Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 307
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Няма нищо вредно в честите ултразвуци. Напротив - даже са полезни при състояния на тревожност. Успокояват. Ако обърнеш внимание кои са с такива състояния, ще забележиш, че това обикновено са момичета, минали през загуби. Както и преди съм писала, до третата ми бременност си мислех, че всеки следващ гинекологичен преглед е за това да се установи колко е пораснало бебето. Сега вече знам, че невинаги е така

Ами зависи много. Ако си с раничка като мен и имаш зацапване от инструмента  е рисково да трепериш кафеникаво ли ще е или ще рукне чиста кръв. Лекарката дори ми каза - сега след прегледа вероятно пак ще има и факт е, че вечерта имах пак. Всеки си преценя. Ако нямаш медицинска предпоставка за мен е излишно ходенето. Психологическото спокойствие трябва да идва от вътре изначално според мен и човек да е с позитивна нагласа. Знам, че има и жени, които явно от чести прегледи се успокояват повече,  при мен това обаче дава обратен резултат.

# 391
Тъкмо се връщам от преглед. 11г.с +2 дена съм. Казаха ми пола,което ме втрещи хахаха,казаха момченце. Вече е 4см и половина и е малко човеченце 😚😊

# 392
Няма нищо вредно в честите ултразвуци. Напротив - даже са полезни при състояния на тревожност. Успокояват. Ако обърнеш внимание кои са с такива състояния, ще забележиш, че това обикновено са момичета, минали през загуби. Както и преди съм писала, до третата ми бременност си мислех, че всеки следващ гинекологичен преглед е за това да се установи колко е пораснало бебето. Сега вече знам, че невинаги е така

Ами зависи много. Ако си с раничка като мен и имаш зацапване от инструмента  е рисково да трепериш кафеникаво ли ще е или ще рукне чиста кръв. Лекарката дори ми каза - сега след прегледа вероятно пак ще има и факт е, че вечерта имах пак. Всеки си преценя. Ако нямаш медицинска предпоставка за мен е излишно ходенето. Психологическото спокойствие трябва да идва от вътре изначално според мен и човек да е с позитивна нагласа. Знам, че има и жени, които явно от чести прегледи се успокояват повече,  при мен това обаче дава обратен резултат.

Разбирам те напълно. През това с раничката минах и аз. Имах зацапване през 6 и 7 седмица. И сега като усетя, каквото и да е течение ми настръхва косата. Относно прегледите и на мен ми се иска да съм всеки ден в кабинета, но се сдържам. Една лекарка в спешен кабинет само погледна бебчо и ми каза, че няма да държи повече, защото е на мнение, че през първите седмици не е ок. Така че стискам зъби и чакам назначените прегледи. Всеки ден се чудя дали всичко е наред, особено след като от седмица ми намалява симптоми, но само при мисълта, че мога да му навредя с едното любопитство...

# 393
Наде за гаденето чай от джинджифил и портокал пия и солети през някакво време, за киселините газирана натурална минерална вода. Поне при мен помагат.

Относно секциото и при мен е почти сигурно, един път заради миомата, която дори и да се вдигне в даден момент и да не пречи съм с диоптър и глаукома-високо очно налягане при което напъните биха били опасни.
Раничка имам и аз и при първите прегледи имах леко зацапване, както и след секс в ранния период, но за щастие вече спря това, защото все бях на тръни.

# 394
  • София
Забравих да ви кажа в предишния пост: АГ-то ми е на частно и ми препоръча след ФМ да се запиша на ЖК по здравна каса, за да не давам пари за частни прегледи. Аз мислех, че се полагат 3-4 прегледа по здравна каса, а тя ми каза, че са 10 до края на бременността + два пъти пускане на кръвни изследвания. За пръв път чувам да са толкова много. Някоя от вас има ли опит за следене по ЗК и дали наистина са 10 прегледите, които ни се полагат?
Моя приятелка, която роди миналата година ми каза, че са 4 по ЗК и съм малко объркана.

# 395
Здравейте момичета 🌺
Аз искам да попитам няколко въпроса. Извинявам се, ако мястото не е тук 💋
Бременна съм 20 г.с. ,термин 1 Юни( ще бъде секцио). Досега не съм работила. Почнах работа 6 ноември. Въпросът ми е следния.. колко месеца стаж трябва да натрупам, за да си ползвам отпуската. И отпуската счита ли се за стаж. При мен всичко е наред засега, нямам оплаквания и работя нормално. Благодаря Ви много предварително 😘
И как стоят нещата с майчинството? Последно колко месеца са необходими 😑

# 396

Ами зависи много. Ако си с раничка като мен и имаш зацапване от инструмента  е рисково да трепериш кафеникаво ли ще е или ще рукне чиста кръв. Лекарката дори ми каза - сега след прегледа вероятно пак ще има и факт е, че вечерта имах пак. Всеки си преценя. Ако нямаш медицинска предпоставка за мен е излишно ходенето. Психологическото спокойствие трябва да идва от вътре изначално според мен и човек да е с позитивна нагласа. Знам, че има и жени, които явно от чести прегледи се успокояват повече,  при мен това обаче дава обратен резултат.
Ами чудесно, значи ти не ходиш и оставаш всеки да си прецени какво да прави. Имам разкъсвания на шийката от първото раждане и след всеки вагинален преглед имам зацапване. Това зацапване не е опасно нито като си бременна, нито като не си...и не предизвиква маточно кървене.
Good girl, има една тема "майчинството счетоводно", там можеш да задаваш такива въпроси, има доста компетентни момичета и отговарят бързо
Kuklichka, за първи път го чувам, но и не съм се следяла по ЗК
За гаденето ми препоръчаха и сок от компот от кайсии, не съм го пробвала досега дали помага, въпреки че тези дни съм като парцал.

# 397
Кукличка, има разлика между брой прегледи, които ЗК поема и брой прегледи на ехограф. Не знам прегледите колко са точно, но за ехографа знам, че са 3 или 4 на женската консултация. Иначе мерят кръвно и не знам какво още. Но дори и заради безплатните изследвания си струва, според мен. Някои АГ гледат с УЗ всеки път, независимо че касата поема само 4.
А в последния месец се ходи по-често, така че май наистина стават десетина прегледа.

# 398
  • София
С първата ми бременност се следях само по ЗК. Всеки месец са прегледите, ехографите са 3 или 4, но моята АГ ме гледа малко повече, примерно 6 пъти да е било. Иначе в последния месец ме викаха и всяка седмица за запис на тонове, които си плащах по 20 лв.
После пак се следях на същото място и платих пакет за проследяване, който се различава само по това, че при всеки преглед ме гледаше на ехограф.

# 399
Като ви чета и се чувствам сбъркана. Аз нямам търпение за следващ преглед, но по-скоро от вълнение, а не от страх. И за всичко гледам да си намеря положително обяснение - нямам апетит, значи все пак добре съм яла; усещам придръпване ниско долу, значи бебето си прави място; уморено ми е постоянно, значи цялата ми енергия отива в производство на какво ли не за бебето; малкия ме е ритнал в корема, бебето е още прекалено малко, за да разбере и т.н. Често подобни поведения не само в бременността се приемат за студени и безчувствени, аз просто отказвам да приема мисълта, че нещо ще стане и няма да си гушкаме бебето лятото или нещо ще му има. Такъв вариант в моята глава не съществува, затова и толкова лесно постоянно си говоря с малкия какво ще правим с бебето, и просто чакам с нетърпение следващите моменти. Дано не си помислите, че ви упреквам за притесненията, по-скоро мисля, че вашето е нормалната реакция.

Мама Лиса, може ли да споделиш какво значение има диоптъра? Аз съм с много малък, но до сега не съм чула за връзка с това. А какво те притеснява в естествено втория път? Да се подготвя и аз, може би пропускам някакви фактори.

Наде, чувала съм за солети, сухари и обикновени бисквити, но не мога да споделя личен опит. Тук момичетата май бяха споделили и за ябълки и мандарини.

И още един въпрос, от чисто любопитство. Имаше вече няколко мами, които казват термин примерно средата или края на месеца. Любопитно ми е с инвитро не смятат някаква конкретна дата за термин или просто от лични предпочитания искате да запазите точната дата за себе си?
При инвитро процедура забременяването е малко по-различно от това как вие сте заченали. От там насетне разлика няма. Това че лично аз съм казала термин “края на август” означава че все още никой лекар не ми е казал точна дата. Притесненията си ги има всеки и тук е точно място за това да ги споделяме (според мен). Всяка бременна жена преминава през различен етап и симптом и е нормално някои от нас да сме по-сковани. Знам че тук не е група за зачеване инвитро,но само дамите които са минали през цяла една такава процедура ще разберат колко притеснително е за нас всичко останало Simple Smile
Както и да е.. просто ми беше интересно дали има и други като мен,за които не всичко е цветя и рози

# 400
Sunshine, тук голяма част от пишещите сме инвитро. И си имаме всякакви притеснения - споделяй си, вярвам, че ще срещнеш подкрепа и разбиране. По принцип момичетата тук подхождат с много емпатия, а това, което написа Вики съм сигурна, че не е било насочено към никого конкретно Hug

Някой има ли актуални пакетни цени за следене в Оскар Клиник?

# 401
archimind какви вагинални прегледи ти правят на теб всеки път? При мен до сега не е играл спекулума. Само с ултразвук са ме гледали. Иначе при мен вече са на 1 месец прегледите, което е доста стресиращо при положение, че все още сме в рисков период.

marieladok уоооу наистина ли се видя толкова рано? Честито Tada

# 402
archimind какви вагинални прегледи ти правят на теб всеки път? При мен до сега не е играл спекулума. Само с ултразвук са ме гледали. Иначе при мен вече са на 1 месец прегледите, което е доста стресиращо при положение, че все още сме в рисков период.

marieladok уоооу наистина ли се видя толкова рано? Честито Tada

Всеки преглед ми е бил със спекулум, с изключение на феталната, където си беше коремен ултразвук.

# 403
Аз тази бременност имах само един вагинален-за установяване на бременността.Следващите са ми все коремни.Притеснява ме , че вече 3 пъти пускаха да чуем сърчицето .. дали вреди?Знам , че не е хубаво да се задържа много , при мен и не беше , но все пак .Голям филм съм си, ако ще и за 20-ти път бременна.

# 404
Мама Лиса, благодаря много за разясненията. Не сме говорили още за това сега, мисля си, че има време. Още като се роди първото ми детенце в болницата ми казаха, да не съжалявам за естественото, че ако искам със следващо мога да пробвам, ако не било прекалено голямо пак. При сегашния ми доктор единствено сестрата като ми прави изследванията и ми разясняваше пак кое се поема и кое мога по избор да правя каза, че ако пак ще бъде секцио няма да имам нужда от теста за бета стрептококи в края на бременността, иначе се изисква. Сега ще знам още неща по темата, за които да питам, но най-вероятно първо ще си ги изговоря с акушерката като почна курса при нея. С нея вече имам толкова много опит и й имам огромно доверие, че ще ми разясни нещата максимално добре.

Sunshine, както и Амелин е написала, коментарът ми не беше насочен лично към някого. Извинявай, ако съм те накарала да се почувстваш обидена. За термина попитах от чисто любопитство, защото тук има доста момичета инвитро и доста момичета по такъв начин са си написали термина, не съм проверявала дали всяка е била инвитро, просто с твоя пост се сетих да попитам. Помислих, че може би просто не се изчислява по същия начин. За притесненията доста се колебах дали да напиша, защото се притеснявах, че може да не се разберем добре писмено, не се и познаваме толкова. По-скоро и с предната бременност и с тази се чувствам сякаш с мен нещо не е наред, защото за всяко нещо веднага си търся все едно оправдание от какво може да е и не искам да ходя извънредно по доктори. По-скоро си представям, че ако ида извънредно на доктор ще се окаже, че нещо не е наред, а иначе не. Аз малко имам такъв поглед лично над себе си, че когато си представям страшни неща и все най-лошото, към което по принцип съм склонна, си ги и привличам все едно. И съм благодарна на вселенските сили, че поне с бременностите не го правя, защото със всичко друго съм несравним песимист. Напълно разбирам, че момичетата, които са загубили бременност или опитват отдавна са в съвсем друго състояние на ума в момента от мен и си мисля, че е нормално. Не съм споделяла, мисля че даже и в темите на баткото, но аз имам 3 аборта и когато опитвахме за първото много дълго не ставаше и през това време какво ли не ми е минавало през ума. Най-големият ми страх беше, че с последния аборт нещо е станало и няма да мога да имам детенце никога. Може би за щастие моята докторка тогава изобщо не беше впечатлена от моя страх, че нещо не е наред и без да ми е правила някакви изследвания или нещо просто каза, че ще стане в един момент и толкова. Пак се отнесох, мисълта ми беше, че не целя да обвинявам никого за притесненията, а споделям просто друг начин на преживяване на нещата.

Само да вмъкна, ако някой друг в някой момент се е почувствал зле, заради нещо което съм написала, много се извинявам, не е било с такава цел изобщо. Това за мен е най-ценното в тези групички тук, че сме разбрани хора и дори когато имаме различни желания/ представи/ преживявания и т.н. не се заяждаме и обиждаме. Бях в една фб група с баткото с немски майки тогава, то едно че бяхме страшно много хора, но и на всеки втори пост имаше скандал и обяснения как другите са негодни за родители, защото не вярват или не правят същото като някой си.

Общи условия

Активация на акаунт