“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 321
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Галифрей
Не знам аз не го усетих,може да е  говорил далеч от микрофона.

Иска ми се Филип да вземе да спре да си мълчи и да си излезе душата и чувствата. Ако изгони жена си и майка си туко виж неща са се оправили и в личен и в бизнес план.

# 136
  • Варна
https://www.imdb.com/title/tt24218504/?ref_=nm_ov_bio_lk
Който иска може да даде едно рамо на сериала в IMDB.  Simple Smile

# 137
Филип ме дразни, че е твърде хамлетов герой.
Първо трябва да отреже майка си решително и да не допуска тя да му се бърка в личния живот. С кого ще бъде - с Марта или с Елина - си е негова работа. Наистина - направи плах опит в миналия епизод да ѝ се сопне, но тя пак си знае.  
Ами сега няма ли да се махате с Марта, ами какви проблеми имаме с Бончев. Окей стрино, той човека знае за проблемите, но е решил, че може да ги игнорира. Негова си работа.

А иначе Филип е в глупаво раздвоние. Или трябва да отиде пре Елина и да ѝ каже - имахне нещо хубаво, но аз оставам при Марта; или да каже на Марта - ще призная детето, ще давам издръжка, ще идвам да го виждам, но ще се разведем - имам нова любов и пр.

А сега е на два стола. И това което  на практика каза на Елина - ама то Марта ще остане, щото е бременна, ама ти идвай на работа, то нищо не е станало между нас, аз разчитам на тебе (не с тези думи, но смисълът е такъв) - е супер лицемерно.
Тя Елина като беше в депресия помисли, че той е дошъл да я види, заради самата нея...а той по работа беше дошъл.

# 138
  • Варна
или да каже на Марта - ще призная детето, ще давам издръжка, ще идвам да го виждам, но ще се разведем - имам нова любов и пр.
....
А, имал нова любов..Joy
А дали е сигурен че е любов или увлечение? А дали иска детето му да израсне без баща или с друг баща ако Марта си намери друг?
Не се вземат толкова лесно такива решения.

# 139
Какъв е шанса парфюма на Елина да се разлее в чантата й и по този начин другите да разберат, че няма обоняние? Thinking Иначе силно си надявам и тя да не излезе бременна, че ще стане страшна сапунка....
А баща й не разбрах защо така я нахъсваше да не се отказва от винарната. Струва ми се, че пак има свои лични и егоистични причини.

Марта за мен яко лъже и маже. Каза на Елина, че нещата с Филип се нареждат перфектно, а все ми се струва, че в някой от следващите епизоди ще разберем, че даже още не са обсъдили нещата, които им предстоят.

За Наско - колкото и да се подлъже първоначално, не вярвам да предаде Филип и да си хване пътя. Все си мисля, че ролята му няма да е такава.

# 140
По принцип Бончев обича дъщеря си, независимо дали има егоистични интереси за винарната или не. Ако съвсем не му пукаше в миналия сезон щеше да наддава на търга, докато ги съсипе. И съвсем определено нямаше да звъни на бившето френско гадже на Елина, за да ѝ помогне като изкупи еди колко си бутилки вино - та той не го трае; при това първия сезон останах с впечатление, че Билалов не е одобрявал французина и след краха на връзката им е помолил дядото на Филип да наеме Елина, а той му е бил задължен.;  освен това в миналия сезон тя пак не знаеше дали ще остава и той взе да уговоря друга  фирма  да я наемат като енолог.

Предполагам, че видя, че няма да излезе работата с руснаците така или иначе и застана на страната на дъщеря си.
Разбира се той е прагматик, опита се да се възползва от ситуацията -  опита се да изнуди майката на Филип, че са квит.

За Наско нещо точно такова намекнаха  в рекламите. Лиля Маравиля май нещо подобно обясняваше - че ще стане предател от любов или нещо от тоя род. Е, не е използвала думата предател, а примерно че ще иде в другия лагер или нещо от тоя род.

Хексе, с Марта не се обичат вече. Може да е увлечение. Защо трябва детето му да израсне без баща? Според закона бащата има право при развод да вижда баща си (освен ако не е изрод), също както и майка си. И да се ожени Марта - какво от това, детето пак ще го вижда. На мен вуйчо ми се ожени повторно, но братовчедите ходеха ту при него, ту при майка си.
Но ако твърдо е решил да бъде с Марта - взима решението и бие шута на Елина. Пък тя ако иска да остава като слуител - нейна си работа, ама нека е откровен с нея, че няма да се разделя с Марта. Така, да лъже две жени е много гадно.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 14:08 от Лорд Сняг

# 141
  • тук, на мястото си
Андрей Бончев нищо не видя, няма как да видиш ако си с двата крака в л......а, тоест в мафията. Цвета е човека, който му показа какво губи и го накара да направи обратен завой.
Обвинявате Филип, че не знаел какво да прави. Пет дни преди това е научил, че човека на който казва "татко" тридесет години не му е баща и сега очаквате с лека ръка да каже на жена си "ще плащам издръжка, имам си любовница". И това след факта, че е загубил едно дете.

# 142
Андрей Бончев нищо не видя, няма как да видиш ако си с двата крака в л......а, тоест в мафията. Цвета е човека, който му показа какво губи и го накара да направи обратен завой.
Обвинявате Филип, че не знаел какво да прави. Пет дни преди това е научил, че човека на който казва "татко" тридесет години не му е баща и сега очаквате с лека ръка да каже на жена си "ще плащам издръжка, имам си любовница". И това след факта, че е загубил едно дете.
За Филип - не виждам какво общо има едното с другото. Частни случаи винаги има, но ако е в добри отношения с жена си още от самото начало при един развод биха се разбрали, че може да вижда детето. Случаят с неговия баща е съвсем друг, няма развод, а смъртен случай, докато майката е бременна.
А относно детето - още в първи епизод, на първи сезон стана ясно, че Филип иска да забрави миналото за разлика от Марта, която не може да го забрави. И точно затова е дошъл в България. За да избяга от реалността.

Като иска да си е с Марта - окей, ама да бъде откровен с Елина - отавам за постоянно с Марта, с теб приключваме. Няма шменти-капели. Пък тя като иска - да стои, но да е наясно какво е положението

За другото - без да оспорвам заслугата на Цвета, но Бончев мина през катарзис. Сделката изглеждаше идеална - дава 20 000, получава един милон прави, води инвеститор за 20 милиона, дъщеря му пак ще си е енолог във винарната.
Какво получи? Взривена кола, запалено лозе, проблеми с жена си - тя му запорира сметките, принудиха го да събир а един милион, да краде коне, заплахи че жена му и дъщеря му ще пострадат...Видя другата страна на монетата и съвсем определено му се иска да се раздели с мафията и със "златната сделка"

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 14:30 от Лорд Сняг

# 143
Филип трябва да вземе решение по-скоро, Марта може да реши да не ражда дете, което ще гледа сама... нали с издръжка. Странно ми е как той бива изкаран жертва едва ли не пред жена си, която беше обвинявана, че не го подкрепя в началото и иска да се върнат в Калифорния, а сега когато иска да остане отново тя е виновна, че му обърква плановете с тази бременост. А и майка му, разбира се, понеже е много властна и той горкият не може да се справи. Пък и любовницата излезе серт, че и работата му зависи от нея.

# 144
  • Варна
Хексе, с Марта не се обичат вече. Може да е увлечение. Защо трябва детето му да израсне без баща? Според закона бащата има право при развод да вижда баща си (освен ако не е изрод), също както и майка си. И да се ожени Марта - какво от това, детето пак ще го вижда. На мен вуйчо ми се ожени повторно, но братовчедите ходеха ту при него, ту при майка си.
Вуйчо ти? А съпругата му беше ли с американско гражданство и без връзки в България? Колко често ще прелитат през океана? В крайна сметка няма начин да проработи така.

# 145
Вуйчо ти се оженил повторно, докато първата му жена е била бременна във втория месец? Наистина ли толкова важни решения се вземат на база емоции, които се променят и днес ги има утре не? Много несериозно

# 146
Вуйчо ти? А съпругата му беше ли с американско гражданство и без връзки в България? Колко често ще прелитат през океана? В крайна сметка няма начин да проработи така.

не виждам какво общо има американското гражданство. Иначе съпругата му беше с яки връзки, но беше изрод, рядък случай на токсична майка, но да не те занимавам със семейни драми. Първо Филип също би трябвало да има американско гражданство - нали и двамата са живели в америка.
Ако Филип не вземе решение и все пак  Марта роди и отиде в САЩ  с детето пак ще му се наложи да прелита през океана - или да зареже винарната. Не невъзможен сценарий - Марта става в 7-ия или 8-ия месец  и решава да роди в САЩ. Филип няма как да я спре, нали? Е, ако Марта реши да остане после в САЩ - хипотетично - ще намери ли Филип начин да прелита? Май ще намери.
 Самата концепция да остане тук - с или без Елина - поставя вероятност да се наложи да прелита през Океана.

# 147
Според мен със или без Марта, ако тя роди дете от него в Калифорния е по-логично той да си намери работа там, а не да избере винарната пред детето си, но това само в случай, че е честен навреме с Марта и иска раздяла преди да е късно за аборт, ако въобще има бременност.

# 148
  • Варна
Скрит текст:

не виждам какво общо има американското гражданство. Иначе съпругата му беше с яки връзки, но беше изрод, рядък случай на токсична майка, но да не те занимавам със семейни драми. Първо Филип също би трябвало да има американско гражданство - нали и двамата са живели в америка.
Ако Филип не вземе решение и все пак  Марта роди и отиде в САЩ  с детето пак ще му се наложи да прелита през океана - или да зареже винарната. Не невъзможен сценарий - Марта става в 7-ия или 8-ия месец  и решава да роди в САЩ. Филип няма как да я спре, нали? Е, ако Марта реши да остане после в САЩ - хипотетично - ще намери ли Филип начин да прелита? Май ще намери.
 Самата концепция да остане тук - с или без Елина - поставя вероятност да се наложи да прелита през Океана.
Не бе, човек, казвам, че ако не е с Филип Марта няма какво да прави в БГ, тя други познати/роднини тук няма. Трябва да се върне.
Иначе това с прелитането само на теория звучи възможно.

# 149
Това дали други познати в Българи няма - не знаем. Все пак е родена тук.
Иначе ако Марта да речем в 7 ия месец отиде в САЩ, роди там и остане в САЩ на Филип ще му се наложи да взима същото решение - Марта и детето или винарната. На практика само ще отложи решението 9 месеца. Така че по-добре да бъде честен и към двете жени.
Ако от самото начало каже на Марта, че иска развод тя може да вземе решение и че няма да гледа детето и да го даде за осиновяване. Иначе е нечестен не само към двете жени,, не само към себе си, но и към детето

Общи условия

Активация на акаунт