Рим - 27 тема

• 47 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
Някой наемал ли е жилище от https://www.rentalinrome.com/. След като задам дати на престой и брой хора, ми излиза цена, за целия престой, под всеки обект. Това крайна цена ли е, плаща ли се нещо допълнително?

# 451
Здравейте, важна инфо : за тези, които си поръчват билети за Колизеума, Римски Форум и Палатин за месец май се минава през друг сайт.

https://colosseo.it/orari-e-biglietti/

За съжаление, не всичко е добре преведено нито на англииски, нито  на другите езици, някои неща си остават на италиански и объркване може да стане много лесно. Например на този линк,дори и да сте си сложили страницата на немски или какъвто и да е език, онсновнатo инфо си остава на италиански. Важно :  в дясно оградени в червенo има 2 големи павета, горното е за билети през април, долното е за билети през май. Но, разбира се това никъде не беше обяснено като хората.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 22:39 от BlackCat12

# 452
  • Берлин
Вчера пътувахме София-Берлин и питах специално за декларация за дете /заради предстоящото пътуване към Рим скоро/. Не се изисква за Шенген. Паспортни проверки нямаше. На случаен принцип обаче провериха фамилия цигани на гейта в София и пак същите на влизане в Германия. И още нещо - имайте предвид,че проверяват почти всички за допустимите размери ръчен багаж.
А билети за Колизеума за 25.04 така и не пуснаха. Знам,че е празник,но не очаквах да няма билети в продажба.

# 453
  • Milano
Както писах на този празник влизането е безплатно, като първите недели на месеца и няма резервации, а се минава директно на касите за билет.
Резервации в тези случаи само за Галерия Боргезе.

# 454
Здравейте,
Дали някой може да ми препоръча хубави места за хапване в Рим? Опитвам се да избягам от туристическите капани и наистина да се насладим на хубава автентична храна (и вино😊).
Благодаря предварително!

# 455
  • Русе
Кой от следните обекти е най-малко натоварен в ден неделя - Ватикана, Колизеума с Форума и Капитолийските музеи или Вила Боргезе. Няма да сме първа или последна неделя на месеца и се чудя кой обект да избера за неделния ден?

# 456
Аз бих избрала Музеи Капитолини. За Колизеума винаги има много хора, Музеи Ватикани в неделя без последната от месеца са затворени, а Галерия Боргезе си е с предварителни резервации.

# 457
Здравейте!
Завърнахме се и ние от Рим. Тъй като темата ми беше безкрайно полезна ( изчетох всичко преди да замина ), реших да Ви нахвърля набързичко, някои неща, за които не бях успяла да се осведомя предварително.
Идеята да си сваля приложението TicketAppy, за билетчета в градски транспорт, беше много добра - всичко работи перфектно. Билетите се закупуват и може да си стоят в профилът Ви, но ги активирате непосредствено преди да се качите в автобус или какъвто транспорт ползвате, защото са валидни 100 мин. след активация. Нищо друго не се налага да правите - не чеквате баркод никъде. Ако мине проверка, показвате билетите в приложението. Нещо много важно - градския транспорт в Рим ( освен метро ) е ненадежден. Т.е. имайте си предвид един допълнителен толеранс от време, ако гоните конкретни часове за вход в музеи или друго - ние чакахме 40 мин автобус . . . В метрото си има автомати от които може да си закупите билетчета ( с карта или кеш ). Има тройни билети, които ние ползвахме, но има тънък момент при тях - маркрате баркода, отваря се за първия. Изчаквате на разтояние без да се бърза, маркира се отново за втория и т.н. Ако се наблъскате един след друг, вероятността да не проработи отварянето за втория и третия е огромна WinkАко някой е закупил билети за Ватикански музеи от Tiqets, трябва първо да се отиде до офиса на Touristation Roma, който е на същата улица, срещу входа на музея ( вижда се оранжевото флагче на фирмата ). От там издават индивидуалните билети. За музеите се изискват и лични документи, ако сте с деца, не забравяйте паспортите им.

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 11:35 от rali_velikova

# 458
Здравейте! Искам да закупя билети за Ватикана, но в официалния сайт не откривам такива със skip the line?

# 459
Здравейте! Искам да закупя билети за Ватикана, но в официалния сайт не откривам такива със skip the line?
Всички билети за Ватиканските музеи купени онлайн са skip the line
rali_velikova, благодаря за разяснението за билетите от приложението, точно както си мислех е.Flowers Hibiscus

# 460
  • Русе
Рали Великова, благодаря. Къде спахте и доволни ли сте?
За тройните билети да попитам дали разбрах правилно. Маркирате билета на машината, вратите се отварят и първият човек минава. После маркирате билета втори път, вратите отново се отварят, минава втория човек и после по същия начин третият. Правилно ли съм разбрала?

# 461
Рали Великова, благодаря. Къде спахте и доволни ли сте?
За тройните билети да попитам дали разбрах правилно. Маркирате билета на машината, вратите се отварят и първият човек минава. После маркирате билета втори път, вратите отново се отварят, минава втория човек и после по същия начин третият. Правилно ли съм разбрала?

За билетите - точно така. И да не се бърза, може би няколко секунди изчакване да има Wink
За хотела - бяхме с организирана екскурзия и спането не беше по наш избор. Доста отдалечен хотел близо до летище Чампино - hote Meeting (  Via Pier Vittorio Aldini 38A, 00178 Чампино, Рим, Италия ). Много чистичко, уютно, хубава закуска и приветлив персонал. Единственият недосатък е, че е доста отдалечено от централната част, но нас ни превозваха с автобуси и не ни бъркаше.

# 462
Здравейте, важна инфо : за тези, които си поръчват билети за Колизеума, Римски Форум и Палатин за месец май се минава през друг сайт.

https://colosseo.it/orari-e-biglietti/

За съжаление, не всичко е добре преведено нито на англииски, нито  на другите езици, някои неща си остават на италиански и объркване може да стане много лесно. Например на този линк,дори и да сте си сложили страницата на немски или какъвто и да е език, онсновнатo инфо си остава на италиански. Важно :  в дясно оградени в червенo има 2 големи павета, горното е за билети през април, долното е за билети през май. Но, разбира се това никъде не беше обяснено като хората.
Здравейте! Сайта не се отваря! Моля, споделете има ли и други със същия проблем или само аз съм така??? Трябват ми билети за 02.05.2024 Disappointed Relieved

# 463
Здравейте! Сайта не се отваря! Моля, споделете има ли и други със същия проблем или само аз съм така??? Трябват ми билети за 02.05.2024 Disappointed Relieved
[/quote]

Не не сте. Има изключително голям трафик от посетители и такива, които искат да резервират за началото на май.
Ето отново линк, трябва да изчакате, сайта ви изпраща инструкции за изчакване от 2-3 мин примерно - то си е написано на англииски.

https://ticketing.colosseo.it/categorie/singoli-1-8-persone/

# 464

Не не сте. Има изключително голям трафик от посетители и такива, които искат да резервират за началото на май.
Ето отново линк, трябва да изчакате, сайта ви изпраща инструкции за изчакване от 2-3 мин примерно - то си е написано на англииски.

https://ticketing.colosseo.it/categorie/singoli-1-8-persone/
[/quote]Успях! Благодаря Ви от сърце BlackCat12!!! Само чрез Вашия линк ме пусна, преди това пробвах поне 10 пъти и нищо. Още веднъж БЪДЕТЕ ЖИВА И ЗДРАВА!!!

Общи условия

Активация на акаунт