Любители на котки - Тема 191

• 26 594
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
Аз вече скоро писах, че си падаме по имена на филмови герои - от тук Чубака и Фиона.
Котаракът на мамини пак ние го кръстихме, защото ние си го намерихме. В деня, в който почина Горбачов го намерихме, в негова чест кръстен Михаил. В последствие се оказа котка - мега глезан, и моите старци го модифицираха на Мишел, повече му отивало. Не възприемат грам, че името Мишел е за момиченце, техния е Мишел и точка. То и Чубака ни е момиченце, ама ей на - децата му го лепнаха и остана.

Оф топик: Бу, ти си причината да кърмя дълго и щастливо 3 пъти, Господ здраве да ти дава. Радвам се да те видя пак наоколо.

# 226
Като дете (5-6 год.), първата ми котка се казваше... Каца. Та, Цура си е чудно име. След това съм имала Тоби; Сара (много я обичах, когато я блъсна кола, ако знаете какви мисли ми минаваха... Бях ученичка.); Сали, синът й Рошко; Рижко; Мъри; Томи; Лъчко; Белка и Мишето. Не са много котките в живота ми, защото бях кучкарка. Последните десет години все си имам и куче, и котка.

# 227
Разсмя ме. Как така тя е причината? Иначе Чубака прилича на някое дългокосместо коте. Мишел е френско. И аз понякога наричам Миха така.
Имена с М и Р са доста харесвани. Примерно Мич на една потребителка, така ми напомня  пича от спасители на плажа. На рижавите им отиват различни имена.

# 228
Ние се шегувахме, че нашите първи Индиански имена.
Майката на целия прайд се казва Черен нос (наистина индиански звучи:)
Сестра й, която живее у съседката е Лелята. Понеже е леля на нашите Simple Smile. Също така е Саламчо, защото е късокрака трицветка в черно, ръждиво и рижаво и дългокосместа, та и наистина прилича на ходещо саламче.
Брат им, бащата на прайда беше Снежко. Мисля, че си отиде това коте. Много ми е мил, но изчезна преди няколко месеца.
Нашите са Сивчо(макар че е женска), Джуджи - партизанско е от Джудже, защото е дребна и Бяла и пт Снежка стана всъщност джуджето на Дядо Коледа Simple Smile.
Имаха и беат Шошо, черно-бяло копие на Феликс от котешката храна. Но изчезна.
И черния дявол Шошо. Този черен дългокосмест Шошо. Наследи името от другия Шошо, но мноооого му ходи Simple Smile
А брат му живее щастливо у приятели. ММ го нарече Лукси, защото бе мерен, късокосмест и толкова лъскав, че чак Луксозен Simple Smile

# 229
Все пак избягвайте да кръщавате на черните сили. Може да ви посетят. Настръхвам. Имам фобия.
Аз измислих имена като индианските.
Облачето с очи от мъниста от един турски сериал-за бели пухкави.
Подскачащия с буби. Хахахахаха.

# 230
  • София
*moonstone*, много хубаво, че имате желание да помогнете на бездомните душички. Не съм наясно какъв е пейзажът около вас, няма ли някое по-сбутано място, което не се набива на очи? Винаги има криви екземпляри, които се дразнят примерно от отрязана туба с вода...

# 231
На наша Лина, кака измисли името. Аз исках да е Миа, много миличко ми звучи, тя каза: да бе как ти звучи да измия купата на Миа или ще мия да е чисто за Миа - добре съгласих се ,казано така не е добре. Тя предложи Моли,  е хубаво ама я питам за какво ще се моли като ние я обичаме видяна само от клипче, та хич няма да се моли за внимание и обич, съгласи се кака и каза: тогава нека бъде Светлина. Реших, че е много дълго, но имахме крещяща нужда да изгрее светлина в нас и да се случи нещо хубаво, та от там го съкратихме на светЛИна. 😁

# 232
Момичета, не знаек какво да правим Кити и къде да я водим.
зЗабелязваме, че рови в тоалетната си безрезултатно.
Тя напъва, рови, но нищо не излиза, посъветвайте ме какво да правя.
Лактулоза ще дам като заспи, защото я стресирам като е будна и вкарам сприцоквата в устата.
Апетита е ок, играе, тича, беснее... Дадохме луди пари за храни с повече фибри, тя не ще и да поглежда.
Докторите много я стресират лично и дори не изключвам негативната промяна да се е отключила след прегледа. 
Просто е много стресирана, когато е в тоалетната, двамата с мъжа ми замръзваме, докато си върши работата, защото тя се стряска от всеки шум.
Искаме и сме обещали да бъдем най-добрете и грижовни стопани за нея и се страхуваме да не пренебрегнем нещо важно в състоянието и.
Постоянно сме на тръни, а докторите нехаят, утре ще се свържа с тая дето последно и прави снимка, но знам, че ще каже, че всичко е наред.
Моля за съвети!

# 233
  • До хладилника, който обичам
Mößbauer-Effekt, много се радвам някой така като каже ❤️
Цитат на: LaLeone link=topic=1619662

.msg47481748#msg47481748 date=1705342786
Цура е най-ужасното име. Леля ми се казва Цеца накратко и я наричят така и умирам....
Чак пък най-ужасното 🙄 Всеки с вкуса си.

Цура си се обръща на името от самото начало и си ѝ лепна. Най-смешно ми беше като я тренирах да идва на повикване и да се прибира вечер и голямата беше решила, че "Цуре!" е повиквателна за лакомства и няколко дена тичаше и тя за всеки случай 😁

Кити, много притеснително. А мокра храна никак ли не приема, никаква? Сварено бяло пилешко месо?

# 234
  • София
При нас синът ми измисли името като по-малък. Бяха му необходими няколко години докато ме навие да си вземем котка и още съвсем в началото беше убеден как ще се казва.

# 235

Моят тийн и лепката❤️Зак е като куче,постоянно по петите ни,ако седнем е у нас,ако легнем е върху нас ..Лепка.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 22:42 от red soul

# 236
Ама пък красива лепка Heart Eyes

# 237
  • София
Кити, сетих се, че дам ли пауч Уискас или Феликс, задължително се продрискват. Дали няма да имат такова действие и при Кити?

# 238
  • София

Една лошотия гледайки на война 😎

# 239
Нашият Наруто е кръстен на героя от анимето Наруто. В групата знам, че има и котка на име Сакура, но не разбрах дали е кръстена пак на героиня от същото аниме или на японското дърво?
Alisa, предполагам никнейма ти идва от името на котката. Моята дъщеря се казва Алиса. Честно казано много трудно го избрах, понеже имах много критерии. И сега като ме питат как се казва детето веднага правят асоциации с Алиса от страната на чудесата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт