Бившата жена на мъжа ми

• 26 119
  • 394
  •   1
Отговори
# 90
Айде сега, жена на около 30 с ограничена среда и затова се хваща с чичаци второ издание с допълнения.
Нещо сериозно не е наред.  И ненаред не са отношенията на чичака с бившата и децата му.
Не е точно така. Ако работи в женски колектив + няколко началници мъже на възраст. Приятелките от детските и ученическите/студентските години вече омъжени, в друг град или държава, повечето мъже връстници обвързани. Дали в брак, дали в съжителство. Къде да го намери младия! Мисля, че във възрастта 30-35 кръгът за нови запознанства със свободни млади мъже е силно ограничен. Самите ние тук често сме поставяли категорични диагнози: на мъж, необвързан до 30-35 години, му има нещо не у ред 🙂 После идват разводите и на пазара излиза вече мъже/жени второ издание. Има и много свестни сред тях, но с товарите от предишните връзки - страх от сериозни връзки, деца и отговорности към тях, възрастни вече и болни родители.
Сред моите приятелки 1-2 се омъжиха след 30 години, повечето останаха сами. Не срещнаха, не избраха, не се решиха.
Разбира се, авторката може да предпочита по-зрели мъже или по-комфортен живот, който младите не могат да осигурят.

# 91
То, нищо че е разведен, ама след 10 години да угажда на прищевките на бившата,  а не на настоящата, не е нормално. А тя, определено го манипулира и цица, с предтекст- децата.
Айде де, купила апартамент, отгледала децата и още търси от бившия.
Бих му предложила да си я вземе обратно.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 20:44 от happy doc

# 92
Птица, няма как около нея да са само разведени мъже на 45+ с деца. Явно тя това търси и това намира. Сама трябва да си отговори на въпроса защо.
Аз за себе си съм знаела, че няма как да се свържа с такъв, когато съм била мома.
Знаех, че искам да съм първата съпруга и майката на престолонаследника. Чужди деца, били и на мъжа, не искам в картинката.

# 93
А то пък щото сред разведените няма наркомани, алкохолици, насилници и криминално проявени. Само светци са там.
Не знам какво може да очаква млада жена от вече разведен мъж с деца. Ако не обръща никакво внимание на децата си -  кофти, значи е лош баща. Ако пък отделя много време и ресурси за децата - кофти за нея, не прекарват достатъчно време заедно, а пък ако вземе да се оплаква тя от ситуацията ще излезе лошата.
Така че най-добрият съвет, който може да получи авторката е да си смени таргет групата.

# 94
Тоя не е лозе на баир, а лозе на върха на планината.
Хем ще се утрепе да се мъчи за него, хем и плод няма да даде тая връзка.

# 95
извинявай, ама каква е точно средата ти, да не работиш в полицията, или в затвора, че само с крими и наркоконтингент се срещаш, че и си останала с впечатление, че повечето свободни мъже на твоите години са такива? И че само разведени, дърти полицаи стават за теб?
Напротив, около мен младите колеги спортуват, хранят се здравословно, пият рядко и умерено, за наркотици не говорим изобщо, макар че надали биха споделяли такива неща. Нали в София все пак живееш, не покрай затворническото общежитие в Самораново... Потърси в някоя друга среда...

# 96
Жилището, което и е оставил е купено изцяло от него, логично го оставя, за да живеят там децата.
[/quote]

Ти не си била там, научила си го от господина, а фактът, че го е казал по този начин, говори зле за него. Съпругата и майка на деца не е безполезен съквартирант. В едно семейство нещата са общи. Има право да мрънка единствено, ако лично неговата майка е платила жилището с нейни пари. Изкарал се е чист, невинен и чудесна партия за семейство, ама не случил на жена. Хаха. Не е добре това мойто момиче, пак помисли дали си заслужава. Утре ще почне да внася пари за ваше жилище, ти ще поемеш сметките, ще купуваш храна и ще въртиш къщата, а на следващата ще каже, че с жилището МУ ти нямаш нищо общо. Тук съм чела такива истории, много трудно е после да се измъкне човек.

# 97
То, нищо че е разведен, ама след 10 години да угажда на прищевките на бившата,  а не на настоящата, не е нормално. А тя, определено го манипулира и цица, с предтекст- децата.
Айде де, купила апартамент, отгледала децата и още търси от бившия.
Бих му предложила да си я вземе обратно.
Няма са се учудя ако си я иска обратно. Каквото и да говори на авторката.Лично познавам такъв случай. Накрая се събра с първата си жена, въпреки брак и дете с втората.

# 98
Ми, той сега нали си изплаща жилището, своето, в което те живеят, плаща издръжка и харчи пари по децата, тоест за сметки и храна, а и за някоя издръжка чат-пат разчита на авторката... Щом и заплатата не му е голяма, че бившата взема двойно. Хитрец.
Авторке, полицай ли е мъжът ти? Болшинството се имат за големи тарикати... И като набарат някоя бяла птица, им се получава. Ти да издържаш домакинството, докато той си изплати жилището и си отгледа децата...пък ти се надай за свое собствено дете.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 21:08 от Прекрасная Василиса

# 99
извинявай, ама каква е точно средата ти, да не работиш в полицията, или в затвора, че само с крими и наркоконтингент се срещаш, че и си останала с впечатление, че повечето свободни мъже на твоите години са такива? И че само разведени, дърти полицаи стават за теб?
Напротив, около мен младите колеги спортуват, хранят се здравословно, пият рядко и умерено, за наркотици не говорим изобщо, макар че надали биха споделяли такива неща. Нали в София все пак живееш, не покрай затворническото общежитие в Самораново... Потърси в някоя друга среда...

Да бе, и аз не можах да се сетя за друга опция, освен тя да е надзирателка в затвор, къде колегите ѝ са само дъртаци с деца. Средностатистически повечето хора не са криминално проявени, включително и българите. То иначе щеше да е логично непроявените криминално да се отделят в някакви, хм, заведения, защото в затворите няма как да има повече хора, отколкото извън тях. И за останалите недостатъци също е много съмнително,че нито един на нейната възраст нямало без такива.

# 100
В крайна сметка какво значение има бившата какво си купува или какъв й е бил приносът към бившето общо жилище? И колко е нахална и дали е оправдано... Въпросът е авторката добре ли се чувства в тази връзка в момента. Има ли опции нещо да се промени. Планират ли сватба и деца. Мъжът съгласен ли е да поговори с бившата си и да постави граници за звънене/пари/молби за услуги или вдига скандали на авторката, че това са му деца, това е майката на децата му и да си затваря устата.

# 101
За мен винаги е било важно аз да съм на първо място в живота на мъжа ми. Всичко друго е второстепенно.

# 102
Авторката създава впечатление / от поста и коментарите/ на изключително добър човек. Всички го използват. Четете внимателно - бившата има двойна заплата в сравнение с мъжа, получава висок наем отделно, а основно мъжът облича децата и плаща като поп за какво ли не извън издръжката. Това е безумие. Това не е никак честно спрямо нея. Авторке, заслужавате МНОГО, а в момента имате почти нищо. Хабят ви живота и двамата. Бившата го обработва, той с радост едва ли не се съгласява. Зарязвайте го веднага. И дете да имате от тоя, той пак назад ще живее и ще ви наранява. Вие също заслужавате щастие. Аз дори не мога да си се представя да приема мъж дори с едно дете, камо ли с две. Вие сте му подкрепа, а тоя глупак не ви цени грам. Не сте престаряла, на 30 сте, не се отчайвайте само. Защо не си тръгнете и не спрете да мислите за обвързване, просто си кажете, че мъж не ви трябва и започнете да се радвате с пълна сила на живота и свободата си. Игнорирайте въобще връзките. Не при един или двама точно тогава се е случила любовта, когато най не са я търсили и очаквали.

# 103
Според мен авторката има някакъв комплекс, че така се подценява и налита все на дърти и разведени, които я използват.

# 104
... Четете внимателно - бившата има двойна заплата в сравнение с мъжа, получава висок наем отделно, а основно мъжът облича децата и плаща като поп за какво ли не извън издръжката...
Ахам, всички бивши мъже са ангелчета небесни, изоставени, използвани, изнудвани и ограбвани до долни гащи от бившите си жени изеднички 🤣 Винаги и задължително!
Внимателно четем и мислим. И осмисляме видяното в реала.

Общи условия

Активация на акаунт