Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 752
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета какво сте вземали или вземате при повръщане?Цяла нощ повръщам и съм с диария.Най-вероятно карам някакъв вирус.За първи път повръщам,от както съм бременна.Поне вода с лимон или нещо от сорта дали ще ме облекчи Disappointed Relieved

# 601
Момичета какво сте вземали или вземате при повръщане?Цяла нощ повръщам и съм с диария.Най-вероятно карам някакъв вирус.За първи път повръщам,от както съм бременна.Поне вода с лимон или нещо от сорта дали ще ме облекчи Disappointed Relieved
Мен ме облекчаваше сода с лимон, но беше от бременността. Ако караш вирус най-добре се обади на лекаря си да ти изпише нещо.

# 602
Deni, задължително се консултирай с лекар, за да не се обезводниш. Не е добре и за бебето. На мен АГ в началото ми беше казал, че ако повръщам над (не помня колко пъти) да му звъня задължително, за да се включат някакви медикаменти. Ти имаш и диария, което допълнително обезводнява. Може би нашата акушерка Мимс знае нещо и ще ти даде съвет.

# 603
Бях с този вирус точно в 8/9 гс, в пика на повръщането от бременността и докато не започна и мъжа ми си мислех, че не е вирус.
Единствено пиех едни прахчета за хидратация от аптеката + плодове и чай, но се бях чула с личния и следящата ме лекарка. Успех💕

# 604

Деган може ,но трябва разрешение от твоя си лекар.Мен само той ме спаси при обедводняването от 1 триместър,но в системи тогава.Вода с лимон също пий,диета-само суха храна сега-бисквити,солети,препечен хряб (може с 1 парче сирене),варени картофки яж. , и много течности ,и да не ти се пие вода ,трябва.Чай от мента може също без проблем ,той успокоява стомаха.Ако не става през устата да задържаш храна и вода изобщо ,не спира ,и се засилва повръщането и диарията-системи задължително се пускат, венозно и се решава проблема ..Обади се на лекар още днес да ти каже лекарствата какво да пиеш. А чай  и вода без проблем можеш,лимонова вода ,дори е задължително да се пият течности.Бързо да минава,ще се оправиш,знам колко е неприятно.🤗

Като човек ,който сега се бори с последствията още ,съветвам по -често миене на устната кухина и зъбите ,защото емайла се разрушава просто .След повръщане.Аз тогава не винаги успявах да стана и сега съм с 2 извадени зъба и още 5 разрушени за поправка. при нас бременните е още по-възможно да се развали зъб,знаете защо.Всичко ще се оправи.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 10:17 от Mims1900

# 605
Благодаря момичета за отговорите.По-добре съм сега,поспах малко,че цялата нощ не съм спала.Не съм повръщала от сутринта а и корема не боли(имах ужасни болки в стомаха).Ще си направя някаква диета тези дни и дано ми разкара нанякъде..Може и някакво хранително натравяне да е.Но ако продължи и днес,по-късно ще се обадя на личната

# 606
Благодаря момичета за отговорите.По-добре съм сега,поспах малко,че цялата нощ не съм спала.Не съм повръщала от сутринта а и корема не боли(имах ужасни болки в стомаха).Ще си направя някаква диета тези дни и дано ми разкара нанякъде..Може и някакво хранително натравяне да е.Но ако продължи и днес,по-късно ще се обадя на личната
Не знам какво си яла ,но най-вероятно е стомашно-чревен вирус.Пий много течности ,за да възвърнеш загубените .Обезводняването не е шега работа ,аз още имам проблеми с бъбреците ,заради него , от там ми тръгна всичко.Затова трябва много вода и чай.Основното е водичката ,добави си и лимонче към нея.Пий на малки глътки така,че поне 2 литра да изпиеш за деня.

# 607
Повръщах октомври малко след първия преглед...зарази ме каката....АГ ми изписа Антиметил, помагат 💯
Днес ТЯ ми е рожденичка🎂😁🩷

# 608
Да е жива и здрава 🎂

# 609
Повръщах октомври малко след първия преглед...зарази ме каката....АГ ми изписа Антиметил, помагат 💯

Да ви е жива и здрава ,много игрива и щастлива.
На мен Антиметил изобщо не ми помогна ,повръщах си нон стоп,а ги пих в максималната им доза.Нищо,накрая ги спрях,защото нямаше смисъл .Буквално всякакви начини бях опитала билкови и специални храни,спазвах и съвета вечер преди лягане малко суха храна,и сутрин преди ставане.Купуваха ми какво ли не и нищо,и нищо,и диети..При някои жени само Метоклопрамид действа за съжаление с назначение от лекар,и витамин Б Комплекс,защото Витамин Б комплекс също помага при повръщане.При Дени сигурно е някой неприятен вирус просто,който скоро ще отмине.Просто трябва да се приемат много течности на малки глътки,да се предотврати дехидратацията.Ако повръщане не спира си трябва лекарска помощ.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 13:04 от Mims1900

# 610
Бързо оздравяване!! Аз като ви слушам отивам да си направя един фреш да набавя малко витамини за защита Grinning

# 611
Благодаря ви.Живнах малко,пия и вода и чайове.Даже хапнах една  препечена филиика.Ще мине,утре ще съм песен.Пазете се момичета.То и аз уж се пазя,слагам маска навсякъде,и ръцете дезинфекцирам и мия постоянно.Но пак не е сигурно,че няма да се разболея.Тия болести ги има навсякъде за съжаление.Даже ограничих максимално излизанията,не ходя по кафета,заведения и други.Тук ще има кукери другата седмица(аз съм от Перник) ама ще ги пропусна.Не искам да се бутам в хората при тия грипове.

# 612
Mad_hatter, усещам едно спокойствие и увереност в думите ти, а това е най-важното сега. Каквото можеш си направила. Оттук стискаме палци по-бързо да се стабилизират нещата!
Deni, радвам се че си по-добре. Сега по-щадяща храна и повече почивка, и ще си пушка.

# 613
Момичета, втората фетална морфология по презумпция ли включва оценка на маточната шийка, или трябва да се заяви допълнително? Предстои ми идната седмица, но сега разглеждах онлайн ценоразписа на мястото, на което ще ходя, и не ми става ясно дали е включено в нея. За Оскар става въпрос.

# 614
На мен АГ ми мери шийката на обикновения преглед, мисля, че започна след първата ФМ, когато започна да ме преглежда с коремен ехограф. Аз не съм доплащата на втората ФМ за мерене на шийката.

Общи условия

Активация на акаунт