КГБ = Клуб на Готините Баби - 237

• 19 333
  • 732
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

ЕТО, ЧЕ ПРЕПОЛОВИХМЕ АВГУСТ, ЛЯТОТО Е КЪМ КРАЯ СИ, НО НАШИТЕ ЕМОЦИИ СА ВИНАГИ НА МАКС. НЕКА НЕ СПИРАМЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ И ДА СИ ПОМАГАМЕ. НЯМА ДА Е ИЗНЕНАДА, НО СТИХОВЕТЕ НА БОРЯНКА НИ ЗАРЕЖДАТ С МНОГО ЕМОЦИИ И ЗАТОВА ИМАМЕ НОВО ТЕМАТИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ.
Август

Аз август съм и идвам от морето.
Там дюните оставих до брега.
Дойдох при теб -тъй близо до полето
да мога първи грозд да набера.
И пеят птици, в своя първи полет
се учат да летят пак на ята,
поклащат се от вятъра тополи
в очакване да дойде есента.
Тъй златно натежал от плод. И вино
налива сладост, чака своя рай
във бъчвите да може да изстине
когато в лудост то се наиграй.
Прибира август семето - в хамбари,
мечтите топли, горе - звезден рай.
Деца играят , ние сме играли
ала сърцето още с тях играй.
Все още лято е, и мъжки вятър
игриво вдига женските поли,
лукаво после слиза на земята.
Небе от Персеидите вали.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Приятелки, забавлявайте се и не забравяйте добрия тон!

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 17:28 от pipilota6

# 1
  • на чист въздух
Аз ли ще съм първа в прекрасната ни къщичка. Пипи целувки за теб.
Днес аз го измързелувах. Само едни пълнени чушки спретнах и следобеда поспах. Сега отивам в градината.
Фло верно , време е за нов телефон. Щом взе да го давиш често, време му е.
Хайде до после, че мм нещо се размрънка да сме ходили да пазаруваме.

# 2
Ще има поправка ,смотала съм последните редове и не забелязах. Щоот бе готово но недовършено от   юли още , прецених че му е време , ай набързо.
 Не мога го преживя така, ще го мисля пак.

# 3
Хоп троп, хайде и аз в новата къщичка Simple Smile
Пипи, както всеки път, така и сега всичко е перфектно изпипано, благодаря! 🌹
Борянка, прекрасно е стихотворението, поздравления! 🌹
Мамси, радвам се, че се обади! Дано това през което минаваш премине бързо! Прегръщам те и те чакаме! ❤️
Тони, приятна почивка! Харесвам го този край! Релаксирай на макс!
Фло, какво стана, ще се обзавеждаш ли с нов телефон?
Ениса, ех мечтание, ех сладък сладурко! Нагушкай го от мен! 🥰

# 4
  • София
Еха, от първите съм! Пипилота, сърдечни благодарности, прекрасно оформление!
Ама и ние какви сме бързи, скоро няма да можеш да ни смогваш.

# 5
Браво, Боряна и Пипи!  Да изпишем с хубави новини и поредната лятна тема!
Започвам и аз с хубава новина. По метода за анализ и синтез, и въпросите какво, как, къде се сетих, че правих принцеси, които заминаха при младите обитатели на Белия дом и с тях съм отнесла щипката. Снахата я сложила в миялната заедно с чиниите и си я намерих там.  Да не мислите, че радостта ми е заради някаква си щипка?! Нееее! Радвам се, че не съм съвсем изкуфяла. Останал ми е малко акъл! Затова се радвам.
Флото май ме конкурира по бели или май наистина иска нов телефон
Касс,  и аз съм хвърляла белачки заедно с обелките на кокошките. Случвало се и вилица, лъжица заедно с кухненски отпадък. Девер ми ги намира в хранилката им, защото кокошките са техни.
И нещо полезно свърших. Да се поФаля, че окосих тревата пред старческия ми дом. Син 1 вчера се върна от нашия изток и само след  час  замина в командировка за много далечен изток, син 2 и той замина в командировка за нашия изток, внук на тренировки, снаха ненаучена като мен, а тревата 15 см. И моя милост с помощта на девера за включване на косачката, успях да я окося. Няма са се завъдят зъме, докато се върнат. Полях де що е останало цвете. Тук е горещо и дъжд ни капка, но поне имаме вода.
Сега ям и се настанявам на диванаТА за сериала.
Енисса, заварихте  ли строежa цял ?
Тони, приятно изкарване!  
До скоро, приятелки!

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 09:53 от К.А.Г.

# 6
  • Варна
Честита ни нова тема!   Nerd
ПИПИ, за теб с усмивка и благодарност!  Sparkling Heart  Kiss  Flowers Hibiscus

С ТВ-то въпроса стана сериозен. Дойдоха вчера двама млади и кисели техничета, не стига, че влязоха с маратонки чак в спалнята, моята приятелка за какво им раздава калцуни не знам! ТВ-то работи и ги чака, хвърлиха косо един поглед на екрана и ме смъмриха "Ама той работи, защо ни викате?" Идваше ми да ги изгоня, но нали съм на зор само казах "Е, много ли ви харесва бледата картина, къде са цветовете, къде е контраста?"
Аз не излизам навън, това ми е живота- ТВ-то, лаптопа и телефона!" От нямай-къде натиснаха две-три копчета и изсъскаха"Така харесва ли ви ?" и си тръгнаха. Мога да им вгорча живота, ама не ги изкодоших на приятелката ми, само и казах, че положението си остава същото. Утре ще идват внуците-близнаци и ако и те не се справят ще го занесат на сервиз, да каже професионалист какво точно му има. Ако е за ремонт и не е много скъп, добре, ако е за нов давам картата на внуците и да купят нов. Днес малък Стефчо отишъл в магазинТехнополис и разгледал телевизорите, посъветвал се с продавача и харесал един телевизор за 500-600 лв.
Утре ще се реши въпроса и ще рапортувам.

МАКАВЕЛИ, благодаря за съчувствието, съобразих се със съвета на ТМ! Поздрави го от мен!  Kiss

И аз много се радвам за ГЪБЧЕТО! Двете се чувахме от време - на време, дай Боже скоро да се чуем или да пише в темата!  Flowers Four Leaf Clover

Лека вечер!  Nerd

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 20:29 от tanitatania

# 7
Е-хе, вече сме в новата къщичка! Благодаря ви Пипи и Борянка - за красивото оформление и за хубавте стихове Heart
Нека имаме хубави емоции и новини и в тази тема!

Фло, какво стана с телефончето? Ще има ли ново или ще правиш курбан на това? И аз имам едно предположение за гледането на кафе, но то ще си покаже ...
Ениса, чакаме снимка на строежа - детето може и архитект да стане като порасне.
Тони, по прогрема на НОИ ли сте или свободно. Хубаво градче е Вършец - като гледам снимките са обновили централната алея с чинарите. Разкошни са - огромни и явно на достолепна възраст. Да си починете хубаво.
Мамси, обаждай се - липсваш ни
Танита, дано е възможен ремонт- по-приемливо е.

Спокойна вечер на всички - тук духа силен вятър и пак е горещо!

# 8
Ново, за всичко. като е тръгнало да се троши, новото е евтино ,че иначе ремонт на ремонта на ремонта до края на света.
 поскъпнали ли са ,за 300  купи синът за децата като са тук, аз не гледам, но има телевизор, макар да не е в мрежата, сега е изключен,  през интернет бе вързан за клипчета ..То имаше нещо ,че вкарват такси, пеевски намислил екотекси. Като торбичките, боклука - плащаш за нищо. Не се наситиха на простотии. Пълнят нечии джобове пак. Да вземеш калашника или да се молиш една бомба докато са вътре.

# 9
  • някъде другаде
Пипи , благодаря за новата къщичка.
Боряна,  много е хубаво стихотворението.
Макавели , на свободно сме само за 2 нощувки. Подарък ми е от сестра ми за юбилея.
Хубаво е тук. И има доста хора. Днес се разхождахме , за утре плануваме басейн. Проверих ме може да ползваме в няколко хотела. Ще гледаме да отидем по рано за да има места.
Лека нощ! Heart до никъде,  и повече от повече.

# 10
  • София
Ако четете тези редове, значи отново съм в цивилизацията. Казвам на техниците, че ще го сменя, а те ми обясниха, че целия са го изтърбушили и разни платки и батерията са му сменили, така, че на практика този мой къпан телефон си е чисто нов. Другата седмица ще купим нов за Ромео.
Мили момичета ПИПИ и БОРЯНА, отново сте бъркали вар и пЕсък, ковали сте пирони, шпакловали сте и сте въртяли мечето с латекса. Ефектът е умопомрачителен! Благодаря ви и на двете - заформихте чудесен тандем! БОРЯНЧИЦЕ, какво му връзваш кусури на стихотгворението? Я го остави както си е.
От мен получавате прегръдки, целувки, цветя и голямо благодаря! Hug Kissing Heart Flowers Rose
Отивам да спя, че вече гледам екрана с половин око.
Утре пътуваме за село, за да си довършим работата.
Лека нощ, прекрасни! Нали си знаете? Grinning

# 11
Пипи, както винаги прекрасна къщичка, Боряна,  радвам се на музата ти! Да изпишем темата със здраве и хубави емоции!
Строежът на века беше горе долу оцелял, но язовирът пред него беше поправен и населен с една медуза и няколко рачета. Целият следобед отиде в пълнене на вода от морето с кофи, за да не загине зоопарка.
Прекарахме приятна вечер с приятели, които дойдоха да ни видят след вечеря и сега очите ми се затварят, но трябва да проверя колко са му  ,,бляскави зъбите,, и да слушам приказка за лека нощ,  въобще всичко, което отлага лягането е в ход.
Лека нощ на всички!

# 12
Ти и на Ромео ли къпа, чистофайка

# 13
  • на чист въздух
Да се похваля ама не мога да се стърпя. И аз се сдобих с внуче. Чак се изненадах. Засякахме се на магазина , малкия скочи " баба , деди " и тя реши да го даде. За първи път ще е с преспиване.  Играхме лодувахме и преди малко заспах ме. Дядо и той е щастлив . До скоро не го бях виждала такъв. Все един умишлен мълчалив, а тази вечер все едно и двамата са деца. То не бяха криеница, топки коли. Сега героите са уморени и вече спят.
Ениса и при вас забавленията са на макс.
Тони и на теб приятна почивка макар и за 2 дни.
Танитка , преди 2 месеца и нашият телевизор нещо сдаде. Половината екран избледня и после стана черен. Мм взе нов, но заради тв се наложи и секцията да режем и  променяме, защото този е доооста по голям.
Мамси една прегръдка за теб. Дано скоро се успокои всичко край теб.
Хайде сладки сънища на всички

# 14
  • Вила Великула
Добро утро! Ян, виж колко малко му трябва на човек. Явно ТМ преживява тежко загубата ви, както и това, че не ви дават внучето. Сега всички сте били щастливи.
Аз тази нощ буквално щях да пукна. Около полунощ изведнъж толкова силно ме заболя главата, че не можех да се контролирам. Избиваха ме студени вълни, а главата ми беше мокра от пот и ме стягаше като с обръч. Пих хапчета, мерих кръвно, бях го внигнала 132/80, но това е от болката. Към 2,00 съм заспала. Сега съм изтощена.
Днес ще полагаме урната на мама. Тъжен момент, но това е живота. Утре най-вероятно ще ни гостуват приятелката на Марти и сестра ми. Ще останат няколко дни, а най-щастлива от факта ще е Вики. Тя много ги обича и двете. Само и намекнах, че ако слуша ще има приятна изненада.
Подготвили сме и още една изненада. Докато сме на Приморско, за 3 дни ще дойдат и съседите с дъщеричката си. Това е приятелката на Вики, с която си изгаят тук на село. И двете не знаят, ще ги изненадаме на място. Чак аз се вълнувам от момента, като ги срещнем там.
Сега са се събрали 4 деца от съседни къщи и само обикалят, по цял ден ехти смеха им и приказките. Естествено Виктория е най-гръмогласна, а е и най-голяма и ги командва. Вечер е мръсна и лепкава, като влезе във ваната оставя черни следи навсякъде. Така разбирам Хубава лятна ваканция. Така играехме ние навремето по цяло лято.

Общи условия

Активация на акаунт