Любители на котки - Тема 191

• 26 512
  • 771
  •   1
Отговори
# 285
Мишенчецето е голяма бонбона 🥰, а името ми е голяма слабост. Много е красива.
Играли са с филтъра и са го скрили. Май и малко са яли от него. Поне се намери. Изкараха си го сами калпазаните. Вече не може да се използва, дано новият има дълъг живот, а не като този 2 дена 😾😼.
Скрит текст:

# 286
  • Варна
Леле, колко много сте изписали!
Кити, понякога аз идвам твърде много на мъжа ми, когато видя, че някое от котетата не е добре, а той нищо не е забелязал. Истината е, че ако зазлее коте, веднага си проличава, много е ясна и отчетлива промяната в котето. Моето първо го изпуснах точно, защото не забелязах навреме и все си мислех, че не е нещо сериозно, а то си имало проблем. Затова сега много следя и ветовете ми ме търпят да им звъня и пиша по Вайбър, защото са невероятни професионалисти, но вероятно помага и фактът, че всичко за всички котки се купува само от тях. Накратко, разбирам те, че искаш да хванеш ако има проблем навреме, за да можеш да го решиш. Възможно е да има проблем, но все още да не се е развил до степен да може да бъде диагностициран. В такъв момент в човешката медицина, човекът се смята за клинично здрав и остава под активно наблюдение, за да се хване първия момент, в който проблемът може да се отдиференцира. Според мен Кити е клинично здрава в момента. Наблюдавай я и съм сигурна, че когато има проблем, веднага ще го уловиш. Понякога в човешката медицина се прилага една практика - не се дава нищо, не се прави нищо, за да може да се изяви на спокойствие симптоматиката и да може реално да се оцени каква е тя и как да се постъпи. И хората, и котките са яки същества, имат обичайно много резерв и е трудно да бъдат бързо съборени.

Разкажи ни, Кити говори ли си теб? Как си играете? Има ли любима играчка, любимо местенце? Как обича да я галиш най-много?
Много ще се радвам, ако постнеш тук някоя нейна дива снимка Simple Smile да ви се порадваме. Не спирай да пишеш тук, тук сме всички, които обичаме котета, а ти обожаваш Кити, значи си една от нас.

По въпроса за втренчването - при мен в Приселци по празниците три котки в спалнята ми едновременно гледаха в една точка, в която нямаше нищо. Погледите им се пресичаха почти по средата на стаята, близо до леглото ми. Стреснах се и запалих няколко свещи, да си призная. Има нещо май, и аз вярвам, че те са нашите пазители. Понякога в такива моменти Добри ръмжи и настръхва.
Мъри засега не го е правила, сега търчи като конче из апартамента и показва акробатични премятания презглава Simple Smile

Дописвам: Flash, може да има нужда да му почистят ушите от ушна кал Simple Smile а може и някоя гъба да е, ама тогава ще се и чеше.  Може и да е възпаление на вътрешното ухо, и въобще, аз бих се обадила на вет да питам.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 21:08 от NoProblems

# 287
Морковелка, благодаря! Имах пинчер Миша, а не обичам имената да се повтарят. Но като дойде у дома малка, нахална и сива, отвътре ми дойде Миш(к)а да е. И за да не е същото име, официално е Мишел, но никой не й казва така, а Мишето. Ей ги тук с милата ми Белка, която вече е звездичка. Какво детенце е тук Мишето. Heart

# 288
В деня на сватбата ми беше една отвратителна жега, без грам движение на въздух. Като излязох булка пред блока и се заиграхме там, изведнъж насред жегата един странен вихър като ми завъртя роклята за 20-30 секунди. Бях убедена, че са невидими котки, мои звездички. Имам го документирано на видео странното явление. Все едно са ме дърпали за роклята "къде си тръгнала с тоя"... Joy

# 289
  • София
Играли са с филтъра и са го скрили.
Моите също вадят филтрите когато рият в тоалетната. Чудно ми е как си гънат лапите до тавана Simple Smile
По съвет мисля на Таня купих от Алито филтър 1х1 метър. И на Мини рязах и за мен остана доста. Когато реша да сменя филтъра си режа по размер от големия.

Старият ми котарак аз го кръстих. Носеше името на един приятел - Хатирон.
Аш, Оникс и Дейзи ги кръщава дъщеря ми. За Аш имаше доста варианти, които не ми допадаха. И до сега ми натяква как не съм дала да го кръстим Аслан (на лъва от не знам си кое филмче, май Нарния).

