Рим - 27 тема

• 46 417
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Имам въпросче за билетите за Колизеума: когато се купуват онлайн, заявяват се и се плащат само билетите за възрастни ли, понеже навсякъде има инфо, че детските /безплатни/ се получават от касата?
Гарантира ли това влизането на детето с родителите точно в определения час, след като не е предвидено в бройката посетители?
Питам, тъй като в процеса на резервация никъде няма опция за упоменаване на билет за 0E.

Дъщеря ми влезе безпроблемно с нас в определения час. Просто след първата или втората проверка (бяха няколко и не помня точно след коя) ни насочиха към касите, които са вътре, и там ни дадоха безплатния билет за детето.
Не забравяйте документ за самоличност, защото проверяват дали билетът е на името на човека, който влиза (същото важи и за музеите на Ватикана).

# 136
  • Берлин
С една дума няма как да се вземат онлайн билети за деца до 18 /Ватикански музеи и Колизеум/. Или?

# 137
  • Плевен
С една дума няма как да се вземат онлайн билети за деца до 18 /Ватикански музеи и Колизеум/. Или?

Купих онлайн билети за Ватикана но няма безплатни за деца а са на по-ниска цена.

# 138

Купих онлайн билети за Ватикана но няма безплатни за деца а са на по-ниска цена.

Здравейте, от този сайт ли https://www.coopculture.it/en/products/ticket-colosseum-roman-forum-palatine_24h/  ?

# 139
За Ватикана взехме онлайн билети предварително те са поименни ,за детето са по евтини ,на входа проверяват паспорти или лични карти дали отговарят на имената на билетите.За Колизеума бяхме на безплатната неделя взехме на място не бяха поименни за онлайн не мога да кажа.

# 140
Здравейте! Моля за предложения за ниско бюджетни нощувки в Рим! Благодаря!

# 141
Здравейте! Моля за предложения за ниско бюджетни нощувки в Рим! Благодаря!

Хостели

Пак ще напиша, че задаването на въпрос за търсенето на места за настаняване, без уточняване на дати, брой хора и брой нощувки, е просто абсурдно.
Да не говорим, че за едни нискобюджетно е 200лв на човек, за други може да е 500лв.

# 142
  • София
Те и хостелите в Рим се самозабравиха, но щом се пълнят и на тези цени, защо не

Произволна дата в края на март излиза 49 евро за легло ( стая с 4 легла ). Това е най-ниската възможна с оценка над 9 в booking.
Мястото е Jo&Joe

# 143
Цените са страховити в Рим, но явно вече ще е така!

Огледайте по крайните спирки на метрото, може да изскочи нещо.

Всъщност винаги може да изскочи нещо, трима човека спахме за 110 Е в малко студио на три минути от Пиаца дел Пополо, но го букнах в момента, в който се появи на пазара и без никакви оценки.
В последствие установих, че и снимките не са от мястото за настаняване, а компилация от други два имота на хостката😀
В действителност се оказа чудесно, но след като навъртя няколко 10-ки цената вече е 300 Е. Не че заслужава чак такива пари, но явно има кой да ги дава.

# 144
  • Плевен

Здравейте, от този сайт ли https://www.coopculture.it/en/products/ticket-colosseum-roman-forum-palatine_24h/  ?

Не от официалния сайт https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/organizza- … -e-biglietti.html

Само да уточня, че намалението е за деца между 7-18 години. Явно за деца под 7 години е безплатно.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 11:36 от ronbon

# 145
  • Берлин
Аз пропуснах, че намалението е до 7 години. 3-ма сме- мама с инвалидна карта, племенникът ми на 12 и аз. Чудя се как да го направя най-лесно за вход. Може би за Ватикана билети и за 3-мата. А за Колизеума пак объркано. Аз и мама на една опашка за инвалиден вход, племенникът на друга. Май най-добре да си купя билети и да не се занимавам с безплатен вход и тн. Все пак около 100 евро ще са билетите,не е нищо. Ако някой може да ми даде друга идея, приемам веднага.

# 146
Аз пропуснах, че намалението е до 7 години. 3-ма сме- мама с инвалидна карта, племенникът ми на 12 и аз. Чудя се как да го направя най-лесно за вход. Може би за Ватикана билети и за 3-мата. А за Колизеума пак объркано. Аз и мама на една опашка за инвалиден вход, племенникът на друга. Май най-добре да си купя билети и да не се занимавам с безплатен вход и тн. Все пак около 100 евро ще са билетите,не е нищо. Ако някой може да ми даде друга идея, приемам веднага.

Не, не чакате на различни входове. Влизате заедно, като показвате вашите билети. След това има втора проверка, където ще Ви кажат откъде трябва да вземете безплатния билет за детето. Касите се намират непосредствено преди скенерите, където е следващата проверка. Там просто казвате, че искате билет за детето. Навсякъде се движите заедно. (само дано не бъркам след коя проверка, първа или втора, ни насочиха към касите Simple Smile )

За Ватикана билетът за деца не е безплатен, а е по-евтин. В предния си пост имах предвид, че и за Ватикана, и за Колизеума трябва да имате документ за самоличност, защото проверяват. На Колизеума провериха само моят и на  голямата ми дъщера, а на Ватиканските музеи- на всички. Не поискаха документ само на малката, която е на 12.

# 147
  • Берлин
Благодаря.
Проблемът е, че безплатни билети за инвалид и придружителя му няма как да се вземат онлайн. Оттам и чуденката ми как да постъпя.

# 148
Благодаря за чудестната тема, включвам се да ви следя, понеже отново ще ходим в Рим и при вас намирам полезна информация за заведения и нови музеи.

# 149
  • Milano
Благодаря.
Проблемът е, че безплатни билети за инвалид и придружителя му няма как да се вземат онлайн. Оттам и чуденката ми как да постъпя.

Вие обърнахте ли внимание дали имате право на безплатен вход, като придружител на инвалид във Ватиканските музеи?

Ако имате, отивате на касата "специални разрешения" и вземате безплатните билети, в този случай има и skip the line. Тоест, в този случай купувате намален билет с определен час само за детето.
Ако нямате право, билет за вас и детето онлайн, за майка ви - на място от касата.
Къде ви е дилемата?

Ватиканските музеи не са ИТАЛИАНСКИ държавен музей, затова има разлика с Колизеума, където сте безплатни и тримата и взимате всичко от една каса.

Общи условия

Активация на акаунт