Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 42

• 27 665
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Ерослав

# 466
  • Крайбрежен район
Галия
Елвина
Кета
Женечка
Сема
Васелена

# 467
Сема съм го срещала, мисля че е арабско/ мюсюлманско.
Женечка е умалително от Евгения. Странно звучи за цяло име, ама аз познавах някога и Наташка и Танечка.
Васелена е като с правописна грешка.

# 468
  • Пловдив
И аз мисля, че Сема е арабско или турско.

# 469
Веселена го прочетох като Вселена Grinning

# 470
  • София
Веселена го прочетох като Вселена Grinning

Което щеше да е по-добре Sweat Smile

Сема с ударение на А мисля, че наистина е име от арабски произход.

А Женечка е като че някой е чул-недочул от руски, при това вероятно оригиналът е бил мъж. Като Ванечка, Сашенка и т.н.

# 471
Руските умалителни са унисекс. Ваня/ Ванечка е мъжко само, защото Ивана е изключително рядко срещано. Петя също е умалително е Пётр (Петър) и за тях е странно, когато срещнат българка Ваня или Петя.
Саша, Шура, Саня са умалителни от Александър, но и Александра
Женя - от Евгений и от Евгения..
Таня, Танечка; Ира, Ирочка; Люба, Любочка...

# 472
  • Най-красивата страна
Женечка е моя фаворит.                                                                               
        Ия е гръцко име и означава ,, теменужка,,
Сема-мюсюлманско име и означава ,,небесна,,

Стан
Василен
Васина
Венет-момиче
Геро
Денита
Зария
Иванелия
Калея
Неана
Анджелия
Душица
Маша
Стелян
Ценислава
И моите фаворити-Снежност и Янак.

# 473
Тази Маша май е кръстена на героинята от филмчето. Уви, родителите й не са разбрали, че Маша е Мария.
Познавах някога възрастна жена Душка. Ако си спомняте и героят от "Печената тиква" е Душко, явно някога се е срещало.
Венет ми напомня на един Анет.

# 474
  • Пловдив
Точно това щях да кажа - Женя е унисекс, само Ваня и Петя се схващат като мъжки. Гледах руски клип за правенето на филма "По следите на капитан Грант", беше копродукция на Бг и СССР от 80-те. Там се споменаваше, че по време или малко преди снимките Аня Пенчева, която има епизодична роля - жената на Жул Верн, - родила дъщеря си Петя. На някой в коментарите му беше смешно, че дъщерята е Петя, явно му звучи като да се казва Гошо. Wink

# 475
Точно така им звучи на рускоезичните. При нас се приемат Ваня и Петя за женско, защото завършват на -я като Валя, Аня, Галя, но те неведнъж по техните си форуми са коментирали колко им е странно, че познават българка Ваня или Петя.

# 476
  • София
Винаги ми е звучало като мъжко това типично умаляване, вероятно съм се сблъсквала просто само с мъжкия вариант и съм останала с грешно впечатление. Научих нещо ново.

# 477
  • ...живея на последния етаж...
Директорът на първото ми училище се казваше Ванюша Илиев

# 478
Силвестрия
Благослав

# 479
  • Пловдив
Вангелуда Христова ...

Общи условия

Активация на акаунт