Любители на котки - Тема 191

• 26 534
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
Ама не свеждайте всичко до хормони. покрай куча, се убедих, че и при тях има силно привличане и бих казала чувства. Дворът на вилата ни е ограден и беше безопасно да я оставяме навън. появи се един беглец (от нечия вила - британски шпаниол) и започнаха едни трели през оградата - той скимти, тя му отвръща, гледат се, махат опашки, допират муцунки...Една сутрин тя изчезна - беше подкопала под оградата. Два дни обикаляхме района и я търсихме, разлепихме обяви - всички научиха за бегълката. Върнаха се заедно, в окаян вид, изплезили езици, със сплъстени козини, оплетени в репеи и тръни. Обгрижих и двамата. Напоих ги, нахраних, поправих с ножица "дрехите"....Когато си тръгвахме той дълго тича след колата. И сега инцидентно изскача отнякъде и скимти край оградата. Та Ромео (вярно наближава пролетта) може да си е харесал някоя от двете.

# 256
Нашето откакто му дадох 2 пауча на роял канин поръсени с пробиотик полудя. Стана страшна лакомия и глезла. Сега не иска да си яде сухата храна. Само снове покрай мен като чуе, че шумкам. Бута се, мяука, лежи и спи до купата от страх да не би някой да и сложи пауч в купата и тя да не разбере 😃 От зор по малко си хапва от сухата като види, че няма на къде вече. Какво да я правя тази лигличка не знам, ако продължава така да се тръшка и да ми прави бойкот с храната.

# 257
  • До хладилника, който обичам
Давам мокра храна само веднъж на ден, вечер. Котките супер бързо се научиха и се строяват пред купичките. Другото време мяу-бау, не ме интересува, имат суха храна, и лакомства получават по няколко гранули на ден - Минка след лекарствата, Цура като се прибере вечер (през деня спи в зимната градина, но вечер я прибирам вътре, да няма достъп до вратичката си). От зор да получава лакомства и мокра храна почва да се прибира още в седем вечерта, вместо в осем и половина Grinning
Сега не давам мокра храна, че на Минка стомаха се бунтува и резултатите са трагични за почистване от тоалетната, а тя е ултра лакома и не мога да я спра да яде. Трябва май и аз да взема пробиотици и да я застроя, или да ѝ сваря пилешко месо, добре оправя стомаха им при нередности.

# 258
  • София
Мади също е имала обожатели от бездомните котаци, Ако и да е кастрирана. При това я гледат отдолу, тя на балкон. И аз мисля, че не само хормоните ги водят, явно някои котки са привлекателни за "мъжете" сами по себе си.

# 259
С две думи, Ну Заяц, завъдили сте си флюбен ухажор! Simple Smile
Може да го пръскаш с воден пистолет, може и по моя метод с камъните (е, те бяха малки камъчета колкото да види че замахвам), или да го стреляш с фунийки... ако си нямаш друга работа през нощта. Simple Smile

# 260
Подкрепям Ваня и Флаш.
Това коте иска спокойствие. Ти като снаха ми ще излезеш, прекалено притеснителна.
Имаше си дума за тази болест.
Котето на Кити може да иска тревица. Купи му от тези топки в Пепко, залепват се и се ближат.

Скрит текст:
Относно обожателите. Да, махат се половите органи на мацките, но аналната жлеза продължава да изпуска аромат който може да се хване от далеч. Аз се справям с банда изнасилвачи нaд едно дребно котенце с бутилки с топла вода. Аз хвърлям бутилката така че да ги стресне. Точно пред блока са. Съседка отваря вратата и приютява младото девойче на 4-5 месеца. Жал ни е. Храни я. Тя си излиза когато реши от избата.
Понеже дълги години преди да се преместя във Пл-в храних
в моя град бездомни, те спокойно се разхождаха окола мен. Идва една разгонена мадама, кльощава. Вири си дупето на 4 мъжа и мяука покрусително. Никой не я поглежда. И аз и викам: "мила и мен никой не ме иска". Stuck Out Tongue Winking Eye
Колко емоции вкарват.....отиде си тъжна.
А има един секс маняк викам му певеца. Той обикаля града и само пее: "Мау, мау ще ми пусне ли някой, много съм зажаднял".
Joy

# 261
Все се каня да питам един глупав въпрос😊Сигурна съм,че всички котки се вглеждат ококорено в нищото,ама имате ли обяснение защо.Търся логични причини,гледам с тях,слагам очила-нещо дрозофилки,неща,които окото ми не вижда,но няма...Сакура не ки го прави,тя е сладко глупаче,но Закари често е така.Снощната снимка затова я направих.Човека гледа втренчено,без да мига в нищото.Няма как да описвам всичко,но знаете-случва се изведнъж,без шум,без обекти за гледане  движи съсредоточено и следи нещо над мен  .
Търсех идеи в нета и прочетох нещо,което ми хареса "Вярно е, че котките не ни смятат за свои господари, но котките ни смятат за равни."😆 Докато кучетата признават господството на стопаните си.

