Развод или…?

• 15 045
  • 118
  •   1
Отговори
# 90
Хонорара естествено, че всеки си плаща на неговия си адвокат. Аз говорех за таксите към съда. И при споразумение пак има "осъден" и това е родителят, който ще заплаща издръжка. Съдът го задължава него да плати тази държавна такса. Тя е процент върху сумата на издръжката за 12 месеца.
Вече за делото за имуществото, нямам представа как са нещата.

# 91
  • София
За имуществото могат да минат на нотариус, без да плащат на адвокати. Но, там също има такси.

# 92
Здравейте,

Търся препоръка за добър адвокат в София. Ако има опит с развод с чужденец от ЕС ще е още по добре

# 93
Здравейте!
Реших да напиша този пост с идеята, ако някой ще преминава през ада, който се нарича "развод", то да почерпи опит. Ако имаше някой, който да ме поведе и да ми покаже скритите подводни камъни щеше да е по-лесно. Съзнавам, че казусите на всеки развод са различни, позволете ми да споделя моя опит.
       Най-важното нещо е АДВОКАТЪТ! За съжаление опитът ми показа, че бг адвокатите са прослойка, която печели пари на гърба на човешкото страдание. Може би аз съм попаднала на такава, но доста пъти след това чух думите: "Те всички така правят" и за това споделям.  Първо те мотаят толкова дълго, че от нерви да си готов на всичко само и само да приключи по-бързо (правят го умишлено) и лъжат, лъжат, лъжат, а най-лошото е, че трябва да се правя, че й вярвам, защото съм и дала пари. Второ: говорейки с адвокат първатото ви изречение трябва да бъде "Колко ще струва?", защото с думите"После ще ти кажа, когато се уредят нещата, дай да видим дали ще стане, ще трябва изчисля доплащането..." те манипулативно директно те поставят в ситуация от която няма да имаш избор т.е. те нещо са свършили и ти трябва да платиш. Следва изречението: "Сега ми дължиш за ... това и това... 50лв, 200лв, после 1820лв."  Моята адвокатка беше такава, че гледаше как да изкара повече пари от мен - за тях ние (клиентите)  сме като банкомат, от който те имат изработени техники как да теглят. 
Изводът ми (по това, което виждам по филмите) в Америка адвокатът защитавайки клиента си хищнически скубе ответната страна, а при нас те нямат полза да се борят за този, който им е платил, защото той така или иначе е платил съответната сума. Те имат полза да си измислят такси и тактики да проведат така делото, че да го задължат да плаща  още пари.
В резюме моята сага:
Октомври 2023г. Молба за развод по исков ред
Януари среща със социалните, защото детето е непълнолетно
Първо заседание Февруари 2024г. - спиране на делото с цел спозумение на страните.
Уреждане на имуществените ни въпроси (оценител на имота, спорове и караници за сумата, която трябва да се плати за апартамента, за да не остана на улицата с детето, за сумата на издръжката, от кога да бъде плащана - трябва да е от датата на подаване на молбата и т.н.
Оформяне на споразумение, което включваше и имота и за това беше много скъпо (Съвет: уредете си имотите и колите пред нотариус без да са включени в споразумението за развод пред съда, ако все пак сте намерили балансиран тон за разговор с ответника)
Второ дело: Развод на Юни 2024г.
Свободаааааааа.... след много пари и нерви. Уви, да отстояваш позициите и личността си е много скъпо удоволствие.

# 94
  • София
Моята адвокатка е супер. Обожавам я. Винаги ми дава безплатни съвети. Оформи ни Споразумението без да се споменават пари и имоти, нарочно.
Сега бившият ми заведе дело за пълно попечителство и издръжка - т.е. чупи Споразумението, но съм сигурна, че ще победим.

# 95
Леле, Роки, ама вие не сте ли се разбрали за имоти и издръжка?

# 96
  • София
Не е толкова зле, колкото звучи. Не ми се дават подробности, но аз бях ок с условията.

# 97
Аз пък съм сууупер доволна от моя адвокат.

Със сигурност описаното от sanyabo не е нормално!
Но мисля, че делата за род. права и имущества са две различни. Имуществото може да се уреди и без адвокати и съд, а само при нотариус.

# 98
  • София
Ние бяхме уредили гледане 50/50.
Обаче той сега започва наново и този път ще му отрежа главата - взимам си детето, издръжка, че и кучето ще си взема.
Да си живее сам в скапания апартамент. Не му го искам.

# 99
Успех, дано приключите скоро Hug

# 100
  • Anywhere
И се чудиш?? Развеждай се, заради себе си, не заради другия мъж...

# 101
  • Поморие
Какви майки са възпитали такива пишман мъже...

# 102
Моята адвокатка е супер. Обожавам я. Винаги ми дава безплатни съвети. Оформи ни Споразумението без да се споменават пари и имоти, нарочно.
Сега бившият ми заведе дело за пълно попечителство и издръжка - т.е. чупи Споразумението, но съм сигурна, че ще победим.
Дали ще е удобно да споделиш контакти на адвокатката си, понеже тепърва ми предстои търсенето на адвокат за развод?

# 103
  • Варна
Не се ли замисляте, че отговорността да се стигне до развод много често е споделена? На един мъж не му е в главата да прави манипулации, коварства, да отмъщава, да прилапва общо и чуждо, да съска като змия...
Интесно ми е в отделни ситуации как жените имат становище и преценка за други жени само за секунди и няколко минути време, че и коментират много често с високомерие и лошо прикрит цинизъм. При мъжете тази способност или я няма, или е закърняла.
С коментари като по-горните и изобщо в тази и подобна тема, все по-рядко млади хора ще решат да сключват брак. Отмъстителни жени, при това неискрени и противоречиви, манипулативни, не са нужни и на най-захлюпеният мамин младеж. А че потенциалният ви мъж е дебел или прост, и двата недостатъка се виждат и не могат да се скрият. Прост/гаден мъж и/или проста/гадна жена са възможно най-лошата инвестиция, която може да се направи при започване на сериозна връзка и създаване на семейство. Децата няма как да са читави при нагъл човек в семейството - те попиват от примерите, които получават у дома и ги прилагат за своите деца.
Като си имате партньор, поинтересувайте се за семейството му, за приятелите и как разсъждава в отделни ситуации, има ли двойни стандарти, двоен морал и добре мислете преди да мислите с грешните глави. Ако човек е лош към другите, в един момент ще го начука и на вас, когато вече не му трябвате.

# 104
Моля за съвет - мъжът ми се изнесе от семейното жилище преди месец с намерението, че иска развод, като си взе всички лични вещи, та и други неща отгоре...Отиде да живее в друг наш семеен апартамент, които е обзаведен. Сега иска да идва при мен за да си взимал други неща от апартамента за да си подобри бита на новото място. Имам ли право да не го пускам в апартамента? Мога ли да сменя ключалката? Съгласна съм да ми даде списък с нещата, които иска и ако е приемлив да му ги дам, но да не влиза повече в апартамента. Не съм получила официално документи за развод.

Общи условия

Активация на акаунт