Бившата жена на мъжа ми

• 26 210
  • 394
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Няма да е първата и последната, която използва децата. Те за какво са се развели тогава? За да не спи тя с него, ама за другото да го ползва като съпруг. Не става така. Или поне не и ако има капка самочувствие и възпитание. Много се съмнявам, че някоя жена реално ще е ок, ако мъжът й го играе съпруг и на друга. И какво общо имат децата с това тя къде си държа гумите. То така дай и за гримове да й дава, че да е щастлива и да им се усмихва повече и да им се кара по-малко. И кое от децата я кара зорлем да му звъни за щяло и нещяло след 10 и преди 8. Или сякаш децата измислят нескопосаните планове за ваканции? Всичко това са си решения по инереси на възрастните.

Всъщност, не знаем защо са се развели. Може би това би отговорило на някои от въпросите. Така или иначе, те са се развели един с друг, но с децата развод няма - те си остават ангажимент и връзка, която няма как да изчезне по документи.

Не знам за какво самочувствие и възпитание става дума - признак на високо самочувствие е да нямаш изисквания към бащата на децата си, а да теглиш всичко сама? Или на възпитание на мислиш за новата му жена, вместо за себе си и децата си? По-скоро на баламска работа ми отива това. Много жени, от някакво криворазбрано достойнство, теглят сами каруцата, докато бившият им си живее втори живот, все едно деца не е правил. След развода, жената гледа децата, а мъжът си гледа свободата.

# 226
Надали, иначе тайно щяха да си звънят. И той да е по-щастлив.
Може да имат връзка. Май не им е угаснала искрата на хората Simple Smile

Скрит текст:
Няма да е първата и последната, която използва децата. Те за какво са се развели тогава? За да не спи тя с него, ама за другото да го ползва като съпруг. Не става така. Или поне не и ако има капка самочувствие и възпитание. Много се съмнявам, че някоя жена реално ще е ок, ако мъжът й го играе съпруг и на друга. И какво общо имат децата с това тя къде си държа гумите. То така дай и за гримове да й дава, че да е щастлива и да им се усмихва повече и да им се кара по-малко. И кое от децата я кара зорлем да му звъни за щяло и нещяло след 10 и преди 8. Или сякаш децата измислят нескопосаните планове за ваканции? Всичко това са си решения по инереси на възрастните.
Всъщност, не знаем защо са се развели. Може би това би отговорило на някои от въпросите. Така или иначе, те са се развели един с друг, но с децата развод няма - те си остават ангажимент и връзка, която няма как да изчезне по документи.

Не знам за какво самочувствие и възпитание става дума - признак на високо самочувствие е да нямаш изисквания към бащата на децата си, а да теглиш всичко сама? Или на възпитание на мислиш за новата му жена, вместо за себе си и децата си? По-скоро на баламска работа ми отива това. Много жени, от някакво криворазбрано достойнство, теглят сами каруцата, докато бившият им си живее втори живот, все едно деца не е правил. След развода, жената гледа децата, а мъжът си гледа свободата.
Не пречи да помолиш бившия за услуга. За децата е ясно, не знам защо се намесват във всеки елемент от личните решения на бившата. Явно защото е изгодно. Но една жена със самочувствие няма да виси на бившия си, а ще си хване нов и ще се усмихне на живота, вместо да истерясва по телефона. Жената има проблеми - дали са поведенчески, дали са любовни - не се знае, но не това е нормалното задоволено поведение.

# 227
Момчета на 13 и 18 имат нужда даже повече от баща си, отколкото от майка си. Не го казвам аз, а психолозите. Нормално е да им отделя време. Те просто искат мъжки пример и това е положението.

# 228
  • София
Аз може ли само да попитам един-два въпроса Simple Smile

Авторке, ти говорила ли си открито за всичко това с него? Ако да - какво обсъдихте и какво се случва след това? Simple Smile

# 229
Според мен авторката да пита директно мъжа - той смята ли да има дете с нея, и сама да си направи сметка, кое й е по важното  - да има точно този мъж, барабар с багажа, или да има дете с друг мъж.

