Къде срещате нови мъже?

• 32 928
  • 880
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Той манджа на среща не плаща, вие за обувки на жена му се чудите.

# 661
за мен е супер отблъскващо у един мъж да е стиснат..
имах един случай така, стар ерген, приятелска компания, реши да се прави на мъж пред мен, почерпи, после не спря да натяква, как аз съм наред да черпя..
излезнахме пак след време, почерпих го двойно, той със задоволство, че не съм забравила прие, и рязко спрях да виждам положителните му страни..

# 662
  • France
Лошото на пестеливите мъже е, че са такива и в леглото.

# 663
Мъжете червенохапчовци, като ви харесват традиционните ценности с мъжа-провайдър и жената-огнище-на-дома, живейте си според тях.

Но го правете както си е било, не си измисляйте никога съществували семейни отношения.

За справка: шериата, даже още си е валиден на много места, за който го влече.  На мъжете лошо ще им стане, като разберат какви пари се очаква да изкихат и при сключване на брака, и по време на, и при евентуален развод.

Мъжът в исляма е изцяло отговорен за издръжката на жена си, децата си и в някои случаи на нуждаещи се роднини, особено жени. Тази отговорност не се отменя, нито намалява поради богатството на съпругата или поради достъпа ѝ до лични доходи от работа, наем, печалба или други законни средства.

Жената, от друга страна, е много по-сигурна финансово и е много по-малко обременена с каквито и да е претенции върху имуществото ѝ.

Притежанията й преди брака не се прехвърлят на съпруга.

Тя няма задължение да харчи за семейството си от такива имоти или от доходите си след брака. Може всичките си пари да изхарчи за парцалки и копче не можеш да ѝ кажеш.

Тя има право на "махер", солиден подарък или финансов принос, направен от бъдещия съпруг на неговата бъдеща съпруга, нейна изключителна собственост, като знак на уважение към булката и признание за нейната независимост. Това обаче не е подарък в традиционния смисъл, а всъщност е задължителен и бъдещата съпруга го получава по право.

Ако е разведена, жената може и да получава издръжка от бившия си съпруг.

Затова има много сингъл млади мъже в Африка и Близкия Изток.

# 664
Но да оставим апартамента на страна, отлично си спомням как Криско заяви, че една жена в майчинство трябва да разчита на спестяванията си ако има нужда от нови обувки. И докато си мислех, че това е някакво недоразумение, Кукумицинка (детективът на форума) извади стари негови коментари и всичко се навърза.
Извади ги пак, да ги видя и аз, че нещо се обърквам. В къщи има цял гардероб обувки на жена ми и дъщеря ми, не мога да мина без да подритна женски обувки. Пък според форума боси ходели, горките.

Само не разбрах, какво лошо има мъжът да купи кола или апартамент на жена си, като има възможност?
Не стига ли ако вече е купил един, в който живее цялото семейство, та трябва да купи и още един, само за жената отделно? Както писаха и други по-горе, много хора и за един не могат да спестят цял живот, но ето има бг-мами, които очакват от мъжа да изкара поне за два.

Но тези радатели на женската хипергамия, тези смели провайдъри, ако им предложиш да осигурят един апартамент на жената, та да се чувства сигурна да се откаже от доход, стаж и осигуровки, за да остане вкъщи и да върти цялото домакинство, рязко обръщат плочата, как жената трябвало да работи
Ма чакай малко, ти тия деца до 30-годишната им възраст ли ще ги гледаш в къщи? Не че някои майки не правят така със синчетата си, де.
Трудовият живот започва на 22 да речем (при мен на 18) и завършва на 65, това са 43 години. От тях моята жена е взела 2х2 години майчинство, ти не знам по колко планираш да вземеш? През другото време никой не я спрял да си работи каквото и колкото иска. Аз и през майчинството не че съм я спрял, тя сама искаше да си гледа децата - ти може и да искаш да ги тръснеш на бавачки и да правиш кариера, това си е твоя работа.
Между другото, през тези 2х2 години си върви и трудов стаж, и осигуровки, даже и пари дават. Ще имаш там за някой чифт обувки, ако мъжът ти не ти дава.

# 665
Между другото, при брак и ипотека, жената не получава апартамента. Получава половината, което всъщност е един много тегав капан.
Ако получи целия апартамент, не означава ли, че ще плаща цялата ипотека?
Защо мислиш, че е добре да получи цялото жилище и в какво се състои капана?

Лошото на пестеливите мъже е, че са такива и в леглото.
Не е задължително. Но животът не е само леглото, предполагам и най-прекрасния секс се отщява при скъперничество и дуднене.

# 666
  • София
Зависи. Законът дава определена финансова защита на жената чрез семейната съсобственост. Аз също не приемам да се купува специално апартамент на името на жената. От друга страна ако се реши жената да остане вкъщи или работи на половин ден напълно нормално е при развод да се дели наполовина. Реално погледнато мъжът цял живот е бил провайдър, тя е отгледала деца и се е грижила за дома и семейството - при развод следва да се дели по-равно, при положение че така са се разбрали в началото и тя е пожертвала собственото си кариерно развитие. Ама защо да получава повече? Това не го разбирам.

Защо да е повече? Мъжът има стажа, кариерата, заплата... Финансово му е опечена работата. Ако жената е жертвала всичко това за да поддържа дома и да гледа децата, апартаментът определено не е в повече. Ако мъжът е имал цялата свобода да работи и не е изкарал достатъчно за един апартамент на съпругата, тогава не се е справил особено добре със своята част.

Жената в България не е добре подсигурена. Жената в САЩ  е добре подсигурена - прочети там какво получават жените и децата при развод. Разбира се, това е другата крайност, която също не одобрявам. Неслучайно там са популярни предбрачни договори. Но тук голямо тарикатене пада. Не обичам тарикатчета, особено за сметка на жената, от която иначе очакват какво ли не.

# 667
Е то ако жена ми не ми купи поне два апартамента как ще декларира пред света че е силна и независима? Хората няма да я вземат насериозно. Ще й се смеят. Недейте така, моля ви.

Не давайте лоши съвети, че някоя млада жена четеейки съветите ви ще стане за посмешище пред обществото!

Даже освен два апартамента, аз бих очаквал и поне едно Ферари от жена си. Трябва все пак за пред аверите да съм тарикат.

# 668
Ако жената е жертвала всичко това за да поддържа дома и да гледа децата, апартаментът определено не е в повече. Ако мъжът е имал цялата свобода да работи и не е изкарал достатъчно за един апартамент на съпругата, тогава не се е справил особено добре със своята част.
Аз по-горе те питах, ама пак да питам: ти цял живот ли ще ги гледаш тия деца? И каква поддръжка ще правиш на дома? Известно време у нас идваше чистачка, 1 път в седмицата за 4 часа, всичко от-до. Ти всеки ден по 8 часа ли ще го лъскаш тоя дом?
А мъжът може да е изкарал и за 5 апартамента, но защо трябва да купува и един само за жената - това все едно да й каже "върви живей там без мен". Нали имат вече общ дом, в който живеят? Тези пари по-добре да ги вложи в нещо, да ги умножи.
Ако вече тръгнат да се развеждат и да си делят имането, това е друг въпрос. Но дори и тогава зависи за какво се развеждат. Ако тя му каже "не те обичам вече, защото много работиш и не ми обръщаш внимание, обичам Гошо от офиса" той пък може да й каже "ми върви тогава живей у Гошо, или той да ти купи".

# 669
  • София
Ама, как се натаманява отглеждане на дете за точно 2 години......

Крис, риташ обувки, щото са си купили hahaha

# 670
  • София
А защо се смята, че жената трябва само да гледа децата и домакинството, когато си стои у дома? Може пък да гледа себе си. Не може само зор за работа.

# 671
  • София
На голямо сметкаджийство го удари, Крис, което е показателно Wink Викаш, ако мъжът е изкарал достатъчно за 5 апартамента, пак ще му се свиди един само да запише изцяло на жената. Обаче жената, ако се опита да си направи сметка, в случай че на мъжа му хрумне нещо си... Много лоша, тц, тц Wink

Соулкинг, какви лоши съвети? Това е само и единствено в случай, че мъжът очаква жената да поддържа цялото домакинство и децата, и да няма собствен доход. Което, четейки всички теми на жени, които търпят ужасно отношение, но не могат да си тръгнат, понеже ще се окажат с няколко деца и с никакъв доход на улицата, ми се струва доста разумен съвет. Видно е, че мъжете тук си правят много добра сметка, обслужваща техния интерес, защо жените да не го правят?

# 672
  • France
Е, Лъвица, ти не разбра ли? Парите развалят жената - ще ù се поиска да си има взимане-даване с Гошко, а както разбрахме за някои тя не е свободен човек, а част от интериора. Амаха и свободи Wink

# 673
И точно заради това жените да си гледат в собствения портфейл и да си подредят живота според това да е пълен, образно казано. Внимателно с жертвите в името на семейството и без очаквания за оценяване, това е личен избор и като такъв си има последствия. Както се вижда средностатичстическия мъж не може, а и не иска да компенсира личните загуби на жена си, причинени от жертвите в името на общото благо, защото това е било неин избор, който между другото е облагоденствал и него, но дотам. И си е истина, и са си прави за себе си, та всеки да си опича акъла и да си преценява доколко е фен на патриархалните модели, че повечето мъжки мозъци цъкат и калкулират без засечка кое е в тяхна полза.

# 674
  • France
Гита с един коментар резюмира няколко страници коментари Heart

Общи условия

Активация на акаунт