Любители на котки - Тема 191

• 26 472
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Охоо... Ами имаме и мъжки абисинец, и то изложбен, в темата. Сватосване? Grinning
Ако е Сина на cardhu те не са в България, така, че няма как да ги срещнем.
В темата и виртуални сватби стават. Joy Не отхвърляй такъв хубав зет! Joy

Морковелка, вече са ти казали за тоалетната- първо я използвай само с долната част, за да им замирише на тяхно. После сложи покрива без вратичка, за да влизат по-смело. И след време слагаш и вратичката.

Жалко, че се е получило така с купичките! Sad

# 346
Мен това ме ядоса, че без да ме осведомят са изпратили половината поръчка. Дара, ето на теб са ти писали, питат те искаш ли да ти бъде доставена по този начин. Според мен така се прави, дава се избор на клиента, а не като тях в моя случай. Ако ми бяха писали щях да я променя.

Е, да, така е некоректно. Веднъж бях поръчвала от един сайт чаршафи и покрай тях кърпи, и калъфки. Звънят ми, че нямало чаршафите, да ми изпратят ли другото. Казах, че те са ми били основното, а другото е пълнеж и отказах поръчката. Представям си да ми ги бяха изпратили без да ме питат.

# 347
  • Бу-у-урга-а-ас
24 страници! Маца-ла (от машалла)!
Здрасти, Бу! Много са ти красиви новите котки!
Тези четки с пара дали са безопасни? Купувам храна и всичко от вет магазин-аптека и там ме предупредиха, ако къпя Мила, добре да я изсушавам после, за да се избегнат екземи.
Не знам как съм живяла без котка. Много я обичам. Изключително ни радва и весели.
Много смешно се засилва от едната стая, излиза в коридора и когато взема завоя, за да се мушне в съседната стая, се избутва със задни крака от стената, на 50 см. височина. Да се чудиш човек от къде тази дива енергия и то от котка, която никога не се качва на височина по-голям от перваза на прозореца.

# 348
  • До хладилника, който обичам
О, Лого5ка! Каква красавица!

Хм. Никога не съм сушала котка много добре, те и не стоят. Подсушавам максимално добре с хавлия или две, и после оставям да се ближат (до парното, или ако е лято, пролет/есен не къпя, а пък и по принцип не къпя без нужда).
Минка има отчайваща нужда от къпане, но заради проблемите  с кожата не смея още да я мокря. Но четките толкова много ли мокрят козината? Гледах ги в Амазон, отзивите ме поотказаха от тези с пара и май ще взема с обикновена вода. И сега минавам с мокра ръка и после тангъл тийзър. Цура някои сутрини ми крещи настойчиво, докато не я мина добре с мокри ръце много пъти, според мен ѝ напомня как я е къпала майка ѝ.

# 349
Аз Фин го суших със сешоар,обаче сегашните котки не дават😊Къпя,подсушавам ,колкото ме оставят,да не капе вода и нататък се оправят сами.Проблеми нямат,което не изключва,разбира се,някои котки да имат.Както е с косата при хората.
Сега и аз четох само отрицателните коментари в Амазон.Те са за неработещи четки,явно имам късмет с нашата.Само 1 съм я зареждане и държи почти 2 м. и 3 пъти ползване.Китайски са,нормално е качеството да не се поддържа.

# 350
Прекрасни и Минка, и Мила, и Телма!
За катерушки, ние взехме една, но се оказа с недостатъчно добра основа и нашата беля се мята на нея със скок и няколко пъти я събори. Страх ме я да не се затисне под нея. Сега мъжът ми ще слагал някакво укрепване на основата и я е прибрал в килера, докато му остане време, а Оли ходи и маука да си я търси, ама както се казва, "щом е обещал, че ще го свърши, няма нужда да му напомняте на мъжа на всеки шест месеца".
За да е и информативен поста, в Зоомагазин Стефанов има промо 20% на храни за специални нужди на Роял Канин, ако някой ползва.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 14:08 от MianaNia

# 351
Мила е много красива!

Мен ме е хванала черна седмица с онлайн поръчките. Онзи ден се разправях с Еконт. Уж разбраха всичко и щяха да пренасочат пратката към мен. Днес пак получавам съобщение, че пратката си стои на грешния адрес и ме чака да я взема, ако не я взема ще си я върнат към подателя. Думи нямам 🤯🤦🤦🤦.

Ще махна капака значи да свикне и Манди. Аз имам съмнея, че дори и да свикне с коритото после пак няма да влиза като и сложа капака. Тя май се чувства като в капан в нея и затова не я иска.
Малкото се научи много бързо въпреки ужасната еко постелка от Лидл. Такова нещо никога няма да взема повече.
Като им сложа и вратичката не знам дали ще я ползват. Те по принцип стоят и чакат да.им се отвори вратата. За тази вратичка  също се иска усилие, та не знам ще имам ли успех.

В Тему няколко негативни коментара и аз прочетох за тази четка. Пишеха хората, че животните се страхуват от нея. Моята чак март трябва да дойде 😵‍💫🙀😵‍💫

# 352
Морковелка - те вече са я ползвали като тоалетна и е късно да разказвам за нашия опит, но за други потребители: Първо паркирах затворената тоалетна в стаята и котето я възприе като играчка. Буташе с лапа вратичката, радваше се на звука от връщането й, влизаше и излизаше и беше голямо забавление. Когато бях сигурна, че тоалетната е възприета като своя от маца, я отнесох в банята и я подготвих за ползване по предназначение. С вратичка си беше и нямаше проблем с ползването й - без адаптационен период.

# 353
Като пишете горе сватосване, как ги сватосвате? Мъжкия ходи при женската или обратно? Има ли опасност да си пренесат някакви зарази? В апартамент става ли 'тази работа' и колко дни са необходими обикновено?

# 354
И аз на Мишето я оставих първо в стаята, да я подуши и изучи, да влиза, излиза и на другия ден я сложих, където трябва, като я напълних с бентонит.

# 355
  • София
Като пишете горе сватосване, как ги сватосвате? Мъжкия ходи при женската или обратно? Има ли опасност да си пренесат някакви зарази? В апартамент става ли 'тази работа' и колко дни са необходими обикновено?
Както писах по-горе, "сватбите" ни са все виртуални. Спомням си само за една истинска. В темата имаше персиец, който беше на няколко години и никога не беше маркирал. Мисля, че той отиде при женската. Резултат - никакви отношения, нямаше котенца, но стопаните му се сдобиха с добър маркировач. Simple Smile

# 356
Практиката тук е женската да отива при мъжкия, на негов терен, и да стои там няколко денонощия. Това на теория, че практика нямаме, нашите моми са кастрирани.
На мъжкия се заплаща еднократна сума, или се дава едно котенце от поколението,  или страните се договарят по друг начин.

# 357
  • на брега на морето
В темата имаше персиец, който беше на няколко години и никога не беше маркирал. Мисля, че той отиде при женската. Резултат - никакви отношения, нямаше котенца, но стопаните му се сдобиха с добър маркировач. Simple Smile
Много смътно си спомням, кой беше котака?

# 358
Дойде ни храната от кампанията на Роял канин и лиглата пощуря от кеф. Моя мъж и дал първо от мократа храна и сега е страшно. Няма такъв кеф. Дано и хареса и сухата. Дойде ми по поръчка днес, че вече се чудех каква да и купувам, а в сайта пишеше до 30 дни.

# 359
  • Варна
И аз я получих, отдавна.
Тео по принцип яде РК суха и си я харесва, но мокра тяхна не харесва и не яде.
Снощи минах през магазин Клео, не бяха и чували за ваучерите по 12 лв, а са включени от ПК в списъка с магазини. Ще проучат казаха. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт