Рим - 27 тема

• 46 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Берлин
Regina, благодаря от сърце. Ясно ми е вече как да постъпя и на двете места.
Да,мама е с 85% инвалидност, отговаряме на изискването по този параграф.
И изобщо не направих разликата с държавен музей. Много ми беше полезна, благодаря ❤️

# 151
  • Milano
Parurche, не % инвалидност, а дали е autosufficiente има значение дали ти ще влезнеш  безплатно.
Важното е, че си го изяснила.😉

# 152
С една дума няма как да се вземат онлайн билети за деца до 18 /Ватикански музеи и Колизеум/. Или?

Купих онлайн билети за Ватикана но няма безплатни за деца а са на по-ниска цена.

Здравейте, от този сайт ли https://www.coopculture.it/en/products/ticket-colosseum-roman-forum-palatine_24h/  ?

Не от официалния сайт https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/organizza- … -e-biglietti.html

Само да уточня, че намалението е за деца между 7-18 години. Явно за деца под 7 години е безплатно.

Извинявам се, моя грешка! Simple Smile
Вие говорите за Ватикана, пък аз за Колизеума съм дала линк! Simple Smile
Да, за Ватикана децата са с намалена тарифа и всички билети са поименни.
Колкото до Колизеума - дамите преди мен са описали чудесно реда за влизане, за което и аз им благодаря!

# 153
  • Бургас
Здравейте, дали може да ми помогнете със следното:
Ако купим билети за Метрото, после в рамките на 100 минути важат ли и за автобус?
Не ми е ясно това.... Разбрах, че ако купя за автобус важи за метро, но обратния вариант валиден ли е също?
Благодаря много, ако ми помогнете с инфо 😉

# 154
  • София
Ако купим билети за Метрото, после в рамките на 100 минути важат ли и за автобус?
Не ми е ясно това.... Разбрах, че ако купя за автобус важи за метро, но обратния вариант валиден ли е също?

Не сме купували билет, чекирахме се с карта и така с автобус и метро се придвижихме от Чампино до Испанските стълби за 1,5 евро. По същият начин, но в обратен ред - метро и след това автобус, се придвижихме от центъра до летището. От моя опит е валедно.

# 155
Билетът е един и същ, ползва се в каквато последователност искате, едно влизане в метрото, а автобуси и трамваи може да сменяте колкото искате в рамките на 100 минути.

# 156
Билетът е за всички автобуси, трамваи и метро. Чекира се еднократно и на гърба му се изписва до колко часа важи. Машините за чекиране са в самия автобус и на входа на метрото. В рамките на тези 100 минути може да се ползва какъвто градски транспорт ви трябва, като влизането в метрото е еднократно. От летище Чампино за билет 1,50 евро на човек се стига спокойно до центъра на Рим (автобуси 520 или 720, и прекачване на метро след това). На летището билети се продават там където излизате, има няколко гишета на различни автобусни линии, по средата е гише Информация и от него купувате билетите за градския транспорт. В центъра на Рим най-добре е билетите да се купуват от магазинчетата за цигари, обозначени са с табела "Т". Жената от хотела ни го даде като съвет, тъй като на машините за автомати дебнат много джебчии.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 14:07 от Бобец

# 157
от линка със стачките, правилно ли разбирам, че на 8 март ще има национална стачка на целия транспорт-влакове и автобуси

# 158
  • Бургас
Uber има ли в Рим?
Взех билети за началото на май, вчера вечерта резервирах и хотел.
Искам да отидем за един ден и до Флоренция с влак. Ще се върна да изчета цялата тема.

# 159
Здравейте!
Летим за Рим на 16.03. за 4 дни с две деца - на 7 и 9 г. Търся препоръки за интересни за децата места за посещение. Ще съм благодарна за всякакви идеи Simple Smile

# 160
Здравейте!
Летим за Рим на 16.03. за 4 дни с две деца - на 7 и 9 г. Търся препоръки за интересни за децата места за посещение. Ще съм благодарна за всякакви идеи Simple Smile
Explora - Museo dei Bambini di Roma
Giardino Zoologico di Roma
Museo Leonardo da Vinci - Piazza del Popolo

# 161
Въпрос - може ли дъщеря ми на 9 години да влезе в Колизеума безплатно с брат си на 16 г. или трябва да са придружени от възрастен? Доколкото разбрах и за двете деца Колизеума е безплатен.

# 162
  • Milano
Може да влезе с брат си. Деца под 12г. трябва да имат придружител.

Относно стачката на 8-ми март, не е само транспортна. Всяка година има стачки на тази дата.

# 163
  • Варна
Здравейте! Днес бе последният ми ден в Рим! Уникален град!
Препоръчвам ви ресторант Mimi e Coco, две вечери подред ходихме там, тясно е, но пък страхотно обслужване, атмосфера, храна и по-конкретно фокачата и равиолите (12-14€) в близост до този ресторант е и едно местенце за тирамису в чашка - Two sizes, също много вкусно, пробвах оригинално, с шам фъстък, и с фъстъчено масло (фенка съм на фъстъченото масло и това е моят фаворит) 3,5€ е малката чашка. Сандвичи All’Antico Venaio доста популярни, лично на мен ми хареса сандвича, голям е, взехме си един - La Paradiso (интересната съставка в него е пастата от шам фъстък) като ги помолихме да го разрежат на две (10€).
Osteria da Fortunata - не останах очарована, добри бяха и пастата (17€) и панакотата, но цените са една идея по-завишени, при следващо пътуване едва ли ще отида.
Tonnarello в Trastevere - много приятна атмосфера, вкусна Аматричана. (14-15€).
Angelino “ai Fori” dal 1947 - в близост до
Националният паметник на Виктор Емануил II , случайно решихме да седнем в това заведение за по питие, та покрай питието реших да си поръчам и нещо сладичко - Torta Angelino много семпла, лека плодова торта с много вкусен крем, със сигурност бих си я хапнала отново!
Antico Forno Serpenti - на 10мин. от Колизеума, отбихме се сутринта за по две парчета пица и 2х капучино, (7-10€).
Suppli dei Coronari - много вкусни, но и доста големи, взех си класическо и “карбонара”,  като едното ще изям след няколко часа на път за летището! 😃 (3,5€ за една бройка).
L'Antico Forno di Piazza Trevi - точно до фонтана, голямо чакане, откъм обслужване и  ако искате да седнете отвън най-вече, ние отидохме към 8:30 и в 9 вече хапвахме два големи вкусни кроасана с по чаша кафе (обща сметка 14€).

Отседнахме в Courtyad Rome Suite - 670лв за 5 нощувки за двама. Непретенциозно  местенце, точно зад Castel Sant’Angelo, 20мин. пешеходно разстояние до Ватикана, 25мин. до фонтана ди Треви, единствено Trastevere и Колизеума остават маалко по в страни -  около 40мин. пеша.
Но пък в Рим  всяко ъгълче е красиво и уникално и най-добре се усеща града с вървене.

В интерес на истината, не очаквах да е толкова пълно с туристи през февруари, разбира се билетите бяха подготвени преди това! Не ми се мисли, какво е през лятото 😁 Времето беше супер за любителите на
топлото и слънчевото, аз не съм от тях 😃 но пък на по-сенчестите места и вечерите  си беше по-прохладно!

Единственото, което ме измъчи -> стълбите към купола на базиликата “Св. Петър” …

# 164
  • София
В ден с температура на сянка до 41.5 C го обикалях 8 часа без почивка - на всяка чешма главата под струята, изтръскваш се като куче и продължаваш! Нищо сложно 😊 и усещаш баш италианското лято 😅

Общи условия

Активация на акаунт