Къде срещате нови мъже?

• 32 962
  • 880
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Скрит текст:
А някой дори да иска да повиши жената, ако тя отсъства нон-стоп, защото само тя поема тежестта от болнични и други на децата, чисто обективно няма да повиши нея, което вече няма общо с качествата й като жена, а с разпределението на задачите вкъщи, което е в неин ущърб.
Интересно как редовно говориш за деца и болнични, а самата ти нямаш деца.
Позволи ми аз като човек с две да ти кажа - не боледуват чак толкова често, а от няколко години с възможността за хоум офис нищо не ми пречи да си ги гледам в къщи, когато са болни. Нито на мен, нито на жена ми е пречило нещо на кариерата. Специално жена ми да е взела 3-4 пъти болничен за болно дете, а има две. Гледам съм ги аз, оставяли сме ги и на баба, ползвала е и хоум офис, комбинация от много възможности, така че кариерата й ни най-малко не е пострадала.

Ако мъжът иска жена, която да поема домакинството и децата - трябва да изкарва достатъчно и да я подсигури имотно. Ако иска жена със свободно време, пак трябва да изкарва достатъчно за това и евентуално да плати някой да върши част от домашните задължения.
Какво значи да я подсигури имотно - достатъчно ли е да подсигури общ дом за семейството, или трябва специално на нея да купи отделен имот, на нейно име? Защото аз не съм чул за такава търговия, а ако паднат дотам да правят сделки "имот срещу деца" не е ли редно пък тя да прехвърли децата на негово име, така както ако се разделят закупеният имот ще остане за нея, тогава пък децата да останат за него, тоест направо минаваме на ниво сурогатна майка - или аз грешно те разбрах?
За свободното време също не разбрах - трябва жената нито да работи много извън къщи, нито в къщи, за да има време да ходи на мол и на спа, та мъжът да се радва на облечена, фризирана, епилирана и т.н. жена като се прибере? Това също не са нормални семейни отношения за мен, по-скоро тип спонсор-държанка.

Интересното е, че обърна нещата към мен Wink Имам доста наблюдения сред приятелки и служители, и много добре знам как се отразява на работата. Това, че твоята професия е хоум офис и твоето дете не боледува, не грее по никакъв начин другите хора, които са в друга конфигурация.

Ако мъжът ми очаква да поема грижите за децата и домакинството, да не работя, или да нямам собствени доходи - да, не бих се навила, ако нямам минимум един апартмент на мое име, осигурен от него. Минимум. То аз и на това не бих се навила де, ама смятам една разумна жена, която обмисля такава конфигурация, трябва. Защото иначе един ден, с мъжа, изчезва и всичко материално.

# 601
Момичета, навлязохте в сферата на научната фантастика вече Simple Smile

# 602
  • София
Че защо фантастика? Нали това им е работата на мъжете, да осигуряват, ами нека осигурят, де Wink Ама като хората, а не ей така... на добра воля и на доверие.

# 603
Лъвица, доколкото знам имотите и като цяло имуществото, придобито по време на брака, се разделя при развод. Т.е. ако в семейството жената не се развие професионално (примерно за да гледа малки деца) за сметка на мъжа си, то тя ще получи половината от състоянието им. Проблем биха били сметките, понеже те те смятат за лични, за това при всички случаи е добре хората да са запознати с правата си и условията при брак. Освен това има и предбрачни договори.

# 604
  • Out of the Mix
Bizziе, какво пречи ти да си си подложила с 25-30к в банковата сметка преди бременност, за първите 1-2 г.(приемайки, че има къде да се живее), за да може двамата с мъжа да не се преработвате, а заедно да си гледате детето, а и мъжът да не се претрепва от работа, и той да си мисли и за здравето, и времето с жената и детето, спорт, хоби, лично време? Wink

# 605
  • София
Лъвица, доколкото знам имотите и като цяло имуществото, придобито по време на брака, се разделя при развод. Т.е. ако в семейството жената не се развие професионално (примерно за да гледа малки деца) за сметка на мъжа си, то тя ще получи половината от състоянието им. Проблем биха били сметките, понеже те те смятат за лични, за това при всички случаи е добре хората да са запознати с правата си и условията при брак. Освен това има и предбрачни договори.

Така де... половината имущество (ако не е скрито чрез фирми, например), децата и смешна издръжка, с която да ги гледа Wink Отсреща на което - ни пари, ни работа, ни опит, ни стаж, ни пенсия един ден. Ако жилището е едно... докато децата пораснат, евентуално, и после вече няма. Аз такава "сделка" не бих приела Wink

# 606
За да не приемеш такава сделка, трябва да си оправна и работлива жена. Не да се надяваш, че мъжът ти ще е подсигури "минимум с твой атартамент", за да се навиеш пък ти евентуално да родиш.

# 607
  • София
О, не съм казала, че това е срещу това да се навия да родя. Казах, че е ако мъжът очаква да поеме цялото домакинство и децата, и да нямам свой доход. Иначе вече казах, аз и на това не бих се съгласила (предпочитам да знам, че мога да разчитам на себе си), но за мен това е минимумът за изобщо да се постави на масата такава конфигурация.

# 608
Сега сумати германки реват, че са им ниски пенсиите, защото са работили малко часове с години наред, докато им поотраснат децата.

# 609
  • France
Аз бих била щастлива и да работя на половин работен ден, докато децата ми са малки и да си ги гледам, а бъдещият ми съпруг да внася по-голямата част от парите вкъщи. Супер би ме устройвало това положение! Smiley
Ти си още толкова млада и сладка, но има време, ще се научиш Simple Smile. Беше набор 96, нали?

https://www.welcometothejungle.com/fr/articles/quand-les-hommes- … e-de-leurs-femmes
Точно четях тази статия. Според Ifop (доста сериозен институт) 41% от френските жени са били жертва на икономически тормоз в тяхната връзка. Който включва, освен друго и настояването да обръщат повече внимание на семейството в замяна на кариерата. Като най-заплашени са тези, който печелят по-малко от мъжете си. Тоест, ако партньорът ви печели повече от вас, тази тенденция не само, че се запазва в брака, а и се задълбочава. Не случайно след развод жените масово губят от стандарта си на живот. А разводът е нещо, което се случва в 1 от всеки 2 брака. Така че помислете добре кое е наистина във ваша полза Wink

# 610
Bizziе, какво пречи ти да си си подложила с 25-30к в банковата сметка преди бременност, за първите 1-2 г.(приемайки, че има къде да се живее), за да може двамата с мъжа да не се преработвате, а заедно да си гледате детето, а и мъжът да не се претрепва от работа, и той да си мисли и за здравето, и времето с жената и детето, спорт, хоби, лично време? Wink

Естествено, че нищо не пречи. Разсъждавам от моя гледна точка просто. Не планирам да стопя лагерите на съпруга си от работа, докато аз живот си живея. Smiley Ще ме е грижа и за неговото здраве, свободно време, което при сходни доходи в семейството също е налично.

Но, като жена, заради бременност(и), време за майчинство, бих имала финансов дефицит в каквато и сфера, с каквито и доходи да разполагам, така че тук доходите на мъжа играят още по-голяма роля за семейния бюджет. Иначе съм навита и той да излезе във време по бащинство и да гледа децата, ако има желание, стига да бъдат обгрижвани. Smile

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 15:52 от Анонимен

# 611
Точно четях тази статия. Според Ifop (доста сериозен институт) 41% от френските жени са били жертва на икономически тормоз в тяхната връзка. Който включва, освен друго и настояването да обръщат повече внимание на семейството в замяна на кариерата. Като най-заплашени са тези, който печелят по-малко от мъжете си.
Добре де, че печелете повече от мъжете си, пък ги тормозете вие икономически - настоявайте да обръщат внимание повече на децата и печката в замяна на кариерата си? Кой тогава ще строи къщи, кой ще кара камиони, кой ще копае за петрол, не знам, ама сигурно жените могат да изградят доходоносни кариери в тези области, досега доминирани от мъжете... Вече ако стане война, не знам и на фронта ще искат ли да ходят, ама в Израел ходели, така че защо не и в Европа.

# 612
Philomena, пропуснала съм поста преди. Да, 96-ти набор съм. Финансово грамотна и наясно с всякакви зависимости от мъжа, не се притеснявам, а и не съм жена, която лесно може да бъде тормозена и да търпи. Печеля добре, така че и икономическата бедност в старостта не би била проблем.

# 613
всички успели и умни (подчертавам) мъже, които познавам — банкери, финансисти, адвокати, предприемачи, айтита — и чужденци, и българи успели извън България — абсолютно всички си хванаха високообразовани и високоинтелигентни жени от тяхната черга със сходни финансови възможности и подобен произход.
А някоя от тези жени - адвокатки, финансистки, предприемачки и т.н. - хвана ли се с млад красавец, беден, но с богата душа? Сигурно не познаваш и такива...
Защото пък аз познавам обратното - доктори, финансисти, предприемачи и т.н. с жени, по-млади от тях и изкарващи 50%, 30% или 20% от техните доходи. Не казвам, че са необразовани или некадъри да изкарват... но както казва Бици, за какво да се трепеш и да си нарушаваш качеството на живот, като пари в семейството вече има достатъчно, изкарани от другия - нали затова сте партньори.

Както казах, много от тези двойки са се сформирали в университета, а някои дори и в гимназията, когато всички са имали сал една красива душа.

Ако питаш дали познавам жени с мъже, изкарващи трайно по-малко от тях, включително значително по-малко — да, познавам, но са по-малко, разбира се. Но мъжете пак са интелигентни, образовани и с добри професии.

Отделно от това, при много от високоплатените двойки, за които споменах, финансите не са константа.

Всички тези двойки са имали дълги периоди (години), в които единият или другият не е работил, защото е съкратен/напуснал/прегорял; върнал се е да учи; гради нов бизнес, който още не носи доходи; имал е здравословни или емоционални проблеми; семейни проблеми; тежка бременност/майчинство и т.н. Никой не го прави на въпрос и се справят заедно.

Мисълта ми е, че не голите финанси на мъжа са толкова определящи за женската хипергамия, а по-скоро интелектът, потенциалът, отношението, работливостта/амбицията и общите ценности/виждания за живота.

В младостта си някои от тези жени са имали заигравания с красиви бедни сервитьори, готвачи, танцьори и подобни, но никоя не ги е приемала насериозно — не заради липсата на пари, а заради интелектуалната пропаст между двамата и липсата на потенциал у мъжете.

По същата логика, по която никой от тези мъже не се взе с красива млада сервитьорка, фризьорка, маникюристка и т.н. Дори и да печелят повече от жените си, те пак са от тяхната черга като произход и възможности (професионални и интелектуални).

# 614
  • София
Крис, пропусна бетона Laughing

Общи условия

Активация на акаунт