Бившата жена на мъжа ми

• 26 123
  • 394
  •   1
Отговори
# 105
  • Great Britain
Авторке, в тази връзка винаги ще бъдеш втора цигулка. Това сама си си избрала.

# 106
Те децата имат разходи , но трябва и от двамата родители да се поемат все пак . Явно жената много харчи и не си прави сметката . То като влезеш в мола също е голям разход .
Мъжа също трябва да си пресмята разходите .
С тези две деца , едва ли ще иска още .
На мъж пари не се дават , да ти дава той на теб .

# 107
Това, че много мъже взимат наркотици и изобщо, че имат ред пороци е абсолютно вярно. И аз бих предпочела мъж с предишен брак и деца, вместо поредният нестабилен.

# 108
За мен винаги е било важно аз да съм на първо място в живота на мъжа ми. Всичко друго е второстепенно.
Ма как иначе, аз по друг начин и да искам не мога. Нито  да живея, нито да  функционирам адекватно.

# 109
Динамиката в една връзка с партньор, който е имал друго семейство е съвсем различна и човек трябва да е подготвен какво го очаква и готов да приеме някои неща. Опасявам се обаче, че млада жена без такъв опит трудно може да я разбере и приеме.
Свестните мъже са отговорни и чувството им за дълг към майката на децата им остава и след раздялата. Разделили се, разделили, това не означава, че не е готов винаги да помогне, да смени гумите или да пренесе гардероба. Децата не ги коментирам, там колкото повече грижи, толкова по-добре. Аз пък не мога да си представя да бъда с мъж, който е забравил децата си.

# 110
  • Бургас
Авторката е описала един нормален баща. Какви ограничения за пари точно да се сложат? 500лв. е близо до минималната издръжка за две деца, за 2024. Да ги остави на минимума ли? Голямото вероятно ще има и ДЗИ, от там уроци. Да отреже децата, заради жена ли? Този мъж и се грижи адекватно за децата си. Аз бих уважила това и не бих си вряла носа във финасовата част. Стига да не товари мен с негови разходи.

В този ред на мисли, няма нужда да “бяга”. Бяга се от “бащите”, които се плодят на поразия и я плащат само присъдена издръжка, я не. Не проумявам как една жена си вие гнездо и ражда деца на човек, направил вече поне едно, две и прилежно ги е зарязал. Но свят голям, патици много.

Авторката като жена е примата на балета. Не е след бившата, освен хронологично.
Да се мери кое е по важно - децата или жената не е логично. Ако децата бяха общи този въпрос изобщо нямаше да съществува.

# 111
  • София
В разказа, относно апартаментите и финансите, има доста нелогични неща. Мъжът в началото на кариерата си сам е закупил жилище, което е оставил на бившата, но пък сега взима двойно по-малка заплата. Това жилище изцяло ли е изплатено, ако не - той ли плаща кредита? Как човек, който е затруднен да задели 500 лв. издръжка, е купил сам голям апартамент,  генериращ сериозен наем, на много по-млада възраст?  Собствеността сега на бившата ли е или негова?  При развод семейното жилище обикновено се присъжда за ползване на отглеждащия родител до навършване на 18-годишна възраст на децата. Това даже не зависи от собственика на жилището, а от преценката на съда. Ако случаят е този, т.е. майката е там временно до пълнолетие на децата и затова си купува и друг апартамент, то това жилище.ще е обратно при мъжа след 5 г. Съвсем естествено е един нормален баща, който държи на децата си, да не желае да ги изхвърли на улицата и да остави жилището за ползване на бившата с децата. За ненормалните са създадени законови защити, като тази, която споменах по-горе, които водят до същия, но не доброволен резултат. Ако мъжът отделя общо 1000 лв. за двете деца в Сф, това изобщо не е крупна сума и осигурява реално съвсем базов стандарт, ако и майката отделя същите пари. Реални нужди на деца в тази възраст, без никакви изхвърляния, но покриващи все пак храна, дрехи, среден клас телефон, джобни, курсове/спорт в Сф са минимум 1500 лв. на дете, което прави 3000 лв. В седми и 12 клас разходите за обучение рязко нарастват. На 13 г. малкото дете трябва да е в седми клас, а на 18 г. - голямото  в 12 клас. Ходене 2-3 пъти седмично "на мол" като контакт и пряка грижа за децата, според мен си е направо на минимума, а не свръхобгрижване и заетост. Нормално е такива срещи да продължат и след пълнолетие на децата, а финансово да се подпомагат до края на студентските години. Това правят отговорните родители. Масовката след развод е мъже, които се развеждат и с децата си, често с активната намеса на новата жена, но явно случаят тук не е такъв. Аз лично не виждам нищо прекалено като грижа от страна на мъжа. Евентуално някакви лични услуги към бившата. Ако говорим за смяна на гуми два пъти годишно и евентуално още 2-3 пъти помощ за намиране на майстор за някакви поправки - според мен това също не излиза от  границите на нормалното общуване с майката на децата ти.
Съвсем очаквано е една млада жена да иска повече внимание, време и финанси за себе си, но с мъж с деца опциите са две: или е от типажа, който плаща минималната смехотворна издръжка и забравя за децата си, или е отговорен баща и няма как тя и нейните деца да получат времето и финансите му без да ги делят с вече наличните. Първият случай е по-приемлив само на първо четене, защото неглижиращият родител почти винаги си остава такъв и със следващите деца. Ако е постъпил мръснишки с бившата, е много вероятно да го направи и с втората. Май точно това вече се е случвало на авторката. Та наистина най-добре би било да се огледа за свободен мъж.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:20 от annie13

# 112
  • SF
В разказа, относно апартаментите и финансите, има доста нелогични неща. Мъжът в началото на кариерата си сам е закупил жилище, което е оставил на бившата, но пък сега взима двойно по-малка заплата. Това жилище изцяло ли е изплатено, ако не - той ли плаща кредита? Как човек, който е затруднен да задели 500 лв. издръжка, е купил сам голям апартамент,  генериращ сериозен наем, на много по-млада възраст, но сега е затруднен финансово?  Собствеността сега на бившата ли е или негова?  .....
....

Защо те интересуват тези неща??
Щеше да е много по-лесно, ако всичко което се случва в живота, е ясно и логично.
Разводи, раздели, намесени нови хора в тези отношения, отношения с деца.... почти никога не се движат по нечия логика и повече приличат на каши, лишени от всякакви чувства, мисъл и логика. А коя логика?  - всеки вади различна логика в такива моменти.

Аз познавам хора, които са в прекрасни отношения с бившите си партньори и се демонстрира мир, любов и разбирателство, равно разпределени имоти, чудесно гледани деца, пратени в чужбина да учат, въпреки огромната издържка там, двамата заедно пътуват при тях, имат нови хора до себе си, даже празнуват семейно Коледа и т.н.. И на тези отношения се намират противници, които да кажат, че не е логично.

# 113
"Реални нужди на деца в тази възраст, без никакви изхвърляния, но покриващи все пак храна, дрехи, среден клас телефон, джобни, курсове/спорт в Сф са минимум 1500 лв. на дете, което прави 3000 лв. В седми и 12 клас разходите за обучение рязко нарастват. На 13 г. малкото дете трябва да е в седми клас, а на 18 г. - голямото  в 12 клас."
Големи фантазии на тема минимум финанси за 1 дете! 1500 лв./месец 🤣🤣🤣
Не заблуждавайте жените без деца, ще се откажат да раждат, а развеждащите се ще се чувстват прецакани, ако не получат такава издръжка.
И за ходенето НА мол съм в потрес. НА софия, НА мол, моля ви се....

# 114
  • София
Аз също имам примери от близкия ми приятелски кръг на хора, които са в прекрасни отношения с бившите си партньори, а децата от новите им връзки не просто се познават, но и се наричат сестри помежду си. За мен това е  най-добре, но наистина се среща рядко и логика в отношенията невинаги можем да търсим.
При развод, обаче, има общи правила, които са законово обусловени и за това има логика в тях. Също така, рядко човек на 25-30 г. има стандарт да закупи и изплати сам жилище, пък после рязко пада като доходи.  Затова представянето на информацията по отношене на жилище и финанси е или много тенденциозно от страна на авторката, или тя е в заблуда за реалното положение на нещата. А иначе мен пряко не ме интересуват никакви подробности.
Герани - имам седмокласник и ето малко сметки - хранене вкъщи 500 лв. на месец, джобни - 200 лв (спестява част от тях за по-големи покупки, кино и др. забавления), дрехи/обувки - усреднено 100 лв. на месец,  уроци  седмично -  математика 80 лв., БЕЛ- 50 лв., спорт - 60 лв., общо - 750 лв.  на месец. За изброените неща - вече стигнаха 1500 лв. , без да включвам примерно режийни, разходи за здраве, почивки, някакви извънредни разходи.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:08 от annie13

# 115
  • SF
В публичен форум не е нужно да се навлиза в подробности. Тя не е била там, когато са кандидатствали за кредита, а сигурно не е преглеждала и документите им. А и какво ни интересува нас? - единият платил хиляда, другият 5 хиляди. Били са семейство, плащали са. Сега всеки казва, че той е платил, другият си е гледал живота. И децата. Това не са нейни отношения. Тя просто влиза в тях десетина години по-късно и ни разказва какво се случва в живота на двама разведени, през нейния поглед и преценка.

# 116
  • София
Това със средата е оправдание. В днешно време, човек може да си разшири средата по сума начини, но много хора просто не желаят да си напуснат зоната на комфорт. Бившият с бебето е показателен - не искал, ама набързо проимал, като сменил жената. Авторката трябва да потърси грешките в себе си - неслучайно все на подобни мотики попада.

Това, че работата не й позволява мъжът да е от криминалния контингент ли я спира да си вземе такъв, не разбрах? Такъв не трябва да е опция независимо от работата. И изобщо не е вярно, ще в 30-40 групата всички са наркомани едва ли не. Сериозно бих се запитала какво не ми е наред на мен, та само чичовци с деца, които ме баламосват, са ми опциите. И пак казвам, средата може да е фактор, но не и оправдание. Човек променя, каквото е нужно, ако иска различен резултат.

# 117
  • Бургас
Както и да го смятаме дете на 15-18 години с родители с нормални доходи “струва” поне 1000лв. месечно. На всеки от родителите по 500лв. Бащата описан тук прекарва време с децата, т.е не е в липса, за да кажем, че ги отглежда само майката.
Мъжа на авторката не е оставил децата си на 250лв. месечно за всяко, което е нормално. За беда масово бащите го правят и затова го наричаме похвално. А то не е похвално, просто е нормално.

Как са се разбрали с бившата за жилищата не е работа на настоящата. Дори жилището да е било изцяло на бащата преди развода, доколкото настоящата няма никакъв принос в придобиването му, не е нейна работа да мисли по въпроса.

Аз не мисля, че в този мъж има грешка. Мисля, че авторката трябва да смени гледната точка и да не се дразни на бившата за обажданията. Тя ако беше толкова важна нямаше да е бивша, а тези обаждания, ако не са от вчера са 10 годишна практика. Т.е. са просто комуникация между двама отдава приключили връзка.

За отношението му към децата му, пак съветвам за смяна на гледната точка. Нека мислено свърже децата само с него, а не с бившата и да види как един баща се грижи. Еми, мен би ме радвало Simple Smile

Т.е повод за притеснения няма. Само бивша, която звъни. Ми да си звъни.
Единствено е добре да не си бави издръжката и да се ядосва когато му припомнят, че е в забава. И когато е ядосан по този повод да се нерви на авторката. Авторката няма отношение към тези неща.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 10:33 от MeMyselfI

# 118
Не заблуждавайте жените без деца, ще се откажат да раждат

Защо да се отказват? Не да се отказват, а да се замислят всички искащи бебче какво ги чака след като бебчето престане да бъде такова. И няма опция да го върнеш обратно.
Имането на деца днес е скъпо удоволствие, е, ако човек иска да ги гледа както трябва, а не да ги натири на улицата да се оправят сами.

Аз също се втрещих от „голямата“ издръжка от 500 лв. Като се сетя колко ядат момчетата в пубертета, тези пари едва ли им стигат за закуски в училище и джобни. Останалото вече са го казали – дрехи, обувки, учебници, уроци, спорт... Парите си вървят.

На авторката мога да предложа да говори с мъжа си и да приберат децата у тях. Да ги гледат и издържат. Майката ще дава 500 лв. и ако нещо ѝ се откъсне от сърце допълнително, всичко останало от тях.
Тъкмо ще има време да си уреди личния живот, да си намери и тя един мъж, който да ѝ сменя гумите и да не безпокои бившия. И всички ще са доволни.
Дали?

# 119
Мъжът, с когото живея е разведен от 10 години с 2 големи деца (13 и 18 години). Бившата му жена звъни за щяло и нещяло - от сериозни неща до смяната на гумите на колата и. Заплатата и е малко повече от двойна на тази на мъжа ми, получава висок наем от жилището, което и е оставил след развода и въпреки това постоянно звъни за пари извън издръжката, която е 500 лв. Купи си жилище "на зелено", но имаше наглостта да поиска да се нанесе в жилището, в което живеем ние, защото не се справяла (жилището му е купено преди 2 години и в момента той си го изплаща, защото след развода няма къде да живее на практика). Основно той облича и двете деца, вижда ги между 3 пъти седмично до почти всеки ден, като на всяко виждане им дава парички и ги води някъде - Хепи, молове, кино и т.н. Въпреки това според госпожата те са все гладни, голи и боси. Неведнъж съм му давала пари, за да и преведе издръжката, защото това тормози и мен - забава с един ден води до звънене в 22.30 ч. вечер и преди 8 ч. сутрин, той се изнервя и това се отразява и на отношението му към мен. Има разбира се и други подробности, но нямам опит с бивши жени, нито пък приятелките ми имат такъв и могат да ми дадат съвет, различен от "обирай си крушите и си търси необременен мъж".
Моля жените, които са преживяли или били свидетели на подобни отношения да споделят опита си и как са се справили цивилизовано със ситуацията.

Развод не означава, че отношенията с децата приключват с траншовете по 500 лева и бащата си живее живота. Децата са грижа ежедневна, то родителски срещи, разходи, проблеми, чистене, готвене…
Това не е ваш проблем, а на мъжа, кажете си ясно и открито мнението, но решението си е негово.
Разведената жена, която отглежда децата е поела по-голямата тежест в случая.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 13:45 от помбер

Общи условия

Активация на акаунт