🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 40 059
  • 638
  •   1
Отговори
# 285
Крем за белези на Деремишкова.

# 286
Чак сега успях да ви наваксам. Честито на новите мами! Това се казва пухкав старт на годината.

За памперсите в Токуда - не давали да ги сменяме ние, защото проследяват изхожданията на детето. Не бих казала, че получих особено адекватна подкрепа за кърмене там. Говореха ми обратно на всичко в книгата на Хедра. Максимум по 5-7 мин на гърда на не по-малко от 2,5 часа. И винаги да му давам и АМ. Аз го държах по 40 мин общо на двете първите дни и то супер често, само влизаха и ми се караха как не може така и че ще ми разрани гърдите. Имах чувството, че нон стоп някой ни наблюдава, те влизат през 30 мин.
Аз сега успявам да изцеждам по 60-80 мл. Изцеждам 1-2 пъти в денонощието вместо кърмене, за да видя докъде сме я докарали с количеството. Не му стига понякога, суче много дълго - около 40 мин и от двете гърди и после пак е гладен и му додавам АМ. Хич не ми се иска, но не знам как да стимулирам производството повече. Днес ще започна Лактил. Пие ли го някой? Ако след кърмене тръгна да цедя, нищо не излиза. Утре съм на консултация да видим какво ще препоръчат. Има хранения, в които кърмата му стига и е спокоен, но има и такива, на които си изпива още 30-40 мл АМ. Все пак ни е 7ми ден, но все ми се иска повече кърма да имам… вие на 7ми ден по колко изцеждахте горе-долу?

# 287
Наистина доста грешно съветват там. Цеденето няма да покаже колко кърма имаш. Две деца съм кърмила и никога не съм можела да изцедя достатъчно за едно шишенце. То бебето е най-добрата помпа. За увеличаване най-добре е често слагане на гърда, без да гледаш интервали,без да дохранваш. Когато има търсене ,има и засилено производство. За още по-голямо увеличаване на количеството помага изцеждане след кърмене за повече стимулиране. Всяко дохранване би намалило кърмата и в един момент в бъдеще може и да доведе до приключване с кърменето. Успех.
Чак сега успях да ви наваксам. Честито на новите мами! Това се казва пухкав старт на годината.

За памперсите в Токуда - не давали да ги сменяме ние, защото проследяват изхожданията на детето. Не бих казала, че получих особено адекватна подкрепа за кърмене там. Говореха ми обратно на всичко в книгата на Хедра. Максимум по 5-7 мин на гърда на не по-малко от 2,5 часа. И винаги да му давам и АМ. Аз го държах по 40 мин общо на двете първите дни и то супер често, само влизаха и ми се караха как не може така и че ще ми разрани гърдите. Имах чувството, че нон стоп някой ни наблюдава, те влизат през 30 мин.
Аз сега успявам да изцеждам по 60-80 мл. Изцеждам 1-2 пъти в денонощието вместо кърмене, за да видя докъде сме я докарали с количеството. Не му стига понякога, суче много дълго - около 40 мин и от двете гърди и после пак е гладен и му додавам АМ. Хич не ми се иска, но не знам как да стимулирам производството повече. Днес ще започна Лактил. Пие ли го някой? Ако след кърмене тръгна да цедя, нищо не излиза. Утре съм на консултация да видим какво ще препоръчат. Има хранения, в които кърмата му стига и е спокоен, но има и такива, на които си изпива още 30-40 мл АМ. Все пак ни е 7ми ден, но все ми се иска повече кърма да имам… вие на 7ми ден по колко изцеждахте горе-долу?

# 288
Аз изцеждах 20мл на денонощие миналия път Grinning пиех лактил, чай - все същото..

# 289
Всички около мен са с грип, днес и аз се тръшнах. Така зле не съм се чувствала не знам от кога при боледуване, никакви сили нямам. Моля за изпитани методи за лечение, съвместими с кърменето. Head Band За сега ми изписаха само тамифлу.

# 290
Всички около мен са с грип, днес и аз се тръшнах. Така зле не съм се чувствала не знам от кога при боледуване, никакви сили нямам. Моля за изпитани методи за лечение, съвместими с кърменето. Head Band За сега ми изписаха само тамифлу.
Почвай тамифлуто! Прави ли си тест? Много много течности. И виж нещо за вит Ц далк може (не смятам, че има проблем). Ако си започнала бързо тамифлу ще ти е минало до няколко дни Heart

# 291
Има ли още неродили, кои останахме?
Аз съм с 3см разкритие, АГ каза до другата седмица да го очакваме вече..

# 292
Мен ме приемат за предизвикване четвъртък. До края на седмицата ще има бебе 😊

# 293
Yan благодаря ти,че ми каза за газ бимби...от всички хиляда неща които пробвахме това е единственото което помогна...дано е все така...даже се наложи преди седмица да сложим лепенка на пъпчето ,защото от постоянното напъване изхвръкваше...
За кърменето аз винаги предлагам идвете гърди...но аз не мисля,че имам супер много кърма...винаги първо предлагам гърдата която има доста по-малко мляко и на която се мръщи...после давам другата...не я оставям повече от 20 минути общо да суче ,защото иначе повръща...напоследък почти нямам нужда от доизцеждане...или не ми стига кърмата и изпива всичко малката или вече се регулира...то иначе беше ужас...смяна на памперс,30 минути кърмене,30минути държане е права,15 минути изцеждане и докато легна тя пак е будна и иска да яде...при мен се събужда на 3 часа...и вечер не пропускаме...надявам се че щом не ми остава за цедене това не означава,че кърмата намаля...някой с опит да каже.  Ще си взема и чай и хапчетата които казахте,защото не пия нищо ..
След операцията на мен ми изписаха тересиен Ойл за мазане

# 294
Ее браво,Наде,че има ефект. Не знам да се привиква към него, дано и занапред помага. То към 3 месец минават коликите, тъй че спокойно.

# 295
Момичета, обнових списъка с бебенцата на първа страница. Моля, родилите мами да погледнат дали съм попълнила информацията коректно, да не съм пропуснала някое мишонче.
Ние сме добре с Цветан, той е лакомчо, днес вече е на гърда изцяло и иска, ако може постоянно да е върху мен. Страшна благинка е. На мен днес ми смениха превръзката, изкъпах се и се усещам по-човешки вече.

# 296
  • София
Ние сме още в очакване, но и термина е на края на месеца ☺️ За сега нямам индикации и силно се надявам да не пренося 🙏

# 297
А с ръмжащи бебета как се справяте...има дни в които като я сложа на гърда и почва да ръмжи,опъва ,хапе,мята се ...нервна е...и гълта като мисирче бясно бясно и се дави...мляко има...незнам защо го прави

# 298
Аз съм с планово секцио другата седмица, утре ми е последен преглед 🥶 чак не ми се вярва, че толкова наближи..

# 299
А с ръмжащи бебета как се справяте...има дни в които като я сложа на гърда и почва да ръмжи,опъва ,хапе,мята се ...нервна е...и гълта като мисирче бясно бясно и се дави...мляко има...незнам защо го прави
И моята го прави понякога. Забелязах, че така се държи, когато й се ака и е концентрирана там.. Sweat Smile Вдигам я за няколко мин като за оригване и се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт