Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 323
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Съболезнования evgzl !!

Момичета, не ми издържат нервите. Много искам да отида и да се прегледам. Имам записан час при моята, чак за сряда. Утре се налага да кажем на доста хора, а аз нямам идея какво се случва от началото на месеца. Мисля утре най-нахално да нахлуя в някоя болница и да искам преглед. Но, не се сещам какво да кажа, за да не звуча като някоя луда. Дали, ще ме питат защо не си отивам при моята? Мислих да излъжа, че имам някакви болки. Но, пък защо не съм отишла при  моята веднага Grinning аз хич не мога да лъжа. Не искам пък и да я злепоставям. И така без час става още по-забавно. Но, тук нашите лекари явно са мноого заети.

# 376
Nadala напълно те разбирам като теб съм прегледа ми беше на 04.01 и от тогава не съм била , а следващия ми е на 07.02 направо за фетална … ще се побъркам … И аз обмислям другата седмица дали да не отида някъде другаде …

# 377
На мен във вторник на 16.01 ми беше прегледа , но феталната ми е на 15.02 .. таа няма да издържа със сигурност и мисля към 2-3.02 да ида на един преглед.
Между другото съм едва 8+1 а вече си имам коремче , очаквах го .. но въпреки това пак ми е странно , че толкова рано изпъкна 😂🥰

# 378
Оф..това с казването в работата много го мисля. Аз сега съм в отпуск по майчинство, шефката още миналата година като детето беше на 5 месеца почна да ме подпитва кога ще се връщам на работа, да ми обяснява какви привилегии имали родителите, ще я давам ли на ясла и т.н. Еми много ме напряга това. Сега трябва да й кажа, че няма да се връщам, защото чакаме 2ро и направо ме е е страх да не ме урочаса.
Жени сме, как точно да създадем семейство като едва ли не ни карат да се чувстваме виновни, че чакаме дете.

# 379
Аз досега ходех всяка седмица на преглед от страх. Запазвах си час и казвах, че искам да видим бебето, за да съм спокойна. Без повече обяснения. Винаги са били много мили и успокояваши.
Едва сега съм втора седмица без преглед, предстои в понеделник заедно с теста и вече нямам търпение. Опитвам се да си калявам нервите и да съм спокойна, да не мисля лоши неща и т.н. Така че- това спокойствие е безценно и си струва да отидете.

NI_CI изчакай да мине първия триместър и си кажи спокойно и уверено. Това е твое право и чудесно решение- да имаш още едно дете. Никой няма право да ти се бърка и да те напряга, може само да те поздрави.

По-скоро бъди честна и кажи направо какви намерения имаш, че няма да се връщаш скоро, за да си направят и те сметката как ще разпределят работата.

# 380
  • София
Да се оплача. От ден на ден ми е все по-лошо и едва имам апетит. Хапна малко и изведнъж ми става лошо.
Пробвах с газирана вода и лимон, фанта. Друго какво може да опитам?

# 381
Записвам се и аз с термин края на август живи и здрави. В 7г.с + 5 съм след инвитро. Нямам кой знае какви изразени симптоми и това лекичко ме притеснява. Миналата седмица чухме сърчице и видяхме сакчето. Мислех че след този преглед ще св поуспокоя,но уви. Гледам да не мисля в лоши неща,но много се страхувам за плода. Сега съм в понеделник на втори преглед и откакто прочетох за случай в който втория път не е имало сърцебиене съм в страх. Тези от вас които са по-напреднали с бременноста как се справяте с притесненията? Пожелавам на всички леко бременеене 🙏🏽

# 382
Ох, sunshine, въобще не се справям. Всяка седмица съм на преглед при двама различни. В една седмица даже бях два пъти. Имам три задържани аборта, което ме преследват. Всеки път преди видеозон ми е обърнато всичко. Рецептата ми е моля се и вярвам...
Наде, пробвай с айрян със сол. От високото чхг пада кръвното и това също предизвиква гадене
Мина ми прегледа, всичко е наред с мъничето, CRL 27.6 mm,  отговаря си на 9+4 г.с. Пулсът пак беше 182, но докторът каза, че е в 9 и 10 г.с е нормално да е неравномерен и после се нормализира
Nadala, кажи, че се притесняваш, няма да те върнат

# 383
  • София
При мен прегледът за пулс беше на 28.12 и ме записаха чак за фетална на 26.01, но лекарката ми каза, ако съм любопитна да си запиша преглед преди ФМ. Днес ходих, имаме си 5см човече с уши, нос, крачета и ръчички с пръсти, което не спря да шава. Просто уникално! Heart Отговаря си на 11+3, а аз съм в 11+4, но с 6 дни по-късна овулация. Yellow Heart
Каза ми, че на ФМ другата седмица вече ще можем да видим пола.

За съжаление не мога да помогна на момичетата с гаденето. Аз самата доста си помрънках в темата, около 8-9г.с. ми беше ад. Не можех да ям почти нищо и дори вода ми беше трудно да пия. При мен един ден ми помагаха солени крекери, на следващия не можех да ги погледна, а понасях само бисквити орео. Disappointed Relieved Едва пиех по 1-2 чаши вода и лекарката ме предупреди, ако продължи по-дълъг период и не се чувствам добре да поискам рецепта за нещо против гадене.
Желая ви сили и търпение докато отмине! Flowers Four Leaf Clover

# 384
Като ви чета и се чувствам сбъркана. Аз нямам търпение за следващ преглед, но по-скоро от вълнение, а не от страх. И за всичко гледам да си намеря положително обяснение - нямам апетит, значи все пак добре съм яла; усещам придръпване ниско долу, значи бебето си прави място; уморено ми е постоянно, значи цялата ми енергия отива в производство на какво ли не за бебето; малкия ме е ритнал в корема, бебето е още прекалено малко, за да разбере и т.н. Често подобни поведения не само в бременността се приемат за студени и безчувствени, аз просто отказвам да приема мисълта, че нещо ще стане и няма да си гушкаме бебето лятото или нещо ще му има. Такъв вариант в моята глава не съществува, затова и толкова лесно постоянно си говоря с малкия какво ще правим с бебето, и просто чакам с нетърпение следващите моменти. Дано не си помислите, че ви упреквам за притесненията, по-скоро мисля, че вашето е нормалната реакция.

Мама Лиса, може ли да споделиш какво значение има диоптъра? Аз съм с много малък, но до сега не съм чула за връзка с това. А какво те притеснява в естествено втория път? Да се подготвя и аз, може би пропускам някакви фактори.

Наде, чувала съм за солети, сухари и обикновени бисквити, но не мога да споделя личен опит. Тук момичетата май бяха споделили и за ябълки и мандарини.

И още един въпрос, от чисто любопитство. Имаше вече няколко мами, които казват термин примерно средата или края на месеца. Любопитно ми е с инвитро не смятат някаква конкретна дата за термин или просто от лични предпочитания искате да запазите точната дата за себе си?

# 385
vicktoria_petrova , диоптъра ми е -4 , чакам да приключа ражданията и може би ще се оперирам.От една много несъобразителна лекарка научих какво може да стане, защото тя беше учудена, че са ми позволили естествено и ми каза, че може да се отлепи ретината. Сега и самата лекарка ме наплаши, че тоновете на бебето, които пусках ори нея не са хубави, като ги пратих на моят лекар писа, че всичко е наред с бебето и повече да не ходя там 😂
Другият главен риск е да се отвори операцията при самите напъни,  ако има сраствания нещо(оправят ги пак като извадят бебето) , но това пак са страхове и тревоги, които са ти излишни. Говори с твоят лекар и се разберете как ще раждаш, моят е ясно, че ще ме оперира, имам 3 години от първото секцио, което пък е май хубав срок, не знам.
А с твоят лекар разговаряли ли сте за това?

# 386
  • София
За гаденето вече за трети път не съм открила лек. Вчера ми се повръщаше само от мисълта за храна. Днес изядох света. В повечето дни ям много малко и някакви странни неща, но поне закуска успявам да хапна. И от вода ми се повдига понякога. Избягвам затворени пространства,  проветрявам постоянно вкъщи и не се качвам в градски транспорт. Всичко това минава след 13-4 седмица някъде. Чакам си ги и това е.

# 387
За това гадене не открих лек и аз. Просто беше на проба-грешка. Сега вече не ми се гади, но все не знам какво да ям. Седя в магазина и все едно съм в цветарски магазин. Нищо не ме грабва. Вкъщи ми се карат, че не ям. Например вече картоф не ми се яде (никакъв), яйца не мога да понасям. Ям мляко с плодове, нарязани плодове, тестени неща. Напоследък си правя домат с извара и авокадо.

# 388
Момичета, много сте изписали  за един ден. Аз като малко по-напреднала от вас в седмиците бих ви дала съвет да сте спокойни. Също ходенето на вагинален преглед всяка седмица или през няколко дни е леко противопоказано. Аз примерно имам раничка на шийката и имах съвсем леко зацапване преди 2-3 седмици. Лекарката, при която тогава отидох в болницата по спешност и беше дежурна, защото моя Аг не беше на смяна, каза също, че при всеки преглед това колкото и да е леко разранява. Ако нямате наистина предпоставки и медицински симптоми не ходете нон стоп по прегледи. За мен е излишно даване на пари в даден момент и може и наистина да е безсмислено, даже противопоказано. В начална бременност моя АГ ми беше казал, че до първа фетална е добре да се ходи на 2 седмици, не по-рано, след 12-13 седмица един път месечно горе-долу. Второто може и да ви се стори твърде дълго, но наистина лекаря няма много какво по-различно да ви каже и да се промени за кратко време... Всеки си преценява за себе си спрямо и състоянието, но исках да отчета моя случай с раничката и разраняването от вагинален преглед. Храненето и спокойствието са много по-ключови, както и това лекаря да пуска изследвания всеки месец. Също - в този грипен период висене по болници сред болни без сериозна причина е рисково за мен.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 20:59 от archimind

# 389
Няма нищо вредно в честите ултразвуци. Напротив - даже са полезни при състояния на тревожност. Успокояват. Ако обърнеш внимание кои са с такива състояния, ще забележиш, че това обикновено са момичета, минали през загуби. Както и преди съм писала, до третата ми бременност си мислех, че всеки следващ гинекологичен преглед е за това да се установи колко е пораснало бебето. Сега вече знам, че невинаги е така

Общи условия

Активация на акаунт