Къде срещате нови мъже?

• 32 967
  • 880
  •   1
Отговори
# 585
Ммм не знам, не знам. Големи теории развиват някои.

Но фактите сочат, че всички успели и умни (подчертавам) мъже, които познавам — банкери, финансисти, адвокати, предприемачи, айтита — и чужденци, и българи успели извън България — абсолютно всички си хванаха високообразовани и високоинтелигентни жени от тяхната черга със сходни финансови възможности и подобен произход. Повечето се хванаха още от университета, някои даже от училище, някои бяха колеги.

На възраст са или набори, или жената е с една-две-три години по-голяма. На външен вид са горе-долу еднакво привлекателни. По-хубавите мъже (или по-скоро по-мъжествените) съответно са с по-хубавки жени. С по-млада, значително по-бедна и дори малко по-тъпа никой не се хвана. Защото умните мъже не искат да им се родят тъпи деца.

# 586
Тази утопия, където всички взимат еднакво или всички мъже стават мултимилярдери и имат хареми с по 3000 жени са фантасмагории на които се хващат отчаяни хора.
Тези утопии са си твоя измислица. Поне се цели в нещо реално като ще критикуваш.
Но фактите сочат, че всички успели и умни (подчертавам) мъже, които познавам — банкери, финансисти, адвокати, предприемачи, айтита — и чужденци, и българи успели извън България — абсолютновсички си хванаха високообразовани и високоинтелигентни жени от тяхната черга със сходни финансови възможности и подобен произход.
Е тези които познаваш може, но като погледнеш светската хроника се оказва, че не е така.

# 587
Тези в светската хроника не се вписват в определението за качествен мъж честно казано. Политици, спортисти, звезди от шоубизнеса, новобогаташи от втория и третия свят със съмнителен начален капитал — това не са свестни мъже в общия случай, а и често не са особено интелигентни, просто хитри, безскруполни и болезнено амбициозни.

Качественият мъж е един балансиран пакет от интелект, външен вид, здраве, морални и семейни ценности и ресурси. И най-вече да е свестен, добър, работлив и да те кара да се смееш всеки ден.

# 588
всички успели и умни (подчертавам) мъже, които познавам — банкери, финансисти, адвокати, предприемачи, айтита — и чужденци, и българи успели извън България — абсолютно всички си хванаха високообразовани и високоинтелигентни жени от тяхната черга със сходни финансови възможности и подобен произход.
А някоя от тези жени - адвокатки, финансистки, предприемачки и т.н. - хвана ли се с млад красавец, беден, но с богата душа? Сигурно не познаваш и такива...
Защото пък аз познавам обратното - доктори, финансисти, предприемачи и т.н. с жени, по-млади от тях и изкарващи 50%, 30% или 20% от техните доходи. Не казвам, че са необразовани или некадъри да изкарват... но както казва Бици, за какво да се трепеш и да си нарушаваш качеството на живот, като пари в семейството вече има достатъчно, изкарани от другия - нали затова сте партньори.

Някои от тях наистина правят жертви и полагат екстра усилия, за да изкарват пари (вкл. и аз самият понякога). Примерно на морето сме, на плажа, ние играем карти, някой с компютъра търси тихо място да си проведе конферентния разговор, защото проектът не чака. Уж е отпуска, ама...
А после някой вика "ами то и аз бих предпочел/а да вземам по-голяма заплата". Ами вземай, кой те спира. Работи като тях и изкарвай пари колкото тях.

# 589
  • France
Наскоро четох изследване за връзките във Франция. Около половината са хомогамни. (4,5 от 10). Тоест двата партньора са на едно ниво. Обаче този процент скача на 75 в горните класи на обществото - адвокати, архитекти, лекари и тн. Намирам това за логично.

Оф, бе, Криско, на кого пък не му се е случвало да поработи през почивката? Големият рев!

# 590
  • Далечният изток
Само една адвокатка познавам (а аз познавам мнооого хора и адвокати), на която мъжът ѝ лежи вкъщи и не вкарва нито лев в семейството. Явно компенсира с някакви други качества, не знам. Но са семейство над 30 години.

# 591
  • София
Работи като тях и изкарвай пари колкото тях.

Само вкъщи всичко да е по конец, сготвено, почистено и да си се погрижила за децата Laughing Пък шефът няма да те повиши, щото те жените не са толкова кадърни, колкото мъжете, а и болничните за децата кой ще ги поема? А, и не забравяй, който изкарва парите, той поръчва музиката Wink

# 592
Ако мъжът изкарва повече и като цяло работи повече, нормално е жената да е по-активна в гледането на децата и домашните задължения. По принцип. Обратното също е валидно, въпреки че, както казах, такава връзка е обречена.
Ако семейството има високи доходи, тогава най-добре е да се плаща за част от нещата - чистене и т.н. Аз лично бих предпочел жена ми да не се е преработила през деня, а вечерта да е преуморена и с допълнителни домашни задължения и да няма енергия за мен и децата. За какво ми е жена, чието свободно време минава в лъскане или миене? Това да лъскаш два часа пода на банята е изключително нискоквалифициран труд и следва тези, които могат да изкарват повече, да го правят.... или да си почиват.

# 593
Пък шефът няма да те повиши, щото те жените не са толкова кадърни, колкото мъжете
Още ли го повтаряте това? Защо трябва да е шеф, аз съм имал и шефки през годините. На мястото, където сега работя, повечето шефове са шефки всъщност, вкл. и шефката на целия български клон (над 1500 души). Ако повишенията се базираха на полова солидарност, тя защо да не повишава жените повече от мъжете?

Работа през почивката беше просто един пример. Дадоха се примери с доктори, ИТ-та и т.н. За да стане доктор, колко години е учил и после специализирал? За да стане добър ИТ, колко е чел и си вадил очите на компютъра още от тийнейджърка възраст, и колко изпита за сертификати е държал? Който иска да изкарва пари колкото тях - никой не му пречи да положи усилия и да изкарва и той/тя. Ако не иска или ако не може - кой му е крив?

# 594
шефки има повечко вече да, защото работят по-отговорно и искат по-малки заплати, в сравнение с мъж на същата позиция..

# 595
Не казвам, че са необразовани или некадъри да изкарват... но както казва Бици, за какво да се трепеш и да си нарушаваш качеството на живот, като пари в семейството вече има достатъчно, изкарани от другия - нали затова сте партньори.

Някои от тях наистина правят жертви и полагат екстра усилия, за да изкарват пари (вкл. и аз самият понякога).

Извадиха се думите ми леко от контекст, който беше, че бих приела и да съм партньорът с по-малки доходи, но с добър баланс работа-живот, което не означава да нагърбвам или използвам партньора си финансово, за сметка на неговото здраве. Просто тук на Запад веднъж като си в графа high earner не е нужно да ставаш и ultra high earner за сметка на други неща. Аз бих била щастлива и да работя на половин работен ден, докато децата ми са малки и да си ги гледам, а бъдещият ми съпруг да внася по-голямата част от парите вкъщи. Супер би ме устройвало това положение! Smiley
Познавам доста високообразовани жени, които не си използват до край потенциала на печелене на пари (3-ен би бил, примерно), но си живеят спокойно.

# 596
шефки има повечко вече да, защото работят по-отговорно....
Това лично мнение ли е или се базира на някакво проучване? JoyJoy

Аз бих била щастлива и да работя на половин работен ден, докато децата ми са малки и да си ги гледам, а бъдещият ми съпруг да внася по-голямата част от парите вкъщи. Супер би ме устройвало това положение! Smiley
Звучи като идеално разпределение на ролите в семейството, стига семейният доход да е достатъчен.

# 597
  • София
Ако мъжът изкарва повече и като цяло работи повече, нормално е жената да е по-активна в гледането на децата и домашните задължения. По принцип. Обратното също е валидно, въпреки че, както казах, такава връзка е обречена.
Ако семейството има високи доходи, тогава най-добре е да се плаща за част от нещата - чистене и т.н. Аз лично бих предпочел жена ми да не се е преработила през деня, а вечерта да е преуморена и с допълнителни домашни задължения и да няма енергия за мен и децата. За какво ми е жена, чието свободно време минава в лъскане или миене? Това да лъскаш два часа пода на банята е изключително нискоквалифициран труд и следва тези, които могат да изкарват повече, да го правят.... или да си почиват.

Усещаш ли, че говориш само за твоите предпочитания? Питаш ли се изобщо, какво предпочита жената?

Ако мъжът иска жена, която да поема домакинството и децата - трябва да изкарва достатъчно и да я подсигури имотно. Ако иска жена със свободно време, пак трябва да изкарва достатъчно за това и евентуално да плати някой да върши част от домашните задължения. Иначе всичко е много хубаво, ама си остава само пожелателно. И тогава пак трябва да намери жена, която не желае да се развива професионално, защото не всяка жена се чувства добре да зависи финансово от мъжа и да не използва уменията и възможностите си да гради свои неща.

Крис, повтарям само това, което съм научила от приказки тук Wink А някой дори да иска да повиши жената, ако тя отсъства нон-стоп, защото само тя поема тежестта от болнични и други на децата, чисто обективно няма да повиши нея, което вече няма общо с качествата й като жена, а с разпределението на задачите вкъщи, което е в неин ущърб.

# 598
А някой дори да иска да повиши жената, ако тя отсъства нон-стоп, защото само тя поема тежестта от болнични и други на децата, чисто обективно няма да повиши нея, което вече няма общо с качествата й като жена, а с разпределението на задачите вкъщи, което е в неин ущърб.
Интересно как редовно говориш за деца и болнични, а самата ти нямаш деца.
Позволи ми аз като човек с две да ти кажа - не боледуват чак толкова често, а от няколко години с възможността за хоум офис нищо не ми пречи да си ги гледам в къщи, когато са болни. Нито на мен, нито на жена ми е пречило нещо на кариерата. Специално жена ми да е взела 3-4 пъти болничен за болно дете, а има две. Гледам съм ги аз, оставяли сме ги и на баба, ползвала е и хоум офис, комбинация от много възможности, така че кариерата й ни най-малко не е пострадала.

Ако мъжът иска жена, която да поема домакинството и децата - трябва да изкарва достатъчно и да я подсигури имотно. Ако иска жена със свободно време, пак трябва да изкарва достатъчно за това и евентуално да плати някой да върши част от домашните задължения.
Какво значи да я подсигури имотно - достатъчно ли е да подсигури общ дом за семейството, или трябва специално на нея да купи отделен имот, на нейно име? Защото аз не съм чул за такава търговия, а ако паднат дотам да правят сделки "имот срещу деца" не е ли редно пък тя да прехвърли децата на негово име, така както ако се разделят закупеният имот ще остане за нея, тогава пък децата да останат за него, тоест направо минаваме на ниво сурогатна майка - или аз грешно те разбрах?
За свободното време също не разбрах - трябва жената нито да работи много извън къщи, нито в къщи, за да има време да ходи на мол и на спа, та мъжът да се радва на облечена, фризирана, епилирана и т.н. жена като се прибере? Това също не са нормални семейни отношения за мен, по-скоро тип спонсор-държанка.

# 599

Аз бих била щастлива и да работя на половин работен ден, докато децата ми са малки и да си ги гледам, а бъдещият ми съпруг да внася по-голямата част от парите вкъщи. Супер би ме устройвало това положение! Smiley
Звучи като идеално разпределение на ролите в семейството, стига семейният доход да е достатъчен.

Затова съм хипергамна аз Smile- не желая да се обвързвам под стандарта си, не желая да трябва да работя и да съм главният провайдър.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 19:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт