🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 734
  • 638
  •   1
Отговори
# 150
Е, ако е Вецев ясно...

# 151
Някоя дама от вече родилите дали е била в Надежда, ако може да сподели впечатления Simple Smile

# 152
Здравейте момичета. Аз съм от Септемврийските майки и ми е останало едно неотваряно мляко Frisolac Premature със срок на годност до 21.03.24г. Подарявам го, ако на някой му е нужно

# 153
Yan25 болеше си ме много и двата пъти. Първия път и без кръв ми бяха като рани.
Просто стискам зъби и това е.
И много крем ланолин между кърменията. Обилно и на въздух, без дрехи
На мен никой никога не ми беше казал първия път, че ще боли и това много ме смачкваше. От чист инат продължих. Втория път вече знаех, че боли и ще мине и това ме държеше. Изтърпявам началото и после идва лесното.
Гърдите са ми чувствителни и ме боли много и с голямо кърмаче се случва да си ме заболи.
И секциото си ме боли
Бе боли си ме мен и това е. Не съм от железните:(

# 154
А бебето правилно ли засуква? Не би трябвало да боли при кърмене, ако боли - нещо не е наред... Head Band Герои сте да кърмите с кървящи и разранени зърна, аз първите дни имах 2-3 капки и беше кофти, не си представям постоянно как бих издържала.

# 155
А бебето правилно ли засуква? Не би трябвало да боли при кърмене, ако боли - нещо не е наред... Head Band Герои сте да кърмите с кървящи и разранени зърна, аз първите дни имах 2-3 капки и беше кофти, не си представям постоянно как бих издържала.

Боли си понякога и при правилно засукване.
Зърната са ми нежни и чувстивенлни.
А примерно моето първо бебе сучеше понякога по един час. И след 20мин пак. В началото. То така и пръста на ръката да ми смуче ще ме заболи.
Та да. Кърменето в началото може да боли и то много и това е съвсем нормално. Казвам го, защото на мен никой не ми беше казал, а така се отказват жени.

То не е постоянно, но докато загрубеят отнема различно време при различните хора. Точно като е при секциото, нормалното раждане, зъболекар, кола маска и т.н.

А инак цели две деца съм кърмила, по малко над 2 години и двете, дори и да са засукали неправилно в началото после сме се понаучили.

# 156
боли в началото , колкото и да е правилно засукало колкото и да не кърви в началото си боли докато атрофират зърната 😀Те не атрофират де но аз така му викам

# 157
Когато имаш възможност би ли споделила колко време мина от изтичането на водите до започване на раждането? Как беше болката спрямо първото раждане и изобщо как е без упойка? Колко дълго продължи същинското раждане?
Благодаря на всички за пожеланията! Heart

Относно раждането - вече съм раждала нормално, с окситоцин и с упойка и нормално, с окситоцин, без упойка. Бих избрала пак втория вариант, въпреки бруталните моменти в края (около 2 часа сериозно изпитание), защото стана изключително бързо. А и 2 часа след раждането съм изцяло пълноценна личност по отношение на физиология и психика.

Как протече второто раждане - 4:25 ч. изтекоха водите ми. Като казах на мъжа ми, той скочи от леглото, изтича в кухнята и ми донесе цялата кухненска ролка и ми вика: "Бързо да тръгваме!".
7:00 ч. - сложиха ме на тонове. 4 см разкритие. Абсолютно търпима болка.
8:00 ч. - родилна зала. Аз вече съм с по-симпатично предизвикателни болки, но се търпи. Пускат ми окситоцин.
Към 9:00 ч. - искам си епидурална. Акушерката: "Дай да видя разкритието - ооо, ама ти си с почти 10 см. Не може упойка."
Тук вече е брутално животинско, натуралистично и велико в своята същност преживяване, което не е за споделяне. Само с две неща ще го опиша - откъртих дръжката на магарето и никога не бих причинила мъжът ми да гледа това събитие.
9:32 ч. - детето ми се роди. А аз изпитвам неописуема гордост - как човешко същество може да премине през това изпитание! Толкова съм жива, толкова съм пълноценна, красотата на преодоляването. Боже, благодаря ти!

# 158
Еха, това брутално животинско натуралистично, не е много надъхващо 😄 Браво на теб! Звучи много вълнуващо!

Боби, мисля че вече дилемата ти изчезна. Много и аз се дразня на такива измишльотини.

# 159
Lollo, и аз така мисля. Просто вече не мога да му се доверя така пълноценно. Все ще очаквам да си измисли причина да ме среже.

MamaBGBG, не знам за другите, но мен супер много ме надъха. Благодаря ти! Даваш ми още една причина да се боря със зъби и нокти за шанс да родя естествено.

# 160
MamaBGBG - Честито бебе!
Уникално е чувството, че си се справил, въпреки болката, така е! Само да кажа за жените, които се колебаят дали да присъстват татковците - понеже ти казваш,  че не би причинила на мъжа ти да гледа случващото се - според мен не са толкова чупливи мъжете, а подкрепата им често е незаменима. Поне при мен беше така,  нямаше да успея без него,  а самият той изпитваше различен респект към мен след това.  Сега отново ще присъства.
За кърменето - първия месец и половина кърмих дъщеря ми всеки път с много болки, защото тя засукваше някак неправилно. Консултирах се с Хедра още в болницата,  каза,  че няма скъсена юздичка или някакъв проблем,  просто трябва да се научи. Кърмех със силиконови зърна за седмица- две и ми омръзнаха, та просто стисках зъби, докато се регулира процеса, което и стана и откарахме до почти 2г.
Аз да ви се оплача - последните дни имам брутални прорязващи болки в нервите при ингвиналните гънки, както и в таза. Както си ходя и изпищавам направо, сякаш крампа на сухожилието горе, тръгвам да се свличам, хващам се бързо някъде.  Не съм имала нищо подобно с предната бременност и ми е ми странно -чудя се дали се опитва бебето да слиза в таза и бута по-сериозно, при което притиска някъде.  Във всеки случай ставам лъжливото овчарче вече - първоначално подскачаха и мм, и дъщерята,  сега само ме поглеждат, скоро и толкова няма да получавам сигурно.  😅

# 161
  • София
Честито на новите мами! Обнових първата страничка.
Михаела Иванова, на 11-ти посрещна бебенцето, нали? Или се обърках нещо...

Аз онзи ден бях на тонове при едната лекарка - все така вярва, че ще си родя нормално.
Вчера бях при другия лекар - обясни ми същите глупости за голямото бебе и тесния таз, при все че с предната бременност точно той ми обясняваше, че съм широка и мога да родя и 5кг бебе. Е, явно рязко ми е отеснял тазът. Много се подразних. Иначе бебо го мерят близо 4кг вече. Както се беше засилил преди Коледа да излиза, така сега грам не ще. Имам време до термин, ако не тръгне обаче ще ме режат.

Да, на 11 Simple Smile

Моля ви за съвет. Бебето повръща доста. Интересното е, че не е веднага след хранене а доста по-късно. Поне мас и половина, два и половина след хранене. Самото хранене също е странно сигурно, защото изпитва дискомфорт. Понякога отказва гърда, а понякога и АМ ( не знам дали ми е тръгнала кърмата, но я слагам всеки път преди шише). И сега се чудя защо толкова повръща, че чак не може да се храни. Пуснаха и изследвания и всичко е наред. Казаха, че е рефлукс и да минем на антирефлуксно АМ, защото вероятно ще е така от всяко друго + от кърмата … и аз питам какво да правим с кърменето, а педиатърката в болницата каза, че ако искам много да кърмя по-добре да се цедя и замразявам и да го предложа след 6-ти месец, когато обичайно минава рефлукса.
Не знам, не ми се струва много добър тоя съвет, но не съм запозната. Някоя от вас има ли опит с рефлукс и отбиване заради него

# 162
запишете си детето на гастроентеролог. Абсурдно е да пият всички антирефлуксно мляко. Кърмата е много по лесно усвоима от всякакво краве мляко. Ако е истински рефлукс ще изпишат сиропчета за рефлукс. Това според мен е по разумно от отбиване веднага.
Ако повръща след всяко ядене на фонтан вероятно е рефлукс. Ако само връща то нее страшно това.А също така може и да нее рефлукс а да е алергия към белтъка на кравето мляко в АМ. Тогава изобщо не се препоръчва отбиване. При всички случаи това са предположения , и гастроентеролог ще каже най добре

# 163
Михаела - пропуснала съм и на теб да честитя!
Дъщеря ми имаше брутален рефлукс - повръщаше си след всяко кърмене на фонтан направо, никой не ми е споменал да я отбивам, изобщо не би ми и хрумнало. Ако се притесняваш - консултирай се и с консултант по кърмене,  с адекватен педиатър, но малко дрън дрън ми звучат съветите, които са ти дали. Кърми си на поискване, дръж бебето поизправено известно време след кърмене. Успех!

# 164
Свържи се с Ася Демирева или Хедра. Това с цеденето и даването след 6-ти месец дори няма да го коментирам.
Изключи за няколко дни от своето хранене лактозните източници и опитай да кърмиш.
Още повече, че както предлагаш и гърда, и шише, не е невъзможна да прехраниш бебето и да връща и от това. Успяваш ли да го оригнеш?
Твоето раждане естествено ли беше? Знам, че понякога първите дни повръщат повече и ако са се нагълтали с повечко околоплодни води. Та, не бързай да се шашкаш с рефлукса.

Общи условия

Активация на акаунт