Любители на котки - Тема 191

• 26 439
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Ако обобщим нещата, цялата картинка изглежда притеснително.
Бебе на 4 месеца, постоянно гладно, с диария, не играе, спи много, коремът е подут.
Ветеринар веднага и спиране на всякаква друга храна освен качествени гранули за съответната възраст и вода.

# 451
  • София
Цитат
Моето ме притеснява вече. Нито мяука, нито си играе. Само яде и спи.
Цитат
Моето уж след обезпаразитяване трябваше да повърне паразити, но нищо не повърна. В петък отложихме 2-та процедура. Беше и се издул корема като балон, имаше газове и окото и сълзи. Ветеринаря ни даде 2 храни и 2 пробиотика да ръся в тях. Котката полудя. Като ламя е. Постоянно иска да яде, а корема издут.
Цитат
Снощи дрислата е ходила 7-8 пъти на тоалетна.
Part_Of_Me, според мен има някакъв проблем. Сменете ветеринаря, защото това не е "нищо".

П.П. Ще разболеете котето от толкова често къпане. Малко е, явно има някакъв проблем, с това къпане допълнително усложнявате ситуацията.

# 452
Сетих се още нещо.
Преди години прибрах една снежнобяла Бела от улицата. С ужасна диария. Ядеше като ламя и буквално след това - се изхождаше. Миризмата беше много специфична, не на нормално ако. В клиниката й пуснаха тест - троен тест антигенен, с кръв се прави - тества за трите най-опасни и разпространени болести по котките, едното й излезна положително - панлевкопения. После месец й давах пробиотици, и вече беше готова за осиновяване. Оправи се, добре че имаше  диагноза още в самото начало.
Настоявайте за тестове, за да се види какво точно има, ако има проблем реален. Цената на един такъв троен е към 50лв.

Ако на места котето се цапа - дали с храна, дали с ако - измивайте само локално. Котките имат едно нещо по кожата, което им помага в много отношения и къпейки я постоянно, нарушавате липидния баланс, а това в последствие води до проблеми, които са скъпи за решаване. Имах дългокосместа норвежка преди години, мили сме дупето цял живот...17 години...

# 453
Ако обобщим нещата, цялата картинка изглежда притеснително.
Бебе на 4 месеца, постоянно гладно, с диария, не играе, спи много, коремът е подут.
Ветеринар веднага и спиране на всякаква друга храна освен качествени гранули за съответната възраст и вода.
Ако и коремът му е подут (това явно наистина съм го подминала) картинката клони към кофти. 4-месечно от панлевкопения трудно ще оцелее. Да не е мокър ФИП само, с този издут като балон корем. Това един нормален вет няма как да го подмине.
Part_of_me,
Никакво къпане, ама никакво! Почиствай с мокри, неароматизирани кърпи, ако се налага. Котето трябва да е на топло, да не се мокри, да има прясна вода. Храната - по възможност - гастроинтестинална. При невъзможност - давай му да яде каквото иска, важно е да не спира да се храни, да не се обезводни. Наблюдавай дали пие вода. Следващите 48 часа са критични. Ако ги прескочи, може да не е панлевкопения.

# 454
  • До хладилника, който обичам
Диария, която не преминава за ден-два трябва да се види от лекар. Понякога се случва да им се разстрои стомаха, също както при хората може да се случи и без болест, но преминава до 24-48 часа, като се изчисти.
Диета от варени пилешки гърди (без подправки) и ориз, в нета има рецепти, помага при много котки с чувствителен стомах.

Минка яде като за последно всеки път, спуска се и изблъсква горката Цура, и яде бързо, налага се да я удържам физически, ако давам нещо само за едната, или докато сипя във втората купичка. Още расте, за месец, откак е при нас, е видимо наляла и изглежда ще стане едра на ръст котка. Цурето пък от скука също плющи редовно и е наляла бая. Не е дебела, само закръглена, и скоро като се размрази навън, ще започне да излиза повече и да спортува, та не я мисля. Но като я вдигна, е като гюлле, компактна и тежка.

Кределиото виждам, че не го долюбвате, но аз май ще взимам. Сега давам други таблетки, но кределио е с друг състав и при нужда ще е удобно да се редуват на определения период. Минка е много чувствителна към всичко, с обикновена пипета на врата се чеса, докато не си оголи петно за една нощ, и явно ще е само вътрешен контролът против бълхи при нея.

# 455
  • София
Ще пие 10 дни противовъзпалително и би трябвало да се разнесе.
Ще се разнесе.
Отокът при Дейзи беше голям. Около седмица пи противовъзпалително и всичко беше наред.
Скрит текст:

# 456
Благодаря, АнМари, успокоихме се вече. С Фиона такива неща нямаше след кастрацията и сега малко се стреснахме. Много му треперим на това малкото май, ама много бързо ни влезе под кожите, страшна чаровница е.

# 457
  • София
И Богдана имаше подутина - по-тясна, но по-дълга от показаната на снимката. И съм много благодарна на ветеринарката, която ни предупреди, че може да се появи. Иначе щях да се шашна. Разнесе се след 1-2 седмици без никакви медикаменти. При Преслава не се получи.

И на мен не ми сложиха код за отстъпка от 10% последния път. Слага го в кошницата, приспада ми сумата и като тръгна да приключвам поръчката ми изписва, че в момента не може да се използва този код. Зарязах го, не съм се разправяла.
При мен така стана с една купичка, която подаряваха в събота. Пробвах, пробвах, нищо не поръчах и им написах едно хубаво писмо. Simple Smile На другия ден ми дадоха код за 10% отстъпка.

В темата имаше жена, която използваше тоалетна с горен отвор и беше много доволна. Твърдеше, че повечето камъчета падат вътре при излизането. Мен ме спря това, че хем не е много голяма, хем всички котки ще си вършат работата точно под отвора за главата и ще стане мазало. Simple Smile Все пак не винаги съм дежурна край тоалетната, за да чистя след всеки. Simple Smile

Дано малкото коте нa Part_Of_Me не е сериозно болно! Hug

# 458
  • София
Изи също имаше подутина няколко дни след кастрирането,но изчезна бързо.

Обадиха ми се от Zooplus,ще ми изпратят нова тоалетна в друг цвят. Казаха,че нямат връзка със склада  им,който е в Германия. Помолих ги все пак да се свържат с когото трябва и да обяснят,че трябва след като има рекламация за даден продукт,да се гледа,какво изпращат.
Дано имам късмет този път да си получа здрава тоалетна. Това е последният ми опит!

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:11 от ♥ Димяни ♥

# 459
Бързо да се оправят котетата.
На Майки не съм забелязала никаква подутина след кастрацията.
Преди време и аз бях питала за къпането, но шампоанът му седи неотварян все още. Той си се чиста перфектно, не ми мирише.
Сега ще изскоча с един нестандартен въпрос, ама има ли някаква "норма" за това колко трябва да пишка и ака котето за 24 часа? Ясно е, че е строго индивидуално, но нещо ориентировъчно. Искам да си "сверя часовника".
Показвам ви едно 8-месечно Майкълче, което превзема леглото на малката ми дъщеря, та чак и любимата й кукла е гушнал.

# 460
  • София
Мда, и аз бях взела шампоан за котки. Отиде за четките ми за грим -- много добре ги миеше.

# 461
Колко сладко се е изтегнал и гушка играчката. Много хубава снимка.

# 462
Отрицателни са тестовете. Грешката е в нас. Постоянно и слагаме храна. Яде през 30 минути. Преди 2 дни и я сменихме с тази на РК. Яде първо пауч и после от сухата. Вет. като разбра по колко яде, каза да не му оставяме в купата постоянно храна, а ние да му слагаме по малко. Според него е лениво именно от преяждане. Сега ще го храним по-малко и след 3 дни пак при него. Има логика иначе. Дано да е от това. Беше много кльощаво като се засели при нас и затова постоянно му пълнехме купата.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 13:39 от Part_Of_Me

# 463
  • До хладилника, който обичам
Това е много оптимално разрешение на проблема, Part_Of_Me, това да му е само!

# 464
Радвам се, че всичко е наред!
Трябваше да се провери...Сега поне всички са спокойни.
Моят съвет за храненето е да минете на читава храна без зърнени култури (grain free) и високо съдържание на протеин - а мократа храна я подберете според реалното съдържание на месо вътре...За съжаление, ако погледнете какво съдържат тези паучове, почти няма месо вътре...За гранулите на Роял Канин е същото..предимно зърнени култури вътре...
Вярно е, че с каквото може - с това храни човек животинките си, но ако имате възможност да храните кот адекватно, ориентирайте се към такъв тип храна.

И за да не съм дрънкало и мрънкало, споделям аз какво съм открила като оптимален вариант за качество/цена. Поръчвам храна от Зооплюс - но големи разфасовки от 2кг., 3 или 4 вкуса, фаворит са ми Wild Freedom и Purizon (но тези идват по-скъпи...напоследък не мога да си ги позволя). Почти 3 месеца изкарвам с това количество, цената на опаковка ми идва към 33лв. От консервите поръчвам всички вкусове на Mi Amor - а ако има нещо на промоция, поръчвам и повече. Меря храната на везна, според килограмите. Храня ги минимално вече, и да ви кажа, не стига че е пестеливо, ами и те са по-добре като цяло...Изпражненията значително намаляха като количество, то просто няма кой знае какъв отпадък да се изхвърли, след като повечето храна е усвоена, не миришат също така и са само веднъж дневно. Иначе имаше плюскане на поразия, акане, абсолютно никому ненужно..Нито орат на нивата, нито копаят, поне още не съм ги опънала да работят Satisfied Нямат нужда от толкова храна, колкото си мислим ние...А ние от любов го правим, не с лоши намерения...

Преди поръчвах пакетчета от по 400гр.....не съм си давала сметка колко много се набутвам...

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 14:04 от Café del Mar

Общи условия

Активация на акаунт