Февруарчета 2024 - Тема 10

• 43 733
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
sd.ad Баткото от снощи е в отделна стая (събуди се в 5ч да ни търси къде сме и таткото отиде да спи при него, но предполагам ще сме така известно време) , съответно се наложи пренареждане на всичко. Ние сме под наем в обзаведен апартамент и се наложи да действам, с каквото имам налично като шкаф/гардероб 😄
Прикачам ти в снимка как организирах на баткото нещата. Тези металните поставки си ги взех от Лидл и ми вършат добра работа.

# 181
Мама Еднорог, успех в това смело начинание!
Аз нямам смелост да го предприема и всички ще спим в една стая, поне докато се преместим на новото място. Иначе имаме готова стая, ама се ползва само за игри за момента.

Моля те, прикачи пак снимката, че не ми се отваря нещо Sad

# 182
Мама Еднорог, успех в това смело начинание!
Аз нямам смелост да го предприема и всички ще спим в една стая, поне докато се преместим на новото място. Иначе имаме готова стая, ама се ползва само за игри за момента.

Моля те, прикачи пак снимката, че не ми се отваря нещо Sad

Благодаря ти ❤️ Надявам се да се случат максимално без болезнено за всички ни промените.
Как да ти се отвори снимката, като аз шматката съм я изрязала 🤣🤣🤣 BABY brain

# 183
И нашия е на тази марка,но мисля по-стар модел камерата му е плоска. Случайно го избрах,че беше на намаление.
Споделям за тези които търсеха бебефон. Този е от Амазон тук не се продава такова нещо. Много съм доволна , страхотен е и най важното за цената си , има опцията в която екрана и звука не ти свети и шуми цяла нощ. Изключва се и ако бебето почне да квака или плаче се включва и те усведомява. Като има частота на чувствителност. Примерно белия шум не ми го засича което е хубавоВ момента струва 120 евро , аз го взех на промоция за по малко

# 184
Дааа, сетих се кои са тези неща, даже имам няколко броя, но предимно в кухнята ги използвам към момента. Благодаря!

Иначе, ще се случат нещата със сигурност,  само въпрос на време и нерви е Sweat Smile

# 185
И ние тези дни сме в търсене на бебефон с камера. По принцип каката е в отделна стая до нашата и я преместихме на 1г, а през това време беше с камера на Xiaomi и стар телефон, който използвахме за монитор. С времето започна да спи по цяла нощ (2+ години) и спряхме камерата. Когато става нощем (все още се случва) си огласява цялата къща с "МАМОООООО" и няма проблем.
Обаче ми свиди да купя нов бебефон и гледам втора употреба има някои доста запазени. Предполагам живот и здраве бебето след 1г ще отиде при каката също и няма да се използва кой знае колко. Минуса на това телефон да ти да е монитор е възможността да се прецака интернета и да не разбереш. Няколко пъти ми е замръзвал така екрана и съм чувала вече разярено и гладно бебе, а по възможност искам да го избегна, защото сме на 2 етажа и всекидневната е долу. Smile

Относно дрехите, мъча се да освобождавам ту в спалнята при нас някое чекмедже, ту при каката, наистина това остана за дооправяне и си е голяма логистика. Anguished

# 186
  • София
Аз си идвам от доплер. Днес влизам в 35 седмица и сме добре с бебока - кръвоток, сърчице, мерки и теглилки... всичко е наред, каза д-р Патиркова. Чак ми е малко тъжно, че повече няма да ходим, но тя сама каза, че вече съвсем няма за какво да ме вика (този доплер ни беше последното оправдание, щото аз не исках още декмври да спрем да се виждаме). Много беше мило, че ми даде визитка с мейла си и помоли за снимка като се роди бандитко Simple Smile
В понедленик моята си доки каза, че е заел кофти поза и няма да успее да го измери правилно, та го изкара 2200 гр. Сега д-р Патрикова го измери 2500 и 45 см. Ако си спазвал тренда на растеж, би трябвало да се роди към 3600 в 39 седмица (което си е точно около датата за секцио) и 50 см. Това е ориентировъчно, разбира се!
Шийката ми се е скъсила до 2,9 см, но според д-р Патрикова е нормално за тази ми седмица. Накара ме да кашлям докато я гледаше; увери ме, че все още е достатъчно елатична и добре поддържа бебоче. Плацентата е гранум 1 към 2, пак окей за седмицата ми. Околоплодните води били екстра.
И сега просто ще чакам да дойде 23-ти и да ида на следващ преглед по ЖК.

# 187
Момичета, да ви питам и аз нещо. От няколко дни имам чувството, че сякаш бебето ми рита шийката и направо ще излезе някой крак. Отделно и болки във влагалището от време на време. Някоя има ли такива усещания?

# 188
Момичета, да ви питам и аз нещо. От няколко дни имам чувството, че сякаш бебето ми рита шийката и направо ще излезе някой крак. Отделно и болки във влагалището от време на време. Някоя има ли такива усещания?

Да, аз и веднага си свивам краката Joy

# 189
Да, така съм от около две седмици. Буквално все едно мълния ме тресва. Качвам английското описание, че не намерих на български. Не е опасно, нормално е.

Lightning crotch is a sharp, sudden pain throughout your vagina or pelvic region. It's not a sign of labor, and typically isn't an indicator of anything serious. Expecting mamas usually experience lightning crotch later in the third trimester, when baby is larger and has moved down into the pelvis.

# 190
Каката от 1 месец спи сама в детската стая, на 2г и 1м е, ама ме е страх да не иска да се върне за да е при бебето като се роди, затова мисля да приспивам и двете бебета в детската (малкото в гнездото) тъй като там има 2кошари и после да местя мъника в спалнята в транспортната кошара до мен

# 191
Ох, успокоих се 😮‍💨 все нещо ново изниква всеки ден 😀 Благодаря Ви, момичета! ❤️

# 192
Слагам последни неща в куфара и... Изникват въпроси. 😀
Първо да ви се похваля, че събрах всичко ,а държавна болница в куфар 10кг (тип ръчен багаж) и върху него на дръжката имам чанта с документи, чехли, вода, шоколади, книжка, пари и.. други дреболии. Дамска чанта/раница няма да нося, защото не виждам абсолютно никакъв смисъл.

Питанката ми е дали след секцио трябва да променя продукта за интимна хигиена? Сега използвам интимен гел на Юриаж. Това ми е 3 или 4 опаковка и съм много доволна. От него ли да отсипвам в травел шишенце, или да взимам някакъв по-специален? Ще питам и доктора си, ама като се видим. Няма да му пиша за такава простотия 😀😀😀

# 193
момичета, какви бяха границите за тонове (така информативно си питам) - иначе явно всичко е ок като за 1во ходене

# 194
  • София
Аз бях в 34 седмица и акушерката каза 160. Разбира се, че ги надвишихме за малко, защото бандитът беше много активен, но не е проблем, стига средно да си върви под 160 Wink

sd.sd, гледам правилната справка и верно го няма този ми ти болничен
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 16:34 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт