Бившата жена на мъжа ми

• 26 144
  • 394
  •   1
Отговори
# 120
По повод поста на Как'Сийка - а, де!
И аз това още снощи го предложих - с новата да ги вземат децата, да цъфтят и връзват с великите 500 лв. издръжка, тъкмо да си оправят финансите, щото сигурно ще им остават от тези пари 😉, но се оказа, че не щат! Бащата не ги щял! Той дори за уикенда не ги водел вкъщи...
Разбира се, че не ни интересуват подробности. Нито имотите им, нито парите отпреди 10 години, та и сега. Момичето само ни ги дава в стремежа си да ни убеди колко са прекрасни тя и той и колко лоша и меркантилна майката.
А истината, от това, което съм виждала, срещала и чувала, най-вероятно е вечната една. Доста по-сивичка и тъжничка. Бащата със скърцане дава едни 500 лв. месечно, които не стигат за нищо, и ги вижда по веднъж седмично за по няколко часа. Води ги някъде да ги почерпи, да се пошляят по магазините или някое кино най-много. И когато майката се обади и поиска 100-на лв. за подмяна на скъсаните обувки на големия или омалелите на малкия, настава национална трагедия и на девойката ѝ става лошо, че се бърка в "нейните" пари...
Аз наистина недоумявам как може да не се взимат децата за уикенда! Хубаво, отделна стая може да няма в апартамента, но дивани няма ли!? Баба свекърва няма ли!? Море през лятото, ски през зимата няма ли!?
Ми не е читав баща този, съжалявам. Тя в началото много прекрасен ни го представи, ама не е. Типичен разведен Ганьо е и той.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 11:45 от птица

# 121
Моето мнение е че всичко опира най-вече до финансовите възможности на таткото.
Той вече изнемогва финансово заради 2те деца които има, щом му се налага да приема пари от авторката.
И просто му е невъзможно да поеме финансова отговорност и към едно ново семейство.
Всичко друго са просто локуми.
Авторката трябва да си прецени дали ще и е ОК да създаде семейство с този мъж и да поеме изцяло сама финансовата отговорност за това семейство, защото неговите пари ще заминават за децата които вече има.
Ако я устройва такъв вариант добре, ако не - да стяга куфарите.

И да си помисли също, че докато е в тази връзка, може да пропусне възможност да се обвърже с някой по подходящ.
ПП : Може да се запише и на някакви курсове за да разшири полето на познанствата си.

# 122
Това щях да пиша и аз. След като този мъж едва се справя финансово и всякак с наличните деца, той едва ли има интерес и възможност за ново дете или нови две деца! Как да стане? А на 30 да се откажеш от свои деца, защото Любимия с главно "Л" вече си има и даже и настоящите са му много - това е някаква пораженческа нагласа.

Ако решим да си играем на психолози, аз бих заложила на някакво отсъствие на бащинска фигура в детството на авторката и от там - харесване на по-възрастни мъже, които компенсират някакъв дефицит в нейното съзнание.
Авторке, има маса мъже около 30-35, които са имали неуспешни любовни връзки, без да са се обзавели с деца. Познавам няколко жени на 29-32, които са срещнали подходящ, необвързан мъж и без "багаж", и са създали добри семейства. Не алкохолици, не пропадняци - сериозни мъже. И някак им се е получило. Значи може.

Който търси - намира, обаче зависи какво търси.

# 123
Моето мнение е че всичко опира най-вече до финансовите възможности на таткото.
Той вече изнемогва финансово заради 2те деца които има, щом му се налага да приема пари от авторката.
И просто му е невъзможно да поеме финансова отговорност и към едно ново семейство.
Всичко друго са просто локуми.
Авторката трябва да си прецени дали ще и е ОК да създаде семейство с този мъж и да поеме изцяло сама финансовата отговорност за това семейство, защото неговите пари ще заминават за децата които вече има.
Ако я устройва такъв вариант добре, ако не - да стяга куфарите.

И да си помисли също, че докато е в тази връзка, може да пропусне възможност да се обвърже с някой по подходящ.
ПП : Може да се запише и на някакви курсове за да разшири полето на познанствата си.
Той мъжа вече си има семейство. Въпросът е авторката дали е съгласна да свири втора цигулка до края на живота си и да го играе придатък. А обикновено мъжете с порастнали вече деца като този НЕ искат повече деца да правят. За какво са им? Да хранят и тях ли?

На нея за какво й е такъв мъж? Да гледа и него и евентуални деца, които той ще й направи, докато той гледа тия, дето е направил на предишната? Сакън! Свършиха се нормалните необвързани мъже в тая държава...

# 124
А той скоро ще започне да издържа студенти, и там нещата могат да станат още по-сериозни. Бебе? Я стига, трети път да го играе този мач... Някои го правят обаче, но то е, защото могат.

# 125
  • Бургас
Това с втората цигулка е странно. Реално първа цигулка за даден човек можем да сме точно година, две после идват деца, кариера и т.н.

Да, човека има деца и се грижи за тях. Когато се обвързваш с такъв човек и знаеш за тези негови задължения, следва да знаеш, че те не изчезват с твоето идване. Мъжа проблем няма. Проблем има в очакването, този мъж да намали/спре паричната/лична грижа поради идването на нов партньор.

Дали една двойка ще има деца и т.н следва да се изговори. Ако се разминават в очакванията, то да решат какво ще правят и как ще продължат. Това важи и за двойките без деца от предходни връзки.

Uncommon, БНД на големия успешно прави деца, но пък “бившите” не ги издържа над присъденото и почти не участва в отглеждането им. То така аз мога 5 деца да родя. Само някой да ми ги гледа и издържа. Simple Smile

# 126
Много се надявам да и дойде акъла.
Щом пари му дава, ясна е работата.
Мъж да си в днешно време. Той си гледа децата, купува жилища и изнемогва горкия.Накрая идва някоя жена(дето явно си мисли че е последния мъж на света, или че тя не може да намери по-свестен). Дава секс, помага с пари. Направо рай. Какво ти обещава?
Деца едва ли ще прави, а така като гледам и на по 30 да станат неговите пак ще им дава, и бившата ще реве за нещо. Той и внуци може да има след няколко години, на кого по-напред?
 Сериозно, не се занимавай.
Не знам какъв проблем имаш,че се хвърляш все по такива.Ужас.

# 127
...
Uncommon, БНД на големия успешно прави деца, но пък “бившите” не ги издържа над присъденото и почти не участва в отглеждането им. То така аз мога 5 деца да родя. Само някой да ми ги гледа и издържа. Simple Smile
МеМyselve, имах предвид познатите ми мъже с по три деца, за които се грижат отговорно, защото имат капацитет за това. Ако е само веселата част, да, всеки го може. Simple Smile

# 128
Чудно как се оправят хората на минимална заплата , ако трябва да дават 1500 лв за дете месечно.
Те мъжете много не искат да се занимават с деца , за някой час и толкова им е .

# 129
  • Бургас
Чудно как се оправят хората на минимална заплата , ако трябва да дават 1500 лв за дете месечно.
Затова се каза родители с нормален доход. Как ще се грижиш за детето си финансово, зависи от  доходите ти.

Това, че има хора на минимални заплати не означава, че баща с доход около и над средния или висок, следва да осигурява на детето си минимума.

Авторката да обмисли на какво хоро се е хванала. Проблем с бившата и децата на мъжа и няма. В очакванията и е проблема.

# 130
  • София
Ами не се оправят. Едва подсигуряват някакво изхранване. Въпросът е, ако имаш средни доходи, които за Сф са 2000 - 3000 лв. вече, трябва ли след развод  да намалиш финансите до тези, които отделя някой без образование и да ги обречеш на мизерия? Както писах и по-горе, във възрастта на децата от темата, най-голям разход са допълнителните курсове и спорт. Кое би следвало да е приоритет - повече барове и почивки с новата жена или образованието на децата?

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 14:09 от annie13

# 131
Ами не се оправят. Едва подсигуряват някакво изхранване. Въпросът е, ако имаш средни доходи, които за Сф са 2000 - 3000 лв. вече, трябва ли след развод  да намалиш финансите до тези, които отделя някой без образование и да ги обречеш на мизерия? Както писах и по-горе, във възрастта на децата от темата, най-голям разход са допълнителните курсове и спорт. Кое би следвало да е приоритет - повече барове и почивки с новата жена или образованието на децата?
Тя жената не е толкова недоволна от общуването му с децата, колкото от общуването му с бившата. В крайна сметка малко жени не биха се подразнили, ако мъжът им закъснява всяка вечер, защото трябва да закара бившата от работа до вкъщи, или ако прекарва почивните дни в ремонтни дейности по жилището на въпросната бивша, вместо с настоящата в приятна обстановка. Бившата като й трябват ремонти, да си викне майстори, а ако трябва да си смени гумите - има си места за това. Той не й е шофьор и/или прислужник, а бивш съпруг, отгоре на това си има нова жена. Задълженията му би трябвало да се простират до децата и да се изчерпват с тях. А това не е никак малко. Новата жена може да е длъжна да търпи отговорностите му за децата, но не е длъжна да търпи нахалството на бившата. Щом мъжът не може или НЕ ИСКА да постави граница, тогава авторката просто да го отсвири и да го остави сам, за да се грижи за децата и бившата колкото си иска.

# 132
А той всяка вечер ли я прибира след работа и всеки уикенд ли ремонтира у тях?
Или говориш за друг случай?

# 133
  • София
Само дето задълженията, свързани с бившата, са свързани и с децата, защото тя ги гледа, и под тоя покрив, който ремонтира, живеят и те. Казах го, но ще повторя - мъжът с деца не е като свободния мъж. Въпреки, че много забравят децата след раздялата и го играят такива, и ето, че някои се сърдят на жената, че очаква от мъжа и го е насмела да си поема отговорността - тази, към децата, която остава и след раздялата с жената.

# 134
А той всяка вечер ли я прибира след работа и всеки уикенд ли ремонтира у тях?
Или говориш за друг случай?
Ами не знам, сигурно не всяка, но останах с впечатлението, че се случва доста често да му звъни за разни подобни услуги, при това в неподходящо време и без съображения към собствения му личен живот (демек новата жена). Поне така написа авторката. Дали действително е така - няма как да знам, просто коментирам това, което е писано от нея.

Лъвица, задължения той има към децата. Задълженията към бившата се изчерпват с плащането на издръжка и/или някакви евентуални допълнителни споразумения по развода, ако има такива (едва ли карането до работа като й се развали колата спада в тая графа). Може да му прати сметката за поправката на кухненската мивка, вместо него да вика, примерно. Това, че да си викне такси, вместо да иска бившият да я кара, и да си викне майстор, вместо бившият да й ремонтира еди-какво-си, е въпрос на пари не значи, че има основание да превръща живота на новата му жена в постоянен тормоз. Не казвам, че тази е такава, но масово бившите са озлобени и гледат да правят гадно за отмъщение. В случая дали е така - това си знаят само хората, които са въвлечени в цялата тая каша.

Аз ако бях на авторката хич няма да му се чудя. Вземам си парцалите и духвам. И търся необвързан с деца, с когото да правя семейство.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 16:41 от Erebus

Общи условия

Активация на акаунт