване, просто споделям мнение. все пак с такива лекари разполагаме тук, те са с дипломи и по-добре могат да преценят какво му е на детето. отколкото ние на око да решаваме да даваме ли хапчета, да не даваме ли. не си прочела добре- казах "след като лекарката е преценила и ти си по-спокойна така".
и аз съжалявам, но винаги се ядосвам на такива крайни мнения. все сам решава за детето си. същото е като с кърменето, късното захранване и т.н.  Peace

# 228
кофти е това, че антибиотици тук се изписват така често - това с "успокоението за майката" и презастраховането на лекаря го има.  Другият вариант е да си намериш личен добър хомеопат и да се лекувате така.

Аз да споделя, че Деян сутринта изяде съвсем сам почти цялата си каша - помогнахме само да обере по дъното.

# 229
ми то като е тръгнало да се хвалим, аз да кажа, че петра обърна цяла чаша сок върху себе си, опитвайки се сама да си я надигне и да пие от нея без сламка  Mr. Green после се разтича насам-натам, така че без време чистих къщата, че лепнеше.

# 230
Тити, браво на момчето.
Вивита, Кити изпи всички възможни сиропи за кашлица. И тя не спря, а даже тръгна към гърдите. Как да не дам антибиотик, и не е за мое успокоение - просто вече няма какво друго да се даде. И с хомеопатия пробвахме, ефект нулев. Тя кашля от декември месец. Ако така ти се случи да ти кашля детето 2 месеца и ти ще дадеш антибиотик, повярвай ми.
А иначе, моята докотрка и съответно е същата и за Кити не обича да изписва антибиотик за успокоение или за всеки случай. Винаги го прави, когато няма друг начин и нищо не действа. И сега щом е преценила така аз го давам. Но съм сигурна, че сме пробвали и всичко друго. А такива крайни мнения не е хубаво да се изказват, че не се знае какво ще ти дойде до главата.
Честит празник на всички. Кой каквото си празнува.
За матрака - не помня какъв е. Мисля че беше с кокосова влошка. а леглото и е добре - аз съм спала в него до 5 годишна. То е голямо - 140/70

# 231
мнението ми не намирам zа крайно, а zа реалистично, бубе и юка  Hug
а , че щ? има zаболявания, скарлатини, антибиотици и при нас, то е ясно. Но само zа неща, които наистина се повлияват от антибиотик, не zа кашлица и лек бронхит. Лек ден.

# 232
Здравейте, момичета!
Обаждам се, колкото да не ме забравите Embarassed Другата седмица Дирк предава работата си и почвам отнава съвсем редовно да раздавам акъл Mr. Green
При нас всичко е ок, чавето намери вече някакъв поне засега окончателен ритъм, спи от 19.30ч до към 9-10ч, но затова пък само веднъж дневно спане за около час, можемалко повече, може малко по-малко. Аз лично съм много доволна. Двата часа дневно детска градина явно доста го изтощават, въпреки че явно му доставят удоволствие. Ама на мен ми е мъчно Blush
За антибиотиците и на мен ми направи впечатление, че в Бг изписват много често. За шест месеца в Бг пи антибиотик два пъти, тук засега нито веднъж. Но не бих посмяла да не дам, ако педито каже, че е абсолютно необходимо, макар и да ми е пределно ясно негативното въздействие на честото лечение с антибиотици. Та затова ми се струва трудно за преценка от страна на майката. Виж, в толкова модерната хомеопатия пък изобщо не вярвам.
Тити, браво на Деян! Малик също се опитва да яде сам, ама е едно мазало......
Честит празник на тези, които празнуват!  1dating Аз съм по-скоро Трифон-зарезанка
 DrunkЕй, чухте ли, че The Police са се събрали отново и ще правят турне.....Аз много се радвам Laughing yesyes

# 233
  • Пловдив
Весели празници на всички!  bouquet
Нашето легло е това: http://www.shtarkel.com/l1.html

Нашият тате ме изненада тази сутрин със закуска и кафе в леглото, а ако знаете колко му е трудно да става сутрин  Mr. Green- направо съм поласкана Flutter за дове4ера ще трябва аз да се отчета Wink

Росен е подстриган - прилича на момченце Simple Smile-мисля, че с справих добре, малко зор видях с бретона, но аз си го харесвам; Mr. Green

# 234
честит празник на всички!!!
Ние на този ден преди 3 години подписахме граждански брак Grinning
За антибиотиците само да кажа, че наистина не е хубаво много да се прекалява с тях. А иначе Франция е държавата, която наистина злоупотребява с антибиотици и тук си го признават, и кампания тече постоянно по телевизията да се внимава с тях и т.н. Но щом пък няма друг изход, значи антибиотик. И ние вече минахме оттам. Rolling Eyes
Тити, ама какви груби постинги бе човек? - не съм забелязала груб постинг newsm78
Тук времето днес е мрачно, настроението ми и то като времето.
Може би защото снощи не сме спали - Поло се дра цяла вечер. Иначе си спи спокойно по цяла вечер, но снощи беше нещо невероятно - такъв рев май само веднъж е имало и то лятото в България, когато излизаше първото зъбче.
А днес не ми върви - топлих остатъка от снощната манджа, в следствие ми се пукна тавата. Като бършех сутринта праха бутнах без да искам два глинени китаеца, те паднаха и им се счупиха главите, а аз много си ги харесвах. Тъкмо сложих нова покривка на холовата масичка и Поло я поля с кафе Sad
честит рожден ден на Илия/напатерици Embarassed/!!!

# 235
  • София-там нейде в западната част
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ВИ   bouquet който каквото празнува ... аз харесвам и двата празника  Flutter
за св.Валентин
за Трифон Зарезан Wine Glass Drunk cheers
а нашата нова любима песен е"Miss fatty" e не е истина как се хипнотизира ще взема да я запиша на диск и да я слуша цял ден

# 236
Привет и от мен  Simple Smile
Честит Св. Валентин  и Трифон Зарезан!

Ние Ади я правихме точно на Св. Валентин, преди 2 години  Heart Eyes

За антибиотиците - и аз съм против. За щастие Ади досега не е пила нито един път (да не чуе дявола  Twisted Evil). И нашата педиатърка не му е привърженик, изписва само в много краен случай.
Матрачето и леглото засега няма да сменяме. Докато направим детската стая на Ади ще си спи в старото.
При нас консултациите все още не работят, удължена е грипната ваканция. В резултат на това на Ади ваксината закъснява вече 2 месеца Close Не е ли много дълъг периода??

Хайде изчезвам, че Ади пак се е развикала за мама  Crazy

# 237
Честит Св. Валентин и "Св." Трифон Зарезан на празнуващите по предпочитания! За мен много разлика няма, защото и единият loveuuu и другият празник  Drunk  при желание в крайна сметка водят до luvbed   Twisted Evil Wink

При мен нищо ново- напрежението още не стихва и трескаво се опитвам да издрапам тези пусти корпоративни финанси наред с  другите задължения, пък да видим... Rolling Eyes

Нана вече се опитвам да я науча да спи в затворено легло- до се га беше допряно до нашето и без едната решетка и тя много охолно се ширеше по него, но онзи ден за малко да падне и от тогава взех мерки и теглилки. Не и харесва много да е така оградена, но какво да се прави! До като съм на вълна легла- нашият матрак също е Пиер Карден и съм  много доволна от него  Peace  за кокоса от Малечко ме посъветваха да не купувам такъв, защото развъждал живот много лесно, при все това, което се говори в рекламите от производителите! Човек сам си решава, но аз ги послушах. Самото легло е 140-70 и за сега удържа фронта, но и аз се замислям за нещо по- голямо.
Антибиотици- съгласна съм, че тук се прекалява и се изписват за щяло и не щяло и е много рисковано за една мама на своя глава да решава дали да ги дава или не! Въпросът е да попаднеш на лекар, който не си връзва гащите с тежката артилерия всеки път, но това си е въпрос на късмет. В Англия пък го карат мноооого лежерно и отиват в другата крайност  дори, с което предизвикват понякога много по- лоши развития на заболяванията, така че точен отговор няма! Разчитаме на инстинкта си и си търсим доктори, които отговарят на критериите ни до колкото е възможно.

Тити, аз не разбрах кой ти направи забележка за предишния постинг и най- вече защо  newsm78 Четох го няколко пъти и така и не схванах грубото, но здраве да е......може пък хората да се обиждат, ако не се зачита достатъчно св. Валентин, нали вече сме европейци  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 17:31 от me4eto

# 238
  • София
Честит празник, кой, какъвто празнува  bouquet Цял ден нямах нет Mr. Green
За антибиотиците-аз досега през целия си живот никога не съм пила, понеже съм алергична, което доказва, че в повечето случаи лечението може да мине и без тях, но, разбира се, когато е неизбежно, по-добре антибиотик, отколкото пневмония например.
Матракът-на Тед, но какъв точно беше не помня, така или иначе Вики напоследък спи при нас повече, отколкото в собственото си легло, всъщност спи е условно казано #Crazy
Мерки от вчера-11.250, 86 см-това не ми изглежда реално, но така я записаха. Другата седмица слагаме Тримовакса, много ми е притеснено Sick
Майче, отново много благодаря за инфото Hug

# 239
  • Sofia
Здравейте мами,

За антибиотиците:Защо да се изписват за щяло и нещяло?Нашата педиатърка изчаква до последно преди да даде антибиотик.Дори повече от 3 дни.Превантивно никога не дава нито антибиотик,нито температуропонижаващо средство(това за ваксините)Само ако вдигне над 38 градуса,тогава Калпол.Иначе само го наблюдавам.Никога не се презастраховаме.Преди времесе наложи да ползвам услугите на друг педиатър,тъй като нашата я нямаше.Жената даде рецепта за антибиотик,но каза да не бързам ,а да изчакам 5 дни.И се размина.Според мен си зависи от лекаря,някои обичат да се презастраховат.
беба,не се притеснявай за Тримовакса.По принцип ваксината се понася добре.Може да има изриване на 5-6 ден и подуване на паротидите на 22-рия ден ,като реакция от васкината.Но не е задължително.При Йоско нямаше нищо.Марина обаче се изрина на 5-6 ден.Мина от само себе си.

Общи условия

Активация на акаунт