“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 363
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Защо търсим сюжети, в които Марта да се окаже чисто негативен образ? Ако сценарият целѝ симпатиите да са изцяло на страната на Елина, не беше нужно да я гради като толкова дръпната и тросната.

# 151
Елина ми е далеч от позитивен образ, много неприятна натура. Поне според моя светоглед. Сефте виждам главната героиня да е целенасочено такава, принципно винаги са мили, добри и перфектни.

# 152
За мен пък всички са достоверни образи - и дразнещата Марта, която ще прибегне до всякакви манипулации да запази мъжа си; и Зоя, която е властен и контролиращ родител; и мекушавият Филип, който не може да вземе решение; и обърканата, наранена и дръпната Елина; и чувстващия се неоценен и комплексиран Геро...
За Бончев да не говорим колко реалистичен образ е.

# 153
Ето линк: https://www.nu6i-bg-net.com/вина-сезон-2-епизод-1-2024-hd_f22c34422.html

Аз тук само открих да гледам 1 епизод на 2 сезон. Преди ги качваха в YouTube, но този път не открих.

Здравейте! Blue Heart

Епизод 1 на втори сезон на сериала "ВИНА" ми хареса.
Трябва да го гледам още веднъж, за да си кажа по-детайлно  мнението.
Но като начало беше добре. Hands V
Без много претенции, което е характерно за отличния режисьор В.Божинов,
и без много приказки от екипа...
Но "тържеството"  преди началото определено НЕ  ми хареса -
превзето, натруфено, дори неприятно. А и министри... Защо беше нужно???

От основния актьорски състав - М.Билалов, Вл.Зомбори  и Е.Телбис -
и тримата ми харесват като изпълнение. Първият е безспорен! Hands Clap
Елена Телбис определено изгражда образа си прекрасно, Влл. Зомбори - също! Hands Ok Hand
Както и  в първи сезно - пълноценни герои, които продъължват успешно напред
и във втория сезон. Дано успеят да се представят така до края на втори сезон!

Елена Т. зад кадър. М.Билалов и Вл.Зомбори - също.

И Филип/Вл.Зомбори - в кадър.

Моля, ако пусснат повторение на еп.1, сезон 2, пуснете линк. Hands Pray

Много благодаря за новат тема!
Доскоро. Flowers Four Leaf Clover

# 154
  • The point of no return
За мен пък всички са достоверни образи - и дразнещата Марта, която ще прибегне до всякакви манипулации да запази мъжа си; и Зоя, която е властен и контролиращ родител; и мекушавият Филип, който не може да вземе решение; и обърканата, наранена и дръпната Елина; и чувстващия се неоценен и комплексиран Геро...
Напълно съгласна!
Зойчето е като Стефани Форестър, все се оказва зад някоя врата или бъчва, да следи Филип и после да му трие сол на главата. Laughing
Той много добре й се опъна, но пък за сметка на това жена му за нула време намери къща и той като безгласна буква прие да се мести. Може би беше по-реалистично да го дадат малко да се подвоуми дали да се събере с жена си.
Интересна ми е теорията, че Наско нарочно не е платил застраховката. Ако е така, ще е много гадно. Той ми е малко мрънкащ на мен, все Елина му е виновна, но дано не го направят предател.

# 155
Ето линк: https://www.nu6i-bg-net.com/вина-сезон-2-епизод-1-2024-hd_f22c34422.html

Аз тук само открих да гледам 1 епизод на 2 сезон. Преди ги качваха в YouTube, но този път не открих.

Този линк не работи.
Има ли начин да се гледат минали епизоди без регистрация?! И преди официалното повторение в събота, 16ч?
Благодаря за желанието да помогнеш на такива спънати коне като мен и приятна вечер!🙌

# 156
Между другото ето една статия за ретро колите, които видяхме в епизода:
https://autozona.bg/2024/01/08/retro/?fbclid=IwAR2jVPw2yTGROb8Ti … EprKFmDycraHbijco

# 157
  • Галифрей
Линка си работи аз го намерих и гледах епизода отново, сайта  не работи в чужбина. Дано скоро го качат в ютуб.
Държанието на Филип е като девойка от миналото в стил “мамо не искам да се омъжвам по сметка” няма така право сам да взима решения за живота си. Седи на едно място и не може да си каже чувствата. Дано му се раздвижи образът нали е главният герой. Ама все пак не може от първият епизод.

# 158
Епизодите /старите и новият/ ги има в замунда.

# 159
Аз Филип го разбирам, че дори да не обича вече Марта, се чувства длъжен да остане с нея заради детето. Но явно иска и Елина да си има в обкръжението, което е ясно, че не е на добре за нито една от двете. Имам чувството, че Марта обаче му е избраната булка от мама и никога не е имало особена любов между двамата. Твърде са отчуждени.

# 160
  • София
На мен Елина ми е сякаш взета от Йелоустоун, като образ подобен на Бет, разбира се в далеч, далеч по-лек вариант.
Но имат допирни точки.

# 161
  • Галифрей
Да така е, би трябвало Филип да се обеди дали Марта наистина е бремена от него. И да вземе решение, винаги могат да си огледат детето и да си помагат без да се тормозят, ще се намери решение. Гадното е че тя е манипулаторка и кофти човек.

# 162
Филип ми е слабохарактерен, върти се да угоди на майка си, жена си, любовта си, ами няма как да стане. И накрая няма позиция, вечеря с едната, усмихва се на другата. Прави избор и точка, не може да го играе неутрално и ок с всички.

# 163
Сори, ама за мен Филип не е достоверен образ. Не мисля, че средният български мъж е такъв. Напротив все повече се срещате мъже от типа на Харизанов-младши - и те са комплексари, но по друг начин, последното което може да се каже е, че са нерешителни.

# 164
  • Варна
Сори, ама за мен Филип не е достоверен образ. Не мисля, че средният български мъж е такъв. Напротив все повече се срещате мъже от типа на Харизанов-младши - и те са комплексари, но по друг начин, последното което може да се каже е, че са нерешителни.
Филип не е израснал в България, няма как да е като Харизанов младши. Пък и защо трябва да е прототип на средностатичстическия български мъж..

Общи условия

Активация на акаунт