# 230
... но майка незадължително, и не във всички случаи, значи добра майка Blush
Тази обаче явно е. Виждате как дори в упреците на момичето изплува различна истина.
"Аууу, обадила се била в 22.30 ч.! Ужас! Нахалница!" - според новата. Форумът готов да приглася в хор 😀
Да, ама не! Оказва се уплашена и отговорна майка. Защото не се е обадила заради скъсана каишка на обувката си. Видяла е нещо стряскащо, притеснила се е, на кого да звъни!? Естествено, че на бащата. Всяка би му звъннала на него. Особено щом работи (според форумското ЦРУ) в органите на реда. Той има и познанията  и възможността да реагира правилно и своевременно. Но девойката не го вижда така. Тя се дразни, че са я събудили. Лепи етикети... А други ги преповтарят.

# 231
... но майка незадължително, и не във всички случаи, значи добра майка Blush
Тази обаче явно е. Виждате как дори в упреците на момичето изплува различна истина.
"Аууу, обадила се била в 22.30 ч.! Ужас! Нахалница!" - според новата. Форумът готов да приглася в хор 😀
Да, ама не! Оказва се уплашена и отговорна майка. Защото не се е обадила заради скъсана каишка на обувката си. Видяла е нещо стряскащо, притеснила се е, на кого да звъни!? Естествено, че на бащата. Всяка би му звъннала на него. Особено щом работи (според форумското ЦРУ) в органите на реда. Той има и познанията  и възможността да реагира правилно и своевременно. Но девойката не го вижда така. Тя се дразни, че са я събудили. Лепи етикети... А други ги преповтарят.
Девойката няма опит, затова се допитва до форум на майки.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:28 от tays

# 232
Аз авторката като цяло не мога да я разбера-пада си по разведени с деца, не се котира при млади момчета, ама стои в тая връзка. После бившата виновна. На мъжа й явно не му пречи комуникацията, щом я допуска. И съм изумена с какви подробности им знае всички разговори.... А тати като й е купил гуми, да й намери къде да си ги съхранява. Това ме разсмя наистина Simple Smile А гаджето ако искаше да й ги прибере в своя гараж, щеше да го направи. Но явно той няма проблем. Изначално проблема е в авторката и избора й на мъже. Харвсват и филмовите драми явно. Или за тях се крие сама!

# 233
И защо ни изтриха сега, а оставиха на Тайс грозния съвет как нарочното да се тормозят разведените жени, отглеждащи сами децата си. Чрез ощетяване на децата. Браво!

# 234
Ще си го изтрия сама. Всъщност, всички постове.
Няма смисъл да се пише . Необбяснимо, но факт.

# 235
Много отрудена и горка я изкарахте тая бивша. Пожелавам на всички развели се жени да са като нея. Ако баща им два-три пъти седмично ги води и дава парички - ей ги джобните. Ако наистина той им купува дрехи и обувки и този разход и отпада. 500лв.да си плати сметките. Наем не плаща. Трябва само да си нахрани децата.

Уроци, спортове и студентстване също не вярвам да плаща тя. Жена, която не може/иска да си закара колата на гумаджия да и сменят гумите, не вярвам сама да прави такива разходи от джоба си.

И съм шокирана от калкулираната сума за издръжка на дете. 😲 Имам дете, плащам наем, храни се, облича се, на спорт ходи и уроци. Сумата може да е такава, ако яде само сьомга и носи много скъпи дрехи. Пресолиха някои манджата.

# 236
Дали и какво бащата плаща, моля да имате предвид, че очите на новата жена светят като светофари и 2 чифта обувки на година може да й се виждат като 10. Разходите по две деца са двойни на едно дете, sorscha, като твоето е още на 11. Уверявам те, че на 14-16 ще ти струва повече от сега.

# 237
  • Пловдив
На мен историята ми изглежда толкова попресилена, че почти пързалка. Не оценката и "отрудеността" на бившата, а фактите ме съмняват. Нагли хора като описаната жена, както е описана, има - и са куриоз!, - но толкова търпеливи като мъжа, не вярвам. Затова с кеф бих чула нейната версия.

# 238
Сигурна съм, че ще ми струва повече на 14-16, на 20 още повече...
Но такива сметки, че 3000лв ти е на месец дете...хайде стига. Тия с две деца сигурно по 10 бона минимум изкарват. По-реалистични, моля.

2 чифта обувки, ако купи годишно и майката по 2 е абсолютно достатъчно. Или някои твърдите, че купувате на детето си всеки месец дрехи и обувки?

# 239
4 чифта обувки на година малко ми се виждат на мен. Едни за училище, едни за спорт, боти/ботуши, лято и зима с едни и същи обувки ли? Ако са момичета пък съвсем не го виждам как ще стане. Ами дрехи, храна, джобни, глезотии, сметки, допълнителни разходи..... Не знам, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт