Бившата жена на мъжа ми

• 26 226
  • 394
  •   1
Отговори
# 195
И защо двете деца, които са с 1 майка и 1 баща, се водят отделно едно от друго по почивки? И какво това един месец почивки, че и ти с тях да им готвиш. Той да си ходи по мъжки със синовете си, заедно, че е важно и с двете едновременно да има връзка, ти даже нямаш работа там, ако не си в някакви супер топли отношения със самите деца.

П.п. За банята беше как бащата "поел ангажимент" (негови думи) да ремонтира банята и кухнята в къщата на цена му, когато се нанесли там, и той с тях, с малко бебе. И потребителка беше казала, че не трябва, той в неговата къща си имал баня.

# 196
eur, не се сърди, но не си права.
Гаража е негов и ще държи там каквото реши.
Да се погрижиш за болен партньор е нормално.
Е, да се грижи за него е нормално, пък гаражът си бил негов... Той може да е негов, но отношението и принципът са важни.
Не вярвам мъжете, с които живеете, да държат в гаражите си гуми на други жени, да помагат на други жени, а вие да разчитате все още на баща си, защото нямате мъж в живота си, който да поеме мъжките задачи. И това за вас да е напълно ок.
И да, напълно разбираемо е, че той се грижи за децата си, но не всеки, който има деца от бивша, трябва да бъде в нова връзка. Няма да ставаме Майки Терези, защото бил загрижен баща за чужди деца.
Това пък да помъкнеш гаджето си да готви на почивката с цел да спестиш пари от ядене, направо ме ядоса. Да си ходи със сина си и да му готви. Ама ако бяха двамата що ли ми се струва, че щяха да ходят само по ресторанти, дори да се наложи да почиват по-малко време?
Авторке, ти си гадже за битовизмите и за разделяне на сметките. Това няма нищо общо с децата му или с бившата.

# 197
Достатъчно е бившата да не е много оправна, или да няма мъж до себе си. И си се обръща към бившия мъж, особено ако е отзивчив.
Познавам разведен отдавна мъж, който години наред монтира уреди, прави ремонти и помага с каквото може на бившата си жена. Защо жената да вика майстори и да плаща, като той върши всичко с радост?

# 198
  • София
Какво налага воденето на децата поотделно на почивка? И какво пречи да се ходи с дете (едното пълнолетно, другото на достатъчно разумна възраст) поне по време на почивка на ресторант, вместо гаджето на татко цял месец да е в ролята на готвачка, вместо да си ползва отпуската по предназначение?
Ако на мъжът му е скъпо цял месец да плаща по ресторанти, да заведе двете деца заедно за 1 седмица и после да иде с гаджето си за 1 седмица само двамата и може и да насмогне, вместо да плаща цял месец нощувки и да чака жената до него да е в ролята на Пепеляшка.

# 199

Моля жените, които са преживяли или били свидетели на подобни отношения да споделят опита си и как са се справили цивилизовано със ситуацията.
Свидетел съм на такива отношения, цивилизованото е да се примириш. Такъв ще е животът ти, щом искаш мъжа върви в комплект с децата и майка им. Моя близка, разведена, дълги години, около 15 някъде гравитира около бившия си мъж. Включва се в общ бизнес, общи начинания, уж са само бизнес партньори, уж това да свършим заедно, ама колата при твои майстори, ама помогни за гумите да извадим от мазето и ей такива. Обаче , бившия го подхвана една млада  оправна самотна майка, която разчисти бивши жени, общи бизнеси и взаимоотношения. Цената е , че децата от първия брак намразиха баща си. Той се сдоби с млада жена и нейното дете. Няма и вълкът сит и агнето цяло.

# 200
Но този се ядосва.
Едно е да не си оправна. Друго е да не си съобразителна. Не се изключват взаимно.
Една жена може да се съобразява кога да звъни и колко да е настоятелна, дори да не може да си оправи хладилника сама. Възпитанието си личи.
Всичките нахалници са на този принцип "аз само да питам, ако може само ей това също"

Достатъчно е бившата да не е много оправна, или да няма мъж до себе си. И си се обръща към бившия мъж, особено ако е отзивчив.
Познавам разведен отдавна мъж, който години наред монтира уреди, прави ремонти и помага с каквото може на бившата си жена. Защо жената да вика майстори и да плаща, като той върши всичко с радост?

