Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 42

• 27 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • Крайбрежен район
Юрдан - братовчед на моя съученичка. Питах я как му викат. Юри? Не, ЮрданЕ. Satisfied

# 452
  • Пловдив
И аз на моите познати мъже и на сина ми им викам [име]Е. Това довчера беше нормата я българския език, когато беше и нлрма да се казваш НейнскА или МакариевА. Wink
Сега, че е с Ю (както Петко Юрданов Тодоров), това няма как да се оправи. Simple Smile

П.П. Аз щях да му викам Данчо.

Скрит текст:

# 453
  • Крайбрежен район
Не ме дразни обръщението с Е накрая. И аз го използвам. Просто за да замажат правописната грешка си мислех, че му викат я Юри, я Дани, я нещо друго.

# 454
  • Замък сред облаците
Не е правописна грешка, а архаично изписване. Нека не ги бъркаме.

# 455
  • София
Аз също намирам за нормално да слагам Е след името, другото много ми е префърцунено и изкривено. Синовете си също наричам така когато не използвам галените им имена.

# 456
Абсолютно и аз. Айде на женските имена звучи като да се караме с о на края, малко за грубичко се приема, въпреки, че си е най-нормален звателен падеж, ама мъжко име без е при обръщение ме дразни много.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 10:37 от Mama Ru

# 457
Не ме дразни обръщението с Е накрая. И аз го използвам. Просто за да замажат правописната грешка си мислех, че му викат я Юри, я Дани, я нещо друго.
Не е правописна грешка. Така се е пишело името по стария правопис.
Баба ми по кръщелно е Юрданка(1930), кръстена на баба си Юрдана (родена някъде преди Освобождението). В паспорта й обаче пишеше Йорданка. Мъжът ми също е имал родственик Юрдан (роден в края на 30те години) и майка му казва, че в памет на този "дядо" е избрала името му да започва с Ю.

# 458
  • Крайбрежен район
tochica11 може, но момчето е на около 30. Ако беше някой дядо нямаше да ми направи толкова впечатление. Макар че може и да е кръстен на дядо Юрдан.

# 459
  • Най-красивата страна
Мирея
Мария Кристиана-това ми харесва
Екатерина Александрия
Хариета
Янилия
Любомира Теодора
Мария Касия
Йостислав
Мирна
Максимиляна
Иванимира
Габиела
Сиян

Бижо

# 460
  • Sofia
Рою Роев,от тв

# 461
Мирея ми харесва, Любомира Теодора ми е много спънато за произнасяне.

# 462
# 463
  • София
Цялото му име е Бижо Бижев Бижев.

От мен един Бартули, дете.

# 464
  • Sofia
Ветина
Анталавичева
Помакова

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 15:49 от Doli

Общи условия