“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №4

• 43 504
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не знам защо се учудвате, че сте започнали да харесвате Марта или че сте малцинство. Това беше заложено още с връщането ѝ като бременна. Оттогава ѝ изграждат относително положителен образ.

На мен и Елина ми допада като образ, в този епизод я видяхме, че си призна пред себе си чувствата, които изпитва. И у нея има промяна.

В този епизод видяхме зачатъци на емоции у Филип. Изпитва страст и интерес към Елина и привързаност и обич към Марта, ако не беше бебето, изборът му щеше да е ясен. Сюжетът може да завие и в двете посоки, да се влюби истински в Елина или да осъзнае, че все още има чувства към Марта и да си върнат пламъка.

# 661
  • Галифрей
Не е лицемерно Лорд  Сняг, просто разкъсва сърцето си да угоди на всички. Особено последният кадър на епизода когато хукна след Елина се виждаше в него бая  емоции.
Ако го нямаше бебето щеше да избере Елина.

# 662
Няма как да се угоди на всички - отдавна съм го разбрал. Нечестно е, ако е избрал да е с жена си, да иска от Елина други отношения. Нечестно е ако избере Елина да не го каже на Марта. Почтеността изисква да вземе някакво решение - приятно или не - и да го отстоява.
Не мога да оправдавам мъж, който хем не иска да се раздели с съпругата, хем да си има и любовница. Ако Елина е съгласна на такива отношения - това е друг въпрос, но за мен това би било самоунижение, защото тя винаги би била третото колело в двуколката.
П.С. Аз Марта я харесвах още от първи сезон не виждам нищо негативно в нея. Но напоследък ѝ придадоха по-човешки черти, докато в първи епизод на първи сезон бе представена леко като глезена. В действителност се видя, че дойде изцяло без желание само заради Филип, а той се държи ужасно с нея.

Това че харесвам Марта не значи, че не харесвам Елина като образ. Тя си има своите качества, признавам го - борбена,енергична, устремена, гори в работата си, а ЕленаТелбис добре играе... Просто не я възприемам като жена. Прекалено мъжкаранеста ми е.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 13:47 от Лорд Сняг

# 663
  • тук, на мястото си
Не си спомням къде другаде съм гледала Маравиля и дали пак така се е правила на кифла, но тука вече трети епизод не я понасям. Героинята и Дария определено не е винарка, извика някакъв да се грижи за магазина, защото тя това има - магазин за вино. Нещо има в лозето, нещо което Дария иска, може би заровено имане или някакъв компромат. Много станаха хората, които искат тази земя.
Не мисля, че Марта ще загуби бебето. Няма как да загубиш нещо, което го няма. Като гледаше кошарите снощи и ме наведе на мисълта, че се е надявала да забременее, но не е станало нищо. Ако е така, то идеята за това я даде Зоя, която откакто се е върнала се чуди как да изгони от винарната Елина.

# 664
Добре де стига с тази конспирация. На видеозона излезе, че има дете. И лекарката ли лъже? Може за друго нещо лъжа да има - например от кого е - но очевидно дете ще има. Дори сценаристите са казали, че бременноста на Марта е истинска, а и като бяха в магазина и се объран в профил се видя, че носи по-широки дрехи и е с леко коремче
Дария вероятно е подставено лице на Титов (руснака), но не изключвам и да има личен интерес - например навремето Тодор да е отнел земята от дядо ѝ или нещо от тоя род.

# 665
Ама тя Маравиля играе себе си. И в живота така си говори и се лигави и лятото винаги е по къси гащи. И гледаш кифла на 56 ли е на 57,ли стана не ми се рови сега да видя коя година е родена...

# 666
Аз от този епизод съм приятно впечатлена от Кецки - показа, че има достойнство. Дано с Филип се разберат и се върне. Има си кусури бол, но не е толкова лош. Даже напротив.

Това Бончев да води Дария и тях, че да доказва на Цвета, че няма нищо ми се стори много тъпо. Но ясно, че искаха да ни покажат други неща. Много ми е интересно голямата винарска защо не пие вино. Според мен с това ни показват, че последното което я вълнува Дария е виното и то е само параван. А точно преди да се направи, че отпива видяхте ли какъв паляв поглед й хвърли Бончев? Егати, гнусно ми стана и в същото време - Билалов е страшен актьор!!

Зоя направи най - голяма простотия на света. Изгони единствения човек в тая винарна, който разбира от вино... според мен тя си мисли, че Филип и Елина са любовници и направи това, за да ги раздели.

А относно Марта - според мен няма съмнение, че е бременна. Снимки, лекари... но си мисля, че ще чуе нещо. Може би разговор между Зоя и Филип. И оттам ще разбере, че Филип е бил с Елина. И това може да не го преглътне и да си хване пътя. И аз не искам да преживява загуба на детето. Ще е туу мъч...
Някъде назад мернах коментар, че Елина е любовница на Филип. Аз не виждам нещата така. Че тя самата Марта показа на Филип, че иска раздяла. Режеше го по телефона, май къщата им искаше да продава, за да започна на чисто.  И оттам защо Филип да не  се пусне на Елина. 😆

Дали е възможно Елина да започне работа в Алени хълмове. Там да разбере какви са схемите на Дария, които 100% са свързани със семейството на Филип. Оттам да реши, че е редно за информира Филип и т.н. 🤔🤔

# 667
Аз мисля, че Марта подозира за Елина. Може да не знае абсолютно всичко, но трябва да е сляпа да няма подозрения. Още в първи-втори епизод на първи сезон, тя ревнуваше от Елина, която звънеше на Филип в два среднощ, за да спасяват лозе. Донякъде това бе повод за решението ѝ да си тръгне. Връщането ѝ съвпадна подозрително с връщането на Зоя. Ето и сега - Филип ѝ каза че не е дошъл на видеозона заради инцидент и след малко я дават да пита Елина "как е крака", като е с гръб към нея. Явно е узнала за змията. В последната сцена като изфуча Елина, Марта пита "тя тръгва ли си?".
Явно Марта подозира нещо, но заради Филип си трае, затваря си очите за някои неща, преструва се че не вижда какво става и се унижава.
Дори появята ѝ отново и опитите да се представя като шефка на Елина показват, че тя е наясно с ролята ѝ.

# 668
  • Галифрей
Ама тя Маравиля играе себе си. И в живота така си говори и се лигави и лятото винаги е по къси гащи. И гледаш кифла на 56 ли е на 57,ли стана не ми се рови сега да видя коя година е родена...
На 55 е и жена на някакъв италианец. Само това знам за нея. 😁 На нея и отива да играе така наконтена нахъса мадама, идеално се вписва. Аз сериала “ Връзки” го заразях на сезон 2 в началото повече не можех да гледам. Това беше един от най-откаченят бг сериал  😁 Билалов беше страхотен.
Та извинявам се за спама. Определено Дария използва виното като прикритие и изобщо не разбира. Мазни се нахъсана е хиена е. Ще сгафи в един момент както се мисли,че е на върха. Накрая да й вземат бизнеса с вината.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 15:03 от Диана Бишоп

# 669
  • Варна
Маравиля ми звучи испанско. За пръв път я гледам някъде, допада ми. Той и образът и е на ексцентрична дама.

# 670
Как ами Връзки? Ако не си гледала - препоръчвам ти го.  Билалов и Маравиля  играят и там, както и в  Голата истина за група Жигули. Компания във Връзки и Голата истина...им прави Ирина Жамбонас. Връзки има силно комедиен характер.

# 671
Италианец е мъжа й. В " Жигули" ми хареса, ама и подхождаше ролята, де. Дъщеря й Паола също е актриса, гледах я в спектакъла " Мислещи тръстики". По-различно е момичето от нея😁

# 672
В Голата истина за група Жигули са и Геро и Бежанска - двойка са и са много готини. И Климентина Фърцова е там - също много готина и интересна.

А някой знае ли друга продукция с участието на Телбис или Верославова? Интересно ще ми е да ги видя в други роли.

# 673
  • София
Много бяха готини във "Връзки" и Маравиля и Билалов. Много съм се смяла с тях. Бях влюбена в тоалетите на Маравиля.

# 674
Телбис играеше полицайка в "Отдел издирване". Героинята й пак беше все сърдита и тросната...

Общи условия

Активация на акаунт