Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 33 772
  • 926
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
Ле Стрейнж, честита да си!

Боуен терапията работи с отпускането на фасцията. Тъканта между кожата и мускулите. Ползите са минимум върху отпускане на периферната и оттам на цялостната нервна система, което съответно снижава стресовото състояние на организма и оттам той функционира ако не оптимално, то по-добре от fight or flight състоянието, което в съвременния живот става почти хронично. Впрочем ин йогата също работи с фасцията.

За бебетата помага не за колики както е фалшиво популярно, а за отпускане на схванати по рождение мускули и стави, с които някои бебета се раждат и изпитват постоянен дискомфорт. Терапията отпуска мускулите им и спират да реват. Ама у нас нали “колики” е всичко, което ги кара да плачат:

# 721
Добре дошли на новите момичета! Rocket, ти си ми позната, засичала съм те в някои от другите теми! Скорошен успех пожелавам на всички!
Le strange,  честита да си! Здрава,  обичана и много щастлива!
Snowflake, не виждам проблем да започнете проследяване с докторката. Плана , който ти е дала е стандартен. Само фоликуметрия поне 3 месеца, аз така знам. Тъкмо ще натрупаш повече впечатление от нея. Междувременно можеш да си запишеш час и при  Станулов. Но имай предвид, че той не прави цветна снимка, и ако нямаш ще трябва да направиш другаде. Всъщност тя е задължителна преди инсеминация или ин витро. Пожелавам да не ти потрябва и по време на фоликуметрията да забременееш🤞

# 722
Мелс, добре дошла. Аз 2 цикъла хващам О с тестове oview. Спазвах отпътуването и ги записвай по последователност. Аз ползвам приложение premom

В какъв час ги правиш ти? На опаковката пише в диапазон 10-20 часа, а в групата за овулация, момичетата казват, че трябва да се правят от 15-18 часа мисля че беше, и затова малко се обърквам. Иначе този месец си мислех, че съм я хванала, защото правих тест към 11:30 и беше почти положителен и реших към 18 да направя още един, за да съм сигурна, а втория си беше категорично отрицателен и тогава много се отчаях 🙁 Аз съм и със СПКЯ и съвсем се паникьосвам

# 723
Здравейте! Преди няколко дни писах, за проблемно забременяване! Днес бях при друг гинеколог където бях запазила час. Оказа се , че инфекцията от преди година не е доизлекувана….. и също така леко срастване на тръба на левия яйчник.. както си й мислех, предния гинеколог не си е свършил работата!  Бактерията е бактериална вагиноза, изписаха антибиотик и други лекарства.. гинеколога каза, че заради инфекцията е толкова проблемно забременяването и ако не се появят след лечението ,до 3 месеца две чертички, ще се наложи да отида за цветна снимка, поради срастването .. Малко съм притеснена, дали има някой който е минал през това, да каже собствени наблюдения?

# 724
  • Замък сред облаците
Бактериалната вагиноза не е бактерия, а диагноза. Коя е бактерията?
А как видяха срастването?

# 725
Ле Стрейнж, честита да си!

Боуен терапията работи с отпускането на фасцията. Тъканта между кожата и мускулите. Ползите са минимум върху отпускане на периферната и оттам на цялостната нервна система, което съответно снижава стресовото състояние на организма и оттам той функционира ако не оптимално, то по-добре от fight or flight състоянието, което в съвременния живот става почти хронично. Впрочем ин йогата също работи с фасцията.

За бебетата помага не за колики както е фалшиво популярно, а за отпускане на схванати по рождение мускули и стави, с които някои бебета се раждат и изпитват постоянен дискомфорт. Терапията отпуска мускулите им и спират да реват. Ама у нас нали “колики” е всичко, което ги кара да плачат:
Както винаги много добре обяснено от теб!

# 726
АА коликите са болки от неразвита храносмилателна система, появяват се когато бебето увеличи дозата храна (мляко) за това и се появяват от седмица до 20 дни след раждането (зависи кое как вдига дозата) И това са ми го казали лекари. Сега дали като се отпуснат някакви мускули им намалява тази болка, не знам, но е факт че боуена помага. И аз не мисля, че колики са всичко, за което плачат. Даже доста лесно им се различава кога за какво плачат 😉😉
За другото звучи много логично

# 727
  • София
Жаки, аз от миналата седмица насам забелязвам, че не съм толкова изнервена, имам повечко енергия и май спя малко по-добре.

# 728
Бактериалната вагиноза не е бактерия, а диагноза. Коя е бактерията?
А как видяха срастването?

Ами не мога да разчета какво точно е написал доктора..
при преглеждането на яйчниците и дали ще има предстояща овулация забеляза , че има леко срастване. Не знам как се нарича този метод на преглеждане

# 729
Ехограф или мануален преглед (тоест те е пипал отвътре с ръка) Няма други видове преглед

# 730
  • Замък сред облаците
АА коликите са болки от неразвита храносмилателна система, появяват се когато бебето увеличи дозата храна (мляко) за това и се появяват от седмица до 20 дни след раждането (зависи кое как вдига дозата) И това са ми го казали лекари. Сега дали като се отпуснат някакви мускули им намалява тази болка, не знам, но е факт че боуена помага. И аз не мисля, че колики са всичко, за което плачат. Даже доста лесно им се различава кога за какво плачат 😉😉
За другото звучи много логично

Коликите се свързват с недоразвита храносмилателна система, да, но така и не е доказано научно дали е така. Самото състояние колики обозначава плач, а не стомашна болка.

Редактирала съм брошурите на поне 3 известни вида капки за бебешки колики у нас, направила съм си справките 😅

# 731
И ние ходихме месец след раждането на боуен (до скоро не знаех, че така му казват на български, ама сега прочетох да видя какво обсъждате Blush), защото много плачеше бебето и ни казаха, че се препоръчва за бебета след цезарово. Не помогна. ММ отиде за негови болежки и беше доволен, та според мен е малко на късмет. Акупунктура правих преди раждането за лесно раждане и какво да ви кажа Grinning по-добре да си мълча. Но в най-добрият случай ще помогнат тия неща. А в най-лошия няма да навредят, та съм за.

# 732
Ехограф или мануален преглед (тоест те е пипал отвътре с ръка) Няма други видове преглед

Вътрешен ехограф

# 733
Le Strange, честит рожден ден! Бъди здрава и нека се сбъднат мечтите ти!
Мелс, добре дошла и скорошен успех!
Инка, единствено с лапароскопия може на 100% да се каже дали има сраствания или не. След като преминеш лечението и пуснеш контрола, ако всичко се е изчистило, препоръчвам цветна снимка преди да започнете отново с опитите. Успех! 🍀
Найсна, много се радвам да те видя тук. Пожелавам ти бързо да се случат нещата ☺️🍀❤️

# 734
Самото състояние колики обозначава плач, а не стомашна болка.

Не знам какво ще рече това “обозначава” 🙄 Коликообразни болки си е понятие и могат да имат такива болки и възрастни хора, не само бебета
Но както и да е, извън темата за бебеправене е

Общи условия

Активация на акаунт