Рим - 27 тема

• 46 394
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Преди две години имах такъв проблем с част от забележителностите във Флоренция. Купиха ми ги с достъп от Италия. Не мисля, че е конспирация, а може би някаква защитна политика понякога. След това, мисля, че нямаше проблем, но не съм и проверявала непрекъснато.

# 211
  • София
Разбира се, че не е конспирация и няма общо с България 🙃
Защитите на някои сайтове така сработват понякога без да е нужно.
Изключете wifi и пробвайте през мобилния нет. Това понякога помага.

# 212
Благодаря,  при мен се получи с мобилния интернет.

quote author=RebelHeart link=topic=1618690.msg47686617#msg47686617 date=1709293169]
[/quote]

# 213
Зависи от доставчика, при някои оператори и през мобилен интернет не се достъпва, нито от услуги с динамичен, нито със статичен IP адрес.
Като гледам нямат намерение да променят настройките, така че ще търсим други начини да излъжем тоз Octofence! 🤣

# 214
При мен също имаше проблем преди 2 дни със сайта за билети за Колизеума..
Сега гледах в сайта за стачките, в деня на връщането ни пише: Trasporto pubblico locale. Това значи ли, че няма да можем да се предвижим до летището и какво трябва да направим в такъв случай? Трансфер ли трябва да запазя?

# 215
  • София
Като гледам, и нашите дати са включени в листата със стачки... И аз се чудя, пеша ли ще се движим от летището?!

# 216
Може би трансфер е вариантът. Таксита предполагам също ще работят. В тази връзка искам да попитам фиксираната цена от Фиумичино до града видях колко е, но това не ми стана ясно какво е -''le mura aureliane''. Преведох си го и също така  на картата разгледах къде са Аврелиевите стени. Но къде ориентировъчно спират такситата?

# 217
Може би трансфер е вариантът. Таксита предполагам също ще работят. В тази връзка искам да попитам фиксираната цена от Фиумичино до града видях колко е, но това не ми стана ясно какво е -''le mura aureliane''. Преведох си го и също така  на картата разгледах къде са Аврелиевите стени. Но къде ориентировъчно спират такситата?
Здравейте, вчера четох в сайта на летището /Fiumicino/ , че на Терминал 1 и на Терминал 3 има стоянки , предполагам близо до изходите им.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 12:37 от farfallina

# 218
Някой питаше за литургиите в Сан Пиетро https://www.basilicasanpietro.va/it/info-e-orari/orari.html

# 219
Здравейте мамчета! Моля за помощ и съвет!
Опитвам се да закупя билети за Ватиканските градини и музеи на 04.05.2024. Влизам на официалния сайт, през линка даден на първа страница, на темата ТУК. Отваря се, но се показва само календарче за март месец? Защо? Прочетох няколко мнения, че билетите се изчерпвали бързичко и то за два месеца напред. Къде бъркам? И още един въпрос: като купя /ако купя Weary / билети за градините после са включени и музеите, нали?!? Да не си остана само с градините? Благодаря предварително на отзовалите се!!!

# 220
Има билети за 04 май. Като се отвори календара на март има стрелки отстрани и си го преместете на май.
Посещението на градините е групово, няма индивидуално. После се отива в музеите. Пише, че включва i Giardini Vaticani, la Galleria dei Candelabri, la Galleria delle Carte Geografiche, la Galleria degli Arazzi и la Cappella Sistina.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 22:04 от Lady Vengeance

# 221
Прочетох няколко мнения, че билетите се изчерпвали бързичко и то за два месеца напред. Къде бъркам? И още един въпрос: като купя /ако купя Weary / билети за градините после са включени и музеите, нали?!? Да не си остана само с градините? Благодаря предварително на отзовалите се!!!

Здравейте, вчера закупих билети за Ватикана и музеите, тъй като нямаше вече никакви свободни места за началото на май месец и времето ме притисна.
Днес, погледах пак, но видях,че няма билети до 03/05. На 03/05 има само късния следобед, но няма смисъл да купувате в 15-16ч примерно, тъй като няма как да видите Ватикана за 2ч само. Аз поне така мисля.
Има билети за 4-ти май, в 13ч, но ако купувате гледайте да купуват еили тази вечер или утре тъй като според мен и тази дата ще изчезне, най-вероятно утре................

# 222
Успях! Ура! Благодаря за отговора! Hug Но стрелките не движат. Не знам защо? Избрах последния ден от март /просто за проба/ и след като потвърдих се отвориха и съседни дати – наредени в лента - превъртях до моята дата и това е... Важното е, че успях.

# 223
  • Пловдив
Нека да проверят работното време за 3 май - петък е и ако е с удължено работно време до 20ч. си струва, т.к. залите ще са доста по-празни и ще могат да разгледат без тълпи.

# 224
До 18ч работи Ватиканът. Последното разрешено влизане е в 16ч. Така, че всеки продаден билет за 16ч обрича туриста да тича като ненормален, а да разгледаш всичкото това грандиозно чудо  за 2ч е лудост.

Общи условия

Активация на акаунт