Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 479
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, тези от вас, които ползват женската консултация по НЗОК, моля ви, кажете какви са точно стъпките за да се регистрираме.
Трябва първо да отида при ЛЛ да ми даде направление? И после с това направление при АГ, който съм харесала и работи по здравна каса? За всяко следващо ходене до въпросното АГ пак ли трябва направление от ЛЛ? Изследванията кой назначава, така че да ги плати ЗК? Трябва ли да съм минала 12та седмица, за да имам право на тази ЖК?

# 256
Направлението вече се пуска онлайн , заявявате на личния , че искате да си регистрирате бременността и да се запишете на женска консултация.Отивате при лекаря който сте избрала , дават а си ЕГН и на него си му излиза направлението .Аг ви пуска всичко необходимо като изследвания и взема мерки и данни.

# 257
Момичета, тези от вас, които ползват женската консултация по НЗОК, моля ви, кажете какви са точно стъпките за да се регистрираме.
Трябва първо да отида при ЛЛ да ми даде направление? И после с това направление при АГ, който съм харесала и работи по здравна каса? За всяко следващо ходене до въпросното АГ пак ли трябва направление от ЛЛ? Изследванията кой назначава, така че да ги плати ЗК? Трябва ли да съм минала 12та седмица, за да имам право на тази ЖК?

Трябва да си звемеш направление номер 9 от ЛЛ. С него отиваш при АГ, който работи по здравна каса и се записващ за женска консултация. Само веднъж си взимаш направление, първите 2 прегледа са ти безплатни, след това се заплащат, но още не знам колко точно струват. АГ ми назначи изследвания на първата консултация по здравна каса. Не е необходимо да си в определена седмица, за да си вземеш направлението.

# 258
Направлението вече се пуска онлайн , заявявате на личния , че искате да си регистрирате бременността и да се запишете на женска консултация.Отивате при лекаря който сте избрала , дават а си ЕГН и на него си му излиза направлението .Аг ви пуска всичко необходимо като изследвания и взема мерки и данни.

Охо, това са новости! Би било супер ако стане по телефона, без да се разкарвам до ЛЛ.
Някой може ли да потвърди, че “дистанционното” направление наистина работи? Прекалено хубаво ми се струва, за да е истина 😂
Как така само първите 2 прегледа са безплатни? Четох, че ни се полагат 4 ехографски прегледа по ЗК, при рискови бременности и повече.

# 259
Да, направленията са електронни. Пускат ти го и при АГ казваш ЕГН и му излиза направлението за записване за женска консултация. Не съм плащала до сега прегледи,а ме викаше всеки месец. Имаше нещо за ехограф,но повечето си гледат така или иначе.

# 260
Здравейте от мен, отново..
Тъй като ми е първа бременност и не съм запозната с доста неща..искам да питам от кога започвате да се мажете с гелове и кремове против стрии...корем нямам все още, но гърдите ми са доста надути..предполагам, ще е индивидуално

Привет, направо започвай отсега. На мен ми е трета и снощи в просъница пред телевизора усещам, че кожата ми на корема се опъва подозрително. Бях нещо надута от храна или вода, и това беше страничния ефект.

Лина, повече от 60-61 кг няма да станеш, вярвай ми ☺️ Може и до 58

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:59 от Mama2288

# 261
  • София
И на мен са ми мъка килограмите ,но аз вече споделих ,че с първата бременност качих 25 кг....
Та нищо не се знае ,не се отпускайте много с боклуци . Аз ям доста здравословно като състав ,но тогава  изяждах наистина големи количества.....
От сега усещам ,че пак ще съм нон стоп гладна 😀😂

Относно стриите . Майка ми има много стрии от бременността. Аз първия път се мажех от началото и нямам нито една. Сега вече съм започнала да се мажа. Важно е да се мажете и след раждането ,когато кожата се прибира .

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 13:28 от malinkiii

# 262
  • гр. София
Лина, не я слушай тази докторка, пълни глупости са това, никакви формули няма и никой не може да предвиди кой колко ще качи, дори когато вече има 1 или повече бременности зад гърба, камо ли пък при първа такава. Имам както приятелки, качили малко с 1-ва бременност и после много с 2-ра, така и обратните случаи. Всяка бременност си е сама за себе си.

За мазането също смятам, че е генетично, но все пак по-добре да се мажем и да знаем, че сме направили каквото зависи от нас, пък каквото стане.
И да, мазането след раждане е дори по-важно, отколкото през бременността, защото коремът се прибира много по-бързо, отколкото е растял преди това.

# 263
Здравейте, момичета... Не ви бях чела от 2 дни и сега ми трябваше 1 час за да успея да прочета всички Ви..  

Венцислава, съжалявам много и съм сигурна, че съвсем скоро ще има ново бебче, този път до финал. Прегръщам те силно

Вики, според мен си взела най-правилното решение. Карай я, сега спокойната и не му мисли изобщо. Бързо оздравяване на теб и малчо!!! Целувам те!

Четох за притесненията за килограмите, да ви кажа честно...Хич, не му мисля, колко и как ще кача....Божа работа, килограми се качват, а и свалят.... Бях си изградила супер програма и винаги съм била слабичка, което лично на мен - не ми допадаше доста...Тренирах 2 години, по 3 пъти в седмицата, като бях качила мускулна маса и бях станала 57кг- 173см.Чувствах се прекрасно!!!Но, това лято работата ми беше доста динамична и свалих 5кг.
Както знаете за съжаление при мен до сега 11+5г.с нещата не са така леки, и имам силно гадене и повръщане, като се наложи да спра изцяло фитнеса..... Така го почувствах, добре за себе си:)
ТА, надявам се във вторият триместър лека по лека, да мога да се възвърна и поне да правя леки тренировки
Аз лично започнах 52.400кг. Сега след близо вече 3месеца в 11+5г.с съм абсолютно същите килограми, като има дни в който забелязвам, че съм 54.100/53.700кг. , зависи от количеството храна и вода което изпия 😂, а и това е вечер.. Всички знаем , че след нуждите ни сутрин киограмите си спадат.. Всеки ден се меря, но не защото се притеснявам , а защото се надявам поне 1 - 2 кг да кача 🙈😂...Но, да ви кажа- лекарят ми, каза че няма значение в първият триместър, дали качваме или не... Не се притеснявайте, ще си наваксаме, а и живот и здраве, след бременноста, ще тренираме и ще се стягаме.😍Насладете се на бременноста си и не се вторачвайте в кантара. На мен доста познати ми казаха, че ще кача сиг 18-20кг, тъй като съм с близнаци..Ами, да си кажа честно, хич не вярвам. Сега съм 52.300, мисля че ще кача максимум 10-15кг...пък, ще видим , само здраве да е....А ,и както знам много зависи и от околоплодните води..  не можем да гадаем, какво и как ще бъде!!!!

Аз съм на първият голям преглед, така да кажем, на 24.01- нямам търпение вече 🙈, надявам се всичко да бъде наред..  

Видях, че коментирате и за покупки, но за мен лично е твърде рано...Вероятно, ще започна да оглеждам след 6-7месец... Тук в Германия нещата са ни улеснени, всичко си имаме в Otto и Аmazon, така че вярвам, че ще смогна...Въпреки това, по нататък ще се включа със хиляди въпорси, знам го 😂...За първи път съм бременна, а и с близнаци...(изобщо не зная, какво трябва да купувам)
Не желая и да се затрупвам много, защото има голяма вероятност лятото на 2025г да се прибера в България, и там ще купувам всичко наново.
Прегръщам, всички Ви и Ви желая един топъл и уютен януари - доколкото е възможно 🙈😂❤️

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 21:55 от Desii Dimitrova 629644

# 264
Аз само ще допълня Деси с още една догадка относно килограмите. Много добър отиентир са вашите майки, освен ако нямате твърде различна структура от тях. Питайте ги колко са качили ☺️

# 265
О не, тук не съм съгласна Grinning Майка ми в 6-ти месец е била 53кг, аз няма да казвам, но се търкалях повече, отколкото ходех Joy
Аз само ще допълня Деси с още една догадка относно килограмите. Много добър отиентир са вашите майки, освен ако нямате твърде различна структура от тях. Питайте ги колко са качили ☺️

# 266
Кога се записахте за ЖК?

# 267
Относно ЖК аз отидох до ЛЛ и му казах, че имам нужда от направление. Зададе ми 5-6 въпроса и каза "готово. пуснал съм го електронно".
Когато ходя на преглед си казвам ЕГН-то и толкова.
 Пуснаха ми кръвни(ПКК, глюкоза, хепатит B,C, Сифилис.) , урина (банална) и микробиология. Бях в 9+4.  Записах си извънредно час за другата седмица и ще видя дали, ще ми искат пари.

Аз се мажа още от 5та седмица с хидратиращ крем, какаово, кокосово масло и BioOil. Като ги редувам. Мисля, че получавам реакция от BioOil, обаче.
От една седмица си направих нова рутина: Weleda Skin Food сутрин, След като попие хубаво мажа с крем от невен, след баня или крем или какаово масло и вечер бебешко олио с невен.
Моята кожа на краката и дупето е цялата нацепена, а никога не съм била с високи килограми. Очаквам и на корема да се получи така Sad Опитвам се да остана позитивна.

# 268
Кога се записахте за ЖК?
Аз още не съм се записала. При първия платен преглед за установяване на бременност, акушерката на моя АГ ми каза, че е по- добре да си взема направление от ЛЛ за болки в корема и така имам право на два безплатни ехографии. Така и направих. В края на януари изтича. След това вече взимам направление за женска консултация.
Относно кремове още тази седмица отивам да си купя. Също ми препоръчаха кокосово масло.
А вие вече казахте ли хубавата вест на приятели, колеги...аз все още не смея. Може би в началото на февруари като направя прена теста и излязат резултатите ще започна да казвам.

# 269
  • София
Nadala, точно си мислех да си взема Bio Oil или Mustela. Каква реакция си получила от Bio Oil?

Иначе шефът ми знае, защото съм болничен от трансфера и после заради прокървяването реших все да съм си болничен до края.
От колегите ми знаят определени хора, с които сме в един екип и нямаше как да не им кажа,
другите нямат представа. Обаче един наш семеен приятел веднага надуши, че съм бременна.. Не знам с какво се издадох, дори не мисля, че съм. Вероятно, защото е татко от няколко месеца.
Дори и след пренаталния не мисля да казвам. Една вметка: този четвъртък ще го направим, направо не знам как ще издържа, нищо, че не остана.

Не си падам много по споделянето, но казах на една моя "приятелка", беше много любопитна какво се случва и да не си мисли някакви нейни глупости.. Е вярвате ли ми, че спря да ми говори, а за нея не е типично една седмица дори да не ми пише. Но се радвам, че най-накрая подозренията ми се оказаха верни.
Та затова не си падам по споделянето.

Относно кг - свалила съм даже 3, сега съм 55, а бях сигурна, че съм наедряла, но имам лекичко коремче. 😁😄

Аз няма да се занимавам с направления, следене по ЗК, не съм фен на тия неща. Предпочитам си частното, по ми е удобно. Вече си се следя при АГ, уточнихме при последния преглед, че там ще се следя и раждам.

Общи условия

Активация на акаунт