Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 286
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
NadezhdaML, по повод на гаденето (при мен с епизодично повръщане) беше нетърпимо до 9+6 и после спря, дойдоха нови симптоми.
По принцип съветват да се яде начесто по малко, още от сутринта, но когато си на хормон за ЩЖ, няма как да стане. Не ядях по цял ден и хапвах веднъж вечер. Тогава умирах за кисело - лимони, краставици с оцет, картофена салата с оцет, туршия, кисело зеле, портокали и мандарини. Никакво месо, млечни и сладко - само при мисълта ми ставаше лошо. И да не ядеш, не е проблем, пий повече вода само, защото при мен беше довело до адски запек. Но ще мине, при мен още преди края на първия триместър.

archimind, знам, че в ранна бременност много АГ ползват вагинален ехограф, но моят го отрича изцяло. При добра апаратура и специалист, всичко се вижда от съвсем рано през корема. От 4+4 ме следят така. Иначе моят АГ точно за да пази шийката, гледа само с абдоминален, спекулум не ползва. Сега даже цитонамазка не ми пусна, защото имам актуална точно преди забременяване. Също пълно въздържание от полови контакти, за да няма такова кървене - шийката е богато кръвоснабдена и особено чувствителна сега.

marieladok, честито! При мен също на последния ехограф crl беше 4,5 см, върви просто няколко дни напред и другата седмица имам час за ФМ, така че ме обнадежди да можем да имаме добри предположения за пола.

На всички нови в темичката - тихичко честито! ❤

# 406
Момичетата от София, бихте ли препоръчали АГ, следящи бременност, работещи по ЗК? И аз мисля да се запиша все пак, ще продължа да ходя успоредно и на частно. Но нямам никаква идея къде да се запиша.
Кукличка, с теб май сме сравнително близо, нали и ти ходиш в Марковс, къде смяташ да се запишеш по ЗК?

# 407
Добро утро, и аз съм от ослепяващите, но +, понякога не съм си взела очилата и чета малко по диагонал, но ще наваксам почивните дни. Много хубави дискусии и споделяне има, но е съвършено ненужно противопоставянето. Тук сме свързани с цел подкрепа, взаимопомощ и утеха, също и усещането за свързваща общност. Всеки споделя нещо, ако реши, че може да бъде полезен на някого или иска да си 'изплаче душата', да не задържа нещо в себе си. Понякога имаме усещането, че единствения начин да валидираме чувствата и възприятията си, е като се огледаме в другите. 🙂 Нека си продължим така готино, както и досега. Всички сте чудесни, всеки със своята история!

Радвам се много, че групичката расте. ☺️ Вики, май минахме 50?

Аз съм от хората, които си имат някакви страхове, но същевременно и съм много позитивна. Казах на шефката ми още на първия кръвен тест, а на всички колеги - миналия понеделник. Имам много близки хора в екипа и стигнах до точката, в която не исках и не можех да им казвам на всеки поединично, затова толкова рано.

В момента по-сериозното нещо, което се върти в главата ми е желанието да пуснем микробиология и други подобни изследвания. Не ми се рискува по никакъв начин и съм си го записала на лист. Последно пусках микробиология преди инвитро процедурата и то никой не ми я искаше.

Мариела, честита новина за пола. 🎉 Усещам, че предстои да завалят още.

Аз в някои дни съм учудващо добре, но всяка вечер съм изстискана и дори не се старая за нищо. Сядам да изгледам 2 филмчета и след това труп. Храня се по 5 пъти на ден, две закуския, обяд, следобед и накрая с мъжете вечеря. Започнах много да страдам от киселини, все са ми много пикантни или солени манджите, а то явно не е от това. Вчера наготвих една спаначена супа с ориз, за мен екстра, но на другите била безвкусна. И пак ми се връща стомашен сок почти през целия ден. Ще търся облекчение, но знам, че тепърва се започва. Доста ще ми влоши качеството на ежедневиетп, но ще го преживея някак 😀

И мен ме гледат само на коремен. Следващи прегледи на 26.01 и 5.02. Там ще е истината и потвърждението, че всичко е наред и имаме здрави бебета. А може и пола да разберем. 🎉💚

# 408
Понякога на първа фетална се вижда полът. На мен с предната ми го видяха правилно, вчера нищо не каза за пола. Всичко е наред, като изключим,че пак съм във високорискова група за прееклампсия и си започвам аспирин акард до 32-34 седмица. Дано да няма проблеми, както при предишната бременност. Смени ми термина за 6-ти,както си го смятах в началото,защото си седи седмица назад, човекът и това е Simple Smile

# 409
Момичета да ви се оплача, снощи такава бъбречна криза имах, заедно със страшен цистит.. Преди това боледувах около 10 дни с магарешка кашлица бях , настинка.. Та веднага се свързах с АГ и ми изписа спазмалотичен коктейл- рингер с но шпа х1, бусколизин х2, папаверин х2; чай на Ламбрев за бъбреци и Феманоза прахчета за цистит 2х1.. Не са ли твърде много лекарства според вас.. И възможно ли е болката от бъбреците и цистита да навреди по някакъв начин на бебето 😞 10+ 3 съм

# 410
Мама Лиса, благодаря много за разясненията. Не сме говорили още за това сега, мисля си, че има време. Още като се роди първото ми детенце в болницата ми казаха, да не съжалявам за естественото, че ако искам със следващо мога да пробвам, ако не било прекалено голямо пак. При сегашния ми доктор единствено сестрата като ми прави изследванията и ми разясняваше пак кое се поема и кое мога по избор да правя каза, че ако пак ще бъде секцио няма да имам нужда от теста за бета стрептококи в края на бременността, иначе се изисква. Сега ще знам още неща по темата, за които да питам, но най-вероятно първо ще си ги изговоря с акушерката като почна курса при нея. С нея вече имам толкова много опит и й имам огромно доверие, че ще ми разясни нещата максимално добре.

Sunshine, както и Амелин е написала, коментарът ми не беше насочен лично към някого. Извинявай, ако съм те накарала да се почувстваш обидена. За термина попитах от чисто любопитство, защото тук има доста момичета инвитро и доста момичета по такъв начин са си написали термина, не съм проверявала дали всяка е била инвитро, просто с твоя пост се сетих да попитам. Помислих, че може би просто не се изчислява по същия начин. За притесненията доста се колебах дали да напиша, защото се притеснявах, че може да не се разберем добре писмено, не се и познаваме толкова. По-скоро и с предната бременност и с тази се чувствам сякаш с мен нещо не е наред, защото за всяко нещо веднага си търся все едно оправдание от какво може да е и не искам да ходя извънредно по доктори. По-скоро си представям, че ако ида извънредно на доктор ще се окаже, че нещо не е наред, а иначе не. Аз малко имам такъв поглед лично над себе си, че когато си представям страшни неща и все най-лошото, към което по принцип съм склонна, си ги и привличам все едно. И съм благодарна на вселенските сили, че поне с бременностите не го правя, защото със всичко друго съм несравним песимист. Напълно разбирам, че момичетата, които са загубили бременност или опитват отдавна са в съвсем друго състояние на ума в момента от мен и си мисля, че е нормално. Не съм споделяла, мисля че даже и в темите на баткото, но аз имам 3 аборта и когато опитвахме за първото много дълго не ставаше и през това време какво ли не ми е минавало през ума. Най-големият ми страх беше, че с последния аборт нещо е станало и няма да мога да имам детенце никога. Може би за щастие моята докторка тогава изобщо не беше впечатлена от моя страх, че нещо не е наред и без да ми е правила някакви изследвания или нещо просто каза, че ще стане в един момент и толкова. Пак се отнесох, мисълта ми беше, че не целя да обвинявам никого за притесненията, а споделям просто друг начин на преживяване на нещата.

Само да вмъкна, ако някой друг в някой момент се е почувствал зле, заради нещо което съм написала, много се извинявам, не е било с такава цел изобщо. Това за мен е най-ценното в тези групички тук, че сме разбрани хора и дори когато имаме различни желания/ представи/ преживявания и т.н. не се заяждаме и обиждаме. Бях в една фб група с баткото с немски майки тогава, то едно че бяхме страшно много хора, но и на всеки втори пост имаше скандал и обяснения как другите са негодни за родители, защото не вярват или не правят същото като някой си.
Няма проблем,никой не знае кой през какво е преминал докато стигнем до тук и честно казано ти “завиждам” за оптимизма. Колкото и да се опитвам не става и даже постоянно сънувам глупости свързани със загуба. Вече съм толкова кукуригу, че само се моля това да отмине много бързо. Иначе за смятането на термина е едно и също, пак е от последната менструация,но просто знаем кога точно в станало. Аз даже малко се обърках,защото според приложението ми съм края на 8-ма седмица,а от прегледа разбрах че съм една назад 🤷🏽♀

# 411
Няма да навреди болката , спокойно.Аз като бях с близнаците единия бъбрек беше смачкан , болеше ужасно и съответни не работеше.Само си търпях болката .
Дано вече да се е поуспокоила болката при теб.Как се чувстваш днес?

# 412
  • София
Момичетата от София, бихте ли препоръчали АГ, следящи бременност, работещи по ЗК? И аз мисля да се запиша все пак, ще продължа да ходя успоредно и на частно. Но нямам никаква идея къде да се запиша.
Кукличка, с теб май сме сравнително близо, нали и ти ходиш в Марковс, къде смяташ да се запишеш по ЗК?

Лекарката, която ме следи до тук ми препоръча Д-р Мариета Сирманова в Неоклиник. Каза, че е много внимателна и си гони бременните за всички необходими прегледи и изследвания. Пуска болничен и дава направления, когато поискаш, пуска изследвания, ако нещо те притеснява. Мисля да се запиша при нея след феталната.

# 413
Nerimann, пий си каквото ти е казал. Всяка инфекция през бременността трябва да се лекува своевременно...всичко ще е наред с бебето Hug
Марбела, пускането на доплера загрява, но става въпрос за няколко секунди.това е все едно да имаш Т за няколко секунди, нищо няма.да стане Hug
Вики,по принцип се изчислява различно термина при трансфер - деня на трансфера + възрастта на ембриона, но в доста случай съвпада като при изчислението по първи ден от цикъла
Първата ми фетална е на 02.02. преди всичко се надявам всичко да е наред, но и да ми потвърди новината за момиченце
Мама, и аз съм такава порода - за околните изглеждам много оптимистична, но си имам моите страхове Simple Smile

# 414
Здравейте момичета,
вие смятате ли да правите БХС(и след това ако се наложи пренатален) или направо само пренатален тест?

# 415
Здравей Merila.29 . Да,  аз ще направя така  БХС и след това пренатален. Hug

# 416
Mama2288, аз също вече съм с киселини, не е приятно. Как можем да се облекчим? Никога досега не съм имала през живота ми?

Иначе по въпроса със споделянето на работа - на мен също ми се наложи да кажа на прекия ръководител по-рано, отколкото исках. Искаха да ме командироват, да ме включват активно в проекти за години напред и нямаше как - признах си. Седмица по-късно се записах за ЖК и официално с писмо входирах амбулаторния лист, за да мога да се ползвам от закрилата за бременни - без командировки, извънреден труд и освобождаване за прегледи през работно време (това ми е най-важно). Така че на работа знаят прекият ръководител,  отдел Човешки ресурси и само една колежка, на която споделих още съвсем в началото. Помолила съм да запазят конфиденциалност.

По въпроса за БХС и пренатален - ще чакам БХС и при висок риск там - едва тогава пренатален. Изненадващо нито един лекар не ми каза, че задължително трябва да си направя, а всички казахa да изчакам БХС. Аз съм за този вторник 🤞

# 417
Мама, 54 сме по списък, ако съм изпуснала някого може и повече. При мен с умората е обратното, през деня обикновено съм парцал, вечер не мога до сто часа да заспя, защото през деня съм си поспала. Сега като сме и болни с малкия съвсем зор стана, че и уцелихме точно когато таткото го няма да се разболеем, съвсем да ни е трудно. През деня от бременност и болест съм парцал, през нощта се будя постоянно да кашлям като магаре.

Гамора, аз май съм се подвела с един твой коментар за стандарта на мъжа ти с момчетата. Ако е така, съжалявам, ще се поправя.

Нериман, аз също бих си пила каквото ми казват докторите. Бързо да минава всичко.

Съншайн, радвам се, че се разбрахме и всичко е наред. Пожелавам ти скоро всичките страхове да изчезнат и да се насладиш на бременността си.

Амелин, благодаря и на теб за разяснението. Ще чакаме на втори да се похвалиш с потвърдена новина.

Полина, с предната бременност ми дойдоха чак към края киселини, и аз до тогава не бях имала никога. Тогава ми бяха казали като спя да си сложа повече или по-високи възглавници, за да ми е по-високо главата през нощта. Честно казано не си спомням да е имало нещо, което съвсем да ме облекчи, но това като че ли малко поне помагаше нощем.

# 418
Благодаря ви! Blush
Моят АГ ми каза, че мога да си избера дали БХС или пренатален(ако искаме и имаме финансова възможност). Някои правели БХС и ако от там се наложи, тогава пренатален. А други направо пренатален, без БХС. Просто четох, че БХС в доста случаи е недостоверен и повече стресира майките и затова, все още се чудя кое.
Аз съм от Варна и разбрах, че в Св.Марина правят пренатален тест, който включва всички синдроми и хромозомни аномалии и струва 850лв, което пак е много, но доста по-приемливо от 1500лв, както при повечето тестове.  И затова все още не мога да реша.

Относно киселините, аз също имам страшно много и е много трудно понякога. Това, което засега ми помага и облекчава са ябълки и газирана вода. Днес четох, че и прясно мляко може да помогне, но е индивидуално. Хубаво е да се избягват цитрусови плодове и сокове, както и по-мазна и тежка храна. За жалост единствено, когато ям тестяно се чувствам добре и нямам толкова киселини.

# 419

Лекарката, която ме следи до тук ми препоръча Д-р Мариета Сирманова в Неоклиник. Каза, че е много внимателна и си гони бременните за всички необходими прегледи и изследвания. Пуска болничен и дава направления, когато поискаш, пуска изследвания, ако нещо те притеснява. Мисля да се запиша при нея след феталната.
Аз имам лош опит с тази докторка и не бих стъпила повече при нея.
Накратко, искаше да ме праща на кюретаж (“диагностично абразио”) заради зацапване, продължаващо седмица след цикъл. Освен това ме наплаши супер много, наговори ми страшни глупости за миомата ми - че зацапването било от нея, че трябвало по спешност да се оперира и какво ли още не. Тръгнах си разстроена и разплакана. Интересното е, че заради тези оплаквания посетих още бая лекари (доста по-добре подбрани от въпросната, при която попаднах случайно) и никой не спомена нищо за кюретаж, даже се учудиха. И за миомата ме успокоиха, че изобщо няма никаква спешност, по-добре да се махне, но не е задължително.
Е, оказа се, че причините за тежкия цикъл и зацапването са били киста (която излекувах с билки), а миомата 3г по-късно си е на същото място и със същия размер…

Общи условия

Активация на акаунт