ПИПИ, размислила си се, миличка за това, което ви предстои и колко му е - кръвното скача. А Вики е щастливо дете във вила Вилекула! Когато порасне ще си спомня веселите ваканции при баба и дядо, игрите с приятелчетата!
ЯН, радвам се заедно с вас. Виж го ти юначето - познава си баба и дядо. ТЕТКА не случайно нарича внучетата си бабините валерианчета.
БОРЯНЧИЦЕ, моя телефон го къпя редовно, не на Ромео.
А дъжда от Персеиди ме върна назад във времето - една година ходихме с щерката и внучките на Витоша и гледахме тази красота. ЕНИСА, нагушкай и нацелувай пИятеля. Е, може и за деди да остане някоя целувка.

ТОНИ, весело да си изкарате със сестриче във Вършец!
МАКАВЕЛИ, кога ви идват децата? И при вас ще бъде веселба.
ТАНИТКА, щом внуците са покрай теб, ще се реши въпроса с телевизора.
КАГ, използвала си думата зъме Това май ще да значи змии. Не съм я чувала тази дума.
МЕРИАН, как си, момиче? Болежките оставиха ли те или още те тормозят?
КАССС, ти пак се уреди с чувалче прегръдки.

МАМСИ, радвам ти се. Ти си го знаеш това.

Отивам да си изпия кафето и после потегляме към село.

и

Ще бъдем 6 дни там. После в София правим среща с мама и тати, предаваме ги, че каката трябва да е на преглед и оттам пък отиват за няколко дни на Банско, та при тях празно няма 
Но и момичетата са ти казали, имаш си валерианче, затова дръж се! Това лято за първи път от много години насам вечер до късно има детски глъч на улицата. Толкова мнго им се радвам, ама наистина много. Ходят обикалят, смях, една вечер пък вървяха и си пееха. Дано, дано, дано, има все повече деца и все по често да е това!
Сега съм сложила едни патешки бутчета да се варят. Ще ги сготвя за довечера с гъбки, картофки, сметана и кашкавал.