# 201
Аз пък мисля, че бившата му е класическа кукувица. На вас би ли ви било удобно да звъните н бившите си за щяло и нещяло, при положение, че се водите възрастен човек. Очаква се възрастен човек с деца да има чувство за отговорност и организираност, което изисква да може да се оправя в ежедневието си без да виси на бившия си. Тя така ли възпитава децата си? Че всички са им длъжни? Да не говорим, че е леко резил. Сякаш още е влюбена. Или това или много нахална. Не може да се използват децата като извинение за всяка прищевка. Авторката обаче според мен не е от намаханите жени, които да го строят този. Може би и по-добре - може да си намери по-готин. Пък той да се връща при бившата си, ясно колко време ще изтраят.
Мда, щом е възрастен човек, с деца, за които се грижи сам, трябва да му е много неудобно да звъни на бащата на същите тези деца, ако има нужда от помощ... Да не разстрои новата кукувица, която се чуди в кое употребявано  гнездо да снесе..
По темата - Авторке, извинявай за директния въпрос, но ти имаш ли някакви физически недостатъци, например доста кг над нормата, които те комплексират, и ти пречат да се огледаш за свободен мъж на твоята възраст, че все на разведени чичаци с деца попадаш?

# 202
Аз пък мисля, че бившата му е класическа кукувица. На вас би ли ви било удобно да звъните н бившите си за щяло и нещяло, при положение, че се водите възрастен човек. Очаква се възрастен човек с деца да има чувство за отговорност и организираност, което изисква да може да се оправя в ежедневието си без да виси на бившия си. Тя така ли възпитава децата си? Че всички са им длъжни? Да не говорим, че е леко резил. Сякаш още е влюбена. Или това или много нахална. Не може да се използват децата като извинение за всяка прищевка. Авторката обаче според мен не е от намаханите жени, които да го строят този. Може би и по-добре - може да си намери по-готин. Пък той да се връща при бившата си, ясно колко време ще изтраят.
Мда, щом е възрастен човек, с деца, за които се грижи сам, трябва да му е много неудобно да звъни на бащата на същите тези деца, ако има нужда от помощ... Да не разстрои новата кукувица, която се чуди в кое употребявано  гнездо да снесе..
По темата - Авторке, извинявай за директния въпрос, но ти имаш ли някакви физически недостатъци, например доста кг над нормата, които те комплексират, и ти пречат да се огледаш за свободен мъж на твоята възраст, че все на разведени чичаци с деца попадаш?
те нямат вече общо гнездо Grinning а и нали той живее в нов апартамент.
И пак, децата за извинение за всичко. Ами тя за себе си не може да се грижи и да поема отговорност за изборите си, само можем да предполагаме какви отговорни оправни деца възпитава. Направо радост да се влеят в обществото Grinning

# 203
Авторката мисля доста преувеличава. Някакви елементарни ситуации, наредени една до друга изглеждат уау. Все едно е ежедневие това да й сменя гумите, да я вози или каквото и да е. На мен пък ми е грозно да й коментира чак заплатата на жената, какво можела и не можела сама, къде живеела, в чие жилище и тн. То голямо издребняване и пресмятане. Явно на бившия й мъж не му пречи и не му е проблем "обгрижването" на бившата. И моя мъж има бивша съпруга, помагал й е когато е могъл. Нищо кой знае какво. А дори няма деца от нея! И явно авторката има достатъчно свободно време да си мисли за бившата. Което е огромна грешка. А интереса й към разведени чичковци не искам да коментирам. Млади и свестни мъже колкото искаш. Като й харесват такива филми.... Кой й е виновен?

# 204
Мъжът е за бой. Все едно не може да каже "гаражът е пълен, държа там гумите на приятелката ми". Бившата може да играе добре ролята на дама в беда, а той явно не умее или не иска да отказва, може би се чувства като някакъв спасител, пък после си мрънка колко е ядосан.
Или може да се опитва да имат нормални взаимоотношения, което според мен е в реда на нещата. Много бивши съпрузи познавам, при които единият като легна болен, другият отиде да се грижи за него. Все пак при общи деца си обвързан с този човек за цял живот.
Мисля, че авторката трябва да започне да се оглежда за друг.

# 205
Мъжът е за бой. Все едно не може да каже "гаражът е пълен, държа там гумите на приятелката ми". Бившата може да играе добре ролята на дама в беда, а той явно не умее или не иска да отказва, може би се чувства като някакъв спасител, пък после си мрънка колко е ядосан.
Мхм. Или липса на опит или голяма нужда от гадже.

# 206
  • София
Бившата просто се съобразява със себе си и своите нужди, а не с тези на новата жена. За нея си е много права, за новата жена нормално, да не е права Joy Ама авторката сама го играе Пепеляшка, бърше сополите на мъжа, готви на децата и чака той да й е длъжен в отговор, пък той се чувства длъжен на бившата. Сигурно бившата повече сополи е бърсала, не знам.

В случая, имаме една жена, която си гони интереса и натиска за своето (нещо, от което много жени се отказват след развода), и една, която се тръшка, че един мъж и бившата му не гонят нейния интерес. Хубаво да се замисли. Може и тя да прави като бившата, ако й е кеф конфигурацията две жени се опитват да разкъсат един мъж, а може и да си търси свободен такъв. Може и да стои в надежди нещо да се промени, да губи години и да недоволства във форуми. Съдбата й е единствено в нейните ръце.

# 207
Воденето  на двете деца поотделно на море, сигурно пак е гениална идея на бившата,за да се стъжни животът на новото момиче.
Този баща, предполагам, има 20 дни за лятото  с децата , и така са ги натамънили майка и синове, че да лишат новата жена от почивка с новия мъж. Класика.
Не мога да харесам бившата, колкото и да се опитвам. С всеки нов пост на авторката се убеждавам, че това е една проклета жена, която не е преживяла раздялата, и наказва бащата с всякакви капризи и отговорности. Тя мъж, покрай двама ревниви тийна, или по друга причина, така и така не може да завърти.
 И сега са чуди и суче как и бившия да натовари. Много егоистично.

# 208
Тя връзката от една година, лятото, като са били 1 месец на море, е било връзка на 5-6 месеца някъде. Е, как след 6-месечна връзка се съгласяваш да прекараш цял месец с чужди деца, дето и баща им не познаваш добре? И при такива условия? Със сигурност знаеш, преди да тръгнеш, че е място, където ще трябва да се готви? Като си недоволна след първите 2 седмици почивка с едното дете, защо отиваш за още две седмици с другото?

# 209
Бившата просто се съобразява със себе си и своите нужди, а не с тези на новата жена. За нея си е много права, за новата жена нормално, да не е права Joy Ама авторката сама го играе Пепеляшка, бърше сополите на мъжа, готви на децата и чака той да й е длъжен в отговор, пък той се чувства длъжен на бившата. Сигурно бившата повече сополи е бърсала, не знам.

В случая, имаме една жена, която си гони интереса и натиска за своето (нещо, от което много жени се отказват след развода), и една, която се тръшка, че един мъж и бившата му не гонят нейния интерес. Хубаво да се замисли. Може и тя да прави като бившата, ако й е кеф конфигурацията две жени се опитват да разкъсат един мъж, а може и да си търси свободен такъв. Може и да стои в надежди нещо да се промени, да губи години и да недоволства във форуми. Съдбата й е единствено в нейните ръце.
Няма как да се възхищавам на някой, който знае да си задоволи интереса само посредством използвачество. Нито смятам за нормално да звъниш на бившия си след 10 вечерта. Това не е "гонене на интерес" стил упоритост в офиса, а чисто интригантство. След развода, де факто всичко, което не е свързано с децата, е или на добра воля или на вменена вина и нахалство. Ясно е че на мъжът така му изнася дали защото е мекушав, дали защото е съвествен, а авторката не е приоритет. Но това не го прави правилно като поведение от бившата.
Аз имам бивши, които знам, че ако им свирна, ще скочат на среща. Правилно ли ще е спрямо настоящата им жена, в момент на слабост или скука, да се занимавам с тях?

Общи условия

Активация на акаунт