От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 362
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Вярвайте им тогава и чакайте от умрял писмо.Усведомих Ви от колегиалност,можеше и да не си правя труда,нито да водя комуникация с Австрийските власти относно незаконните действия на този ,,куриер".Приключих с темата и GGBG.
Здравейте,
Бихте ли споделили част от тази кореспонденция, отново от колегиалност. И аз си искам пратките, но ако се изключва изобщо шансът да пристигнат бих си потърсила парите обратно.
След като има такава противоречива информация, ще помогнете много ако публикувате някаква реална кореспонденция и факти.
Много благодаря предварително!

# 601
Вярвайте им тогава и чакайте от умрял писмо.Усведомих Ви от колегиалност,можеше и да не си правя труда,нито да водя комуникация с Австрийските власти относно незаконните действия на този ,,куриер".Приключих с темата и GGBG.
Здравейте,
Бихте ли споделили част от тази кореспонденция, отново от колегиалност. И аз си искам пратките, но ако се изключва изобщо шансът да пристигнат бих си потърсила парите обратно.
След като има такава противоречива информация, ще помогнете много ако публикувате някаква реална кореспонденция и факти.
Много благодаря предварително!
Ето една малка част

И в превод

# 602
Много благодаря на onicks за усилията. Чудя се дали има смисъл да се свързвам с прокуратурата, или дали няма по-скоро да си навлека някакви проблеми...
За мен пратките бяха със сантиментална стойност - колекционерски предмети спечелени на търгове.
Напълно съм наясно с рисковете при ползване на полу-легалните превозвачи, но наистина и аз май приключих с GGBG, не за друго, а заради информационното затъмнение и тоталната липса на комуникация от тяхна страна по този неприятен казус. Еми не се прави така, ако искаш да си запазиш клиентите.
Относно писането да ми се върнат парите, силно се съмнявам, че изобщо ще ми обърнат внимание. Имам чувството, че нашите писма и съобщения отиват директно в кошчето.
Много съм разочарована...

# 603
Интересно как са напуснали UK без документи.

# 604
  • София
Добре, на някого вече върнаха ли му парите?
Аз вече май прежалих ментално пратката и не копнея да си я взема.

# 605
GGBG вече изплащат задържаните пратки от курс 1348-1351.Тези които искат да си получат равностойността трябва да изпратят имейл до ggbg в който да поискат да им бъде предоставен протокол за възстановяване.Ggbg ще ви върнат имейл в който ще ви посочат какви документи са им необходими и реда за получаване(възстановяване) равностойноста в BGN лева. на загубените ви пратки.
А някой с информация за същия курс и пратки от Лерон има ли? Понеже Габиели и Лерон са извозвали пратки с един камион.

# 606
Здравейте! От доста време не бях ползвала превозвач от Англия, но изникна нещо, което го има само в техния Амазон и заформих поръчка. Преди съм ползвала Габко и след като прекратиха доставките от Англия, GGBG. Но се зачетох в темата и се попритесних.
Как стоят нещата с Габко сега? Видях, че имат нови изисквания - да се посочи работното им време във формата за доставка, да се опише поръчката, например. Сигурно ли е да се поръчва през тях?

# 607
Аз имам пратки в проблемния курс на GGBG, но оттогава съм поръчвала над 10 пъти само с тях без никакъв проблем, доста бързо пристигат вече. Мисля, че на всеки превозвач може да се случи подобна проверка, особено ако е, както казват, по сигнал на конкурент. Gabco не са ми опция изобщо. Габиели са ок, но не ми се описват пратки.

# 608
От доста време няма описване при Габиели.

# 609
  • София
Отдавна не описваме пратки за Габиели. В момента местят офиса в София, затова може да има забавяне. Ако се получават с куриер е ок.

# 610
не бях посещавал форумът няколко месеца, зает с други неща, а и нали нямам регистрация и влизам през Фейсбук, който също не ползвам, но както и да е имам няколко въпроса/коментара на коментари:

Габиели са ок, но не ми се описват пратки.

Габиели не са ли GGBG, точно като Лерон, поне според коментар само няколко по-нагоре така ми изглежда, а именно:

А някой с информация за същия курс и пратки от Лерон има ли? Понеже Габиели и Лерон са извозвали пратки с един камион.

GGBG вече изплащат задържаните пратки от курс 1348-1351.

имейл от тях за такова нещо не съм получавал - някой има ли вече практически опит - моля да сподели!

от Англия до България но купени от трета страна като Китай на стойност над 300лв

намери си мой предишни коментари - не съм писал много в този форум, така няма да имаш проблем да ги намериш - без Митници няма минаване - то ако имаше отдавна всички да правеха като твоят замисъл.

Сценариите са 2:

* ако е от някой голям сайт като АлиЕкспрес, иБей и т.н. -  митата ти ги взимат и удържат още при поръчката, щото имат споразумение с Британското правителство - то е абсолютно същото и за България и ЕС, това което нарекоха гръмко "One Stop Shop", т.е. много онлайн магазини, главно големите, имат споразумение с правителствата и вече автоматично ти взимат митата при покупката и няма измъкване. не са включени в цената, така че първоначално може да ти изглежда евтино, но само преди да си получиш фактурата и с митата в нея.

* ако купуваш от място, дето не плащат митата, то в тоя случай, ще си ги платиш в Англия, което става електронно и го прави по-лесно (на теория), ама на практика - като прочетеш предишните коментари, ще видиш, че може да се превърне в Ад - първо щото за да платиш ти трябва уникален номер, който за всяка пратка ти го издава Британската митница и пращат по пощата в писмо и се губи (или дори фирмите като коментираните тук не отварят писмото, не го прочитат и не те информират за съдържанието му), 2ро - има случай, в които не може да платиш митото с карта, която не е от Британска банка и така.

още веднъж просто си намери старите мой постове, а ако някой има по-актуална и нова информация - на мен винаги ми е полезно, да я чуя.

# 611
  • София
Габиели и GGBG са различни фирми. Нямат общо. Лерон използват транспорта на GGBG. goddess-outnocontact се е объркала.

# 612
Габиели и GGBG са различни фирми. Нямат общо. Лерон използват транспорта на GGBG. goddess-outnocontact се е объркала.
Да. Моя грешка. И все пак на някой върнали ли са му парите от злощастния курс, за Лерон питам?

GGBG не са ли бившата Емпреса?

# 613
  • софия
Да. Моя грешка. И все пак на някой върнали ли са му парите от злощастния курс, за Лерон питам?

GGBG не са ли бившата Емпреса?
Не, не са бившата Емпреса.

# 614

благодаря, за потвърждението, че Габиели и GGBG НЕ ползват Общ транспорт, особено след случаят с GGBG това е ключово важна информация!

ами то никой няма да потвърди това дори за GGBG - все пак имейли няма (т.е. поне аз очаквам след толкова месеци поне да изпратят общ имейл с последна информация - каквато и да е тя), а GGBG - нито си вдигат телефона, нито отговарят на имейли, т.е. то реално няма никакъв начин да задействаш каквато и да е процедура. може да отидеш на място, но тези на получаване - почти съм 100%, че ще вдигнат рамене и ще кажат, че нищо не знаят, което е и обичайната ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт