Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 763
  • 926
  •   1
Отговори
# 735
  • Замък сред облаците
Права си, отклонихме се от темата, но хората масово не са запознати с понятията. И докторите не помагат, защото не им се обяснява надълго и широко за същината, по-лесно е - боли корем, на ти капки. Само ще спомена че в другата тема един лекар казал на едно от момичетата, че аспирина бил по-силен от фраксито. Нали, сравняваме ябълки с круши, Кактус там много добре го обясни. Но недобре информираният пациент, който не знае че става въпрос за нещо с различен механизъм на действие, разбрал еди какво си и така.

Скрит текст:
Извадка от университета Джон Хопкинс: Colic is when a healthy baby cries for a very long time, for no obvious reason.

# 736
La strange Честита да си! Много здрава и щастлива! ❤Радвам се, че има и други козички (зодиакални!) в темата 😁

Мелс, скорошен успех🍀

S.G.C. По-късно се включвам, но за приятелката ти, щом е била с процедура също, значи много добре е запозната с трудния път и емоциите покрай него. Ако ти се сърди по-скоро ще е заради хормоните, които дай боже да ѝ се бунтуват в момента! Мен лично не би ме напрегнало, ако съм вече бременна такъв коментар, защото много добре знам какво е. Моят съвет е вместо да ѝ се извиняваш, да говориш следващите пъти за някакви положителни неща, за да усети, че не си в емоционална дупка и ако има нещо хубаво за споделяне сама ще си го каже 🙂

Аз още си го чакам този Ц, но цял ден коремът ми е все едно всеки момент ще дойде и затова си го чакам.. Иначе и зацапване нямам още, освен онова в събота

# 737
  • Замък сред облаците
Вики, при бременност усещанията “там долу” са същите като при очаквана М (заради нарастналата от лигавицата и прогестерона матка). Пускай тест 😅 онова зацапване миришеше на имплантационно.

# 738
АА, ме изпревари.
В понеделник вечерта казах  на ММ, че ми идва. Същите болки, само без зацапване. В сряда вечерта му казвам утре ще правя тест, а той - какъв тест, не ти ли свърши цикъла. Останалото го знаете.

# 739
Викииии, има нещо ми се струва, ще стискам палци за теб този цикъл така и да не го дочакаш. Мале как издържаш да не направиш тест не знам. Нямаш ли някое закътано останало тестче Smiling Imp Много ти благодаря, че все пак сподели мнение по моя казус, но тъй като наистина се притеснявам че е извън темата отговарям последно тук:
Скрит текст:
Всъщност аз точно така подходих, много позитивно се отнесох последния път като говорихме, тя ми изглеждаше много спокойна и щастлива, въобще не става дума да ми се сърди, говорихме над 1 час за всякакви неща, които ни свързват, но не смеех да засегна другата тема и сега съвестта просто продължава да ме гложди, затова реших, че ще се извиня директно, не вярвам да навреди.

# 740
И докторите не помагат, защото не им се обяснява надълго и широко за същината, по-лесно е - боли корем, на ти капки.
На мен си ми обясниха много добре - “Няма как бебето ти да реве от колики (болки в корема) при положение, че пие по 30 мл мляко на хранене. Като стигне до 90 мл сама ще видиш разликата” И сигурно съм една от малкото, което не е давала капки 😁 Да не споменаваме, че ако болките в корема при новородени/кърмачета всъщност са мит и реват само, щото ги болят мускули и сухожилия, то тогава как някои деца ги боли корем и при захранване с твърда храна и един вид “коликите се завръщат”? И ако колики се “обозначава” с плач на здраво бебе, защо се използва понятието и при киремни болки за възрастни?
Или не може ти да не си права 😁
Вики  пусни си кръвен утре, иди обяд/следобяд като няма толкова хора, че нали болни много…. Хайде имаш палци

# 741
Наистина съм прекалено спокойна този път, даже сега си мислих и утре да не вземам тест и ако до четвъртък няма нищо, тогава 😀
Като съм имала ЗФ и ми е закъснявало, пак съм имала придърпвания, но имаше и розово зацапване всеки ден докато дойде.
Двата дни преди зацапването от оня ден ме боляха гърдите, нетипично за мен. След въпросното зацапване спряха да ме болят, само са напрегнати както при ПМС и ми се въртят мисли, че може да имало опит за захващане само, което пак ще е голям напредък!
Ще пиша като направя нов тест или си дойде.
Благодаря ви пак за подкрепата! ❤

# 742
  • Замък сред облаците
О, не, просто има достатъчно информация по темата. Коликите са с неуточнена причина. Болките от храносмилане са с уточнена такава. Въпросът е че неправилно се използва понятието у нас. Коликообразната болка при възрастен не е еквивалентно понятие и не се свързва само с храносмилане. Достатъчно съм чела по темата, даже учебници по медицина. Иначе и аз не съм давала капки, защото масово влошават положението всъщност (правят запек). Облекчават съпътстващото лошо храносмилане и намалят една от причините за плач.
Може да изненадам някои момичета, без опит, ама си запазете инфото за после: бебетата много често плачат с часове от претопляне, щото ги навличат яко. “Ама нали трябва да са добре облечени” - трябва да им е тамън според сезона, текущото състояние и температурата вкъщи. Моето беше от лесно претоплящите се и добре че го разбрахме бързо. Колежката на нашия ЛЛ разправяше - викат ме на адрес за непрестанно плачещо от предната вечер бебе от колики, а то посред лято завито с вълнено одеяло…

Малко по-късно ще пусна към модератор да мине с метлата, че наспамихме.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 22:13 от АА

# 743
  • Ст Загора
В_гс , ей хайде де чак до четвъртък. Че и за бх вече мислиш

# 744
V_gs, стискам палци да ни зарадваш утре 🍀🍀🍀🍀🍀
АА, хубаво си обяснила. При бъбречна криза например също има коликообразни болки. Само ще добавя, че от симетикон бебетата се запичат. От капки с лактаза няма такъв проблем. 😁
SGC, подкрепям мненията да си кажеш "право куме в очите"

# 745
SGC, и аз си мисля, че най-хубаво е да си честна с приятелката ти и да й кажеш, че в тежък за теб момент си обобщила по-наедро нещата, но все пак много ще се радваш да не се притеснява да ти сподели добри и положителни новини, когато има такива и когато е готова ❤️ аз лично обичам да си изговарям нещата и да не остават недоизказани работи.
АА, супер полезно е това за прегряването, не знаех!

# 746

АА, хубаво си обяснила. При бъбречна криза например също има коликообразни болки.

Именно, причината е друга, но колики/специфична болка, наречена коликообразна има. А не да заключим бебетата не ги боли корем, мускули ги болят
А за прегряването също има начин да се разбере, когато бебето плаче, че му е топло. Ама да ви оставим някакви тайни за майчинството все пак, да не разваляме безбройните изненади, който съпътстват отглеждането на дете 😁

# 747
  • Замък сред облаците
Днес нещо не четеш с разбиране, ама както и да е Simple Smile Писала съм на модовете.

# 748
Май в шеги и закачки си стана време за новата тема 😊😊

# 749
Добре дошли на новите момичета!

S.G.C - няма да се повтарям с другите, много добре са те посъветвали. И аз съм има моменти на друга тематика, когато съм споделяла твърде много от негативните си чувства и после ми е било гузно. Просто обясни, това което и тук написа.

Съвет към всички, приемайте всяка бременност като знак, че щом си случва на други и на вас ще се случи и че често няма как да знаем дали извървяния път не е бил също толкова труден или дори повече от нашия.

Както винаги и аз научих много от темата и този път ми беше супер полезно инфото за коликите и боуен-а. Така че благодаря за споделените знания и опит, нищо, че е малко оф-топик.

Вики успех! И аз бях като теб в спокойно очакване на цикъл, когато ме изненадаха чертите! Пожелавам ти го!

Да напълните следващата тема с плюсчета, ей! ❤❤

Общи условия

Активация на акаунт