От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 366
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ами тога а, каква и от къде е тази информация по- горе?
Предполагам някои клиенти заплашват и пускат жалби, и това е като решение за момента поне. Аз лично предпочитам да си получа пратките.

# 586
Стоките не са унищожени,води се наказателно производство и все още се събират доказателства,това може да продължи с години докато съдът не се произнесе,след това може да се обжалва и т.н. става ясно от водената комуникация с митницата и писма до прокурора.Имейли няма да получите,никой няма да ви гони да ви дава пари.Ако искате си гонете нещата.За мен мойте пратки бяха по ценни от възстановяване на сумата,но все пак е някакво решение.

# 587
  • софия
Съдът се е произнесъл.

# 588
И какво е отсъдил съдът ?? Поне до преди 10 дена нямаше решение.

# 589
Здравейте, как мога да пазарувам от next.co.uk ? Опитвам са да въведа адреса на gabieli и ми дава, че не мога да направа регистрация в сайта. Имате ли представа защо така ?

# 590
Защото за “външни” си има некстдирект

# 591
Защото за “външни” си има некстдирект

И няма ли някакъв начин да поръчам от там ? В нестдирект са по-високи цените?

# 592
Има цели 15 теми за това
https://bg-mam.ma/t/1477571

# 593
  • софия
И какво е отсъдил съдът ?? Поне до преди 10 дена нямаше решение.
Това не можа да ми каже момчето, от което си взех пратките.
Буквално каза"Не са много големи нарушенията ни, да си плашаме някаква глоба и да ни пускат стоката"
Писах им след това, но нямам отговор.
Редно е да пуснат мейл с някаква актуална информация.

# 594
Вие сериозно ли 🤣😂😂😂 им вярвате на тия момчета дето раздават пратите, ми те ви лъжат в продължение на 6 месеца,измислят си всякакви версии.Аз ви казах нещата от първа ръка ,отговори от митницата и прокуратурата вие ми обяснявате момчетата какво ви били казали дето раздават пратките.Не било сериозно,ще си платят глобата(обвинението е в контрабанда) щом за вас не е сериозно.

# 595
И какво толкова са излъгали, че да не им вярваме?
В началото обвиненията срещу тях бяха, че нямало никакъв задържан камион в Австрия. После - че не са се водили никакви дела и едва ли не те са си присвоили пратките. Оказа се, че обвиненията срещу тях не са основателни.
Единственото разминаване е в предполагаемите срокове, в които австрийските власти трябва да вземат решение, но какъв контрол имат те над това?
И в крайна сметка те решават да обезщетят в пълен размер тези, които бързат, и то на фактурна стойност. Припомням, че пратките на повечето им клиенти дори не са застраховани и те нямат никакви ангажименти да го правят.
Тоест, нямат намерение да се крият или да фалират а си държат на името и смятат да продължат дейността. Защо да бързам тогава?
Нека припомня, че нито една куриерска или спедиторска фирма не би изплатила обезщетение за загуба или увреда на незастрахована пратка. Изплаща се само някакво базово обезщетение - процент от транспортната услуга. И няма значение дали куриерът е DHL или Спиди.

# 596
  • София
Оникс, може ли официалната кореспонденция, щом са ти отговорили от митници и прокуратура?
Предполагам, че за такива сериозни неща е писмена :

# 597
Някой който е поръчвал през gabieli или друг доставчик стоки от Англия до България но купени от трета страна като Китай на стойност над 300лв. може ли да ми каже какъв бе процеса и като процент(или пък точни числа) колко му бяха допълнителните разходи освен цената на самата стока и цената за доставка? Ако е поръчвал множество пъти такива стоки всички ли са били обмитявани или се е случвало и да бъдат пропуснати понякога на митницата?

# 598
Вярвайте им тогава и чакайте от умрял писмо.Усведомих Ви от колегиалност,можеше и да не си правя труда,нито да водя комуникация с Австрийските власти относно незаконните действия на този ,,куриер".Приключих с темата и GGBG.

# 599
А защо на вас трябва да вярваме, някакъв анонимен ник в интернет? Покажете тази комуникация с прокуратурата и митницата, която уж сте водили. Или пишете само с цел да мътите водата?

Общи условия

Активация на акаунт