Аз мисля съм писала в темата как като през нощта преди да взема Хари сънувах старият ми котарак Спас. Вървя сутринта и си мисля "едва ли ще имат коте като Спас (окраска)", но Хари беше копие на Спас. Спас ме намери след 10г. И нам, че Спас посрещна Хари. Тичат си на воля таз някъде горе.
Сега успокоявам дъщеря ми, че и Хари ще я намери. Само трябва да го почака.

По отношение на здраве на деца и космати деца съм паникьорка.

# 290
И аз щях да си я кръстя моята Мишел, но името го пазя за друго."М" ми е любима буква и исках да е нещо с нея и стана Манди.
Аз си мислих, че тези филтри са в нещо като кутия и е скрит отгоре. Те 100% отгоре са го измъкнали. Малкият ще е виновника, Тобчо го е страх от тоалетната и изобщо не се доближава. Малкото се качва върху нея и дере върху филтъра или го яде.
Някой се е изпишкал и в едното им легло. Не знам снощи или днес. Подозирам Манди тя се изплаши от тая тоалетната и тя също не иска да влиза в нея и да я ползва. Махната е вратичката и въпреки това пак я е страх. Чудя се докато се научи дали да не отворя и вдигащата се част. Няма ли някаква тайна как да ги науча да я ползват.

# 291
А този малкия няма ли си име? Simple Smile

# 292
  • До хладилника, който обичам
Morkovelka99, можеш ли да оставиш само долната част, самото тоалетни легенче от тази тоалетна?

# 293
Първата опикана вещ вкъщи е вече факт🙄
Разгонва ли се Блеки (на 7месеца е. От месец насам ми ... мечето и вечерно време маука )... Кучето ли го е стреснало нещо... или му има нещо...
Ама барбарона в хола е опикан😵‍💫 Пръсках го с един спрей против миризма.
Ще трябва да го наблюдавам🥺

# 294
Noproblems, благодаря, че попита, но ние нямаме наши моменти. Смея да твърдя, че тя обича мъжът ми, не и мен. Спи в краката му, на гърдите му, подмишниците, а мен едва ми дава сънена да я погаля и толкова. Тогава ми близка и ръчичката.
Нямали сме случай двете да заспим гушнати, винаги аз съм в леглото, а тя в нейното гнездо. Тя просто не ме обича! И не приема мен за стопанин!
Той е по-спокоен от мен в момента, защото тя наистина засега изглежда добре.
Но този отказ от храна изобщо не ми се струва нормален+ че забелязваме тя да пие вода, а обикновено се оплаквахме, че не пие, само си топеше лапите в нея.
Страх ме е само да не излезе нищо вирусно, въпреки, че е редовно ваксинирана.

# 295
  • София
DZ, преди години се наложи да махна барбарона. Вътре е със ситни топчета, които шумолят по същия начин като котешката тоалетна. Нашата Богдана беше решила, че това е нейната тоалетна. Simple Smile Чистих, пръсках, въртях (беше кръгъл и нямаше точно определена позиция) и накрая го разкарах. Simple Smile

Но и 7 месеца са тъкмо възраст са първо разгонване. Simple Smile

# 296
Ау, знаеш ли, че може и това да е 😬
Той преди обичаше да ляга върху него, но от месец не съм го виждала.
Махнах го от стаята.
Ако е разгонване, колко време ще продължи?
Малък е още за кастрация, но и миризмата е ...

# 297
Привет.
Кити не се сърди.
Мисля че си страхотна стопанка.
И аз съм строга и Михаел търчи към майка ми, мм, но обича да спи у мен.

Това втренчване е защото всички котки виждат духове, бясове, ниски същности.

Никога не съм смятала, че котката е от тази планета.
От едно предаване се оказа че коткоподобните извънземни-урми живеели преди на планета Авалон и разпространили животното в цялата галактика.
Та така. Нашите урмита понякога ще ни плашат.
Мен ме плаши късно когато гледа в ляво. Почвам да се моля.
Ето тук на 7 месеца гледаше нагоре поне 5 мин.

# 298
Официално име си няма още. Преди 2-3 месеца им поръчах табелки с имената от Teму без на него, защото си нямаше име. Сега от Алито като ги поръчах, за да взема и на него го писах Рошко. Нищо не му отива на него като име.
Четката още не е тръгнала към мен и се чудя дали да не анулирам поръчката и да я поръчам от друг доставчик или пак от Тему.

Мога да ползвам само долната част на тоалетната, но защо? Аз искам да се научат в закрита. В открита и двамата ходеха. Обаче им отесня, разнасят много, а на мен ми миришеше и сега им взех закрита.

# 299
Вчера гледах в ютюб някаква новост, оранджева четка за котки със пара, контейнер за вода. Сваля доста козина.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 22:35 от LaLeone

Общи условия

Активация на акаунт