Любители на котки - Тема 191

• 26 528
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
Аз вярвам, че котките се взират така, когато усетят нетипична за дома  енергия или вибрация.
Чела съм, че виждат сребърната нишка, която свързва физическото тяло и душата на човек.

# 271
И аз съм се чудила. Като ококори очите и гледа в 1 точка с празен поглед. Понякога ми е зловещо. Зловещо ми е и като се събудя и я видя, че ме гледа втренчено докато спя и почвам да се чувствам като в "Мълчанието на агнетата" 😅

# 272
Ох🙊🤦 могат ли да изядат филтъра на тоалетната и какво ще им стане 😮‍💨.
Малкото дереше филтъра, сложих една тетрадка да не го пита. В стаята бяха с Тобчо,  отивам  и филтъра на капака на тоалетната го нямаше🤯. Търсих го из стаята никъде не го видях.Охх, какво ще им се случи сега ?

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:14 от Morkovelka99

# 273
Ин и Ян пробват новите купички, подарък от баба (т.е. от мен) Simple Smile

У нас и двете котки постоянно въртят глави и оглеждат стаята, тавана. Любимото ми е да гледат мен и в следващия момент да започнат да оглеждат нещо около мен. Тръпки ме побиват понякога. Надявам се, че нямаме духове, а просто следят миниатюрни мушици или шумове от съседите. Simple Smile
Толкова съм луда, че съм снимала котката отблизо, втренчена в нещо зад мен. Няма да ви кажа какво се виждаше в зениците й, да не ви плаша.

# 274
Аз бих искала да знам😊

# 275
Би трябвало да няма нищо тревожно. Филтърът е с активен въглен. При отравяне им даваме активен въглен. Филтрите не са големи, а покритието не е дебело. Другото е мукава. Ще го изакат - ако е изядено, но по-вероятно е да е ползван като шайба от хокей и да е заврян под мебел. Никога нашата кота не се е интересувала от филтъра, но пък и той беше здраво прикрепен към капака.

Кити, толкова е хубаво, че сте взели животно, преди да имате деца. Ще минеш през страховете на първескинята (съвсем реално е вглеждането дали бебето диша или не) и ще си по-спокойна, когато дойде малкият човек. Вече е мир и любов в темата - никой не е искал да нагруби някого - реагираме различно, а спрямо теб долавям симпатия, не злонамереност.

И аз, Ред - поне за собствено спокойствие, защото хич не ми харесва битуването ни с невидими същности.

# 276
  • До хладилника, който обичам
kitty007, с някои от хората тук пишем във форума от мнооого време. След 4 дена на мен ще ми станат 20 години. Присъствали сме и сме участвали във фантастични онлайн скандали, някои от които буквално разцепиха форума Grinning Истината е, че много, много често като отсъства мимиката, тонът на гласа и гледаме само написаното, се губи голяма част от общуването. Вярвам, че всички в темата искат да си помагат и да са полезни взаимно.
Разбираемо е да се притесняваш повече, когато правиш нещо за пръв път, и е нормално. Ето един непоискан съвет от мен, който важи и за котки, и някой ден ако решиш да имаш деца също - ако котето или детето са иначе жизнени, здрави, правят каквото се очаква и си покриват изискванията за възрастта, не бързай да се притесняваш и да мислиш най-лошото. Дръж под око, наблюдавай, но не се плаши излишно. В повечето случаи каквото и да им има, си минава без следа. Скоро стомахът на Кити ще си влезе в релси, надявам се, ти ще можеш на свой ред да успокояваш други притеснени хора, които за първи път гледат котка и имат нужда от малко подкрепа.

Vanne... КАКВО видя в очите? Не можеш да пуснеш бомба и да не кажеш.

# 277
Досега търсих, но не можах да намеря снимката. Виждаше се фигура на слаб мъж с дълга коса. А зад мен беше реално стената. Но мисля че просто въображението ми е голямо Simple Smile

По подобен начин я бях снимала, само че аз седях на канапето, а тя стоеше срещу мен.

# 278
Този ми се вижда доста голям. Малкия го дереше и ближеше качен отгоре на тоалетната. Бързо го разнищи, но нямаше прозрачни участъци все още. И от вътре се е опитвал да го яде. Затова сложих тетрадката отгоре, но тя си падаше при качването отгоре. Заварих тетрадката на земята и измъкнат филтър.Чак ми е интересно как са успели да го махнат.

# 279
И аз мисля, че виждат неща, които ние не можем. Кой знае какви таласъми се кикерят покрай нас и те ги виждат. Наежих се докато го пиша тоя пост.😅

# 280
Котките са в този и в другия свят😊 Аз нямам проблем да живея с невидими за мен неща.Вярвам,че има.Точно за това се опитвам да търся реални и логични причини за всичко и се питам,тогава,когато не откривам такови.Аз съм доста скептична,иначе.😊
В къщата е изолирано,навън е минусово,дрозофили и мушици няма,няма шум,другата котка спи..Знам,че почти всички котки го правят,нямам проблем с това.Питах,след като няколко дни поред Закари се държи,все едно ме пази.Спи с мен няколко дни вече,при положение,че той не го прави😊

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 21:54 от red soul

# 281
Кити, мненията които не ти харесват всъщност са най - ценните. Съветите които не ти харесват са от хора които са били в подобно на твоето положение че даже и по - лошо. Може да е груб изказа но те са се справили.

Сега съм с две котки, много различни. От грубо 6 години пиша в тая тема заради онзи Бегинс, първия който изгубих. И мен са ме нападали. Не успях да оправя условията в нас, но четях всяка обида която ми отправяха и се чудех защо.

Сега ... Храна им се купува всякаква и ядат каквото искат. Аз гледам да купувам скъпи и качествени, майка ми - каквото й хареса.
Когато взех Феликс мненията от темата убедиха майка ми да я кастрира. Когато взехме Кокорчо тя само попита кога. И за двамата - 8 месеца.
В апартамент гледани и много различни, с разлика около 2 години.

Данък да платя:

Феликс

Кокорчо

Днес ... Прибирам се от работа, посреща ме черно - бялата принцеса. Малкия го няма. Не се усетих ... Сестра ми пуснала прахосмукачка. Аз се прибирам с кашон и торбичка.
След 10 мин докато се изпикая, измият ръце и оправям торби - се звъни. Комшийката от горния етаж звъни на вратата и при отварянето малкия се е шмугнал вътре.
Аз съм го изпуснала. Бяга нагоре към горните етажи. Обича да се овъргаля по стълбите и помни от коя страна е вратата. Уж ням ама си опитва да издава звуци.
Сутрин при излизането по тъмно му хвърлям играчка.

# 282
  • София/Испания
kitty007 ,защо не опиташ да дадеш на котето парченце масло,помага за изхождането.

# 283
  • Варна
Всеки път като чистя тоалетната на Теодор си мисля за сър Ланселот и Алън от Двама мъже и половина. Предпочитам да мисля, че пликчетата са малки... Simple Smile
В събота ще ида до ВК да взема Нексгард комбо, че май октомври последно слагах.
От известно време, може би месец го гледам, че често си разтръсква главата. Като да е мокър и да се изтръска, само дето не е мокър и само главата. Поогледах му ушите, не виждам нищо различно и се чудя, част от котешките навици ли е или е сигнал за някакво неразположение. И в този ред дали да го взема с мен до клиниката и да ги питам. Той няма проблем с посещенията там, хич не му пука.

Днес получих от Тему няколко неща. Една буболечка му дадох/включих ... да и се ненадява човек. Два часа и половина вече се гледат, дебнат, чат-пат подскача около нея. А той не е много активен, направо си е енергоспестяващ отвсякъде и рядко нещо задържа вниманието му за повече от 5-10 минути.

# 284
Кити, никой не те напада. Звучиш като разтревожена майка и просто се опитват да те успокоят, всяка по своя си начин.
Едно Мише от мен.

Няма ли да се разкараш най-после? Joy

Общи условия

Активация на акаунт