# 262
kitty007, определено бих пробвала с различни мокри храни, щом има запек, и нищо здравословно не са открили. Ако откриеш коя харесва и не ѝ влияе негативно, пробвай да я даваш по-често, може и да добавяш малко водичка към нея.

# 263
  • София
За взирането в нищото - чела съм, че всъщност се вслушват в нещо, недоловимо за нас.

Кити, ясно е, че от обич правиш всичко и искаш да се грижиш добре за котето, но залагай повече на наблюдаване, недей веднага да тичаш към лекаря. Най-малкото, помисли, че там водят и животинки със заразни болести, които като нищо може да се лепнат.

# 264
  • Стара Загора
Я да видя какво си ми купила

# 265
Кити, може би именно това, че повечето сме отгледали човечета, а ти не си, поражда неразбиране. Ако се гледа детенце така, психиката му ще се увреди - ще е дете на майка хеликоптер, негодно да се самосправя. Дори не бих забелязала дали котето е яло или не, защото е с поставена хранилка, която ползва по според собствените си нужди.  Както ти казаха, следи общото състояние - настроение, жизненост и ако те са обичайните, не брой зрънцата приета храна. И при хората има такива със забавена перисталтика - режимът на хранене може да регулира. Понеже правим аналогия с човешките деца - опитай с пюре (бебешко) от круша/синя слива. По норматив тези пюрета не са подсладени, а съответните плодове действат разхлабващо.

Ред, нас ни вледенява концентрираното втренчване на Тери и въртене на главата. Изглежда, че наблюдава движещо се нещо. Преди ден-два се случи. Беше вечер и накрая погледът й се спря към вратата на балкона. Дъщеря ми ме прегърна. Не е реакция от звук. Гледаме едновременно коте и куче. При шум и двете насочват поглед към източника (често невъзприет от нас) или тръгват в крачка към посоката на шума. Когато Терата се "цъкли", кучата е спокойна. Странна работа. Не съм почитател на езотериката и нямам рационално обяснение.

# 266
kitty007, погледнах ти няколко от по-старите публикации, може би ветеринарят, при който водиш Кити, да е малко прибързан? Чак деган за еднократно повръщане малко предиагностициране ми се вижда.
Както и при хората, и котките си имат моменти. Случва се да повърнат или да се изходят кашаво, организмът се чисти, ако нещо не му е наред. Има котки с по-чувствителен стомах и такива, които са като прахосмукачки и не подбират, и нищо им няма. Ако след повръщане/меко изхождане котето е игриво, нормално, държи се както обичайно, всичко е наред вероятно. И обратното, може нищо да не е направило, но ако е вяло, поспаливо, не реагира както обичайно, да е знак, че му има нещо.
Ти описваш Кити като нормално, здраво иначе коте. Случва се понякога да повърнат. Моите обичат примерно да ходят на одеяло или мокет, а не на гладък под Grinning Grinning да ни е по-трудно да почистим после. Даже има смешки за това, котка казва "доповръща ми се, добре, че успях да стигна до килима!"
Пробвай с различни мокри храни добър клас. На моите Гурме не им е любимо, обичат Sheba. Бих пробвала с Royal canin или Purina pro.

# 267
  • До морето...
Кити,не е приятна ситуацията. Но според мен след толкова прегледи при положение, че не са открили нищо освен запека,ти остава да следваш препоръката на лекарите ,както и на твое място бих пробвала различни храни ,за да проверя как ще се отразят.
Ти си наблюдавай котето, разбира се,но моя съвет е да се опиташ да се наслаждаваш повече на компанията му и да не забравяш ,че като всяко живо същество ще има моменти, когато ще ходи в различно време до тоалетна, както и понякога може да не му се яде толкова ,колкото по принцип.Щом няма сериозни индикации за лекар,значи всичко е наред.🙂Сама казваш,че е жизнена и играе.Може би повече търпение и ще се случат нещата .

# 268
Не те нападаме, опитваме се да тушираме тревожността ти. През лятото Тери повръщаше. Кога я заведохме на лекар? На третия ден. Исках да съм убедена, че има здравословен проблем, а не е погълнала нещо, което я е раздразнило и го чисти. Спокойно, те са пригодени за див живот. Ние ги изнежваме с живот на топло, храна под час, суха, мокра, санитарно обслужване. Ами домашна котка да си! Но си спомняй, че бездомничетата са със същата анатомия, навън е -7 градуса, навалял е сняг, няма храна, водата е замръзнала...и пак оцеляват.

# 269
Щарлот,точно за това говоря,но не ми се пише много.Проверила съм всички възможни причини за това,преди да се чудя.Другата котка не реагира,най-често.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:06 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт