🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 40 084
  • 638
  •   1
Отговори
# 300
Има ли още неродили, кои останахме?
Аз съм с 3см разкритие, АГ каза до другата седмица да го очакваме вече..

И аз съм още на опашката 🙈 От миналия вторник съм с 2.5 см разкритие и паднала тапа, днес бях на тонове, бебо е много активен, но ми засече точно 2 контракции 🙈🙈

Наболява ме ниско долу, корема ми е почти постоянно на камък, да видим кога ще е 🥰

# 301
А шийката мека ли ти е? На мен ми каза АГ , че е много омекнала и трябва скоро да тръгне ...

# 302
  • София
Мен даже не са ме гледали за разкритие 🫣 Утре ми е последния преглед и не знам какво да очаквам. С каката преносих няколко дни и изобщо не искам и сега да е така, а пък за предизвикване и дума да не става. Качвам стълби, ям фурми, ама тц...нямам индикации. Единственото имам пробождания във влагалището, което според мен е  от слизане на бебо, но утре ще питам АГ.

# 303
На мен днес ми махнаха песара и АГ каза,че шийката ми е много омекнала, нямам разкритие още,главичката на бебето била добре прилегнала към шийката,да видим кога ще е.

# 304
На мен днес ми махнаха песара и АГ каза,че шийката ми е много омекнала, нямам разкритие още,главичката на бебето била добре прилегнала към шийката,да видим кога ще е.
Ти при кой си?

# 305
При д-р Марта Дончева,предишния път раждах при нея,но тя вече не изражда и мисля да раждам в Надежда.

# 306
Кристина, всички лекари с които се срещнах досега казаха, че с първо преносено дете е много вероятно и второто да се "забави". Така и стана при мен, първото 6дни след термин, второто 10. Зареди се с търпение най-добре Simple Smile

# 307
Записвам се и аз с родена днес 16.01 дъщеричка Дария със завидните мерки 3810 гр, 51 см. ☺️
Вчера в 18:00ч. започнаха леки контракции, не особено редовни. В 01:30ч. обаче се събудих от силни болки и имах кървене. Веднага тръгнахме към болницата където ме прегледаха и казаха, че зацапването е от омекването на шийката и имам 2 см разкритие. Сложиха ме да следим тоновете, при което контракциите започнаха да се усилват и да зачестяват. В 06:00ч. имах вече 3 см разкритие. В 07:30ч. ми пуснаха система с окситоцин, за да подпомогнат процеса. В 09:00ч. докторът отново ме прегледа, но бебчето продължаваше да стои много високо и изцяло вляво. Буквално се виждаше как коремът ми като се втвърди е целият вляво под ребрата. 😅 Опитаха се да я избутат няколко пъти в правилна позиция, но не се получи. Спукаха ми мехура, но се оказа, че нямам води. Скачах на топка, разхождах се.. но изобщо не напредвахме и в крайна сметка с непланирано секцио се роди нашата бузана. В момента съм в реанимация, чувствам се много добре. Нямам търпение да дойде утрешния ден и да си я взема при мен. ☺️☺️☺️

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 20:30 от Delilahh

# 308
И аз преносих първото,имах голямо разкритие,но контракции така и не получих,сега с тази омекнала и скъсена шийка може пак да се повтори същото.

# 309
Моят термин е на 24.01.24, но имам чувството, че ще пренося. От 2-3 сутрини ми се случва да имам регулярни безболезнени контракции в рамките на около час, но след това отшумяват. Днес имах и няколко болезнени, но нерегулярни контракции. С мъжа ми чакаме с нетърпение, но май май нещата отиват към преносване с тези почти незабележими контракции 😂

# 310
А шийката мека ли ти е? На мен ми каза АГ , че е много омекнала и трябва скоро да тръгне ...

Не е казвала нищо за това дали е мека или не, само че главата е прилепнала плътно и е скъсена на 70-80%. Моя термин е 25-27, има си още известно време, но ми се искаше да е по-рано 🤷♀🙈

# 311
Момичета Здравейте ! Отдавна не съм се включвала покрай грижите с беба! Честито на всички нови бебенца , да бъдат здрави и много да радват всички мами и татковци ! Включвам се , моля дайте ми съвет какво да направя . От раждането свалих 8 кг за 30 дни свалих още 3 Ии вече не мърдам имам да свалям още 10🤯🤯. Тренирам 2-3 пъти в седмицата и почти  не се храня. Не знам какво се случва , дайте ми съвет какво да направя за да започне теглото ми да се нормализира и регулира ! Отчаяна съм нищо не се случва …

# 312
Момичета Здравейте ! Отдавна не съм се включвала покрай грижите с беба! Честито на всички нови бебенца , да бъдат здрави и много да радват всички мами и татковци ! Включвам се , моля дайте ми съвет какво да направя . От раждането свалих 8 кг за 30 дни свалих още 3 Ии вече не мърдам имам да свалям още 10🤯🤯. Тренирам 2-3 пъти в седмицата и почти  не се храня. Не знам какво се случва , дайте ми съвет какво да направя за да започне теглото ми да се нормализира и регулира ! Отчаяна съм нищо не се случва …
Ох, момиче, изкара ми акъла! Добре, че се появи ❤️
Как е бебка?
За килограмите не бързай. Ти си след секцио, а и на тялото му трябва време да се възстанови и хормоните да влязат в ритъм. С тренировките също внимавай, консултирай се първо с АГ дали тялото ти го позволява. Ще се нормализират нещата и ще върнеш предишната си фигура, не се тревожи.

# 313
Според мен не е здравословно бързото сваляне на кг. Това са общо 20кг,няма как да стане за толкова кратко време.

# 314

Не е казвала нищо за това дали е мека или не, само че главата е прилепнала плътно и е скъсена на 70-80%. Моя термин е 25-27, има си още известно време, но ми се искаше да е по-рано 🤷♀🙈

Много добре те разбирам… термина ми е 26.01, днес бях на преглед никакво разкритие, на тоновете отчита по една контракция, която аз изобщо не усещам, казаха че шийката е омекнала и на 80% е скъсена, главата е плътно прилепнала и е слязла надолу.
Допълнение: и тапата не е паднала

По опитните да кажат липсата на разкритие означава ли че няма да тръгне скоро и ще си чакаме до термина.. иска ми се малко да подрани, особено както я премериха почти 3600…

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 22:23 от Naniiii

Общи условия

Активация на акаунт