Любители на котки - Тема 191

• 26 457
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Mößbauer-Effekt, при Марси и Буда имаше също такава подутина. При Буда по-голяма. Спомням си, че писах тук и явно не е изключение  и повод за притеснение и често се случва. Все пак е хубаво, че ще я види ветеринар.

# 436
  • на брега на морето
В темата имаше персиец, който беше на няколко години и никога не беше маркирал. Мисля, че той отиде при женската. Резултат - никакви отношения, нямаше котенца, но стопаните му се сдобиха с добър маркировач. Simple Smile
Много смътно си спомням, кой беше котака?
Сисьо се казваше. В темата пишеха две сестри Айсис и Игуанка с един чаровен рижо-бял Алф. Сигурно го помниш. Сиско беше на гаджето на едната и в един момент стана нейното коте. Simple Smile Трябва да го има в списъка. Simple Smile
Веднага си спомних. Какви вълнения изпитвах в тези стари теми, не е истина. Всичко започна със снимки на Мацо и Мъро в зеленото кресло.

# 437
Уплътнение около вътрешните конци, след кастрация се случвало при една трета от котките. Ще пие 10 дни противовъзпалително и би трябвало да се разнесе. Външните конци ги махнаха. Всичко е наред. Свалиха бодито, облекчението е видно. Ще борим сплъстените места тия дни, но това са бели кахъри.

# 438
Днес получих другата тоалетна от Zooplus отново с дефект,ще се гръмна😡Този път е счупена едната закопчалка ,която се захваща за долната част…Утре отново ще им звъня!
И аз разочарована. Не са ми сложили драскалката подарък от миналата седмица. Хем им писах, че в съобщението за изпратена поръчка не я пише. Хем ми отговориха, че споко, ще я получа. Отварям кашона и няма! Sad Заради драскалата която се получаваше срещщу скромната сума от 99 лв, напълних количката с някои ненужни неща, само и само да направя 99 лв... А те не ми я пратиха... Сега ще си им връщам цялата поръчка май.

# 439
Снощи дрислата е ходила 7-8 пъти на тоалетна. Омазала се цялата, да не говорим за дивана и килима...та хем се бях успала за работа, хем се разправях да чистя. ММ я изкъпа, а беше къпана преди 3 дни. Та нормално ли е толкова много да ходи. На 4 месеца е. Страх ме хваща като стане по-голяма. А и тропа предимно нощес. Не винаги се събуждам да и чистя. Ако и купя по-голяма тоалетна дали ще помогне? И на всичкото отгоре постоянно е гладна...

# 440
И на мен не ми сложиха код за отстъпка от 10% последния път. Слага го в кошницата, приспада ми сумата и като тръгна да приключвам поръчката ми изписва, че в момента не може да се използва този код. Зарязах го, не съм се разправяла.

# 441
Котето е с диария и трябва да потърсите проблема, който я причинява. Първо - храната каква е, да не би реакцията да е към нея. После - паразити, заболяване - трябва ви консултация с ветеринар.

Чуи беше с диария и газове, когато я взехме. Без други симптоми за заболяване. Постепенно изключвахме възможни заболявания и проблеми и се стабилизира, когато я оставихме само на суха храна за бебета от нейната порода за няколко седмици. Да, михме дупе и чистихме като луди доста време. То имането на коте е и отговорност, не само игра.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 11:56 от Mößbauer-Effekt

# 442
Снощи дрислата е ходила 7-8 пъти на тоалетна. Омазала се цялата, да не говорим за дивана и килима...та хем се бях успала за работа, хем се разправях да чистя. ММ я изкъпа, а беше къпана преди 3 дни. Та нормално ли е толкова много да ходи. На 4 месеца е. Страх ме хваща като стане по-голяма. А и тропа предимно нощес. Не винаги се събуждам да и чистя. Ако и купя по-голяма тоалетна дали ще помогне? И на всичкото отгоре постоянно е гладна...
Е, не мога да се сдържа! Подминах първото къпане, подминах, че 4-месечно не играе, ама и дрискане... Спрете се вече! Котето е болно, заведи го на преглед, не го къпи!! Ще останеш без коте... Frowning1

# 443
Водих го. Според него нищо му няма. Дори и вкъщи идва. Може би ще ида при друг ветеринар да го погледне, че нещо не ми е читава работата. Минахме курс с пробиотици. Според него щом си яде е ок. Днес пак ще го водим. Затова и пиша тук защото съм объркана. Дано да се разбере днес какво се случва.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 11:12 от Part_Of_Me

# 444
Чие беше котето, което беше отслабнало, с постоянно разстройство и непрекъснато ядеше? И според ветеринаря нищо му нямаше. Съветвахте потребителката да потърси второ мнение, тя мислеше да го приспи. Не си спомням дали писа пак и какво стана с котето.

# 445
Даре, мисля, че това коте почина. amy_nka писа, стопанката май повече не е писала.
П. П. Така разбрах, извинявам се, ако информацията ми не е вярна.

# 446
Чие беше котето, което беше отслабнало, с постоянно разстройство и непрекъснато ядеше? И според ветеринаря нищо му нямаше. Съветвахте потребителката да потърси второ мнение, тя мислеше да го приспи. Не си спомням дали писа пак и какво стана с котето.
На Caroline_Bingley беше. Почина.

# 447
Второ мнение при друг ветеринар, и не просто ветеринар, отидете в клиника, където ще вземат кръв и ще изследват фецес - в този ред на мисли, вземете от онези контейнерчета от аптеката, които продават специално за съхранение на проба от изпражнения - за деца в ясла и градина ги взимат, но естествено за всичко стават. Вземете проба от акото и я занесете, да се изследва.
Малките котенца е нормално да хапват повече - но освен ако не ядат единствено паучове и консерви, няма нормална причина, поради която да имат диария. Особено такава честота на диаричните изхождания навежда на проблем. Стискам палци да се открие проблемът, а ако няма такъв - с корекция в храненето ще е ок.
Пишете отново, че ще ви мисля...Гуш!!

# 448
Ситуацията описана по-горе много ми напомня на този случай, затова попитах. Жалко за котето.

# 449
  • София
Как премина вашето първо ходене при ветеринар с котето ви? Аз адски съм притесена, тя още се страхува.
Като записахме час беше много забавно.Доктора пита как е името на котето и ние.....ами все още няма име и няколко секунди мълчание ..добре кажете вашето, вие поне имате нали..шегуваше се доктора.

Общи условия

Активация на акаунт