🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 36 788
  • 638
  •   1
Отговори
# 525
Да не те плаша,но синът ми е на 3г. и все още се буди по 1-2 пъти за тоалетна ,което е нормално,но идеята ли е,че здрав сън вече нямаме. Той имаше нощи като бебе ,в които само дреме повърхностно,а аз скачах за всеки шум . Толко ми се разби съня, че почнах да пия една билка, за да го регулира. При бебето най помагаше бял шум за дълбок сън...

# 526
Белият шум работи цяла нощ. Чувствам се все едно спя и живея в цех, толкова бучи. Аз нямам проблем да се буди, да си я кърмя, просто се притеснявам с това ръмжене, повръщане и хълцане. Него дали мога да облекча, за спането ми е ясно, че приключи при мен, ама и не съм тийнейджърка, че да си търся 8-9 часа сън Grinning Cry

# 527
  • София
За клизмата,  секцио бях - този път не са ми правили, първия път - да.
И при нас положението със спането е трудно  - нощно време до мен на ръката ми спи. В гнездото или леглото като е само ръмжи, свива се, мрънка, рита и т.н. , много неспокоен. Трудно се оригва понякога и доста хълца на моменти. През деня пак си иска да е гушнат. Единствено следобед има няколко часа между 15-16 и 18-19 часа в които е спокоен и си спи сам в гнездото.  Доста газове има и се напъва, Обмислям да си взема слинг или раница,  понеже така нищо не мога да свърша, когато съм сама, а и живеем в къща и ми се налага да се качвам и слизам на двата етажа Simple Smile

# 528
Тези, които давате колийф/абоколикен/лактаза във всяка бутилка ли ги слагате? Аз от два дни давам, не плаче от колики, но ака след всяко ядене. Не е рядко, но е много често. Педиатърката каза, че няма проблем

# 529
Тези, които давате колийф/абоколикен/лактаза във всяка бутилка ли ги слагате? Аз от два дни давам, не плаче от колики, но ака след всяко ядене. Не е рядко, но е много често. Педиатърката каза, че няма проблем
Давам колийф аз преди всяко хранене. По принцип е лактаза, не би трябвало да има разхлабващо действие. На колко дни е бебето? Давате ли пробиотик през дена? Колко често е изхождането и на АМ или кърма е?

# 530
Давам колийф аз преди всяко хранене. По принцип е лактаза, не би трябвало да има разхлабващо действие. На колко дни е бебето? Давате ли пробиотик през дена? Колко често е изхождането и на АМ или кърма е?
На 17дни, давам АМ и омнибиотик панда. Около 5-6-7х горе долу след всяко хранене

# 531
В Стара Загора, Ниа Мед също не правят клизма при секцио. Дават предварително свещичка и искат да се сложи вечерта преди датата.
Наде, колко е еднократната помощ? И за тази от социалните ли говориш, защото нашата община не дава доколкото знам?

Еднократната помощ от социални грижи тази година е 375 лв за първо дете, 900 лв е за второ дете. Тези които са родили декември месец ще са с по-малки суми, тъй като увеличението е от януари тази година.
Някои общини също дават някакви суми за родено дете, но за това трябва да се пита в общината.  Имат и някои условия като родителите трябва да имат минимум средно образование. В нашата община нищо не дават.

# 532
Браво Анни , Дано скоро да сте в къщи да се оплакваш и ти като нас от недоспиване. Радвам се , че нещата вървят към все по- добро .

При нас е същото , повръщане няма значение какво и как , от шише изцедена кърма повръща по малко , а кошарата изобщо не я уважаваме стои в ъгъла и това е . Сега взехме люлка надявам се да му хареса , ръцете малко да ми отпочинат .

# 533
Моето бебе не повръща за късмет ,но също ръмжи и маха с ръце. Първите дни дори мислех,че това е будуване и я вземах. А се оказва прочетох после ,защото бях забравила от предните пъти бебетата спят така - сменят бързо по няколко пъти циклите на съня от бърз и дълбок. Та те така си спят мърдайки,мятайки ръце,ритайки ,но със затворени очи. Ние често я оставяме в кошарата и я гледаме на камерата и мъжът ми няколко пъти скача и той ето събуди се,викам му не е ,не я закачай. Но при вас пък повръщат. Пробвайте да повдигнете малко матрачето не знам и аз. Уж с кърма не се преяжда. Аз я държа в гнездо в кошарата, защото отказа директно , сигурно ѝ е празно, пък в гнездото е обгърната.

# 534
Момичета,днес в 13:02 се роди нашата втора дъщеря Девина,3170 гр.,50 см.,естествено раждане.Сутринта ми изтекоха водите,много бързо стана всичко.И двете сме добре.
Пожелавам успех и леко раждане на всички,на които още им предстои,скоро да гушкате пухкави бебчета Heart

# 535
Честити да са ни новите бебчовци! Да са здрави и много щастливи!

Моето диваче също не иска да спи никъде самичко и е напълно нормално! Като гледам и вашите масово са така. Те милите още не са разбрали, че са излезнали от корема на мама и си търсят да усещат топлина, да чуват пулс и дишане, да са сгушени. Всичко това им носи спокойствие, а всичко останало им е плашещо, защото е непознато. Затова и в слинг им е супер, мойта буболечка още преди да съм го вързала тя вече е заспала и докато не я извадя не гъква Grinning
Не знам дали не преяждат с кърма, понеже имам доста и малката често връща по няколко глътки след като се нагълта яко. Често се случва и да не успее да източи всичко до край. Но това може само да ме радва. Днес я записахме при педиатъра и като я премери се оказа, че е качила около 700гр от изписването миналата сряда. Мамина бухта Heart

# 536
Ехаа,браво Lollo, добре хапва малката! Hug И ние сме на преглед другата седмица, да видим. Аз също не съм съгласна, че с кърма не може да се преяде. Имам много, оставя ли я над 25 мин да суче, повръща, не просто да връща малко.. защо пък да не може да се преяде? По-скоро с АМ не може, там точно количество правиш, от гърда не знеш колко суче и колко пуска.

# 537
Ами така казват консултантите специално за бебета само на кърма. Мисля,че по-честата причина за повръщане е рефлукс.
Ехаа,браво Lollo, добре хапва малката! Hug И ние сме на преглед другата седмица, да видим. Аз също не съм съгласна, че с кърма не може да се преяде. Имам много, оставя ли я над 25 мин да суче, повръща, не просто да връща малко.. защо пък да не може да се преяде? По-скоро с АМ не може, там точно количество правиш, от гърда не знеш колко суче и колко пуска.

# 538
Честити нови бебчета! 🥰🥳

Да се включа и аз. Още сме в болницата и се надявам днес да ни изпишат. Обаче моят син хич не обича да му се сменя памперса, едно въртене, едно чудо и не знам ама сигурно като се е въртял и сега гледам, че пъпчето му е по-червено под щипката като раничка 😐 страх ме е да не вземе да падне и да стане съвсем рана и да не ни пуснат да си ходим 😧 уж гледам да закопчавам памперса да не закача ама той толкова се върти и сега ми е притеснено..

Иначе аз кърма имам доволно вече обаче това дете хич не може да засуче Sad върти се като шугав, като захапе ме заболява чак. После чувам, че преглъща ама примерно преглътне и после спре да си поеме дъх, явно още е и немощен. Та изцеждам и аз, че иначе усещам как ще се препълня яко. Опитвам да го наместя хубаво ама много мърда.. ще се борим вкъщи то е ясно, само да не ме боли така като захапе. 

И друго исках да ви питам, някой изписан в събота или неделя, вярно ли не могло в такъв случай да се даде документ за бащинство ами трябвало да се дойде в работен ден? Нещо ми звучи мега нелогично.

# 539
За пъпчето помоли сулфатиазол или в болницата или таткото да ти донесе
Такива са като ранички са

Общи условия

Активация на акаунт