Бившата жена на мъжа ми

• 26 199
  • 394
  •   1
Отговори
# 255
Къде прочетох къде не от последните страници, но се чудя като толкова кривини виждаш в отношенията си с един човек, що седиш в тях и ревеш в бг мама? Ми насила никой не те кара, събирай си нещата и свят голям, мъже бол. Пък от време на време не е лошо за разнообразие и без мъж да се постои, не се умира от сингъл статус.  Поне аз не знам някоя жена да е умряла ако е изкарала период без връзка. Авторката на темата ми прилича на една отдавнашна колежка дето ядеше бой вкъщи, ама ще го напусне тоя мъж като си намери друг. Сакън да не остане сама щот без неговите парички нямало да се справи. Та до намирането на друг спонсор идваше на работа със синини които въпреки всичките и усилия не успяваше да скрие. Та така, има жени дето им е приоритет да имат мъж до тях, ама какъв е тоя мъж, щастлива ли е тая връзка няма значение.

# 256
Не мога да коментирам разходите на седмокласник и не искам да влизам в спорове.
Правят ми впечатление безумно скъпите уроци. За 12 клас ок, но за 7-ми? НВО-тата всяка година стават все по-опростени(съобразени с нивото явно). Всяко училище прави няколко пробни формата. Всеки учител има часове за консултации. Има приложения, които сваляш, за да решаваш. Но и учене си трябва и занимание. Не може без усилие.

Ако едно дете изяжда 500лв.на месец, 2000лв ли дава четиричленно семейство за храна? Надали.
Ако изяжда 500лв. вкъщи, то джобните за какво ги харчи?
Какво ядете толкова? Сериозно! Готвя разнообразно, поръчвам понякога. Е 1500лв. не давам месечно за храна.

Скъпи покупки - игри, дрехи и маратонки, които аз смятам, че са неоправдан разход (прищевки т. е. - маратонки за 300лв.,които ще умалеят след 6м), купува от събрани пари, ако ТОЙ си ги прежали.

С тоя чаршаф искам да кажа, че може и 3000лв да е издръжката на едно дете, и дупе знае и 2 и 200. Децата на разведени/разделени придобиват една склонност-все да искат. В моя случай беше към мен, щото бащата все няма. Като един вид компенсация, че са с разделени родители. И това трябва да се стопира и възпита.
Майката може да иска и на корейски и иврит да ходят, но ТЕ двамата като родители да нямат тази възможност. Защо се очаква бащата да ги има? Ако не се бяха развели, щеше ли да имат толкова разходи тези деца? Или разходите се издуват правопропорционално на проблемите между бившите? Виждала съм майки, които измислят каква ли не глупост, за да оскубят бившия.

# 257
Сорша, само ти ли не разбра, че около 3000 лева месечно отиват за двете деца. Точно 7 и 12 клас. Твоето дете е още малко, ще видиш, само за джобни, отделно претенции за дрехи, които постоянно умаляват, отделно частни уроци. А голямото, на 18, сигурно изобщо не ходи по срещи и дискотеки... И бал трябва да се прави, после студент... Бащата ако взима 1500- 2000, като плати ипотека, издръжка, уроци и някой лев допълнително за децата, му остават пари само за джобни. И авторката сигурно плаща сметките и купува храна за вкъщи. Там е проблема, не нахалната бивша. В крайна сметка мъжът е решил, че образованието на децата му е приоритет за момента, а не тя и нейно проектодете, докато авторката не желае да разбере това и обвинява бившата, че взимала много, пък не си правила сметка на парите, че да остави младото семейство на мира😆

# 258
  • София
Какво значение има колко харчат за децата си? Авторката иска да пренасочи паричния поток, не да го съкрати. Майката и бащата определят разходите. Ако мъжът няма пари за децата, да си пресметне наново разходите и да се разбере с майката. И може би да не си взима жена, чиято поддръжка не може да си позволи.

# 259
За последно, че много счетоводно го подкарахме, но все пак.
Сорша, защо непрекъснато повтаряш за 3000 лв. за едно дете!? Съфорумката ясно го е написала и няколко пъти те поправиха, че смятат и за двете.
Не разбрах ти с едно ли си или с две? И колко човека храниш с 1500 месечно.
Ако сте двама, значи по 700-800 на човек. Ако сте трима - по 500 на глава. Нали така!
Ами ето ги 500те лв. издръжка, които дава таткото. Само че той ги дава за ДВЕ деца. Така че едното или стои гладно, или просто майката дава другите 500. Значи дотук родителите са поравно.
Сега сложи тока, парното, водата, джобните, разните извънкласни занимания, допълнителни уроци, дрехите и обувките, разните дребни и не толкова джаджи...
Дори и скромни да са децата и майката разумно да ограничава харчовете, сумата набъбва сериозно и излиза тройна и четворна на тези прословути 500 лв.
А си залагам главата, че бащата извън издръжката, каквото и да пише момичето, надали дава повече от 100-200 лв. допълнително. Чувала съм, виждала съм и знам как разсъждават и "дават" разведените мъже на бившите си и собствените си деца.
Дори не твърдя, че е стиснат, най-вероятно човекът просто няма. Нали и той трябва да се топли, храни, купува дрехи и обувки, плаща ипотека. Така че нека сме реалисти.
А защо на момичето даденото му се вижда много? Ами нормално е, водят общо домакинство, а от него всеки месец отплуват в чужда паничка едни 500 до 1000 (щедра съм 😉). На никоя няма да ѝ е приятно. Затова и повечето жени мислят, когато избират. Любовта е любов, но щом не можеш да преглътнеш някои неща, просто не се буташ там.

# 260
Абе, гадно си е да се хванеш с някой (на пръв поглед) чичко-паричко, а на практика да разбереш, че финансите му отплуват в посока бившата и децата му.
И накрая какво? Оставаш с един гол... хм, чичко. Без пари, имоти и дори собствено дете, защото той повече деца не иска, пък и да иска, няма капацитета да гледа.
Крайно време е да се потърси друг чичко, по-перспективен. Този не става.

# 261
Кога е приемливо една майка да се обади на бащата на детето ако е разведена? Или от криворазбрана гордост трябва да тегли всичко сама, да не би случайно да му попречи на втория шанс.
Сега по празниците звъни една приятелка в 11 вечерта с молба за помощ. 16-годишният й син излязял с приятели и те й се обаждат, че се е напил и не могат да се оправят. Той е голям физически 190см, сигурно 85кг, а тя е слаба и ниска. Та мъжът и синът ми ходиха по спешност по нощите да помагат. За мен това е странно, молиш за помощ при такъв спешен случай приятели, а не бащата, ако и да сте разведени.

# 262
Оставете за секунда бившата и настоящата жена. Този е пълен мухльо, пълен. Докато го играе много обичащ всички, вдъщност не обича никого. Що за извратена ситуация? Нито е в миналото, нито в настоящето този. За пред обществото той е идеалният баща, който помага и на бившата, а и мъжкар с успешна, настояща връзка с младо гадже, така идва в сравнение с неговите години. И сметката накрая каква е: има си жена да му слугува  вкъщи за точно нищо насреща, никакво нормално партньорско отношение, има си и секса с нея, има си и две деца, дреме му, че тя не е майка и времето минава в… общуване с нахалната бивша, която изглежда никой мъж не иска и се е впила в миналото от самота ли, скука ли, да вреди на новата жена ли, от интерес ли или заради някакви остатъчни чувства. С всеки пост настоящата жена ми е все по-симпатична. Льольото старчок не с едно, ами с две деца е приет и обгрижван, а той пет пари не дава, че наранява жената с която живее. Не излиза с нея, живее с нея, едно домакинство са. Авторке, не се съгласявайте да ви пренебрегват и използват всички. В най-хубавите години сте. Майната му на това откачено семейство, тия нямат никаква класа всичките. Не се занимавайте. И се съобразявате постоянно и с двама тийнейджъри, които ги тресат яко хормоните.  Не искате ли да ви е леко на душичката, да се обвържете с един красив, свободен 30-годишен мъж, който да ви уважава и двамата да изпитате всичко за първи път? Оставете ги тези, ще се счупи краката за бившата. Личи, че сте разбран човек, толерантен, но ви са се качили на главата. Какво я защитавате бившата му жена, не се звъни така по всяко време, а послушкото да бяга при нея да и помага за всичко. Две деца родила, а  неспособна да взима решения. Мъжът е най-виновен.

# 263
Най-после едно нормално мнение.

# 264
Друго исках да кажа, но както и да е....

И толкова да са разходите на едно дете, то бащата е шушляк и не може да си позволи да плаща половината. Щом бави и тези 500лв, дето не са му непредвиден разход и то 10г., нали си представяме.
Вече написах - ако купува изцяло дрехи и обувки, и дава на 100% джобни, 500лв.са ок, иначе са крайно недостатъчни за две деца.

Но няма да е зле авторката сериозно да се замисли, дали тези мъже, с които се хваща, не я ползват за патерица, щото не се справят сами. (Ако е същата, която гледаше болна дъщеричка на предишния, даваше някви кинти, а той се чудеше дали иска дете от нея.)

# 265
Сега пък мъжът мухльо излезе 🤣 Човекът прави каквото може и както го може.
Някой да е вързал с вериги младото гадже за него? СамО се натиска там. Мъж, та мъж! Това, че е на годинки, че има две големи деца с всички произтичащи последствия, че финансово не е добре, че не ѝ обещава нито брак, нито дете (дори гумите ѝ не прибира 🙄), нищо не я спира. Забележете, тя не пита дали има място за надежда и да стои ли там, тя пита как да се "справи" с бившата. Т.е. как да я разкара нея и децата от живота му и запази мъжа, времето и парите му само за себе си! Ами още в началото ѝ казахме - не можеш. Влязла си там при такова статукво, от такова и ще излезеш. Бягай си, докато е време, и си търси млад и свободен, за да имаш време да изградиш нещо.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 21:22 от птица

# 266
  • София
Аз откога викам мъж с деца в училищна възраст ни ко га! Само драми, бивши, пуберски изпълнения….
За чук и бег да, ама да се надам на семейна фотосесия с коледни пуловери hahaha

# 267
Коледните пуловери от мен. Щом ще има фотосесия.

# 268
Върнах се да чета първия пост. Авторката попита дали има някой опит с бивши и как да се справи цивилизовано. Докато ние се разправяхме за разходите на децата.

Цивилизовано сигурно няма как, но ако не е цивилизовано, поне може от цялата разправия да си направи равносметка къде се намира в това уравнение.

П. С. Аз за тези гуми бих се вбесила най-много, честно.

# 269
Сорша, гуми, или суми 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт