Рим - 27 тема

• 47 464
  • 737
  •   2
Отговори
# 465
Успях! Благодаря Ви от сърце BlackCat12!!! Само чрез Вашия линк ме пусна, преди това пробвах поне 10 пъти и нищо. Още веднъж БЪДЕТЕ ЖИВА И ЗДРАВА!!!
[/quote]

За нищо, радвам се ! Опитвам се да помагам, така както аз имах нужда, някой да ми помогне когато търсех всичките тези инфо. Супер, много съм доволна.

# 466
А за купола на свети Петър на място ли се взимат билети и много ли се чака на опашката?

# 467
Здравейте момичета, чета ви от известно време, защото ни предстои тридневна разходка в Рим. Набелязам места и маршрути и тъй като се пада първата неделя на м.Май да сме там се зачудих дали да не се възползвам от това което сте написали ( държавните музеи с вход свободен за първата неделя от месеца) . Вие кой бихте избрали /препоръчали?
В прикачения списък виждам, че замъка Сант Анджело и Галерия Боргезе са включени.
Много благодаря предварително за съветите Simple Smile

# 468
А за купола на свети Петър на място ли се взимат билети и много ли се чака на опашката?

Това пропуснах да споделя, малко по-горе Simple Smile Падна се да бъдем на площада точно на Цветница, имаше ужасно много хора, които искаха да чуят речта на Папата. Наредихме се на опашката, която стигаше от входа на катедралата, покрай колонадата и се извиваше до центъра на площата ( до обелиска ). Застанахме на опашката изключително скиптично настроени, точно в 14:30 ч. За около час бяхме пред входа на катедралата. Аз препоръчвам да не влизате на разходка в нея, а директно да се наредите в ляво от входа й за купола ( има табели и нова опашка). Там се чака още 30-40 мин за касата. После се чакат още 15-20 мин за асансьора, а накрая при излизането от купола, така или иначе се минава през катедралата и тогава може да си я разгледате. Точно в 17 ч бяхме излезли навън. Т.е. цялото чакане, разглеждане и снимки ни е отнело 2,5 часа.

# 469

Аз не се качих заради проблеми с коляното, но моите хора чакаха над 1 час само за билети. После още 20-30 за качването.

# 470

Аз не се качих заради проблеми с коляното, но моите хора чакаха над 1 час само за билети. После още 20-30 за качването.

А има ли как да се вземат предварително?

# 471

А има ли как да се вземат предварително?

Доколкото знам не.

# 472
  • Берлин
Лейди, а знаеш ли какво интересно ще има за 25.04? Пуснах програмата без цел и посока, накъдето ни видят очите.

# 473
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, тъй като са свършили билетите за Ватикана през сайта им за следващите няколко дни, дали би било оптимален и възможен вариант да се закупят билетите следобед преди деня на посещението, на място от касите?
Имам още един въпрос, в предстоящата първа неделя от месеца и съответно безплатните входове във Вила Боргезе, необходимо ли е да се прави регистрация някъде или се отива на място и се влиза според възможността от посетители?

# 474
  • София
На място могат да се закупят билети за Ватикана, но опашките са километрични. Все пак, ако искате да ги посетите, това е най-оптималното.

# 475
  • В офиса
За безплатния ден във Вила Боргезе се купуват билети на стойност 0 от сайта им. Това е и хубавото, де, тъпканица няма, защото пускат толкова билети, колкото може да побере галерията.

# 476
Лейди, а знаеш ли какво интересно ще има за 25.04? Пуснах програмата без цел и посока, накъдето ни видят очите.
Не.
Тук има малко информация https://www.turismoroma.it/en/page/april-rome-key-dates-and-events-today-past

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 09:30 от Lady Vengeance

# 477
  • Milano
Здравейте, тъй като са свършили билетите за Ватикана през сайта им за следващите няколко дни, дали би било оптимален и възможен вариант да се закупят билетите следобед преди деня на посещението, на място от касите?

Билетите важат за деня на издаването им.

# 478
Да споделя за безплатния ден във Ватикана. Бяхме в Рим през 2019 г., през юни. Пътуването беше внезапно и нямаше как да купим предварително билети. Тъй като хотелът ни беше доста далече, въпреки желанието ни и ранното ставане, успяхме да бъдем пред музеите около 8 часа. Опашката беше огромна, завиваше около оградата и стигаше практически до улицата, водеща до Свети Петър. Почти се бяхме отчаяли, но всe пак се наредихме. След нас дойдоха още стотици хора. В момента, в който отвориха входа, опашката тръгна много бързо, мисля, че за 40 мин-час някъде  успяхме да влезем. Имахме около 3.5 часа, сигурно е добре да е повече, но за нас беше достатъчно. Така че ако няма билети и сте точно по време на безплатната неделя в Рим, не се отказвайте, просто идете по-рано.

# 479

Имам подобен въпрос, но за галерия Боргезе. Няма билети от доста време вече, за началото на май месец. Мисля, че от 5-ти - 6 -ти май вече има, но тази дата не ме устройва.
Ако човек, отиде да се нареди на опашка има ли смисъл, огромни ли са и там опашките и имайки в предвид реновацията и затварянето на 2-рия етаж на галерията - такъв вариант били бил допуснат от служителите ?
Чета, че повечто от творбите ще бъдат преместени в Двореца на Бернини.
Дайте някакъв съвет ?

Общи условия

Активация на акаунт