Любители на котки - Тема 191

• 26 590
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Не,Сакура е кръстена на японската вишна.Закари е от "Семейство Глас",на Селинджър.По-малкия брат на Сиймор,котарака на брат ми,който наистина е точно година по-голям от Закари.Брат ми вече си имат и Франи❤️,също е от романа и както казах,ме влюби в себе си за няма и 5 мин.време.
Финдъс,беше от "Финдъс и Петсън",книжки,които и до сега обожаваме с детето.

# 241
Тя повърна от едно гурме преди седмица.
Не ми се рискува. Все пак си свърши нуждата, но това ровичкане ме притеснява.
Имате ли някакъв трик да я накарам да си прояде храната с фибри, само я души, дори не я е пробвала, е е РК. С паучовете същия резултат.

# 242
Кити - извинявай, ако си писала назад в темата, но давате ли пробиотици? Запек и като цяло проблемно изхождане идват от консумираната храна и от състоянието на чревния микробиом. Има прахчета пробиотични на Пурина, има и пробиотични пасти, да се направи едномесечен курс и да се види ще има ли промяна. Антибиотици пила ли е, за да се стигне до тук? Grain free храна пробвали ли сте?

# 243
Като дете (5-6 год.), първата ми котка се казваше... Каца. Та, Цура си е чудно име.
Ехеее, това Каца ме удиви. Мислех, че от моята Шопа едно време няма по-стренчаво име, ама ето, че не било така.
Шопа явно всички вкъщи не го приемаха сериозно и я наричаха Маца. А тя си беше Шопа. Първата ми котка. Умря на втората година когато отидох да студентствам.
Никога няма да забравя как в едно от първите ми заминавания вървя към автогарата (тя е наблизо до къщата ни), а Шопа върви успоредно с мен и мяука. Сякаш чувстваше, че отивам някъде.

# 244
Бу, не се засягай. Аз мразя името, обясних, че така викат на леля ми а има чудно име, Цвета.
Както и да е. Сиймор, Наруто, Сакура са чудни имена.

Скрит текст:
Относно котето на Кити.
И да яде прахчета пробиотици няма файда. Ако не са с двойна капсула. Демек човешките.  Имаше два три вида със стомашно устойчива капсула. Про комбо и синкванон. Ако ги дадете като отворите уста и после му я затворите то ще я глътне. Поне моя вет така ме е учил.  Другото е вятър и мъгла. А котешкия стомах стопява и кокали.
Дайте тайно без да види в пауча две лъжици пюре от тиква.  Смесете го. Гарантиран резултат.
Малко данък.
Докато съм със херпес по носа и устата се пазя от Мишо. Ама той все ляга до главата ми та го изместих. Ядосва се че не го прегръщам и се цупи.

от архива преснимани снимки.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 08:19 от LaLeone

# 245
Пюринана на прах я усеща и отказва да яде подправена храна.
През уста нищо не сме давали. Това с тиквата да добавя от скоро го знам, обаче вчера я загорих на котлона и още не сме пробвали.
Сега тя стана с мен и директно отиде да пасе трева, предложих и храна, не иска за сега.
Не знам какво е това чудо нейното.

# 246
Като дете (5-6 год.), първата ми котка се казваше... Каца. Та, Цура си е чудно име.
Ехеее, това Каца ме удиви. Мислех, че от моята Шопа едно време няма по-стренчаво име, ама ето, че не било така.
Шопа явно всички вкъщи не го приемаха сериозно и я наричаха Маца. А тя си беше Шопа. Първата ми котка. Умря на втората година когато отидох да студентствам.
Никога няма да забравя как в едно от първите ми заминавания вървя към автогарата (тя е наблизо до къщата ни), а Шопа върви успоредно с мен и мяука. Сякаш чувстваше, че отивам някъде.
А пък моя предишен котарак се казваше Мая. Купих го май месец  от зоомагазин за 50 стотинки и ме излъгаха, че била тя.
Не можа да свикне с друго име и до последно му викахме Майо или Майски

# 247
kitty007, чудото не е в котето, а чудото си ти! Simple Smile
Извинявай, но така отвътре ми дойде, нали не се сърдиш Heart

Сигурно ще се повторя, но... дай му на това котенце малко въздух да диша, малко спокойствие. Любовта не се изразява в свръхпротекция, а в това да оставиш животното на спокойствие. Давай му прегръдки, целувки, напълни диспенсъра с гранулките, които яде и купичка с чиста водичка, това е достатъчно. Стига му рови в акото и го тъпчи с боклуци, ще го умориш, докарваш му стрес и накрая ще се разболее истински.

# 248
  • Варна
Ама котетата не са роботчета. Да, имат навици за храненето и тоалета ама са си живи същества! Има дни в които са гладни и такива в които не са. И всичко което следва от това.

Присъединявам се към мнението на Vanne.
И още един непоискан съвет, прочети за синдрома на Мюнхаузен чрез прокси.

# 249
Бебка спа снощи с леля си . Леля и се грижи като майка . Много добра душичка има . Но котето не е много игриво . Хапва и спи от време на време се спуска с крачета да си играе . Леля и бяга из къщата и се чува все едно мечка ходи . Сутринта бяга игра , страшна е . Днес ще ида до вет. аптека да видим какво ще ми дадът . Забелязах, че като се нахрани и до 30 1 час отива да се изхожда . Малко и подстригах дупето снощи и отпред . Дано се съвземе .

# 250
  • До хладилника, който обичам
Кити, пробвай други мокри храни.
Не бива така бързо да се отказваш. Цура яде без проблем Sheeba, Минка я прокарва от нея.

# 251
От известно време един  огромен Ромео идва в двора в ранните сутрешни часове. Тази сутрин в 4.00 часа беше страшен концерт. Наложи се да стана и да се разправям с него. Буда и Марси  са кастрирани, не мога да си обясня с какво го привличат. ММ твърди, че толкова му се чифтосва, че ги възприема като сексуални обекти.
Проблемът е, че  тези концерти  от негова страна будят нас, предполагам и комшиите, които не са особено френдли към животните по принцип.
Буда и Марси  полудяват като го видят-хвърлят се по вратата на терасата като кучета, ръмжат, съскат. А като се появя аз стават още по-смели. А той стои като вцепенен, гледа тъпо и пее ли пее.
Ще напръскам от външната страна на терасата с препарат за отблъскване на котки,  но приемам и други идеи. Ако можех да хвана Ергена, щях да го кастрирам,  макар да съм сигурна, че е хранено и гледано коте ( поне 7-8кг.)

# 252
Ну Заяц, надявам се скоро да му мине меракът на ромеото, преди да се намесят съседите. Нямам идея как се прогонва разгонен котарак.
Но това ми напомни страховития период на нашата разгонена кучка (слава богу един единствен и я кастрирахме), когато един съседски ромео я чакаше пред блока. Боже, не вярвах че ще ходя с камъни в джоба, за да го прогонвам, толкова нахален беше, вървеше упорито след нас и правеше опити да й се качи. Ако щете ми вярвайте, но един ден се прибирах от магазина без кучката и пред входа нашият ромео ми скочи на крака и започна да клеца. Толкова беше влюбен милият Joy
Сега ми е смешно, ама тогава ми се ревеше.

# 253
  • До хладилника, който обичам
Ну Заяц, възможно е да е прав мъжът ти. Или някоя от твоите (или и двете) просто го привличат. Докато беше жива голямата ми котка, беше приятелче с некастриран мъжкар, редовно излизаше на разходка и се връщаше с него, или той идваше да я търси пред вкъщи. Не съм забелязала сексуално поведение от него към нея, но явно я харесваше. За разлика от това, като срещна Цура на двора, я наби много сериозно, докато успея да изляза и да се намеся, имаше валма козина, рани. И двете женски, кастрирани, малката беше по това време на 9-10 месеца, не е представлявала някаква заплаха. Миришат симпатично или антипатично, то и при хората го има това, да харесваш или не харесваш някой на базово ниво, преди да играе мозъкът.

# 254
Сега им е силния период. До края на януари. После като не остане нито една незабременяла женска ще се кротнат. Нищо не може друго да се направи. Търпение.
И моята Лъки, макар и кастрирана, беше преследвана яко от мъжките. Като питах тогава ветка, която я кастрира, що така, нали е кастрирана, ми отговори "ама аз им махам матките, не главите".

Общи условия

Активация на акаунт