Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 831
  • 926
  •   1
Отговори
# 195
Fayona, стискам палци всичко да е наред! И много се радвам, че отида на преглед веднага.
За вит.Д се коментира в темата за добавките, че е добре да е в комбинация с вит.К2.
Аз също го приемам на капки, въпреки че ми е малко досадно, но пък уж се усвоява по-добре.

# 196
Anigo, страхотна ми се струва бройката. За сравнение аз имам АМХ 2.93 и имам по 3-4 фоликула на яйчник. АМХ-то да не е занижено от дефицит на вит. Д?

# 197
S.G.C , витамин Д беше на долна граница преди 2м (нямаше дефицит, но натам беше тръгнал) и почнах с витамин Д на капки, като месец и половина със сигурност имам прием, че понякога не съм редовна. Взимам по 100мг убиквиноЛ и омега 3, но и с тях не съм редовна.
Може наистина да съм качила малко Д-то, ако го усвоявам бързо, за почти 2м може пък да е дало отражение, не се бях замисляла. Благодаряя Heart

# 198
Файона, стискам силно палци и запомни, че ако му е писано, ще го бъде!
Аниго, много добре е бройката, успех Simple Smile

Относно " приятелката", аз не я съдя, че е скрила. Аз също бих крила следващия път като забременея. Обижда ме това, че всеки път, когато имаше нужда аз бях до нея, а в момента тя споделя тук с абсолютно непознати хора всякакви подробности. Нали, ако те е страх от уроки, не би трябвало да споделяш с никой. Няма да й пиша, т.к. за мен човек, дето отговаря с ден закъснение или уклончиво, мерси, пък не си принцеса.

# 199
Fayona, силно стиснати палци и от мен. Вярвам, че шансовете са големи. Слушай докторите, лежи спокойно (даже не и седнала в леглото). Като ставаш до тоалетна с бавни и плавни движения.
Anigo, радвам се, че кистата я няма.
Alison, стискам палци да излезе нещо в хормоните, за да знаеш къде е проблема о да работите по отстраняването му.
В Кломифен не съм била стимулирана, но с Летрозол да. Доколкото помня не е супер леко лекарство. Даже първите два месеца пих половин доза.
Salsera, може би се чуди как да ти отговори, че хем да не ти каже, хем да не те излъже.

# 200
Fayona, никакво отписване! Винаги има шанс, слушай докторите ! Чакаме добри новини!😍
Алисън,  дано намерите скоро проблема 🤞
Аниго, добре са фоликулите! Успех!🍀
На всички четящи също ❤️

# 201
Файонка, моля се бебчето да си стои на топличко до термин, а ти да имаш лека и спокойна бременност, след като те изпишат. Вярвам в твоето малко чудо! 🙏
Anigo, прекрасни новини! ☺️
Али, аз имам богат опит с Фемара. Имам една стимулация с Кломифен и.....се сдобих с 2 кисти- едната цели 6см в диаметър, а другата 5см в диаметър. За щастие на следващия цикъл ги нямаше. Аз обаче съм с тежка поликистоза. Вярвам, че при теб всичко ще протече нормално. 🍀

# 202

Здравейте дами ,според вас този тест положителен ли е , втората чертичка излезна на втората минута

# 203
Tsss на мен си ми изглежда положителен, а и щом е излязла на втората минута.. Искрено се надявам да си бременна,  но за всеки случай си пусни кръвен утре. Успех!🫶🏻

# 204
  • гр. София
Алисън, задължително изследвай пролактин на втори- трети ден от месечния цикъл следващия път. Високият пролактин може да доведе до липса на овулация макар да стартира растежа на антралните фоликули! Казвам го от личен опит!
ФЕй всичко ще е наред, само вярвай силно ние също вярваме и стискаме палци!
Иначе аз също ходя на иглотерапия като в края на януари ще направя пълни три месеца. Ходя в Салус естествено, по препоръка на Калчев, НО И защото имах колежка с ранна менопауза която след четири месеца ходене  забременя естествено и онзи ден  гушнах бебчо!
И не знам кой спомена но да вметна според Калчев с фсх над 15 стимулациите дават успех с читави яйцеклетки много нисък процент, затова той изписва хапче трябва да го погледна какво беше, ако фсх-то е над 15 да се стартира, за да може да се почне процедура по стимулация на следващ цикъл

# 205
Файонка, сви ми се сърцето като те прочетох днес! Много се радвам, че са се стабилизирали нещата, лежи и почивай, пожелавам ти най-лошото да е зад гърба ти вече!
Иначе при мен стимулирахме с кломид, не ми повлия особено добре защото не уцелихме дозата (стартирахме със 100мг) и имах два курса в рамките на месец (по принцип не би трябвало да има повече от един). В крайна сметка имах един много голем ДФ - около 29мм, който не съм сигурна, че се е спукал. След тази случка направихме месец пауза от стимулацията, но още чакам да ми дойде. Като ми дойде, мисля да пробваме с по-ниска доза кломид (50мг) и да видим какво ще излезе.

# 206
Фей... желая ти късмет, сили и кураж! Вярвай момиче и всичко ще е наред! ❤️ Дръж ни в течение на нещата...

# 207

И не знам кой спомена но да вметна според Калчев с фсх над 15 стимулациите дават успех с читави яйцеклетки много нисък процент, затова той изписва хапче трябва да го погледна какво беше, ако фсх-то е над 15 да се стартира, за да може да се почне процедура по стимулация на следващ цикъл
Но мисля, че с кломифен не се влияе пряко върху фсх, както е с лекарствата за инвитро, те съдържат точно фсх и за това и аз знам, че ако е много висок по принцип не се започва процедура.
Ще пусна пролактин със сигурност, както и щитовидно отново.
Не съм боледувала и не съм прекалено слаба, за да са това причините за липса на овулация. Със сина ми забременях 42 кг, сега съм към 46-47 кг. При достатъчен прием на мазнини теглото не оказва влияние на цикъла/яйчниковата функция, само ако се спазва някаква диетата без мазнини

# 208
  • гр. София
След единствената ми стимулация с комифен на следващия цикъл фсх-то ми даже беше по-ниско така че и аз не мисля че има някаква връзка между двете в негативна посока

# 209
  • Замък сред облаците
Хелоу, връщам се да ви чета. Не съм цъкнала следенето на темата и нямах нотификации, а и с именниците в двете роди на Йорданов- и Ивановден бяхме с и на гости, та бях и малко офлайн.

Благодаря на Наси, че се поинтересува как съм на ЛС Simple Smile

Пусна СГ, не е доволен от обслужването в Щерев, рецепционистката давала указания по телефона как се прави пача докато обслужвала пациентите. 580 лв за всички параметри на спермограмата - обикновена +морфология+ДНК.

Общи условия

Активация на акаунт