Рим - 27 тема

• 46 409
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Резюме на скорошното ни посещението в Рим (подарък за РД на майка ми):
16.02 - полет София – Рим Чампино с Уиз; поради незначителната разлика в цената в сравнение с приорити, пътувахме с 20 кг чекиран багаж, което се оказа много полезно на връщане с всички закупени глезотии. Резервация през Букинг за приятен апартамент (Charming Trastevere One) в близост до гара Трастевере, с бонус безплатен трансфер от летището. След настаняване – разходка из квартала, хапване (Prosciutteria Cantina dei Papi) и десерти (Le Levain Roma).
17.02. - Ватикански музеи с билети за 12.30 ч.; голяма опашка, но се влиза доста експедитивно. Около 6 часа разглеждане.
18.02. - Галерия Боргезе с билети от 10.00 ч. (един стандартен, втори – Букинг бонус и доплащане); имахме късмета да сме там в последния ден на изложба на Рубенс (новаторския му подход към изобразяване на древноримското изкуствои и поставянето му в контекста на Бернини; фантастично преживяване). Следва лежерна разходка из парка и фотопаузи. Хапване до Мавзолея на Август и разходка през Испанските стълби, фонтана Треви (имаше доста хора, но нямаше особен проблем в нбамиране на място до самата вода за чудесни нимки), Сан Игнацио де Лойола (забележителен интериор с оптически илюзии) и Санта Мария сопра Миневра (една от най-любимите ми църкви още от университета).
19.02. - свободна програма – Санта Мария Маджоре, Колизеум, Римски и императорски форуми, Устата на истината. От плана отпадна Сан Пиетро ин Винколи (скулптурата на Моисей на Микеланджело), тъй като не бях проверил, че църквата е затворена от 12.30 до 15.00 ч.
20.02. - отреден за Свети Петър и Пантеона. Опашката за базиликата се простираше през целия площад, но стигнахме до секюрити проверката за около 50 минути. При Пантеона опашката бе отново около час, тъй като имаше краткотраен дъжд и бяха премахнали автоматите за билети от площада, та се наложи да се преминава през физическата каса вътре.
21.02. - след освобождаване на апартамента в 10.00 ч, имахме достатъчно време да посетим Сан Пиетро ин Винколи, преди да се доберем до летището (метролиния Б от Колизеума до Термини, метролиния А до Чинечита, автобус 520 до летище Чампино).
Тъй като бяхме в периферията на Трастевере, се наложи използването на гладски транспорт, гкавно на отиване до първата за деня дестинация и ако сме капнали – на връщане вечерта. Във всички видове транспорт плащането с дебитна или кредитна карта е елементарно, но имайте предвид, че в автобусите има само по една машина за плащане с карти (цвят бордо) и една за билети/абонаментни пасове (жълта).
Паста, сирена и салами взехме в последния ни ден, от супермаркет Elite. От летището взехме единствено ликьори.
Апартамент, 5 нощувки за двама - 420Е + 60Е туристическа такса.
Имайки предвид, че с майка ми вече не сме туристи както бяхме на младини, успяхме без проблем да се справим с около 15 000 на ден. Имахме късмет и със страхотно време за края на февруари – 16-18 градуса през деня, слънчево.

# 166
А може ли с една банкова карта да се купят няколко билетчета? За деца до 10 г. има ли някакво намаление за билетите за транспорт?

# 167
  • Русе
Arh_b, моля за линк към апартамента.

# 168
# 169
Здравейте, момичета! Може ли, един въпрос? Опитвам се да купя билети за Музея на Леонардо да Винчи. От всички /два/ сайта, които намерих цените са различни, а опитите за плащане неуспешни. В официалния сайт пише да си ги купим на място. Заслужава ли си да продължавам с опитите или като отидем на място? И няма ли да чакаме много?
Те въпросите станаха повече от един Grinning Благодаря на отзовалите се!

# 170
Никога не съм виждала опашки пред Музея на Леонардо да Винчи. И не смятам, че има нужда да се купуват билети предварително. А и в Рим музейните експозиции са две. Синът ми и съпругът ми посетиха този на Пиаца дел Пополо, ама доколкото си спомням не бяха чак толкова впечатлени.

# 171
Здравейте,
Мои близки ще пътуват до Рим на 8-ми март. Кацат на Чампино. Видях, че за тази дата е обявена национална стачка, включваща и транспорта, което предполага проблеми  при придвижването.
Какви варианти има за трансфер от летището до хотела при това положение?
Моля, ако някой има опит в подобна ситуация, да сподели информация.

# 172
  • Враца
Олеле! И ние ще сме на 8 март, къде пише за стачката?

# 173
На първа страница на темата има линк към страницата на тяхното Министерство на инфраструктурата и транспорта. За 8 ми март е планираната национална стачка.

# 174
  • Берлин
Ние го играхме този филм преди 2-3 години- стачка + Мм рожденик. За летището имахме трансфер до хотела /през букинг/. Работеха нормално забележителностите и заведенията. Програмата ни беше в района на Колизеума с прилежащите забележителности. Пеша се справихме,но връщането до хотела вечерта беше приключение - никакъв транспорт, пълни таксита. Вървяхме пеш донякъде и на финала случихме на такси. Толкова бяхме изморени,че на снимките от празненството сме като болни. Съвет - огледайте всички варианти за транспорт /такси, uber и тн./ и нагласете програмата за деня на по-компактно място, достъпно и пеша.

# 175
Здравейте момичета, опитвам се да купя билети за Колизеума, но след като натисна линка от първа страница и искам да избера дата ми излиза съобщение че сайта е блокиран. Някой може ли да ми помогне.

# 176
  • Варна
Здравейте момичета, опитвам се да купя билети за Колизеума, но след като натисна линка от първа страница и искам да избера дата ми излиза съобщение че сайта е блокиран. Някой може ли да ми помогне.

При мен от телефона се оправи като спрях wi-fi и минах на мобилни данни. Отвори се без проблем така.

# 177

При мен от телефона се оправи като спрях wi-fi и минах на мобилни данни. Отвори се без проблем така.

Пробвах и по този начин, но за съжаление резултатът е все същия.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 16:15 от Нелсон

# 178
  • Враца
Ние го играхме този филм преди 2-3 години- стачка + Мм рожденик. За летището имахме трансфер до хотела /през букинг/. Работеха нормално забележителностите и заведенията. Програмата ни беше в района на Колизеума с прилежащите забележителности. Пеша се справихме,но връщането до хотела вечерта беше приключение - никакъв транспорт, пълни таксита. Вървяхме пеш донякъде и на финала случихме на такси. Толкова бяхме изморени,че на снимките от празненството сме като болни. Съвет - огледайте всички варианти за транспорт /такси, uber и тн./ и нагласете програмата за деня на по-компактно място, достъпно и пеша.
За съжаление на тази дата ще акостираме в Чивитавекия. Или трябва да се откажем от посещение на Рим, или да резервираме екскурзия от круиза, но цената е наистина висока, и то без да включва посещения на обекти. Ако решим в свободното време да посетим нещо, ще стане буквално една заплата за ден... разочарована съм...

# 179
  • Пловдив
Случайно може ли да ми кажете в колко часа има литургиите във Св.Петър?

Общи условия

Активация на акаунт